Skocz do zawartości

Xenoblade Chronicles 2

XM.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zrobilem sobie przypadkowo troche ze 2/3 miesiace przerwy. ot, jednego dnia uspilem konsole i nie wlaczylem xeno praktycznie przez ten czas. wczoraj odpalilem po przerwie ("ku... przeciez nie dokonczylem") i zlecialo prawie 10 godzin.

moze ktos podsumowac jak wyglada sprawa z DLC? juz cos jest? ile kosztuje?

co daje new game plus? cos nowego sie pojawia? nie wiem czy dokonczyc i sprzedac czy sobie zostawic.

w ogole tak sobie mysle, ze brakuje mi troche na switchu czegos na ksztalt trofeow. jakas motywacja byla do wymaksowania gry a tak to troche nie bardzo wiem co w takim xeno moge jeszcze robic oprocz zebrania blejdów wszystkich.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ölschmitz napisał:

w ogole tak sobie mysle, ze brakuje mi troche na switchu czegos na ksztalt trofeow. jakas motywacja byla do wymaksowania gry a tak to troche nie bardzo wiem co w takim xeno moge jeszcze robic oprocz zebrania blejdów wszystkich.

Też tak miałem przez chwilę ale się to zmieniło. Jeśli masz do czynienia z super grą to nie patrzysz czy są jakieś trofiki tylko grasz. Albo zrobisz 100% albo nie. Zależy to tylko od ciebie.

Opublikowano (edytowane)
Cytat

w ogole tak sobie mysle, ze brakuje mi troche na switchu czegos na ksztalt trofeow. 

Ja się ciesze że N nie ma tego raka jak trofiki, gra się w grę dla przyjemności, a nie dla robienia jakiejś debilnej czynności x razy żeby wpadł pucharek.

Cytat

co daje new game plus? cos nowego sie pojawia? nie wiem czy dokonczyc i sprzedac czy sobie zostawic.

Nowe questy, 7 nowych rare Blade'ów, nowe drzewka dla postaci, chyba 3 najważniejsze rzeczy.

Edytowane przez Strife
Opublikowano
3 godziny temu, creatinfreak napisał:

Skończyłem grę po ponad 70h i stwierdzam, że mega anime na podstawie tej gry by można było z tego zrobić. To co tam się dzieje to :banderas:

cholera ja mam 50h a dopiero jestem w 4 akcie :D

Opublikowano
2 godziny temu, Strife napisał:

Ja się ciesze że N nie ma tego raka jak trofiki, gra się w grę dla przyjemności, a nie dla robienia jakiejś debilnej czynności x razy żeby wpadł pucharek.

Są trofki zrobione z głową i są te bardziej idiotyczne. Nic nie stoi na przeszkodzie by N robiło te pierwsze. Akurat argument o robieniu x razy danej czynności w przypadku Xeno 2 to wiesz :yao:  Gierkę kocham, ale o ile rozumem, że komuś podoba się wysyłanie n-ty raz grupy Blade'ów na te same misje, tak ja po pewnym czasie miałem tego dość. To tylko przykład, bo jest tego więcej (m.in. wbijanie niektórych ranków dla Blade'ów, w tym niesamowicie generyczna misja dla Ursuli), ale ogólnie rozumiem zastosowanie tych wszystkich pomysłów i w większości akceptuję pewne założenia.

Opublikowano

Ja po 30h dopiero do czwartej miejscowki wbilem xd ale poprzednie chyba wyczyszczone z questów póki co. 

Klepie na razie te merc missions w międzyczasie, teraz chyba trochę pchnę fabułę do przodu, dość latania bez celu mam. Ale dzięki temu Boreas wymaksowany praktycznie (ma spust skur wensyn)

Opublikowano

Jakiś pacz wyszedł podciągającą coś mode przenośny? Jak na Switchu to w 70-80% tylko przenośnie, a bardzo było tu narzekanie na niego.

Opublikowano

Dzisiaj dla zabicia czasu wykorzystałem zapas złotych cylindrów na łowisku za bramą w porcie Mor Ardain. Przy samej końcóweczce  wylazł jakiś skur wensyn na pół ekranu i po ubiciu wyrzucił lucky core crystal :obama:

Hajsu natrzepałem prawie 900k z wymianki (btw mam dwa blade’y z lvl. 3 salvaging - to się kumuluje?) i przypomniałem sobie, że w Gormot typ sprzedawał coś za 500k gelda. Fśśśśt i kolejne dwa rare blades wpadły, Sheba przeyebany dizajn xd

Opublikowano

skonczylem. zakonczenie mnie az tak nie rozje... bo nie gralem w poprzednie czesci (poza xenogears).

zastanawiam sie co dalej:

1. czekac na dlc w miedzyczasie zbierac blejdy i robic side questy

2. zaczac new game+

mam troche dylemat. plus prosze o sprawdzone info gdzie najlepiej farmic krysztaly zeby jak najszybciej uzbierac blejdy wszystkie :)

Opublikowano
12 godzin temu, Ölschmitz napisał:

mam troche dylemat. plus prosze o sprawdzone info gdzie najlepiej farmic krysztaly zeby jak najszybciej uzbierac blejdy wszystkie :)

Cloud Sea King Ken (level 110) przy zamarzniętym jeziorku jak jest mgła w Kingdom of Tantal.  Dodatkowo jak nie masz 99lvlu postaci to walka jest dosyć wymagająca :D

11 godzin temu, Strife napisał:

Najwięcej chyba leci ze zwierzaczka jak wychodujesz sobie w Gormott,  doprowadzić go do 99lv wtedy legendarny lecą jak szalone. 

Nie miałem tego questu przechodząc. Czy on będzie ponownie w new game +?

Opublikowano (edytowane)
Cytat

Nie miałem tego questu przechodząc. Czy on będzie ponownie w new game +?

Tak, będzie, za pierwszym przejściem też zaciukałem zwierzaczka za młodu i przepadł, nie zabijaj małego na polu w Gormott koło bazy wojskowej, podchodzisz do npc'a i masz możliwość karmienia i upasania sqbańca.

Spoiler

Edytowane przez Strife
  • Plusik 2
Opublikowano

Ha, wiedziałem żeby go nie ubijać :D 

póki co ma lvl20 wbity, a żarcia na następną turę nie ma w żadnej miejscówce dostępnej dla mnie póki co. Wczoraj zakończyłem rozdział IV i zgasiłem pstryczka.