Skocz do zawartości

Switch - prezentacja, preordery i ogólna szajba :)

aux

Czy forumek kupi Switcha  

166 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kupisz Switcha?

• Oczywiście że tak i to w dniu premiery!
    • Oczywiście że tak, ale nie od razu
    • Raczej tak, zastanowię się jeszcze
    • Raczej nie, zastanowię się jeszcze
    • Nie, ta konsola zupełnie mi nie pasuje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zamówiłem właśnie Nintendo Switch red-blue, plus etui i folia ochronna na ekran, plus dodatkowy grip na kontrolery umożliwiający ładowanie, plus drugi zestaw joy-conów tylko przeciwstawne kolory, tak bym mógł mieć cały czerwony, lub cały niebieski. Plus oczywiście Zelda i 1 2 Switch

Do zamówienia dorzuciłem pro kontroler. I co najlepsze dostałem już potwierdzenie, że wszystko będę miał w dniu premiery. Ależ się doczekać nie mogę.

Edytowane przez Mantis
  • Plusik 2
Opublikowano

Ja już w pierwszy dzień złożyłem preordera, byłem szósty na liście, miałem wziąć szarą, ale chyba jednak wezmę neon, a dodatkowe joycony chciałbym zielony i żółty, tak żeby każdy miał inny kolor przy kanapowym multi. Na początek biorę tylko Zeldę i pro controler, a później MK8, i mam

nadzieję, że do tego czasu wyjdą też joycony we wspomnianych kolorach. No i jeszcze Horizon w marcu, heh.

Opublikowano (edytowane)

https://www.amazon.com/Binding-Isaac-Afterbirth-Switch/dp/B01N21YHC5/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8&qid=1486405700&sr=8-1&keywords=binding+of+isaac&linkCode=ll1&tag=nintendoeverything-20&linkId=2858657c9f743d9931027736ed70fd58

Wziąłbym, ale nie wiem czy da się to jakoś tanio wykombinować z wysyłką itd. Może ktoś z Was ma doświadczenie, albo będzie coś sprowadzać?

Edytowane przez roivas
Opublikowano

Nie ma co kombinować z Amazonem, bierz stąd.

Właśnie jak chcesz nabyć to bierz z tego sklepu do którego chmurqab dał linka, nie dość że problemów z wysyłką do Polski nie ma, to jeszcze dolar kanadyjski jest tańszy od amerykańskiego...

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

K(...) Zelda 280zł?? Horror. Dobrze, że będą, ale ludzi od razu zniechęcą - normalne ceny i tak są bardzo wysokie.

Edytowane przez roivas
Opublikowano (edytowane)

Nie ma co dramatyzować. Takie same ceny gier były podczas premiery PS4 i X1. Potem wszystko się unormuje, a mądrzy nie będą kupować w marketach.

Edytowane przez Lukas_AT
Opublikowano

Pobierają kasę przed wysyłką. Co jakiś czas są promocje na darmową wysyłkę, ale ZTCP to nie obejmuje preorderów. Wysyłka leci najpierw do (prawdopodobnie) centrum dystrybucyjnego w Niemczech i stamtąd DHL'em do PL. Ni gdy jeszcze się nie przytrafiło, żebym miał problemy z urzędem celnym.

• Plusik 1
Opublikowano

Pobierają kasę przed wysyłką. Co jakiś czas są promocje na darmową wysyłkę, ale ZTCP to nie obejmuje preorderów. Wysyłka leci najpierw do (prawdopodobnie) centrum dystrybucyjnego w Niemczech i stamtąd DHL'em do PL. Ni gdy jeszcze się nie przytrafiło, żebym miał problemy z urzędem celnym.

Dziś sprawdziłem i na Issaca jest wysyłka za darmo jakaś, ale na folię Hori ( też chcę zamówić ) już chcą by dopłacić.

Oni to potem wysyłają razem czy osobno zamówienia?

Opublikowano (edytowane)

Czy Switch będzie miał możliwość ogrywania gierek z WIIU ?. Jakiś emulator etc. ?   

Co do samej konsoli to granie mobilne w moim przypadku to strzał w 10, w tygodniu jestem w ruchu i do stacjonarki czasami nie mam mozliwosci usiaść bo mnie w domu nie ma. Zamowiłem w Ultimie i czekam jarając się jak pochodnia 

Edytowane przez kakus
Opublikowano

Poznałem ostatnio zioma, który siedzi w game devie, konkretnie zajmuje się tworzeniem artów koncepcyjnych broni do gier. Nie siedzi w jednej firmie, a robi to na zlecenie. Piszę o nim dlatego, że Switch mega go jara. Bierze na premierę i już się nie może doczekać gdy zagra na nim w samolocie! Ponoć tak często jest w podróży, że Switch jest spełnieniem jego marzeń. Normalnie w domu ma wszystkie konsole, ale najwięcej gra na 3dsie. Domowych konsol nawet nie widuje, bo ma je za ścianą w specjalnie dla nich zrobionym pokoju. Włączone są wszystkie cały czas, tylko pady wyłącza, zaś same gry kupuje tylko w wersji cyfrowej. Niemniej Switch będzie jedyną konsolą pod tv. No i będzie głównie grał w samolocie.

Opublikowano

Niesamowita historia.

Ile trzeba obecnie dać za kompletny zestaw startowy w Polsce konsola, zelda, pokrowiec, folia na ekran?

Mi wyszło ok. 1800 za Konsolkę, futerał, Zeldę i folię HORI ( Ultima ma ją na stanie ).

• Plusik 2
Opublikowano

Tak tylko chciałem pokazać, że granie w samolocie jest możliwe ;) A co do Metroida. Też o nim marzę. Trzymam też mocno, bardzo mocno kciuki, że w dniu premiery 1 i 2 część trafią do vc.

Opublikowano

https://youtu.be/4f457Q3p1EU

W moim przypadku serce>>>>>>>>>rozum.Koniec roku będzie chyba najlepszym momentem na zakup Switcha

Chyba rozum>>>>>>>>>serce, skoro kupujesz na koniec roku? :) W moim przypadku serce>>>>>>>>>rozum, bo bierę na premierę!

O czym Ty do mnie , preorder złożony ...

pQIzx9Z.gif