Crinfrid 4 Opublikowano 21 kwietnia 2018 Opublikowano 21 kwietnia 2018 Wszystko mam uważnie przeczytane i to co do tej pory mam dostępne to wykorzystuje. Ale możliwe że przez to, jak wyżej napisał Velius, że nie mam połowy możliwości odblokowanych? Zupełnie widać nie leży mi ten system. W inne jrpgi grałem, i szczerze mówiąc nie spotkałem się z takim gdzie walka z normalnym mobem może zabrać tak dużo czasu, zwłaszcza gdy masz dobrych 10 lvli wyżej. Polecę chyba teraz po prostu z linią fabularną, żeby odkryć te nowe możliwości. Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 21 kwietnia 2018 Opublikowano 21 kwietnia 2018 ale to akurat prawda. nie znam jrpg w ktorym starcia z zwyklymi przeciwnikami byly tak dlugie. nie wiem czy to minus, stwierdzam fakt. wczoraj padl ostatni z superbossow. zostaly mi 3 blejdy do wylosowania, ale odpuszczam. ostatnio wyfarmilem chyba z 20 legendary core i du.pa. szkoda zycia. fajna gierka, gorsza od zeldy jak dla mnie, ale bawilem sie przednio, 100 godzin nastukane Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 21 kwietnia 2018 Opublikowano 21 kwietnia 2018 (edytowane) 20 legendary core to jest duzo? 99 legendary sie farmi okolo 40 minut. Przy czym odrazu rare wpadaja wiec teoretycznie 200 prób co 40 minut masz (a teraz jescze animacje mozna cancelowac to paaanie, ja 1000 kryształow musialem ogladac cale animacje XD) Edytowane 21 kwietnia 2018 przez Velius Cytuj
Strife 228 Opublikowano 21 kwietnia 2018 Opublikowano 21 kwietnia 2018 Jak wyżej, Kosmos mi wypadła chyba po tysiaczku losowań, ponad 350h przegrane i jak dla mnie Zelda( mimo że to świetna gra) temu tytułowi może buty czyścić. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 21 kwietnia 2018 Opublikowano 21 kwietnia 2018 2 godziny temu, Velius napisał: 20 legendary core to jest duzo? 99 legendary sie farmi okolo 40 minut. Przy czym odrazu rare wpadaja wiec teoretycznie 200 prób co 40 minut masz (a teraz jescze animacje mozna cancelowac to paaanie, ja 1000 kryształow musialem ogladac cale animacje XD) Gdzie tak szybko farmisz legendarne kryształy? Cytuj
Strife 228 Opublikowano 21 kwietnia 2018 Opublikowano 21 kwietnia 2018 1 godzinę temu, pawelgr5 napisał: Gdzie tak szybko farmisz legendarne kryształy? Reeking Douglas 104lv Gormot upper level, kryjówka bandytów w jaskini. Relentles Arduran 99lv Gormot pola uprawne zwierzaczek którego da się wykarmić z niego leci tego najwięcej Są też inne miejscówki i potworki ale z tych chyba najszybciej da się wyfarmić i najłatwiej 1 Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 21 kwietnia 2018 Opublikowano 21 kwietnia 2018 A ja sie powtórze z przed 2 miechów i napisze o co chodzi z tym potworem, bo nie chodzi o to zeby go w kółko zabijać, tylko farmic podczas walki i zabijac jak najdłużej Spoiler Zakladasz Gold Chipy, u mnie styknelo 7 sztuk (leca z latajacej ryby w Temperantia, jest ich tam chyba 3, 2 lataja nad cloud sea a jedna sie chowa i wyskakuje jak sie podejdzie blisko brzegu) Team pod driver combo, rex z topple, smashem i launchem (najlepiej Pandy), Nia z 3 bladami pod break i Tora. Rex overclock bangle i dowolny item, Nia Beta Scope i dowolny item, Tora Beta Scope i Overclock Bangle. Jak nie zabiles tego dinozaura w gormott co sie go karmi na quest to dajesz mu zarcie az wbije lvl 99 i zamienia sie w bossa i poprostu robisz na nim ciagle break,topple,launch,smash i core leca jak powalone. Jak go zabiles to jest jeszcze stworek w Gormott w jaskini Bandit's hideout który tez nie jest zbyt trudny. 1 Cytuj
P-chan 195 Opublikowano 22 kwietnia 2018 Opublikowano 22 kwietnia 2018 18 godzin temu, Crinfrid napisał: Zupełnie widać nie leży mi ten system. W inne jrpgi grałem, i szczerze mówiąc nie spotkałem się z takim gdzie walka z normalnym mobem może zabrać tak dużo czasu, zwłaszcza gdy masz dobrych 10 lvli wyżej. Polecę chyba teraz po prostu z linią fabularną, żeby odkryć te nowe możliwości. Jak dla mnie to zdecydowanie robisz coś źle, szczególnie jak masz te kilkanaście leveli wyżej. Ale ja też jak już pisałem do tutoriali podchodziłem inaczej. Gdzie po przyswojeniu danego, od razu leciałem ubijać mobki, by sprawdzić czy dobrze zrozumiałem to co mi przedstawiono. Bo trzeba to przyznać tutorial nie jest najlepiej podany, ale mi to jakoś nie przeszkadzało... Cytuj
yaczes 14 482 Opublikowano 22 kwietnia 2018 Opublikowano 22 kwietnia 2018 ja od siebie dodam, ze tez od razu lecialem i to mocno podniecony xd edit: no i wyszedl god of war, gra naprawde niesamowita, ale jakis cichy glosik szepcze mi do uszka, ze musze kilka fast blade switchy naruchac Cytuj
Daffy 10 564 Opublikowano 22 kwietnia 2018 Opublikowano 22 kwietnia 2018 23 godziny temu, Ölschmitz napisał: ale to akurat prawda. nie znam jrpg w ktorym starcia z zwyklymi przeciwnikami byly tak dlugie. Chociazby dragon quest 8, do mnie system walki xeno to arcydzielo w jrpg Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 22 kwietnia 2018 Opublikowano 22 kwietnia 2018 no system jest super, pisalem tylko, ze byly momenty gdzie wrogowie nie stanowili zadnego zagrozenia, ale walka i tak byla dosc dluga. Cytuj
Strife 228 Opublikowano 24 kwietnia 2018 Opublikowano 24 kwietnia 2018 (edytowane) W tym tygodniu aktualizacja 1.4.0 dodająca Telos z Xenosagi 3 i dla tych co mają season pass'a mech Poppi, plus usprawnienia menusków. Edytowane 24 kwietnia 2018 przez Strife Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 25 kwietnia 2018 Opublikowano 25 kwietnia 2018 Nia jako Blade yay or nay? Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 25 kwietnia 2018 Opublikowano 25 kwietnia 2018 (edytowane) Zalezy od setupu. Najlepszy Spoiler blade healer w grze, zwlaszcza jak sterujemy Rexem. Ja głównie sterowalem i gralem Spoiler Nia jako DPS Ether wiec taka opcja odpadala. Edytowane 25 kwietnia 2018 przez Velius Cytuj
yaczes 14 482 Opublikowano 29 kwietnia 2018 Opublikowano 29 kwietnia 2018 Juz mam T-elos Special 4go poziomu Siedzi u mnie jako Launch, niech jeszcze dodadza jakiegos fajnego blade'a zamiast Roca. Cytuj
Strife 228 Opublikowano 29 kwietnia 2018 Opublikowano 29 kwietnia 2018 Ptaszysko jest cholernie przydatne na początku, bo ma smasha, później i tak już Rex'a nie miałem w głównym teamie więc olewka. Każdy blade z włocznią to ma więc problem z głowy. Mi T-alos wypadła przy pierwszej próbie z rare'a. Cytuj
P-chan 195 Opublikowano 29 kwietnia 2018 Opublikowano 29 kwietnia 2018 A mi nadal nie potrafi wypaść KOS-MOS, no cóż będę próbował dalej. Cytuj
yaczes 14 482 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Tez nie mam. Skupiam sie na razie na wymarzonym buildzie. Alez to bedzie jak dadza challange mode Czy ta gra ma koniec? 140h i nie wiem czy mam polowe rzeczy zrobionych xd Cytuj
Strife 228 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 2 godziny temu, Dave Czezky napisał: Tez nie mam. Skupiam sie na razie na wymarzonym buildzie. Alez to bedzie jak dadza challange mode Czy ta gra ma koniec? 140h i nie wiem czy mam polowe rzeczy zrobionych xd 350h i nadal mam co robić Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Ja mam koło 80h i wjechałem właśnie do tego zniszczonego miasta. I dalej coś nowego xd tym razem final form wiadomo której postaci Cytuj
Xord 50 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Pewnie mnie zniszczycie ale takie są moje odczucia . W piątek pozbywam się tej gry ślę bratu. Dwa zdania dlaczego otóż przez 140 godzin nie znalazłem dla siebie magii poprzedniczek od 4 rozdziału gram na siłe próbowałem na różne sposoby ale nie jestem w stanie udźwignąć ciężaru gównianej japońszczyzny. Sorry Nintendo ale rpg to wy zostawcie w spokoju bo robicie zabawkę a nie o to chodzi w rpg. Magiczne nie dla tej serii przemawia przez mnie. Gram w BG i co tu mówić daleko jej do tej perełki z przed 10 ponad lat a Nintendo nie wie jak robić rpg to widać i czuć po poziomie fabuły w obu pozycjach. Przepraszam jeśli ktoś poczuje się urażony ale ale seks w grach nie powinien istnieć wiecie gusta są różne ale zachwycanie się dupą Mythy czy cyckami Pyry siwadczy o jakimś intelektualnym spaczeniu nastoletniego chłopca. Gra mi nie podeszła zdecydowanie po pierwszym rozdziale myślałem że będzie ok po 4 zostałem zniszczony gównianym gameplayem. Ostro ale nie znam się na rpg ukończyłęm kilka pozycji a tu czuje że nie ma dla mnie czegoś wartościowego system rozwoju zasysa, historia jest słaba, żarty kiepskie i ciągnie się jak flaki z olejem . Po 140 godzinach nie ma nawet jednej melodii z ost by mi wpadła w ucho jest żenująco i bezwstydnie ciągnięte haczykiem na nastolatki by miały mokro. PS Spodziewam sie ostrej jatki ale jak mówie to są moje odczucia i nie jest mi na myśli urażac osoby zachwycające sie ową pozycją wyrażam jedynie swoją opinie argumentując powyższym. Z góry przepraszam. 1 1 1 1 Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 nie no umowmy sie, jak kogos smieszy postac tory czy poppi, uwaza, ze rex jest fajna postacią albo kreca go cycki pyry to cos jest nie tak. 1 Cytuj
Xord 50 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Rynek jest spory i ma się wybór ale nie dla słabej japońszczyzny. Koniec offtopa. Cytuj
P-chan 195 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 8 godzin temu, Strife napisał: 350h i nadal mam co robić Ja tam mam 340h i zatrzymałem się na razie w 9 chapterze, i jeszcze mnie ta gra nie znudziła. @Ölschmitz To samo można powiedzieć o tych wszystkich pseudo "dorosłych" gierkach z konkurencyjnych platform, i wmawianie sobie jakie to mam dorosłe hobby. @Xord Jeśli to jest słaba japońszczyzna, to wolę nie wiedzieć co według Ciebie jest tą dobrą. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Nie masie co napinać. Chłop ma swoje zdanie. Dla mnie gierka wpada do Top 3 obok Suikodena 2 i Chrono Cross'a. Nie czaję jak można tego OST nie lubić 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi