nadol90 664 Opublikowano 12 lutego 2018 Opublikowano 12 lutego 2018 W ogóle tak nie pisz Strife, bo mną telepie na samą myśl o remejkach xenogears albo xenosagi, przez ten (pipi)y NTSC nie mam jak tego ograć. Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 12 lutego 2018 Opublikowano 12 lutego 2018 (edytowane) Dlaczego nie macie jak tego ograc przez NTSC? Troche nie rozumiem, jest rok 2018. 1. Swap Magic i granie w gierke na PAL ps2 2. Kupno konsoli NTSC i gierek NTSC (na olx konsola ostatnio po 80zl z gra) 3. Emulator 4. Wrzucanie gierek na HDD podpietego do PS2. Do tego ebay, sklepy wysylkowe, no ludzie sobie kiedys radzili nie majac takich udogodnien to narzekania teraz tymbardziej nie rozumiem. Edytowane 12 lutego 2018 przez Velius 1 Cytuj
nadol90 664 Opublikowano 12 lutego 2018 Opublikowano 12 lutego 2018 Swap Magic nie odpala na Facie, z kupnem konsoli już walczę od dłuższego czasu, ale nie trafiłem jeszcze na taką ofertę jak wspominasz, gdzie nie wejdę chcą 250 minimum ;/. Emulator odpada, nie szanuję. Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 12 lutego 2018 Opublikowano 12 lutego 2018 (edytowane) Mam Fata i Swap Magic, wiec juz mówisz nie prawde, bo dziala, trzeba tylko miec dzyndzelek odpowiedni do wysuniecia napedu https://www.olx.pl/oferta/ps2-playstation-2-ntsc-CID99-IDrBWIZ.html#d9593a9e4c (tutaj trzeba by bylo poprosic o zdjecie spodu lub nalepki zeby potwierdzic ze to NTSC) Emulator swietna sprawa, gry wygladaja jak z PS3/PS4 niekiedy, nie wiem co tu szanowac albo nie szanowac, trzeba sie cieszyc ze cos takiego istnieje, bo za 30-40 lat te wszystkie ps2 beda zarly piach i tylko tak bedzie mozna pograc w niktore niszowe perełki. Zeby nie robic offtopa, ktos jeszcze jedzie newgame+ jak wyjdzie czy tylko ja bede jechal drugi raz ta sama gierke? Edytowane 12 lutego 2018 przez Velius Cytuj
nadol90 664 Opublikowano 12 lutego 2018 Opublikowano 12 lutego 2018 Dzięki za link, zadzwonię popołudniu, z tym Swapem nie wiedziałem, dzięki poczytam o co dokładnie chodzi. Za 30 - 40 lat to już pewnie mnie nie będzie więc trzeba korzystać póki jeszcze w miarę chodzą te sprzęty. Po przejściu story przez parę dni z dziewczyną nie ruszaliśmy xeno, ale widzę, że nie wytrzymała i codziennie siedzi z dodatkowymi questami i rzeczami, na które przez zawrót fabularny nie było czasu (ostatnio wbiła ostatnią formę Poppy), mnie już kusi od dłuższego czasu żeby przejść to jeszcze raz, chciałbym w końcu dorwać KOS-MOS w blejdach. ale zapewne jeszcze poczekam niech odleży swoje, a ja zajmę się resztą gierek z zaległości. Dzięki za link i za mały offtop komenasai. Cytuj
Strife 228 Opublikowano 12 lutego 2018 Opublikowano 12 lutego 2018 Ja będę jechał new game, ale zostali mi jeszcze uber bossowie więc mam co robić, po za tym ta cholerna Kos-Mos mi nie wypadła jeszcze. Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 12 lutego 2018 Opublikowano 12 lutego 2018 ja mialem fata i swap magic i dinks do wyciagniecia napedu zrobilem sam z zuzytej karty na impulsy do budki telefonicznej Cytuj
AvengerGT 9 Opublikowano 12 lutego 2018 Opublikowano 12 lutego 2018 31 minut temu, Velius napisał: Zeby nie robic offtopa, ktos jeszcze jedzie newgame+ jak wyjdzie czy tylko ja bede jechal drugi raz ta sama gierke? Newgame+ dopiero jak pokończę wszystkie questy i inne czynności. Jak na razie 130h na liczniku z przejściem fabuły włącznie, ale trzeba było sobie zrobić przerwę na inne gierki. Przy okazji, to mój pierwszy post na forum, więc witam i liczę na fajne dyskusje 1 Cytuj
P-chan 195 Opublikowano 12 lutego 2018 Opublikowano 12 lutego 2018 (edytowane) 2 godziny temu, Strife napisał: Ogólnie coś jest chyba na rzeczy z Xenogearsem, mają nawet figurki wydać na dwudziestolecie tytułu ( Pchan pewnie klaszcze uszami już ), może zapowiedzą jakiś remake lub inne odświeżone wydanie. Raczej nie, bo nie za bardzo przepadam za figurkami z ruchomymi częściami (wyjątek to nendroidy), a te prototypy ewidentnie sugerują że będą to figmy. Za to na remake'a, choćby nawet w stylu wychodzącego już za chwilę Sword of Mana bym się nie obraził. @Velius Też mam zamiar zacząć newgame+, tylko najpierw muszę skończyć grę po raz pierwszy. A i dzięki za info, może jak kolega nadol nie sprzątnie mi tego PS2 to sam kupię... Edytowane 12 lutego 2018 przez P-chan Cytuj
Strife 228 Opublikowano 12 lutego 2018 Opublikowano 12 lutego 2018 Czy wymaxowanie Ursuli to tylko ciągłe jej merc missions ze stampami? Normalnie idzie się zachlastać, dopiero mam po 8lv i 3tysie fanów. Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 12 lutego 2018 Opublikowano 12 lutego 2018 Tak, dlatego jej nie uzywalem ;p Post-game i tak latam bez healera. Cytuj
AvengerGT 9 Opublikowano 12 lutego 2018 Opublikowano 12 lutego 2018 28 minut temu, Strife napisał: Czy wymaxowanie Ursuli to tylko ciągłe jej merc missions ze stampami? Normalnie idzie się zachlastać, dopiero mam po 8lv i 3tysie fanów. Ktoś ostro przesadził z tym questem. Gdyby to jeszcze było ciekawe, to rozumiem, ale co 10 min wysyłać ją z mercami przez kilka(naście?) godzin? Generyczne, upierdliwe i nikomu niepotrzebne. Też jeszcze tego nie zrobiłem, pewnie nawet w połowie nie jestem... Cytuj
nadol90 664 Opublikowano 12 lutego 2018 Opublikowano 12 lutego 2018 (edytowane) @P-chan Dzwoń śmiało, pójdę w stronę SM, Ficuś dzięki za podpowiedź z napędem i kartą, w takim razie coś wymyślę. Edytowane 12 lutego 2018 przez nadol90 Cytuj
Strife 228 Opublikowano 12 lutego 2018 Opublikowano 12 lutego 2018 Akurat ten tytuł muszę wymaxować, bo na to zasługuje w takim samym stopniu jak Suikoden 2, FF VI, czy Xenogears. 1 Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 12 lutego 2018 Opublikowano 12 lutego 2018 To troche zabawy przed Toba @Strife, zalezy jeszcze co rozumiesz przez maxowanie oczywiscie Cytuj
Strife 228 Opublikowano 12 lutego 2018 Opublikowano 12 lutego 2018 Wszystko, dosłownie mam zamiar rozłożyć grę na czynniki pierwsze, tak dobrze się nie bawiłem od czasów psx'a. Inne tytuły sobie ogrywam po malutku, a Xeno zawsze dobrze włączyć dla relaksu i poprawienia humoru. Cytuj
bld 4 Opublikowano 13 lutego 2018 Opublikowano 13 lutego 2018 otworzyłem pod rząd ok. 60 common core crystalów, dwoma postaciami, zmieniając parametry boosterami po równo by były dane parametry dominujące. Brakowało mi 7 rare blade'ów. Efekt to zupełne zero w rare blade'ach z tych kryształów Czy komuś wpadło coś z commonów, gdy miał ponad 40 blade'ów? Cytuj
Strife 228 Opublikowano 13 lutego 2018 Opublikowano 13 lutego 2018 Ja ostatnio losowałem 99 commonów, 34 rary i 9 legandary i wielka (o) mi wyszła, absolutna porażka. (brakuje mi 3 Rare Blade'ów) Cytuj
bld 4 Opublikowano 13 lutego 2018 Opublikowano 13 lutego 2018 10 minut temu, Strife napisał: Ja ostatnio losowałem 99 commonów, 34 rary i 9 legandary i wielka (o) mi wyszła, absolutna porażka. (brakuje mi 3 Rare Blade'ów) wow, to chyba jak brakuje tylko kilka rare blade'ów, to już zupełnie można olać common crystals. Cytuj
Strife 228 Opublikowano 13 lutego 2018 Opublikowano 13 lutego 2018 Raczej tak, miałem 875 luck'a i też nic z tego nie wyszło, fart jest bardzo potrzebny. Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 13 lutego 2018 Opublikowano 13 lutego 2018 (edytowane) Jakosc crystal core to głownie to jaki common blade wyleci, rare blade leca ze wszystkich. Jak juz wiadomo jakiego blada brakuje to sie statystyki ustawia wlasnie pod tego blade'a (element) zeby wylecial i nie mowie tu nawet o boosterach, tylko o BAZOWEJ statystyce. Taki KOSMOS zeby mial duza szansen a pokazanie sie wymaga justice minimum 7 bazowego, przy czym inne statystyki powinny byc takie same lub mniejsze. W momencie bondowania system patrzy tylko na jedna statystyke, ta najwyzsza, ale bazowy level tez jest wazny. Jak juz sie pojawi patch przerywania animacji to wydropienie reszty bladów to tylko powinna byc formalnosc, wiedzac gdzie i jak farmic crystal core mozna w 40 minut 200 sztuk naklepac (99 rare i 99 legendary) Edytowane 13 lutego 2018 przez Velius Cytuj
bld 4 Opublikowano 13 lutego 2018 Opublikowano 13 lutego 2018 19 minut temu, Velius napisał: Jakosc crystal core to głownie to jaki common blade wyleci, rare blade leca ze wszystkich. Jak juz wiadomo jakiego blada brakuje to sie statystyki ustawia wlasnie pod tego blade'a No chyba nie, skoro z commona wyleciał mi tylko bodajże Boreas (a może nawet nie), a reszta z rare/legendary. Moim zdaniem commony spoko tylko w początkowej fazie gry, by mieć zwykłe blade'e do uzupełniania/nabijania merc missions/i wiadomo wspomagania field skillsów jak chcesz coś otworzyć itd.. Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 13 lutego 2018 Opublikowano 13 lutego 2018 Mylisz sie, wszystkie moje rare blady wypadly z common core crystal. Z rare crystal dostalem tylko DWA a z legendary JEDEN. Po drugie Common Blade z legendary crystal sa mocniejsze od wiekszosci rare bladów, postgame lata sie glownie z dobrze dobranymi commonami na min-maxing. Cytuj
bld 4 Opublikowano 13 lutego 2018 Opublikowano 13 lutego 2018 1 minutę temu, Velius napisał: Mylisz sie, wszystkie moje rare blady wypadly z common core crystal. Z rare crystal dostalem tylko DWA a z legendary JEDEN. Możliwe. Napisałem tylko jak było u mnie. U nas dwóch było zupełnie różnie, a jak byśmy zebrali statystyki z wszystkich graczy to by wyszedł pewnie jeszcze ciekawszy wzór. 3 minuty temu, Velius napisał: Po drugie Common Blade z legendary crystal sa mocniejsze od wiekszosci rare bladów, postgame lata sie glownie z dobrze dobranymi commonami na min-maxing. Ja własnie nie rozwijałem tych commonów z czterema koronami. Co do post game, biegam z rare'ami, jestem `95lvl i nie ma problemu. Ale np. do tego bydlaka na 130lvl z Temperantii jeszcze nie podchodziłem Cytuj
P-chan 195 Opublikowano 13 lutego 2018 Opublikowano 13 lutego 2018 Mi tam większość rare blade'ów jakie posiadam po wypadało jak na razie z common crystal, bodajże jak mnie pamięć nie zawodzi, to tylko Kora wypadła mi z rare crystal... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi