ireniqs 3 025 Opublikowano 5 grudnia 2017 Opublikowano 5 grudnia 2017 U mnie 13h. Grałem z 10h. Na pewno nie 13,ale zauważyłem że liczy nawet jak zrobię pauze. Cytuj
chodznaspacer 4 Opublikowano 5 grudnia 2017 Opublikowano 5 grudnia 2017 Jest na biurku w robocie i pojawia się rozkmina czy poczekać - przeprowadzka i brak TV przez najbliższe 2-3 miesiące czy łupać na przenośniaku, rada? Cytuj
Velius 5 753 Opublikowano 5 grudnia 2017 Opublikowano 5 grudnia 2017 (edytowane) Lepiej grac niz nie grac chyba. Edytowane 5 grudnia 2017 przez Velius Cytuj
Gość ragus Opublikowano 5 grudnia 2017 Opublikowano 5 grudnia 2017 (edytowane) Grać, gracze to wszystko potrafią nadmuchać do granic możliwości. Nie mówię, że gra jest śliczna na 6 calach, ale jak czytam jakieś miauczenie o niegrywalności to rzucam bigosem po ścianach. Gracze obejrzą screeny albo materiał didżitalfałndri na 15 calowym laptopie i już się zarzekają, że chyba nie kupią, bo nie da się grać w trybie przenośnym xD. A ci sami gracze potem kupuja Vitę, odpalają na niej gierki z PSP i się cieszą. Nagle gorsza jakość obrazu nie przeszkadza. Także grać. Ja raz gram na TV, raz przenośnie i w obu przypadkach bawię się przednio. Edytowane 5 grudnia 2017 przez ragus Cytuj
Kinoji 763 Opublikowano 5 grudnia 2017 Opublikowano 5 grudnia 2017 A to dziwnie macie z tymi licznikami, sprawdzalem na poczatku czy po wyjsciu do dasha mi naliczalo i zegar sie zatrzymywal jak nalezy. Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 5 grudnia 2017 Opublikowano 5 grudnia 2017 A to dziwnie macie z tymi licznikami, sprawdzalem na poczatku czy po wyjsciu do dasha mi naliczalo i zegar sie zatrzymywal jak nalezy.Aaaaaa to do dasha trzeba wychodzić. Ok. Chociaż prawdę mówiąc mam wyrąbane na ten licznik. Ważne że gra zayebista. Cytuj
Rayos 3 180 Opublikowano 5 grudnia 2017 Opublikowano 5 grudnia 2017 Mi naliczało i tak jak wychodziłem do dasha przed uśpieniem konsoli jakiś bug po prostu, chyba nie ma reguły na to. Cytuj
kazuyoshi 231 Opublikowano 5 grudnia 2017 Opublikowano 5 grudnia 2017 (edytowane) Przypuszczam, że jeszcze z pół roku w produkcji i otrzymalibyśmy grę dopracowaną bez takich kwitków, która na dodatek wyglądałaby przyzwoicie także w wersji przenośnej. Ale wiadomo Niny chciało mieć wielki tytuł na święta, to ludzie z Monolithsoft musieli cisnąć i pewno nie wyrobili się z wszystkim tak, jakby tego chcieli. Niema jednak za bardzo co biadolić gdyż gra pomimo tych wad, i tak jest świetna. ps: u mnie licznik na razie nie szwankuje,..... pewno do czasu Edytowane 5 grudnia 2017 przez kazuyoshi Cytuj
XM. 11 035 Opublikowano 5 grudnia 2017 Autor Opublikowano 5 grudnia 2017 Całe szczęście wy(pipi)ane w HH, ale fakt faktem szkoda i liczę na patcha poprawiającego ten tryb. Pytanie tylko czy to patch jest w stanie naprawić. Cytuj
Kinoji 763 Opublikowano 5 grudnia 2017 Opublikowano 5 grudnia 2017 Ja to bym chetnie w patchu przyjal poprawe input laga przy salvage'owaniu. Do grajacych glownie na tv (@XM., @blantman, @ragus i pewnie ktos jeszcze) - macie z tym jakies problemy? U mnie trafienie pierwszego klawisza w qte jest prawie niemozliwe przez lag. Gram na pro controllerze, po przelaczeniu do handheldu problem znika. Cytuj
XM. 11 035 Opublikowano 5 grudnia 2017 Autor Opublikowano 5 grudnia 2017 Z qte w tej grze jest w ogole problem. Ja naciskam po trzy razy dla pewności i wchodzi wiec to nie odosobniony przypadek jak widać. Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 5 grudnia 2017 Opublikowano 5 grudnia 2017 Nie zastanawiałem się nad tym nawet. Myślałem że to ze mną coś nie tak, a nie że lag. Jeżeli to faktycznie wina laga to do poprawki. Mi zazwyczaj pierwszy raz nie wychodzi, ale później jakoś sobie z tym qte radzę. Cytuj
Velius 5 753 Opublikowano 5 grudnia 2017 Opublikowano 5 grudnia 2017 (edytowane) Ja gram 90% czasu na TV/monitorze i nie mam zadnych problemow z QTE, wciskam raz, zawsze dziala i zawsze na czas. Gram na joyconach. Edytowane 5 grudnia 2017 przez Velius Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 5 grudnia 2017 Opublikowano 5 grudnia 2017 No ja też myślałem że po prostu za wolny jestem:) gram na pro kontrolerze to może dlatego skoro na joy conach nie ma laga Cytuj
XM. 11 035 Opublikowano 5 grudnia 2017 Autor Opublikowano 5 grudnia 2017 Ja gram na joyach i hoiowo wchodzą qte. Cytuj
Godot 416 Opublikowano 5 grudnia 2017 Opublikowano 5 grudnia 2017 Czytam ten temat szukając CZEGOKOLWIEK co mnie przekona do tego tytułu. Z Waszych opowiadań wyłania się obraz gry absolutnie hermetycznej i tylko dla die hard fanów jrpgów. Skomplikowanej do granic możliwości, s(pipi)ej technicznie, z dłużyznami. Czy jest coś w tej grze co może przyciągnąć totalnego laika? Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 5 grudnia 2017 Opublikowano 5 grudnia 2017 ty skonczyles jakiegos jrpg? Cytuj
Rayos 3 180 Opublikowano 5 grudnia 2017 Opublikowano 5 grudnia 2017 8 minut temu, Godot napisał: Czytam ten temat szukając CZEGOKOLWIEK co mnie przekona do tego tytułu. Z Waszych opowiadań wyłania się obraz gry absolutnie hermetycznej i tylko dla die hard fanów jrpgów. Skomplikowanej do granic możliwości, s(pipi)ej technicznie, z dłużyznami. Czy jest coś w tej grze co może przyciągnąć totalnego laika? nie jestem (nie byłem) fanem jrpg, a Xeno2 mnie wciągnęło bezgranicznie do tego stopnia, że po skończeniu wątku fabularnego i napisaniu tekstu, do Alrest wracam niemal codziennie (niemal, bo wczoraj nie grałem ) co mi się chyba jeszcze nigdy w przypadku zrecenzowanego tytułu nie zdarzyło. Także tak: jest w tej grze coś co może przyciągnąć totalnego laika: świetna fabuła postacie których nie da się nie lubić rewelacyjna muzyka świetna eksploracja fantastyczna walka No i słaba rozdzielczość w trybie przenośnym byś mógł poczuć się jakbyś grał na starszych konsolach nintendo 3 Cytuj
Godot 416 Opublikowano 5 grudnia 2017 Opublikowano 5 grudnia 2017 Ficuś, FFX i kilka części Mario&Luigi. No nic, zagram w Persona 4 Golden. Jak chwyci to pomyślę nad Xeno. 1 Cytuj
Rayos 3 180 Opublikowano 5 grudnia 2017 Opublikowano 5 grudnia 2017 @Godot - mnie Persona 4 golden tak znudziła, że po 10 godzinach wywaliłem na półkę przez pół roku Vity tykać nie chciałem. zupełnie, ZUPELNIE inny typ gry niż Xeno. Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 5 grudnia 2017 Opublikowano 5 grudnia 2017 Paaanie Persona 4? Tylko P5 i tylko Xeno2. Golden nie jest zły, ale to moim zdaniem słabsza odsłona niż 3 czy 5. Cytuj
Godot 416 Opublikowano 5 grudnia 2017 Opublikowano 5 grudnia 2017 Oceny Persony to kosmos. A jak ma się 1 Xeno do 2? Bo jedynka na eShopie kosztuje stówkę. Gdybym się odbił to lepsza stówka w plecy niż ponad dwie (pudełek nie tykam) Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 5 grudnia 2017 Opublikowano 5 grudnia 2017 (edytowane) W gruncie rzeczy to ta sama liga. Zayebista muzyka, świat, bohaterowie, ale już zupełnie inny system walki i ogólnie zmieniona mechanika gry. Czuć że to tych samych ludzi, ale gra się inaczej. Xeno1, Xeno2 i XenoX to zupełnie inne odczucia z grania. Natomiast każda ma w sobie to coś że nie można się oderwać. Ciężko te gry opisywać. Moim zdaniem trzeba samemu zobaczyć czy przypasuje, obojętnie którą. Edytowane 5 grudnia 2017 przez ireniqs Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 5 grudnia 2017 Opublikowano 5 grudnia 2017 jest kilka zasadniczych roznic miedzy persona4g a xenoblade2: - turowy klasyczny system walk vs walki w realtime - kilkugodzinny przydlugawy poczatek gdzie przez 5-6h praktycznie wciska sie X vs dosc szybkie wprowadzenie do gameplayu pomimo tego, ze przez dlugi czas dochodza nowe mechaniki - presja czasu (w okreslonym czasie gry musisz odbic postac x) vs brak presji czasu - losowo generowane lochy i miasto hub vs jrpg przygody, z wielkimi obszarami itp persony szanuje ale imo zdecydowanie dla laika tej serii bym nie polecal pomimo tego, ze fabula i zakreslenie postaci i ich relacji miedzy soba to kazdorazowo majestria, do mnie persony to ostro zawyzona srednia seria gierek ( i choc mialem sporo godzin zarowno w p3 na psp i p4g na vicie to obu nie skonczylem), ponoc p5 cos probuje ulepszyc w formule ale z tego co czytalem temat to tez sporo osob narzeka na przegadanie w gierce Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 5 grudnia 2017 Opublikowano 5 grudnia 2017 (edytowane) Cytat Z Waszych opowiadań wyłania się obraz gry absolutnie hermetycznej i tylko dla die hard fanów jrpgów. Idealne określenie serii Persona. O Xeno tego nie można powiedzieć. Laik (a.ka. Rayos) się odnalazł w tej gierce, z kolei Persona odrzuciła. Jasny obraz sytuacji co należy wybrać. @FicuśPersona 5 nie jest aż tak przegadana, nie przesadzajmy. To po prostu efekt grania u co niektórych po 23h godziny dziennie, bo tak ich wsysło. Ja tam nie miałem z tym żadnych problemów. Edytowane 5 grudnia 2017 przez ireniqs Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi