kazuyoshi 231 Opublikowano 14 grudnia 2017 Opublikowano 14 grudnia 2017 (edytowane) Ależ ten Spoiler Zeekenator mnie rozluźnił . A sama Spoiler Uraya -- chodzę jak głupi i tylko fotki cykam podziwiając te przepiękne widoczki przy cudownym brzmieniu. Coś tak czuje, że ta zapierająca dech lokacja wyląduje w moim (nieistniejącym ) top 3 growych lokacji. Edytowane 14 grudnia 2017 przez kazuyoshi Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 14 grudnia 2017 Autor Opublikowano 14 grudnia 2017 2 godziny temu, pawelgr5 napisał: A ja własnie jestem wściekły bo nie lubie takich patentów. Klisza as fuck dodatkowo zmuszająca mnie do ciśnięcia do przodu akurat kiedy chciałem poukładać kilka rzeczy. W sumie masz rację bo też napieram ten 7 chap bez wytchnienia na inne rzeczy z wiadomych względów ale tak czy srak akcja w 6 i początek 7 bardzo dobra. Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 15 grudnia 2017 Opublikowano 15 grudnia 2017 Spoiler Japońscy voice actorzy w fajnym zestawieniu. Tak jak wspomniałem, mieszanka wyjadaczy z nowymi. Pierwszorzędne zestawienie. Ciekawostka dla obeznanych w temacie. 3 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 15 grudnia 2017 Opublikowano 15 grudnia 2017 Ja pierdykam co ten chapter 6 ... Obiecałem wczoraj na discordzie że zwolnie z fabułą i porobie questy udało mi się tylko jeden skończyć z polepszeniem merc do lvl 2 i dalej fabuła. To jest zbyt dobre chyba dopiero questy poboczne skończę po ukończeniu gry. Swoją drogą levele lecą jak po(pipi)ane. Na początku chaptera 6 miałem 41 rexem (to najniższy w drużynie) a księciunio 48 lvl (najwyższy w drużynie). Obecnie pod koniec chaptera 6 rex 46 lvl a księciunio 53 Nie wiem czy specjalnie tak podkręcili tempo ale ani razu w wątku fabularnym nie muszę grindować. Wszystko jakoś tak naturalnie do mojego poziomu przystosowane i to bez skalowania. Nie wiem czy już mówiłem ale powiem jeszcze raz to moje goty tego roku. Mam rozgrzebanych kilka gier ale wszystko olewam i jak mam chwile wolną odpalam switcha i xeno. To jest TEN tytuł dla którego kupiłem switcha nawet o tym nie wiedząc. Kto ma switcha a nie gra jeszcze w xeno marsz do sklepu. Kto lubi jRPG i nie ma jeszcze switcha marsz do sklepu po konsole i xeno 2. Dla mnie to najlepszy jrpg od wieeeelu lat. Ostatnie w których poczułem choćby cząstke tej magii to lost odyssey, xeno 1, last story i tales of vesperia. Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 15 grudnia 2017 Opublikowano 15 grudnia 2017 tak z ciekawosci jak ma sie system walki do chronicles1 czy x? lepszy, gorszy, podobny, mniej lub bardziej rozbudowany? Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 15 grudnia 2017 Opublikowano 15 grudnia 2017 xeno 1 i xeno x miały chyba bardziej do siebie podobny system xeno 2 wprowadziło duużo zmian. Wszystkie były rozbudowane ale to co w xeno 2 można zrobić i doktoraty pisać to już wyższy lvl hardkoru Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 15 grudnia 2017 Autor Opublikowano 15 grudnia 2017 Xc1 podobny system do xcx? Przecież xc1 to miało tak prostacki system ze po xcx ledwo dało się w to grać. 1 Cytuj
Kinoji 763 Opublikowano 15 grudnia 2017 Opublikowano 15 grudnia 2017 (edytowane) System z xcx byl rozwinieciem tego z xc i jesli idzie o poziom skomplikowania, to jest zdecydowanie na pierwszym miejscu w serii. Najwiecej tam bylo zmiennych - debuffow, statusow itp itd. Ten z xc2, mimo ze wprowadza troche nowych rzeczy, jak np smash, to koniec koncow jest taka uproszczona wersja tego z xcx. Tutaj wiecej mozna pokombinowac przed walka, co tez sie przenosi na samo bicie potworkow, ale juz w walce jest troche mniej rzeczy, na ktore trzeba zwracac uwage. edit: w xcx byly tez skelle, w ktorych walka wygladala troche inaczej, wiec tez trzeba bylo dodatkowo ogarniac Edytowane 15 grudnia 2017 przez Kinoji skelle ziomus 1 Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 15 grudnia 2017 Opublikowano 15 grudnia 2017 wlasnie liczylbym na opinie kogos ogarnietego, raczej (sorry) blantmana nie uwazam za reprezentatywnego w temacie systemow i roznic w jrpg Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 15 grudnia 2017 Opublikowano 15 grudnia 2017 Tak jak pisze kinoji, xcx byl najbardziej skomplikowany, chyba dla niektorych to byla nawet wada. Xc1 byl dosc prosty i nie przypadl mi do gustu za mocno. Xc2 jest po srodku i jak dla mnie trafia w samo sedno. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 15 grudnia 2017 Opublikowano 15 grudnia 2017 ale ja właśnie piszę o kombinowaniu przed walką. W Xeno x nic mnie nie interesowało przed walką poza ekwipunkiem a tu np z taka poppi to można i profesure zrobić Dla mnie najwięcej rozkmin jest przy xeno 2 Cytuj
kryb 2 Opublikowano 15 grudnia 2017 Opublikowano 15 grudnia 2017 (edytowane) Witam, i pytam: 1. jak zrobić cancel attack? 2. jest gdzieś wytłumaczone jak krowie na rowie jak walczyć? ( oglądam YT ale tam kolesie opowiedaja dla ludzi, którzy już chyba grali w dziesiątki takich gier jak XC2) 3. poradnik po polskiemu jest?:)) Edytowane 15 grudnia 2017 przez kryb Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 15 grudnia 2017 Opublikowano 15 grudnia 2017 1 - nacisnij guzik odpowiadający za blade art (X Y B) w momencie gdy postac chce zadac jakis auto-cios, animacje połączą się płynnie, na ekranie zauważysz przy ciosie taką niebieską poświatę - znaczy to, że cancel wszedł, najbardziej opłaca się cancelować przy trzecim autoattacku z serii (czyli ostatnim) bo powoduje to największy przyrost paska specjala (który po napełnieniu odpalasz przez A, co prowadzi do głównego dania systemu walk czy możliwości blade combo) 2 - gdzie już jesteś fabularnie? jaki chapter? co chcesz wiedzieć? 3 - nie ma, nasz forumek niech Ci będze skarbnicą Cytuj
Kinoji 763 Opublikowano 15 grudnia 2017 Opublikowano 15 grudnia 2017 Ficek pieknie opisal, tylko jedna rzecz: 14 minut temu, Ficuś napisał: opłaca się cancelować przy trzecim autoattacku z serii (czyli ostatnim) Nie zawsze trzeci atak jest ostatnim w serii, wiele broni ma tez wiecej i wtedy najlepiej jest to robic po prostu po ostatnim. Co ciekawe, to zauwazylem, ze jesli jakas bron ma wiecej niz 3 ataki (zazwyczaj 5) to jesli chce sie wczesniej wrzucic cancela, to najwieksze do tego okienko w trakcie animacji jest wlasnie po trzecim ataku. Czyli upraszczajac - jesli masz czas to zawsze po ostatnim ataku, jesli z jakiegos powodu chcesz odpalic szybciej a bron ma wiecej niz 3 ataki, to wlasnie po trzecim. Cytuj
kryb 2 Opublikowano 15 grudnia 2017 Opublikowano 15 grudnia 2017 (edytowane) Jestem w 5 rozdziale, i troszkę " na czuja" gram:) Dzięki za jasna i klarowną odpowiedz! Edytowane 15 grudnia 2017 przez kryb Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 15 grudnia 2017 Autor Opublikowano 15 grudnia 2017 Ja pier.dole co się odwal w 7 chapie, końcówka 3 zdetronizowana. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 15 grudnia 2017 Opublikowano 15 grudnia 2017 no to teraz bedziesz siedział przy kazdej cutscence tak: zdecydowanie od 7 rozdzialu historia nabiera tempa. skonczyles ten 7 chapek już XM? bo mam pytanie do Ciebie jak tak Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 15 grudnia 2017 Opublikowano 15 grudnia 2017 18 minut temu, kryb napisał: Jestem w 5 rozdziale, i troszkę " na czuja" gram:) Dzięki za jasna i klarowną odpowiedz! co chcesz jeszcze wiedziec? niektore blade arty zadaja wiekszy damage jak wykonuje sie je zgodnie z przeznaczeniem - np majac pyre ma sie art pod Y odpowiadajacy za atak z tylu, a pod B boczny, obiegajac wroga odpowiednio zadamy mu wiekszy damage tak uderzajac (wokol cyferki z liczba zadanych obrazen bedzie wtedy taka zebatka) blade comba czyli ich "drabinke" velius czy kinoji kilka stron wczesniej super wyjasnili nawet z grafikami, ktora sa pomocne przy tworzeniu skladu bladow sa jeszcze driver comba, te super comba po naladowaniu pelnego paska druzyny aktywowane pod + (kto mi wyjasni jakas ich mechanike, kiedy co i jak warto w nich robic, bo raz zdarzylo mi sie tak, ze postacie cale combo wykonywaly podwojnie - nie mam pojecia dlaczego), jakies comba statusow itp Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 15 grudnia 2017 Autor Opublikowano 15 grudnia 2017 6 minut temu, Rayos napisał: no to teraz bedziesz siedział przy kazdej cutscence tak: zdecydowanie od 7 rozdzialu historia nabiera tempa. skonczyles ten 7 chapek już XM? bo mam pytanie do Ciebie jak tak Nie, jestem w połowie, po wiadomo czym. Nie będę pisał w spoilerze bo hoiowo działa na forum. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 15 grudnia 2017 Opublikowano 15 grudnia 2017 1 minutę temu, Ficuś napisał: sa jeszcze driver comba, te super comba po naladowaniu pelnego paska druzyny aktywowane pod + (kto mi wyjasni jakas ich mechanike, kiedy co i jak warto w nich robic, bo raz zdarzylo mi sie tak, ze postacie cale combo wykonywaly podwojnie - nie mam pojecia dlaczego), jakies comba statusow itp to chain attack sie nazywa. 1 minutę temu, Ficuś napisał: postacie cale combo wykonywaly podwojnie - nie mam pojecia dlaczego zapewne dlatego, że zniszczyłeś orba niszczac orba w chainach podbijasz pasek chain attaku (lewy gorny rog) i cisniesz kolejna ture mocniejszych niz wczesniej atakow. robisz tak dopoki rozwalasz elemental orby ew. wypelnisz caly pasek chaina Teraz, XM. napisał: Nie, jestem w połowie, po wiadomo czym. Nie będę pisał w spoilerze bo hoiowo działa na forum. okej, to powiem Ci, że najlepsze przed Tobą i nie mogę się doczekać aż W KOŃCU BĘDĘ MÓGŁ Z KIMŚ POGADAĆ na temat fabuły 1 Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 15 grudnia 2017 Opublikowano 15 grudnia 2017 2 minuty temu, Rayos napisał: to chain attack sie nazywa. zapewne dlatego, że zniszczyłeś orba niszczac orba w chainach podbijasz pasek chain attaku (lewy gorny rog) i cisniesz kolejna ture mocniejszych niz wczesniej atakow. robisz tak dopoki rozwalasz elemental orby ew. wypelnisz caly pasek chaina O TO TO, a konkretniej o tym co to orb (podejrzewam, ze to pewnie z driver combo element jaki niszczymy na koncu comba) i jak w chainach niszczyc je? Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 15 grudnia 2017 Autor Opublikowano 15 grudnia 2017 Ficek -chaina combo to pod +odpala się w momencie wykonania pełnych blade combo gdzie zakłada się elementale na przeciwnika -np. Kończysz ognisty i po tym lata wokół przeciwnika czerwony orb. Odpala się potemu chaina, niszczy orb przeciwstawnym elementem i zadaje w pysdu obrażeń i jest kolejną tura. Najlepiej odpalać chaina jak się założy ze 3 blade combo i niszczy się od razu ze 3 oby wtedy obrażenia idą w milionach. 1 Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 15 grudnia 2017 Opublikowano 15 grudnia 2017 a driver combo to jest wtedy kiedy w trakcie walki ogarniasz break -> topple -> launch -> smash Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 15 grudnia 2017 Opublikowano 15 grudnia 2017 zeby konczyc elementalem np ognistym musze miec cale driver combo ogniste czy wystarczy ognisty w trzeciej fazie? i analogicznie jak zniszczyc orba w trakcie chain combo? Cytuj
kryb 2 Opublikowano 15 grudnia 2017 Opublikowano 15 grudnia 2017 2 minuty temu, XM. napisał: Ficek -chaina combo to pod +odpala się w momencie wykonania pełnych blade combo gdzie zakłada się elementale na przeciwnika -np. Kończysz ognisty i po tym lata wokół przeciwnika czerwony orb. Odpala się potemu chaina, niszczy orb przeciwstawnym elementem i zadaje w pysdu obrażeń i jest kolejną tura. Najlepiej odpalać chaina jak się założy ze 3 blade combo i niszczy się od razu ze 3 oby wtedy obrażenia idą w milionach. No właśnie juz nic nie rozumiem... jakąś habilitacje trzeba chyba zrobić? Czy to sie wogole jakoś ogrania?:)) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi