Velius 5 709 Opublikowano 26 lutego 2018 Opublikowano 26 lutego 2018 (edytowane) https://www.amazon.co.jp/gp/product/B07B36B5Y4/ Edytowane 26 lutego 2018 przez Velius 1 Cytuj
P-chan 195 Opublikowano 26 lutego 2018 Opublikowano 26 lutego 2018 8 minut temu, Velius napisał: https://www.amazon.co.jp/gp/product/B07B36B5Y4/ Sam znalazłem po 10 minutach szukania, ale i tak dzięki chłopaki za pomoc OST zamówiony... Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 26 lutego 2018 Opublikowano 26 lutego 2018 (edytowane) Pre-ordery na limitowany ost. Do czego to doszło? Edytowane 26 lutego 2018 przez ireniqs Cytuj
P-chan 195 Opublikowano 26 lutego 2018 Opublikowano 26 lutego 2018 Pyre już mam zamówioną Mythre (o której sam kilka postów wcześniej wspominałem), mam w planach. Pięknie się to będzie prezentować na półce... Cytuj
izon 995 Opublikowano 27 lutego 2018 Opublikowano 27 lutego 2018 Ludzie czy z czasem te walki są bardziej znośne? 20 minutowe starcia, w których mam niewiele do roboty ( przez 20h gry zginąłem może z 5 razy) przy tych kretyńskich okrzykach walczących bohaterów zaczynają być dla mnie ciężkostrawne:) W ogóle, tak jak bardzo podoba mi się fabuła i świat, tak bardzo wkurzają mnie te wszystkie pierdoły typu, jakieś muzyczki, jak odkrywamy nową lokacje, kretyńskie walki ze 100 potionami, milion napisów na ekranie w miastach itd. Brakuje mi w tej grze takiej "oszczędności" w środkach wyrazu, które miały stare finale, czy ma choćby nowa Persona. Tutaj ciężko mi się zagłębić w świat gry, jak co chwile, a to atakuje mnie jakiś kretyński potworek, a to bohaterzy krzyczą jakieś debilizimy, a to z ziemi wyciągam 50 przedmiotów 4 Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 27 lutego 2018 Opublikowano 27 lutego 2018 I w tej grze nie ma potionów Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 28 lutego 2018 Opublikowano 28 lutego 2018 ani 20-minutowych walk skoro tyle to trwa, i twierdzisz, że mam niewiele do roboty, to znaczy, że nie ogarniasz systemu ani trochę ale tak, walka z czasem staje się jeszcze bardziej rozwinięta, taki punkt kulminacyjny jest bodaj w CH4, ale praktycznie do samego końca gry coś nowego do walk dokładają. Cytuj
szurubur 120 Opublikowano 28 lutego 2018 Opublikowano 28 lutego 2018 W dniu 26.02.2018 o 18:19, ireniqs napisał: Pre-ordery na limitowany ost. Do czego to doszło? Kupiłbym gdyby nie ta cena... ok 700 zł za figurkę to trochę przesada, nawet biorąc pod uwagę ładne kształty owej figurki to i tak spora suma ;p Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 28 lutego 2018 Opublikowano 28 lutego 2018 Walki jako najlepsza rzecz w calej grze - pada pytanie czy sa znosne potem bo trwaja 20 minut Ja sie zastanawialem dla kogo ten easy dodali...co ta generacja zrobila z graczami, jak nie ma guzika z super moca, który konczy walke i trzeba cos pokombinować z elementami to odrazu problem 2 Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 28 lutego 2018 Opublikowano 28 lutego 2018 A jednak dam minusika, nie mogę inaczej. Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 28 lutego 2018 Opublikowano 28 lutego 2018 This 29 minut temu, Velius napisał: Walki jako najlepsza rzecz w calej grze - pada pytanie czy sa znosne potem bo trwaja 20 minut Ja sie zastanawialem dla kogo ten easy dodali...co ta generacja zrobila z graczami, jak nie ma guzika z super moca, który konczy walke i trzeba cos pokombinować z elementami to odrazu problem Jak pisalem. - dla tych co nie ogarniaja i dalej nie beda ogarniac ale walki na easy nie beda trwac 20min tylko ZNOSNE 10min Cytuj
Kinoji 763 Opublikowano 28 lutego 2018 Opublikowano 28 lutego 2018 19 godzin temu, izon napisał: 20 minutowe starcia, w których mam niewiele do roboty A probowales COS zrobic zeby nie trwalo to 20min? Odpowiadajac na pytanie - jak tylko ogarniesz, ze walka to nie tylko auto attacki i randomowe klepanie przyciskow to tak, walki stana sie krotsze. 19 godzin temu, izon napisał: milion napisów na ekranie w miastach itd. Brakuje mi w tej grze takiej "oszczędności" w środkach wyrazu, które miały stare finale, czy ma choćby nowa Persona. P5 ma swietny design interfejsu, pewnie, ale ze oszczednosc? Gdzie tu jest oszczednosc? Ewidentnie xeno to nie do konca gra dla ciebie, co jest spoko, ale matko bosko zebys chociaz argumenty mial logiczne xD 2 2 Cytuj
P-chan 195 Opublikowano 28 lutego 2018 Opublikowano 28 lutego 2018 8 godzin temu, szurubur napisał: Kupiłbym gdyby nie ta cena... ok 700 zł za figurkę to trochę przesada, nawet biorąc pod uwagę ładne kształty owej figurki to i tak spora suma ;p Piszesz przesada? A co powiesz na temat figurek kosztujących 2000-3000 zł? Choć muszę przyznać, że cenowo jakieś (chyba?) dwa lata temu to figurki u Japończyków, poszły nie co w górę... Cytuj
izon 995 Opublikowano 28 lutego 2018 Opublikowano 28 lutego 2018 (edytowane) 5 godzin temu, Kinoji napisał: A probowales COS zrobic zeby nie trwalo to 20min? Odpowiadajac na pytanie - jak tylko ogarniesz, ze walka to nie tylko auto attacki i randomowe klepanie przyciskow to tak, walki stana sie krotsze. P5 ma swietny design interfejsu, pewnie, ale ze oszczednosc? Gdzie tu jest oszczednosc? Ewidentnie xeno to nie do konca gra dla ciebie, co jest spoko, ale matko bosko zebys chociaz argumenty mial logiczne xD Faktycznie, ale jakoś w Personie te popierdółki mnie nie raziły, w Xeno setting jest dla mnie nieco irytujący. To prawda, może nie ogarniam trochę tego systemu walki, zdecydowanie w jRpgach wolę turówki, te minusy to nie wiem, za co bo z grubsza nic co by nie było prawdą nie napisałem. Gra ma wspaniały świat, ciekawą fabułę, ale multum wstawek, które mi personalnie przeszkadzają:) Po prostu daje (jak narazie!) 8, a nie 10 jak Personie 5:) Edytowane 28 lutego 2018 przez izon 1 Cytuj
Strife 228 Opublikowano 1 marca 2018 Opublikowano 1 marca 2018 Nowe blade'y które dodadzą będzie można wylosować w post game, czy trzeba grę od nowa zacząć? Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 1 marca 2018 Opublikowano 1 marca 2018 Tak z ciekawości, ktoś sprawdzał ten tryb easy? Dużo łatwiej jest? Na czym dokładnie polegają ułatwienia? Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 1 marca 2018 Opublikowano 1 marca 2018 Czy oni ogarną w końcu coś z grafiką w trybie handheld? Tylko na to czekam aż sobie kupię, bo prawie nic nie gram na tv ze switcha. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 1 marca 2018 Opublikowano 1 marca 2018 nie ma jeszcze trybu easy. jutro będzie razem z NG+ itd itp. Cytuj
adus1991 10 Opublikowano 1 marca 2018 Opublikowano 1 marca 2018 W dniu 28.02.2018 o 13:36, Kinoji napisał: A probowales COS zrobic zeby nie trwalo to 20min? Odpowiadajac na pytanie - jak tylko ogarniesz, ze walka to nie tylko auto attacki i randomowe klepanie przyciskow to tak, walki stana sie krotsze. P5 ma swietny design interfejsu, pewnie, ale ze oszczednosc? Gdzie tu jest oszczednosc? Ewidentnie xeno to nie do konca gra dla ciebie, co jest spoko, ale matko bosko zebys chociaz argumenty mial logiczne xD I jak tu się skupić na graniu jak tyle się dzieje na ekranie w samych napisach. Cytuj
AvengerGT 9 Opublikowano 1 marca 2018 Opublikowano 1 marca 2018 @adus1991, walka w Personie jest turowa, więc ze skupieniem nie ma absolutnie żadnego problemu. Nigdy też nie miałem wrażenia, że interfejsu jest "za dużo" - są po prostu wszystkie potrzebne i przydatne informacje. 1 Cytuj
adus1991 10 Opublikowano 1 marca 2018 Opublikowano 1 marca 2018 2 godziny temu, AvengerGT napisał: @adus1991, walka w Personie jest turowa, więc ze skupieniem nie ma absolutnie żadnego problemu. Nigdy też nie miałem wrażenia, że interfejsu jest "za dużo" - są po prostu wszystkie potrzebne i przydatne informacje. aha dobra, już myślałem że to w bardziej rzeczywistym czasie Cytuj
yaczes 14 482 Opublikowano 1 marca 2018 Opublikowano 1 marca 2018 Mam nadzieje, ze w tym paczu bedzie duzo blejdow ze smashem dla Rexa Cytuj
AvengerGT 9 Opublikowano 2 marca 2018 Opublikowano 2 marca 2018 O, to dzisiaj odpalam Xeno 2 pierwszy raz po dłuższej przerwie. New game + w moim przypadku odpada, bo chcę pokończyć side questy, ale chętnie zobaczę co tam dodali. Cytuj
Strife 228 Opublikowano 2 marca 2018 Opublikowano 2 marca 2018 Wpadła, wreszcie wpadła, jeszcze tylko doprowadzić Kosmos do rangi S i można new game zaczynać 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi