kermit 6 998 Opublikowano 13 stycznia 2017 Opublikowano 13 stycznia 2017 czyli na start zelda, na swieta marian a xeno2 pewnie w 2021 no myslalem ze wiecej gierek bedzie w tym roku i z ta cena tez troche poszaleli 1 1 Cytuj
pawelgr5 1 473 Opublikowano 13 stycznia 2017 Opublikowano 13 stycznia 2017 Jeżeli wszystkie teamy N skupiają się tylko na Switchu i na 3DS'a nikt nic nie robi to faktycznie słabo nawet w zapowiedziach. Jak ktos jest maniakiem Zeldy to i tak weźmie day 1. Smuci mnie brak info o VC bo dla mnie to bardzo istotna kwestia. Cytuj
Whisker 1 451 Opublikowano 13 stycznia 2017 Opublikowano 13 stycznia 2017 (edytowane) Czyli reasumując konsola z nieco zawyżoną ceną, brak gier i płatny online. Kij z tym, biere na premierę z Zeldą, kartą sdhc 128gb i czekam na Mariana bo na wiiU nie ograłem. Mario GTA Edytowane 13 stycznia 2017 przez Wesker Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 13 stycznia 2017 Opublikowano 13 stycznia 2017 Najwiekszy pozytyw dla Niny to data premiery Zeldy. Na ta gre hajp jest wrecz chory i to jest prawdziwy system seller. Ludzie w USA beda sie zabijac o konsole, a potem pewnie Niny spusci z ceny. Co do reszty gier to jest sredniawo - w kwietniu MK8, potem Splatoon 2 i nastepny sztos dopiero Mario i pewnie Poki. Wyglada to przyzwoicie ale karny kutas dla Niny ze na konfie pokazali chuy wie co, a o rzeczywistych grach na start musze sie dowiadywac po prezentacji. Cytuj
drozdu7 2 808 Opublikowano 13 stycznia 2017 Opublikowano 13 stycznia 2017 trochę lipna ta cena, jeśli u nas będzie ok 1500zł.. z takimi cenami szału w europie Nintendo nie zrobi. k***a a tak się napaliłem że w marcu na urodzinki sobie sprawię. No i tylko jeden system seller praktycznie, reszta ma się pojawić. Ehh kuźwa N mogło wygrać na tej konsoli ale zaczyna się póki co średnio. W najlepszej sytuacji są posiadacze WiiU, bo będą mieli Zelde i spokojnie mogą czekać jak się sytuacja rozwinie. Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 13 stycznia 2017 Opublikowano 13 stycznia 2017 (edytowane) Jeżeli wszystkie teamy N skupiają się tylko na Switchu i na 3DS'a nikt nic nie robi to faktycznie słabo nawet w zapowiedziach. Jak ktos jest maniakiem Zeldy to i tak weźmie day 1. Smuci mnie brak info o VC bo dla mnie to bardzo istotna kwestia. Najpewniej dlatego jest 1h transmisja od Famitsu, prezentacja gier przez 2 dni aby ludzie wiedzieli z czym mają do czynienia no i za parę godzin będzie transmisja z treehouse, które również ma co nieco ujawnić. Poza tym polecam tym, którzy weszli i nie czytają innych wrócić parę stron do tyłu i nadrobić zaległości bo naprawdę szkoda robić gó.wnoburzę - Konferencja była w Japonii więc skupiono się na Japońskim rynku jeśli chodzi o gry - Xenoblade 2 w Japonii już jest zapowiedziany na 2017r. więc obstawiam w najgorszym przypadku wiosna/lato 2018 dla Zachodu (no chyba że tym razem się ogarnęli) - Brakuje info dot. gier na launch dla US oraz Europy (obstawiam że będzie po prostu więcej zachodnich produkcji jak chociażby Skyrim) - Ciągle pojawiają się kolejne informację dotyczące gier ale już widać że Japońscy devi nie próżnują i zapowiada się że Swtich będzie mekką dla fanów jRPGów bo oprócz DQX, DQXI, Shin Megami Tensei (V?), I Am Setsuna, D5 Complete Edition, Xenoblade 2 no i twórcy Bravely Default zapowiedzieli, że mają w produkcji kompletnie nową grę (Bravely Third?) - Nagoshi powiedział że Sega ma w zanadrzu 3 nowe gry dla Switcha. Obstawiam że jedną z nich jest zapowiedziany Sonic Mania ale jestem bardziej niż pewien że skoro był to Nagoshi to dostaniemy Yakuze 0/6 na Switcha lub oby dwa tytuły (inaczej wyszedł by kompletnie kto inny) - Patrząc na cały rok to Nintendo samo powiedziało że to nie wszystko, obstawiam że grę od Retro poznamy na E3, obok Pikmina 4 i paru innych pozycji, po co mają strzelać milionem zapowiedzi jak tuż za rogiem są targi. - Porównując to do prezentacji PS4 i XOne to moim zdaniem Nintendo przynajmniej pokazało konkrety i nie pie.rdoliło przez 1.5h o funkcjach z TV lub grach, które nigdy nie wyjdą. - Cena 300 Euro to nie jest zła cena a widzę tutaj już wszyscy mają niezłe fazy i wymyślają tak wysokie ceny z kosmosu że ąz nie wiem czy się śmiać czy płakać. Ja obstawiam w najgorszym przypadku 1300zł bo konsola nie kosztuje 350/400 Euro aby rzucać tutaj cenę 1500/1600zł (skąd wam się ku.rwa biorą takie kwoty?) Edytka: Oczywiście mogliby zrobić 2h konferencje, pokazać jak wyglądać cały OS i czym to się je bo na razie trochę jest zamieszania a jeżeli wszystko kręcić sie będzie w okół aplikacji na telefon to mogą mnie pocałować pod tym względem w du.pę i nawet złamanego grosza na ich płatny online nie dam (chat tylko na smarkfonie? to już wolę darmowego skypea) Dziwi mnie na razie brak zapowiedzi gry z kórlikami, brak Beyond Good & Evil, Pikmina 4 i nowego tytułu od Retro nad którym dłużej pracują niż Monolith nad Xeno 2 a do tej pory nic nie pokazano. Mam w sumie wrażenie że Nintendo znalazło sobie w Monolithsoft nową reklamę a Retro przestało się liczyć, no chyba że są jak Naughty Dog i dostali tyle czasu ile chcą. Edytowane 13 stycznia 2017 przez chrno-x Cytuj
Gość Opublikowano 13 stycznia 2017 Opublikowano 13 stycznia 2017 Zelda i Marian wyglądają, hmm... OBŁĘDNIE! Wizja grania w takie tytuły na kibelku trochę mnie niszczy. Cena do 1500 zł akceptowalna, zwłaszcza, że w zestawie jest trochę tego ustrojstwa. Płatny online? Ok, ale mnie multi w grach niny nigdy nie interesowało, podobnie jak ogólnie w przypadku przenośniaków (a tak traktuje póki co Switcha), więc lekka zlewka. Najlepsze i właściwe pełnoprawne gałki w historii przenośniaków stały się faktem. Sory VITA, te twoje protezy mogą SWITCHowi naskoczyć. W pierwszym miesiącu gierka o jakości przebijającej cały lineup SONY i M$ z ich pierwszego roku + trochę mniejszych tytułów (Has Been Heroes wygląda bardzo ciekawie), szału może nie ma, ale też nie ma masy średniaków z których żaden nie interesuje cię na tyle, żeby kupić konsole (znowu patrz start XO i PS4). Cieszy różnorodność gierek zapowiedzianych na pierwszy rok wyścigi, strzelanki, RPGi, platfrormówki, bijatyki i właściwie pewność, że każdy dostanie coś dobrego z interesującego go gatunku. Dodatkowy plus tego sprzętu jest taki, że nie będę musiał inwestować w dodatkowy kontroler, żeby pograć w popierdółki z kobietą. Dostajemy w sumie prawie dwa willoty w zestawie, a ten HD system wibracji zapowiada się bardzo ciekawie. Wydawanie 220 zł za pada do obecnej konsoli, żeby czasami zagrać w jakiegoś indyka w dwójkę jakoś mnie nie może przekonać. Swoją drogą, wiadomo ile wytrzyma bateria w takim odczepionym padziku? Zastanawia mnie jeszcze jakość wyświetlacza i jakość systemu na jakim będzie hulać SWITCH (będzie multitasking?) Cytuj
YETI 11 004 Opublikowano 13 stycznia 2017 Opublikowano 13 stycznia 2017 Najwiekszy pozytyw dla Niny to data premiery Zeldy. Na ta gre hajp jest wrecz chory i to jest prawdziwy system seller. Ludzie w USA beda sie zabijac o konsole, a potem pewnie Niny spusci z ceny.Ta Zelda nie wychodzi też na WiiU? Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 13 stycznia 2017 Opublikowano 13 stycznia 2017 O ktorej ma byc ten threehouse? Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 13 stycznia 2017 Opublikowano 13 stycznia 2017 W zestawie nie ma tego dużego pada? Zelda tylko na Switch czy także WiiU? Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 13 stycznia 2017 Opublikowano 13 stycznia 2017 (edytowane) Dodatkowy plus tego sprzętu jest taki, że nie będę musiał inwestować w dodatkowy kontroler, żeby pograć w popierdółki z kobietą. Dostajemy w sumie prawie dwa willoty w zestawie, a ten HD system wibracji zapowiada się bardzo ciekawie. Wydawanie 220 zł za pada do obecnej konsoli, żeby czasami zagrać w jakiegoś indyka w dwójkę jakoś mnie nie może przekonać. Swoją drogą, wiadomo ile wytrzyma bateria w takim odczepionym padziku? Zastanawia mnie jeszcze jakość wyświetlacza i jakość systemu na jakim będzie hulać SWITCH (będzie multitasking?) Odpowiadając na Twoje pytania: - Na razie nie potwierdzono dokładnego czasu ale wedle przecieków mają smigać nawet do 20h - Ekran Switcha ma rozdziałkę 720p i posiada multitasking do 10 punktów. Edyta: Widzę że kolejne problemy są: - Zelda Breath of The Wild wychodzi 3 MARCA 2017 na Switcha i na Wii U (potwierdzone info od Nintendo). Edytowane 13 stycznia 2017 przez chrno-x Cytuj
pawelgr5 1 473 Opublikowano 13 stycznia 2017 Opublikowano 13 stycznia 2017 @Chrno Ja oceniam tylko to co pokazali teraz a nie to co mogą pokazać za kilka godzin lub jutro (lub w najbliższych dniach/tygodniach). Czy tego chcesz czy nie to event był traktowany przez cały swiat jako ten ktory miał dać dużo odpowiedzi na temat premiery sprzętu i gier. Na podstawie tego eventu sporo ludzi z całego swiata będzie oceniać to co 3 marca Nintendo chce im sprzedać. Prezentacja nie nakręciła nikogo na sam sprzęt bo zabrakło własnie prezentacji OS i pokazania ze to naprawde fajna zabawka z duzym potencjałem. Ludzi nakręciła Zelda, Marian i Xeno 2. Bardzo podobny zestaw dostało już WiiU i raczej niewiele im to pomogło bo konsola bardzo szybko zdechła. Splatoon 2 moze i fajny (nie znam sie bo nie gram w multi) ale, skoro online nie jest już darmowy to lepiej, żeby usługa sieciowa N była wręcz perfekcyjna bo inaczej żaden tryb sieciowy w zadnej grze nie odniesie sukcesu. Cytuj
Ryuk 1 485 Opublikowano 13 stycznia 2017 Opublikowano 13 stycznia 2017 W zestawie nie ma tego dużego pada? Zelda tylko na Switch czy także WiiU? Pro pad ekstra 70$Zelda switch i wii u O ktorej ma byc ten threehouse?15:30 1 Cytuj
Shen 9 637 Opublikowano 13 stycznia 2017 Opublikowano 13 stycznia 2017 To jak Zelda wychodzi na Wiiu, to nie wiem czy to bedzie taki system seller. Cytuj
Gość Opublikowano 13 stycznia 2017 Opublikowano 13 stycznia 2017 - Ekran Switcha ma rozdziałkę 720p i posiada multitasking do 10 punktów. To wiem, chodziło mi o jakość tegoż, jak to się w praniu sprawdzi. Cytuj
Gość Opublikowano 13 stycznia 2017 Opublikowano 13 stycznia 2017 (edytowane) Ceny gierek z tego co widzę to 60$, tak było w przypadku Wii U czy jednak podnieśli? Acha Chrono. Cena konsoli to będzie pewnikiem 300 seuro w Europie, czyli w prostym przeliczniku ponad 1300 zł. Wii U też w podstawce kosztowało w Europie 300 seuro, a u nas sprzedawali je za prawie 1400 zł, tak że nie wiem skąd ci się wzięło to maks 1300 zł (jak to nawet z przelicznika tyle nie wychodzi). 1400-1500 zł to są ciut bardziej realistyczne przewidywania patrząc ogólnie na pozycje niny w naszym kraju. Edytowane 13 stycznia 2017 przez Gość Cytuj
Ryuk 1 485 Opublikowano 13 stycznia 2017 Opublikowano 13 stycznia 2017 Nintendo rep told me Zelda runs at 900p while in dock mode, and 720p while in portable mode, looks gorgeous on potable mode. https://twitter.com/akirareiko/status/819804178532835328 Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 13 stycznia 2017 Opublikowano 13 stycznia 2017 (edytowane) no zależy od tytułu, zazwyczaj byłą to cena 40$/40euro/179zł jako sugerowana za zwykłe pudełko te ceny imo to placeholdery jeszcze jak ceny konsol, europa dopiero sie budzi i jeszcze oferty sklepów nie są do końca aktualizowane. Edytowane 13 stycznia 2017 przez Orzeszek Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 13 stycznia 2017 Autor Opublikowano 13 stycznia 2017 Ale im się udał trailer Zeldy, coś pięknego! Epicka przygoda dla każdego. Będzie jeżdżone na koniku 1 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 13 stycznia 2017 Opublikowano 13 stycznia 2017 No to przy porannej kawce w pracy obejrzałem. Podziwiam tych co noc zarwali dla mnie nie było to warte zarywania nocy. Fajnie że tyle jRPG będzie na switchu. Mario i zelda mnie kompletnie nie jarają mam przesyt po wii u i wii (w ciągu krótkiego czasu ograłem wszystkie mariany i próbowałem te nieszczęsne zeldy :) ) . Dlatego na premierę gry dla mnie nie ma. Dla mnie system sellerem i momentem kupna będzie premiera Xenoblade 2, SMT, fire emblem czy innego jRPG którego nie dostanę gdzie indziej. Dla samego Xenoblade 2 warto jeżeli będzie tak fajny jak poprzednicy. Dodatkowo na premierę sprzęt niny w polsce będzie drogi i trudno dostępny wolę poczekać :) Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 13 stycznia 2017 Opublikowano 13 stycznia 2017 no trailer zeldy to im wyszedl mistrzowsko, na koniec data premiery na start - wszystko tip top Cytuj
Hero of Orion 365 Opublikowano 13 stycznia 2017 Opublikowano 13 stycznia 2017 - Cena 300 Euro to nie jest zła cena a widzę tutaj już wszyscy mają niezłe fazy i wymyślają tak wysokie ceny z kosmosu że ąz nie wiem czy się śmiać czy płakać. Ja obstawiam w najgorszym przypadku 1300zł bo konsola nie kosztuje 350/400 Euro aby rzucać tutaj cenę 1500/1600zł (skąd wam się ku.rwa biorą takie kwoty?) Cena w UK to 280 funtów czyli na obecną chwilę trochę ponad 1400 zł moim zdaniem 1500-1600 to realna cena na Polskę. Jeszcze nie widziałem żeby jakaś konsola była w Polsce tańsza niż w UK z już napewno nie Nitendo. Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 13 stycznia 2017 Opublikowano 13 stycznia 2017 No More Heroes, Xenoblade 2, Shin Megami Tensei - ok, jestem kupiony, ale pewnie nie na premierę. Zelda fajnie się zapowiada, Marian również ale te gry nie są dla mnie system sellerami. Cytuj
Ryuk 1 485 Opublikowano 13 stycznia 2017 Opublikowano 13 stycznia 2017 (edytowane) - Cena 300 Euro to nie jest zła cena a widzę tutaj już wszyscy mają niezłe fazy i wymyślają tak wysokie ceny z kosmosu że ąz nie wiem czy się śmiać czy płakać. Ja obstawiam w najgorszym przypadku 1300zł bo konsola nie kosztuje 350/400 Euro aby rzucać tutaj cenę 1500/1600zł (skąd wam się ku.rwa biorą takie kwoty?) Cena w eu to 330€ w gamestop wlochy a amazon francuski sprzedaje za 350€ czyli 1450pln/1530pln ale watpie,ze za mniej niz 1500zl sklepy beda sprzedawac. Edytowane 13 stycznia 2017 przez Wolfie_ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi