Kinoji 763 Opublikowano 15 grudnia 2017 Opublikowano 15 grudnia 2017 (edytowane) 11 minut temu, Ficuś napisał: sa jeszcze driver comba, te super comba po naladowaniu pelnego paska druzyny aktywowane pod + (kto mi wyjasni jakas ich mechanike, kiedy co i jak warto w nich robic, bo raz zdarzylo mi sie tak, ze postacie cale combo wykonywaly podwojnie - nie mam pojecia dlaczego), jakies comba statusow itp Juz ci inni napisali ale za dlugo pisalem zeby to usunac xD Zeby w chain attacku zrobic kilka rundek pod rzad, trzeba zrobic 2 rzeczy: 1. wrzucic na przeciwnika elemental orba poprzez trzeci level blade combo (element ktorym konczymy bedzie elementem orba). Wtedy wokol przeciwnika pojawia sie dany orb, a sam przeciwnik dostaje wtedy zwiekszona obrone na dany element. Im wiecej orbow ma przeciwnik przed atakiem tym lepiej, bo wiecej rundek chaina mozna zrobic poprzez... 2. ...wcisniecie + w walce. Wtedy na gorze ekranu na srodku pojawiaja sie wszystkie orby, ktore mobek ma na sobie. Jesli w trakcie danej rundy rozbijemy mu orba, to dostajemy nastepna, w ktorej mnoznik damagu jest zwiekszony. Najlatwiej danego orba rozbic przeciwnym mu elementem a jesli takiego nie mamy, to w drugiej kolejnosci elementem, na ktory slabosc ma przeciwnik. Przy zniszczeniu 2 orbow w jednej rundzie i tak dostajemy tylko jedna dodatkowa. Przez caly czas trwania chaina postacie nie dostaja dmgu, wiec nawet jak nie ma sie orbow na przeciwniku a chce sie szybko wyleczyc przy trudnym przeciwniku, to oplaca sie chaina odpalic. Cytat zeby konczyc elementalem np ognistym musze miec cale driver combo ogniste czy wystarczy ognisty w trzeciej fazie? blade combo xD w trzeciej fazie, ostatni special KOCHAM ten system walki Edytowane 15 grudnia 2017 przez Kinoji 1 Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 15 grudnia 2017 Opublikowano 15 grudnia 2017 3 minuty temu, Ficuś napisał: zeby konczyc elementalem np ognistym musze miec cale driver combo ogniste czy wystarczy ognisty w trzeciej fazie? i analogicznie jak zniszczyc orba w trakcie chain combo? ważny jest tylko ostatni atak w combo, od niego zalezy jaki elemental nalozysz. Atakując wroga elementem przeciwnym do elementu orba PS blade combo nie driver xdd wszystko mieszasz Cytuj
kryb 2 Opublikowano 15 grudnia 2017 Opublikowano 15 grudnia 2017 (edytowane) 16 minut temu, Ficuś napisał: blade comba czyli ich "drabinke" velius czy kinoji kilka stron wczesniej super wyjasnili nawet z grafikami, ktora sa pomocne przy tworzeniu skladu bladow hmmm. próbuje znalesc i nie daje rady .. pomocy?:)) Edytowane 15 grudnia 2017 przez kryb Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 15 grudnia 2017 Opublikowano 15 grudnia 2017 wystarczy raz uzyc przeciwnego elementu w trakcie chain combo by rozbic orba? jest gdzies tabelka z rozrysowaniem jaki element do jakiego przeciwny? tak samo fajnie jakby ktos podal jaki booster przy bondowaniu odpowiada za zwiekszenie szans na dany element Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 15 grudnia 2017 Opublikowano 15 grudnia 2017 W dniu 12.12.2017 o 16:56, Velius napisał: Daje w spoilerze pomocna grafike na temat combosów podczas gry, czyli zestaw jaki element z jakims i co blokuja przeciwnikowi: Ukryj zawartość https://imgur.com/a/OiBPb @kryb Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 15 grudnia 2017 Opublikowano 15 grudnia 2017 Dla mnie xeno x było prostsze w ogarnięciu. Nie żebym tutaj miał problem ale tam jaśniej wszystko wytłumaczyli tu musiałem ze 2 -3 razy poczytać w necie co i jak zanim złapałem Cytuj
Radnyns 60 Opublikowano 15 grudnia 2017 Opublikowano 15 grudnia 2017 Kurdwa, jak tak czytam wasze porady to boje się odpakowywać XC 2 po mimo tego, że mam wolne kolejne 3 dni. Poprzednią część zaliczyłem na 3ds i nie pamiętam takich rozkmin jakie tutaj się pojawiają Chyba walnę setę na odwagę i wieczorem na chwilę zasiądę . Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 15 grudnia 2017 Opublikowano 15 grudnia 2017 1 minutę temu, Radnyns napisał: Kurdwa, jak tak czytam wasze porady to boje się odpakowywać XC 2 po mimo tego, że mam wolne kolejne 3 dni. Poprzednią część zaliczyłem na 3ds i nie pamiętam takich rozkmin jakie tutaj się pojawiają Chyba walnę setę na odwagę i wieczorem na chwilę zasiądę . spokojnie, skoro taki niedzielniak jrpgowy jak ja ogarnalem systemy to i Ty dasz rade. jasne, nie wgryzalem sie w to tak bardzo jak @Kinoji czy @Velius no ale Cytuj
kryb 2 Opublikowano 15 grudnia 2017 Opublikowano 15 grudnia 2017 Przydalo by sie to formi screenow jakos pokazywac bo z opisami i nazwamami to mózgo-explosija:) Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 15 grudnia 2017 Opublikowano 15 grudnia 2017 dont worry radnys dopiero chyba w czwartym rozdziele odblokowuje sie on caly, przez pierwsze godziny nawet nie bedziesz mial dostepu do tych rozkmin Cytuj
Kinoji 763 Opublikowano 15 grudnia 2017 Opublikowano 15 grudnia 2017 6 minut temu, Ficuś napisał: wystarczy raz uzyc przeciwnego elementu w trakcie chain combo by rozbic orba? jest gdzies tabelka z rozrysowaniem jaki element do jakiego przeciwny? tak samo fajnie jakby ktos podal jaki booster przy bondowaniu odpowiada za zwiekszenie szans na dany element Rozbicie orba zalezy od zadanego damagu, wiec czasami rozbijesz za jednym (rzadko), czasami za dwoma. Jak spojrzysz na boostery przy bondowaniu jak wybierasz rozne, to wokol core lataja rozne swiatelka. One w dosc jasny sposob pokazuja, jakie elementy ma dany booster. Kazdy ma po 2, nie pamietam teraz wszystkich, ale Justice na pewno ma light i dark a bravery fire i water. To w jaki sposob sa sparowane pokazuje tez przeciwne elementy do rozbijania orbow, czyli light jest dobry na dark, water na fire itd. 1 Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 15 grudnia 2017 Opublikowano 15 grudnia 2017 jak kogos przeraza co tu sie pisze to zapraszam na discorda - w dedykowanym temacie @Kinoji i @Velius doktoryzuja sie powoli z tej gierki 1 Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 15 grudnia 2017 Opublikowano 15 grudnia 2017 Wlasnie odpalilem swojego pierwszego FULL BURST. Jezeli mysleliscie ze widzieliscie juz wszystko w walce to mówie wam ze nie, matko jakie to bylo dobre, piekna animacja w polaczeniu z muzyka, adrenalina i TONA damage'u Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 15 grudnia 2017 Opublikowano 15 grudnia 2017 1 minutę temu, Velius napisał: Jezeli mysleliscie ze widzieliscie juz wszystko w walce to mówie wam ze nie powiedział człowiek siedzący w połowie gry praktycznie do końca przygody odblokowują się nowe rzeczy w systemie walki. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 15 grudnia 2017 Opublikowano 15 grudnia 2017 ile orbów trzeba na full burst zniszczyć ja najwięcej 3 w walce uszkodziłem Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 15 grudnia 2017 Autor Opublikowano 15 grudnia 2017 Na hói wpłaca się kasę w argentum na wieś rexa? Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 15 grudnia 2017 Opublikowano 15 grudnia 2017 10 minut temu, blantman napisał: ile orbów trzeba na full burst zniszczyć ja najwięcej 3 w walce uszkodziłem Rozwalilem 5 orbów. @XM.pewnie jakis quest. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 15 grudnia 2017 Opublikowano 15 grudnia 2017 spoiler ponizej, tapatalkowcy nie czytac ostrzegalem @XM. kojarzysz Inherited Core Crystal do kupienia w Torigoth na Gormott? Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 15 grudnia 2017 Autor Opublikowano 15 grudnia 2017 No kojarzę i co z nim? Jeszcze nie kupiłem bo mało kasy a wszystko takie drogie Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 15 grudnia 2017 Opublikowano 15 grudnia 2017 a, dobra, niewazne, poyebalo mi sie troszke z czyms innym anyway, donacje wioski chyba nic nie daja, poza questem jednym o ile dobrze pameitam. spoiler donacje (ale nie te), maja zwiazek z bladem z inherited core crystal, wiecej nie powiem Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 15 grudnia 2017 Opublikowano 15 grudnia 2017 Wlasnie odpalilem swojego pierwszego FULL BURST. Jezeli mysleliscie ze widzieliscie juz wszystko w walce to mówie wam ze nie, matko jakie to bylo dobre, piekna animacja w polaczeniu z muzyka, adrenalina i TONA damage'u To kiedy takie cudeńko się aktywuje? Rozumiem że jeszcze nie na 34lvl postaci? Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 15 grudnia 2017 Opublikowano 15 grudnia 2017 jak podczas chain attacku wymaksujesz pasek bursta (lewy gorny rog) rozmawialiśmy o tym zaledwie parę postów wyżej Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi