musoil 47 Opublikowano 8 stycznia 2017 Opublikowano 8 stycznia 2017 To dlugi post i co was obchodzi opinia randoma, nie? (jeszcze alter jakiś pewnie, lol!). Robię to dla siebie, bym zrozumiał lepiej, jakim jestem człowiekiem i graczem.Ja natomiast poczytam chętnie o was, dajcie sobie szansę, tutaj możecie się zwierzyć, otwórzcie swoje dusze. ulubione - najczęściej ogrywane gatunki lubiane - lubimy, ale do ulubionych im brakuje nieco neutralne - jak się coś trafi, co zainteresuje to się zagra chętnie. Niektóre neutralne gatunki mogły być lubianymi/ulubionymi w przeszłości. nielubiane - generalnie unikane gatunki (z pojedynczymi wyjątkami) Ad 1) survival horror - szczególnie z ery ps2wyścigi arcade - gatunek, do którego mam słabość odkąd jestem graczem. Takie gry jak Midtown Madness 2, Re-volt, Ignition, Stunt GP i Carmageddon II wkręciły mnie w ten świat lata temufpsy po singlu - bioshock, doom 3, doom 2016, the darkness II, singularity, wolfenstein tno i wiele innych. Nie przepadam za half-life 2 tak na marginesie, strzelanie z kapiszonów. Ad 2) action-rpg - soulsybijatyki - od 10 lat gram Kingiem w tekkena i nie potrafię prostego juggle’a zrobić, ale i tak się świetnie bawięcharacter action - tak to nazywają, a chodzi tu o devilmaycryopodobne. To samo co z bijatykami, jestem w to cienki, ale i tak banan z twarzy nie schodzi jak się wkręceprzygodowe - okami to piękna interaktywna baśń, dobrze jest co jakiś czas zaliczyć taka przygodówkę z krwi i kości (Ubi nie zepsuj beyond g&e 2) Ad 3) gry logiczne - chciałbym lubić ten gatunek bardziej, ale niewiele gier logicznych zachęca mnie do myślenia i zaangażowania się. Portalowi 2 i The Witness się to udało, ale to chyba tyleskradanki - wolę, gdy skradanie jest jedną z opcji (jak w dishonored przykładowo) niż podstawą gameplayu (thief, hitman)story-driven games - podepnę tu try telltale i ,,symulatory chodzenia’’. za dużo w ostatnich dwóch latach tego ograłem i na razie mam dosc tej gameplayowej biedy.fpsy multiplayer - znudzilo sie strzelanie do ludzisportowe gry - pes i fifa tez sie przejadłystrategie - wormsy, heroesy i xcom: eu te gry uwielbiam, reszta gatunku jest mi obojętnacRPG - na 7 gen fallouty i tesy mnie wkrecily, obecnie unikam większość gier z gatunkugry arcade / gry roguelike- czyli szpile takie jak resogun, spelunky. Doceniam kunszt, prostotę i gameplayową wirtuozerie najlepszych gier z gatunku, ale nigdy nie potrafię sie na dłużej wkręcić (choć w icy towera trzaskałem daawno temu, w 1.4 miałem rekord 1100 schodków)platformówki - większość z tego typu gier nie leży mi mechaniką, albo ma skopane sterowanie, albo nie oferuje niczego nowego w gatunku. Raymany szanuję, śliczne i responsywne. Ad 4)sandboxy - przesycenie rynku gatunkiem, poza tym zawsze wolałem strukturę gry, gdzie łączy się liniowość z opcjonalnymi miejscówkami, a nie taką pełną wolność, to szkodzi historii i gameplayowij-RPG - wszystkie bez wyjątku. A jak przy tym jesteśmy już...... ,,gry ,,animopodobne'' - bo anime się nie da oglądać na ogół (Samurai Champloo da się i to jeszcze jak. Ale poza tym...?)gry z pixel-artową grafiką - jak mam ochotę na retro, to odpalam emu snesa na psp, nie będę sobie dobrowolnie oczu wypalał na telewizorzesimracery - byłyby neutralne, bo czasem mnie najdzie ochota na kółko po nordshleife, ale rynek jest przesycony, i normalnie mnie telepie, jak kolejne nudne project carsy czy inne asetto corsy wychodzą, a tyle dobrych arcade’owek pozostaje zapomnianych.mmorpg, gry f2p, gry mobilne, moba - tych 4 nawet nie będę wyjaśniał, bo wiadomo o co chodzi. Jeśli ktoś preczytał - dziękuję serdecznie. Kocham was wszystkich bez wyjątku, nawet twardych pc-towców, jeśli tu jacyś są. Pozdrawiam 1 Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 8 stycznia 2017 Opublikowano 8 stycznia 2017 Faza z soboty jeszcze trzyma? Nie No spoko temat, potem i ja sie wpiszę. 1 Cytuj
balon 5 336 Opublikowano 8 stycznia 2017 Opublikowano 8 stycznia 2017 (edytowane) 1) ulubione: - platformówki; - przygotówki p'n'c - koszykóweczki <3 - action RPG (ale w klimacie fantasy/dark fantasy); 2) lubiane: - przygodówki action-adventure, - wyścigi arcade, - survival horror, - sandboxy; 3) neutrealne: - fps - gry logiczne, - gry sportowe (inne niż koszykówka); - wyścgigi sim, - bijatyki, - symulatory chodzenia; 4) nielubiane: - jrpg, - strategie turowe i rts (no nie jestem i nigdy nie byłem graczem PCtowym. Skończyłem jedynie Warcraft 1 i 2). Edytowane 8 stycznia 2017 przez balon 1 Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 8 stycznia 2017 Opublikowano 8 stycznia 2017 taki z dupy temat, ale nudze sie to napisze odpowiedź. 1) ulubione: - action/adventure - fps - gierki muzyczne/rytmiczne; - shmupy 2) lubiane: - wyścigi wszelakie, - survival horror - sandboxy 3) neutrealne: - gry logiczne, - bijatyki, - rpg (action) - p&c - visualki 4) nielubiane: - rpg turowe (zasypiam przy nich), - ogolnie gry turowe... # teraz odbiegnę troche od zamysłu tematu:- gry z zombie - gry w klimatach IIWŚ- gry z superbohaterami - gry ze ścianą tekstu w tutorialu i tutorialami na 2h (robie wtedy ragequit i (pipi)m cholerstwo z konsoli) 1 Cytuj
XM. 10 868 Opublikowano 8 stycznia 2017 Opublikowano 8 stycznia 2017 Jeśli gierka jest dobra to mam wyje.bane co to za gatunek, ale mobile/mmo/f2p/moba i tych innych onlineowych tytułów nie tykam i tykac nie będę. 1 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 8 stycznia 2017 Opublikowano 8 stycznia 2017 a szkoda bo na mobilach też są fajne tytuły. Ja gram we wszystko bo mnie to jara, je.bać szufladki. Cytuj
balon 5 336 Opublikowano 9 stycznia 2017 Opublikowano 9 stycznia 2017 No ja też nie mogę do mobilków się przyzwyczaić. Może też dlatego, że nie mam kiedy w nie grać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi