Skocz do zawartości

Switch - prezentacja, preordery i ogólna szajba :)

aux

Czy forumek kupi Switcha  

166 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kupisz Switcha?

• Oczywiście że tak i to w dniu premiery!
    • Oczywiście że tak, ale nie od razu
    • Raczej tak, zastanowię się jeszcze
    • Raczej nie, zastanowię się jeszcze
    • Nie, ta konsola zupełnie mi nie pasuje

Rekomendowane odpowiedzi

Gość DonSterydo
Opublikowano

Mówię o grach, w które faktycznie bym chciał zagrać, a nie tylko pozycje, które wychodzą bo wychodzą. Nie kupuję wszystkiego jak leci.

• Plusik 1
Opublikowano

no mnie jak na razie nie przekonali, przecieki o MH jak do tej pory sie nie sprawdziły, może coś o 15:30 pokażą, ale troche bym sie zdziwił że nie pokazali odrazu bo w końcu w japonii to poważny system seller

cena nie zachęca, a cena dodatków to troche żart

no ale ładowarke dodają, to już coś

Opublikowano

Nie ma DK [mario mnie nie jara], nie ma Monstera, robia sequel do zlego Xeno, cena ustalana chyba na mocarzu, tradycyjnie polowe rzeczy trzeba dokupic... no nie dziekuje.

Jesli wydadza prawilnego Monstera a nie port z 3dsa to wtedy sie dopiero pomysli, na chwile obecna wole juz chyba wesprzec raka w postaci prosiaka.

Opublikowano

Z tym xeno to na razie mega niewiadoma tez. Sequela XC nie da się zrobić bo nie ma co tam dalej opowiadać, ale ewidentnie nie jest to też sequel xcx... pewnie dwójką w tytule ale fabula będzie się rozgrywać zupełnie gdzie indziej z odcięciem od pierwszej części.

Opublikowano (edytowane)

Przyjdzie taki dzień, że spojrzę na mojego Switcha, potem na półkę, a tam będzie:

Zelda Breath of The Wild

Super Mario Odyssey

Xenoblade 2

Splatoon 2

Mario Kart 8 Deluxe

SMT V

Dragon Quest XI

I będzie to dobry dzień. Niestety zanim on nadejdzie, przed Nintendo jeszcze długa i kręta droga. Znowu bije od nich arogancja, tylko, że tym razem nie jest w ogóle usprawiedliwiona, bo przesiadają się z WiiU/3DS, a nie Wii/DS. Jednego jestem pewien, pierwszy rok będzie dla Switcha koszmarem i nie obędzie się bez zmian w polityce.

Edytowane przez ragus
Opublikowano (edytowane)

Ja się wstrzymuje z zakupem dopóki nie będzie mariana. Zeldę ogram na Wii U, o ile nie będzie to sperdolina techniczna w porównaniu do Switcha.

Edytowane przez Ins
Opublikowano

tradycyjnie polowe rzeczy trzeba dokupic... no nie dziekuje.

Nieprawda. Właśnie tym razem Nintendo pozytywnie zaskoczyło. Dają nawet smyczki, ładowarkę i kabelek usb. Właściwie tylko klasyczny kontroler potrzebny.

Opublikowano

pierwszy rok będzie dla Switcha koszmarem

tylko żeby sie potem nie okazało że kolejne lata też - na tej samej zasadzie jak wiiu - czyli reszta pójdzie do przodu i konsola nie bedzie wyrabiać z grami third party i reszta wydawców sie odwróci od konsoli..

Dają nawet smyczki, ładowarkę i kabelek usb.

NAWET????

przecież to powinna być oczywista oczywistość, absolutne minimum

powiedz że żartujesz i to była ironia

• Plusik 2
Opublikowano

Zawsze zostanie MonHun i Pokemony, które pociągną sprzedaż. Przecież na czymś trzeba w nie grać.

Opublikowano

Na szczęście na Wii, DS-a, 3DS-a, PlayStation 2, PlayStation 3, PlayStation 4, Xboxa One... wszystkie najlepsze gry wyszły od razu na premierę i od pierwszego dnia było średnio po 54 doskonałe hardkorowe gry do grania. A tutaj nagle taki klops!

• Plusik 2
Opublikowano

No to przy porannej kawce w pracy obejrzałem. Podziwiam tych co noc zarwali dla mnie nie było to warte zarywania nocy.  Fajnie że tyle jRPG będzie na switchu. Mario i zelda mnie kompletnie nie jarają mam przesyt po wii u i wii (w ciągu krótkiego czasu ograłem wszystkie mariany i próbowałem te nieszczęsne zeldy :)  ) . Dlatego na premierę gry dla mnie nie ma.  Dla mnie system sellerem i momentem kupna będzie premiera Xenoblade 2, SMT, fire emblem czy innego jRPG którego nie dostanę gdzie indziej. Dla samego Xenoblade 2 warto jeżeli będzie tak fajny jak poprzednicy.  Dodatkowo na premierę sprzęt niny w polsce będzie drogi i trudno dostępny wolę poczekać :)

Ej blantman czemu jesteś takim januszem? Ale spoko nowa zelda może będzie miała fabułe może w koncu ci sie spodoba.

Opublikowano

Przyjdzie taki dzień, że spojrzę na mojego Switcha, potem na półkę, a tam będzie:

Zelda Breath of The Wild

Super Mario Odyssey

Xenoblade 2

Splatoon 2

Mario Kart 8 Deluxe

SMT V

Dragon Quest XI

I będzie to dobry dzień. Niestety zanim on nadejdzie, przed Nintendo jeszcze długa i kręta droga. Znowu bije od nich arogancja, tylko, że tym razem nie jest w ogóle usprawiedliwiona, bo przesiadają się z WiiU/3DS, a nie Wii/DS. Jednego jestem pewien, pierwszy rok będzie dla Switcha koszmarem i nie obędzie się bez zmian w polityce.

Piękny post

Opublikowano

pierwszy rok będzie dla Switcha koszmarem

tylko żeby sie potem nie okazało że kolejne lata też - na tej samej zasadzie jak wiiu - czyli reszta pójdzie do przodu i konsola nie bedzie wyrabiać z grami third party i reszta wydawców sie odwróci od konsoli..

Dają nawet smyczki, ładowarkę i kabelek usb.

NAWET????

przecież to powinna być oczywista oczywistość, absolutne minimum

powiedz że żartujesz i to była ironia

Walić te firmy zewnętrzne, wystarczy jak nintendo swoje WSZYSTKIE studia skupi na switchu. Cena spadnie, będą gry, które napędzą sprzedaż to znajdą się i zachodni developerzy wydający na to gry.

Opublikowano

tradycyjnie polowe rzeczy trzeba dokupic... no nie dziekuje.

Nieprawda. Właśnie tym razem Nintendo pozytywnie zaskoczyło. Dają nawet smyczki, ładowarkę i kabelek usb. Właściwie tylko klasyczny kontroler potrzebny.

Smyczki, ładowarke i kabelek usb? :obama: :obama: :obama:

Tego jeszcze nie było, lece zamawiać z amazona, skoro daja smyczki, ładowarke i kabelek usb to 350 euro to nic :banderas:

Opublikowano

Ja czekam na ten treehouse. Oby pokazali wiecej UI (bo teraz to jeden obrazek tylko jest) i powiedzieli cos o VC. Dodatkowo niech więcej powiedzą o kontach, friend liscie i jakichs apkach typu ta od sprawdzania ile czasu się grało w dany tytuł. 350 euro to nie dam jeżeli nie będzie bundli z grą. Ciekawe też jak z wygodą grania z gripem vs trzymanie całego swticha jako urządzenia przenośnego (o wygode classic controllera jestem bardzo spokojny)?

• Plusik 1
Opublikowano

Na angielskim amazonie Switch juz na pierwszej pozycji wiec ceny sie nie przestraszyli. Zelda na Wiiu druga xd.

Obstawiam,ze sporo januszy biznesu kupilo i bedzie probowac sprzedawac ba ebayu za wiecej.
Opublikowano

Jak ogladalem kilku Youtuberów z USA to w momencie ogloszenia ceny "299$" skakali z radosci ze tak mało i ze kupuja na premiere :)

Rozumiem ze u nas tez bedzie drozej ze wzgledu na jakis tam podatek od nowosci czy cos takiego?