Rayos 3 170 Opublikowano 27 października 2018 Opublikowano 27 października 2018 tutaj też pisałem, że radzę robić na bieżąco sidequesty Cytuj
Daffy 10 567 Opublikowano 27 października 2018 Opublikowano 27 października 2018 Nic to nie da przeciez, do momentu fabularnego wymagajacego lv2 nawet jakby sie zrobilo wszystko to i tak nie unikniemy farmowania bo za pol godziny gra juz wymaga lv4 do pchniecia fabuly i dopiero wtedy odblokowuje sie reszta npc Beznadziejne rozwiazanie, tornie bym dal 6 lub 7 przez to na chwile obecna Cytuj
XM. 10 887 Opublikowano 27 października 2018 Autor Opublikowano 27 października 2018 W sumie jak tak czytam to rzeczywiście dodatek doopy nie urwał xD IMO warto go przejść tylko i wyłącznie dla ostatniej walki i cutscenek bo jest moc. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 27 października 2018 Opublikowano 27 października 2018 1 godzinę temu, Ficuś napisał: Nic to nie da przeciez, do momentu fabularnego wymagajacego lv2 nawet jakby sie zrobilo wszystko to i tak nie unikniemy farmowania bo za pol godziny gra juz wymaga lv4 do pchniecia fabuly i dopiero wtedy odblokowuje sie reszta npc Beznadziejne rozwiazanie, tornie bym dal 6 lub 7 przez to na chwile obecna nawet nie wiem w ktorym momencie było wymagane lvl2 bo nie dostałem nawet żadnego komunikatu o tym (najwidoczniej wtedy miałem już 2), a jak się pojawił przymus przyfarmienia do lvl4 to brakowało mi dosłownie 2 NPC do zrobienia, co uczyniłem w 10 min. subquesty robiłem na bieżąco mniej więcej. Cytuj
funditto 657 Opublikowano 27 października 2018 Opublikowano 27 października 2018 Ja miałem podobnie jak Rayos, mógłbym dużo szybciej iść na bossa, ale chciałem zrobić jak najwięcej questów przed finałem Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 28 października 2018 Opublikowano 28 października 2018 Również się pod tym podpisuje. W momencie gdy miałem scenkę gdzie była gadka o podbiciu community to został mi do zakończenia 1 sidequest i wbiłem 4lvl. Zwyczajnie wystarczy zagadać w każdej nowej lokacji do każdej napotkanej osoby i siedquesty same wpadają. Co lepsze fabularnie ma to fajne podłoże, ponieważ bohaterowie bardziej skupiają się na pomocy zwykłym npcom w tym świecie aniżeli robili to poprzedni bohaterowie w owej serii. Tak więc obecnie dla mnie dodatek to mocne 9/10. Jedyny zgrzyt to odrobinę gorszę wbijanie combo breaków czy jak im tam ponieważ łączenie żywiołów ma swoje wyznaczone kombinacje, których nie widać tak jak w XC2. Reszta jest dla mnie znacznie lepsza albo przynajmniej tak samo dobra jak XC2. Cytuj
bld 4 Opublikowano 28 października 2018 Opublikowano 28 października 2018 finiszuję z tym tytułem - żeby ubić tego bydlaka 100lvl nieźle trzeba podbić swój level :) W moim przypadku to wielokrotne walki z złotą roślinką na 85lvl. Szkoda że poza tymi złotymi nie ma więcej dużych stworków by nabijać expa. i jest to trochę monotonne gdy bijesz jednego. który jest najbardziej zbliżony levelem, do tego którego chcesz ubić. Cytuj
Strife 228 Opublikowano 28 października 2018 Opublikowano 28 października 2018 Idź lepiej na krowę, łatwo ją zbuffować i szybko pada. Mi się wreszcie udało dorwać Poppibuster, strasznie monotonny quest, ale już wszystkie blade'y z dlc przygarnięte, teraz tylko doprowadzić na S. Cytuj
funditto 657 Opublikowano 1 listopada 2018 Opublikowano 1 listopada 2018 W dniu 27.10.2018 o 12:57, XM. napisał: W sumie jak tak czytam to rzeczywiście dodatek doopy nie urwał xD IMO warto go przejść tylko i wyłącznie dla ostatniej walki i cutscenek bo jest moc. Wątek Gorta też był ciekawy Cytuj
dunpeal 10 Opublikowano 5 listopada 2018 Opublikowano 5 listopada 2018 Czy Xenoblade Chronicles 2 jest powiązany fabularnie z Xenoblade Chronicles z Wii/Xenoblade Chronicles X czy to tak jak z Final Fantasy? Kupiłbym Switcha dla tej gry, ale jeśli są jakieś powiązania fabularne, jakieś mindfucki z tym związane to wolałbym ich doświadczyć, ani nie ogrywać serii od końca. Choć nie chce mi się teraz specjalnie Wii czy WiU kupować. Cytuj
Jeez_PS 843 Opublikowano 5 listopada 2018 Opublikowano 5 listopada 2018 Żadnych mindfucków nie ma, kilka nawiązań dla fanów universum. Bierz i graj. 1 1 3 Cytuj
Strife 228 Opublikowano 5 listopada 2018 Opublikowano 5 listopada 2018 45 minut temu, Jeez_PS napisał: Żadnych mindfucków nie ma, kilka nawiązań dla fanów universum. Bierz i graj. Tutaj bym się nie zgodził absolutnie. 2 Cytuj
Jeez_PS 843 Opublikowano 5 listopada 2018 Opublikowano 5 listopada 2018 Mindfucków nie ma. Te nawiązania do X czy Xeno1 podane takim szyfrem że zadnego znaczenia dla gry to nie ma. Gra standalone jak finale. Cytuj
Kinoji 763 Opublikowano 5 listopada 2018 Opublikowano 5 listopada 2018 11 minut temu, Jeez_PS napisał: Mindfucków nie ma xD 12 minut temu, Jeez_PS napisał: Te nawiązania do X czy Xeno1 podane takim szyfrem xDDDDD 12 minut temu, Jeez_PS napisał: zadnego znaczenia dla gry to nie ma XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD 1 1 Cytuj
Jeez_PS 843 Opublikowano 5 listopada 2018 Opublikowano 5 listopada 2018 (edytowane) xD Nie no żeby zrozumiec fabułę w xeno2 jest wymagana koniecznosc grania w poprzednie częsci xD idac tym tropem w finalach i asasynach tez tak jest Edytowane 5 listopada 2018 przez Jeez_PS Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 5 listopada 2018 Opublikowano 5 listopada 2018 Godzinę temu, dunpeal napisał: Czy Xenoblade Chronicles 2 jest powiązany fabularnie z Xenoblade Chronicles z Wii/Xenoblade Chronicles X czy to tak jak z Final Fantasy? Kupiłbym Switcha dla tej gry, ale jeśli są jakieś powiązania fabularne, jakieś mindfucki z tym związane to wolałbym ich doświadczyć, ani nie ogrywać serii od końca. Choć nie chce mi się teraz specjalnie Wii czy WiU kupować. Sprawa wyglada tak ze mozna w XC2 zagrac jako standalone i bawic sie znakomicie. Aczkolwiek jest pewien moment pod koniec gry (ultra mindfuck), który wywala z kapci jezeli sie przeszlo XC1 i duzo wyjasnia. Znajomosc XCX jest moim zdaniem zbedna wiec to mozna odpuscic. A kolegi powyzej nie czytaj bo widac ze nie ogarnia zbytnio. 2 Cytuj
Kinoji 763 Opublikowano 5 listopada 2018 Opublikowano 5 listopada 2018 Biorąc pod uwagę to, że obie gry dzieją się równolegle w czasie i ilość elementów bezpośrednio łączących te części jest ogromna, to jak najbardziej żeby w pełni zrozumieć xc2 trzeba znać fabułę pierwszej części. XCX tak jak pisze Velsu nie jest połączony bezpośrednio. 2 Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 5 listopada 2018 Opublikowano 5 listopada 2018 nie zmienia to jednak faktu ze można się doskonale bawić bez znajomości Xeno 1 2 1 Cytuj
Daffy 10 567 Opublikowano 5 listopada 2018 Opublikowano 5 listopada 2018 ja nie gralem w xc1 i bawilem sie doskonale, gra jest tak prowadzona by gracz mial wrazenie, ze nie ma za duzo polaczenia procz smaczkow wiec pisanie, ze jednak jest inaczej to imo spoiler dosc spory 1 1 Cytuj
adus1991 10 Opublikowano 5 listopada 2018 Opublikowano 5 listopada 2018 W jedynkę grałem parę minut i to lata temu. Znajomość tej fabuły w ogóle mi nie była potrzebna do czerpania pełnymi garściami ze świata Alrest (i nie tylko). Dwójka sama w sobie jest zajedwabistym jRPGiem i ma wszystko czego potrzebuje dobra gra. 2 Cytuj
dunpeal 10 Opublikowano 5 listopada 2018 Opublikowano 5 listopada 2018 Dzięki za odpowiedzi. Zacznę rozglądać się powoli za Wii w takim razie. Xeno z WiiU chyba oleję. Cytuj
Daffy 10 567 Opublikowano 5 listopada 2018 Opublikowano 5 listopada 2018 ja majac na uwadze jak zayebista jest dwojka i majac ja przed soba jakos nie umialbym mimo wszystko zaczac teraz ogrywac jedynke - serio mimo wszystko ta gra jest tak skonstruowana by przez dlugi czas gracz mial wrazenie, ze gra w jakiegos kolejnego numerowanego finala Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 5 listopada 2018 Opublikowano 5 listopada 2018 28 minut temu, dunpeal napisał: Dzięki za odpowiedzi. Zacznę rozglądać się powoli za Wii w takim razie. Xeno z WiiU chyba oleję. olej to i graj w dwójkę, nie daj się terroryzować przez dwójkę mangoz(pipi)ów 1 1 Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 5 listopada 2018 Opublikowano 5 listopada 2018 2 godziny temu, dunpeal napisał: Dzięki za odpowiedzi. Zacznę rozglądać się powoli za Wii w takim razie. Xeno z WiiU chyba oleję. Xenoblade Chronicles przeszedłem w okresie jego premiery (czyli jakoś w 2010r.) to była moja ostatnia styczność z pierwszą częścią i ogrywając na premierę Xeno 2 fakt wyłapywałem pewne smaczki ale też niektórych ni cholery nie pamiętałem i przypominałem sobie za pomocą growej Wiki. Nie czułem abym coś stracił ale fakt parę lekki zaskoczeń było. Tak na Twoim miejscu jeżeli masz mega parcie na Xeno 2 to olej 1-kę. Jeżeli Ci się nie śpieszy, to polecam obczaić co ekipa stworzyła na poczciwe Wii (olej wersje na New 3DS'a to nie to samo), ponieważ fabularnie i gameplayowo to dalej dobry jRPG. 1 Cytuj
bld 4 Opublikowano 5 listopada 2018 Opublikowano 5 listopada 2018 Zacząłem new game+ w Xenoblade2. Nie mam challenge mode w menu. Czy nie przez to że skasowałem stary save rozpoczynając NG+, challenge mode będzie dostępny dopiero po przejściu gry NG+? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi