Skocz do zawartości

Xenoblade Chronicles 2

Featured Replies

Opublikowano

@ragus czytaj i streść, juz i tak pewnie wiesz jak sie skonczy :reggie:

Edytowane przez Velius

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 249,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Gra ma trafiać do mainstreamu, więc ocenia się ją przez pryzmat przeciętnego gracza. Ocena 8/10 to i tak megadobra ocena dla tak specyficznego produktu. Oczywiście wolałbym stwierdzenie na początku re

• Nie zwalaj tego na starość mi idzie 35 lat, i nadal bawię się dobrze z takimi grami, a jeśli wstydzisz się swojego hobby przed dziewczyną to może czas zmienić zainteresowania, bo gierki nie są dla Cie

• Panowie wy tu się ze mnie śmiejecie, ale ja tu grę w końcu po tych 500h na liczniku ukończyłem. Choć śpieszę uspokoić, że to tylko w pierwszym przejściu więc jeszcze został mi new game+. I nie powiem

Opublikowano

brzydkie twarze/10

Opublikowano

Główny hero pewnie umiera ratując rudą i zwracając to, co mu dała na początku :yao:

Opublikowano

walić recenzje i tak będę grał jak po(pipi)any. Poza personą to najlepsze jrpg ostatnich lat xeno i xeno x to najlepsze co ograłem na wii u.

Opublikowano

Blant mówi jak jest.

Opublikowano
  • Autor

No, ale powiedzmy sobie szczerze jak ta gra może nie być wy(pipi)ana jak jest liniowa fabula jak w XC + otwartość świata i skomplikowanie systemu z XCX. Brakuje jeszcze mechow, ale na to poczekam do XCX2.

Opublikowano

@blantman Mówisz, że Xeno X warte ogrania ? Bo tak czytam po internetach i mieszane opinie i w ile godzin udało Ci się ograć ten tytuł ? Ehhh niestety jeszcze mam Xeno na Wii do ogrania, ale najpierw trzeba kupić , tylko że akurat tego tytułu jestem pewny, nie wiem jak z X, a mało kto ograł tego kolosa do końca.

Opublikowano

ja 55 h miałem jak skończyłem xeno x ale ja nie zbieram i nie robie wszystkiego. Zakładam że można o wiele więcej z gry wyciągnąć. Xeno x bardzo dobry szpil. Fabularnie gorsze od xeno ale poza fabułą w każdym innym aspekcie zdecydowanie lepsze od xeno.

Edytowane przez blantman

Opublikowano
  • Autor

Mi lekko ponad 60h zajelo przejście i 150h na 99% ukończenia.

Rozpisałbym się ale na wersji mobilnej wszystko kórva tnie i się odechciewa 

Opublikowano

Mi sie XCX nie podobało, nie dalem rady skonczyc, durne postacie, sztampowa fabuła, no ale rozumiem tez dlaczego innym sie moze podobac, zwlaszcza jak ktos lubi eksploracje i dobry system walki. Dla mnie XC1 w cholere lepsze.

Opublikowano

Pierwszy lot mechem w XenoX to niezapomniane przeżycie. Coś jak pierwszy mount w WoWie, zanim gra została uproszczona. Fabuła nie przeszkadzała, była gdzieś tam z boku, najważniejsza była niezapomniana eksploracja.

Z drugiej strony fabuła w Xeno1 też jakoś strasznie mną nie pozamiatała. W połączeniu z mniejszą swobodą, zdecydowanie wolę XenoX.

Edytowane przez ragus

Opublikowano
2 minuty temu, blantman napisał:

Fabularnie gorsze od xeno ale poza fabułą w każdym innym aspekcie zdecydowanie lepsze od xeno.

Nie no konstrukcja swiata w xeno byla tez duzo lepsza niz w xcx. Bionis i Mechonis to jeden z najlepszych, najbardziej oryginalnych settingow w jrpg ever.

Ja nabilem w xcx 120h, zrobilem prawie wszystko podobnie jak w xc i tak jak zdecydowanie warto ograc obie, to xc ogolnie jest lepsze. W xcx monolith sam sobie strzelili w stope dajac np jedno glowne miasto czy kilka kawalkow, ktorych nie dalo sie sluchac na dluzsza mete. Mechy mocno pomogly w moim przypadku, bo pauka mi zawsze staje na japonskie roboty.

Opublikowano
  • Autor

Dla mnie fabula w xcx jest zaje.vista - nie jest może tak eleganckl podana jak w XC ale jest zaje.biście ciekawa a sam ending to o panie. Jedyna wada jest to ze mnóstwo pytań zostało bez odpowiedzi i dlatego dość długo zastanawiałem się czemu nie sequel xcx a xc2 jest robione

Opublikowano
8 minut temu, Kinoji napisał:

Nie no konstrukcja swiata w xeno byla tez duzo lepsza niz w xcx. Bionis i Mechonis to jeden z najlepszych, najbardziej oryginalnych settingow w jrpg ever.

Ja nabilem w xcx 120h, zrobilem prawie wszystko podobnie jak w xc i tak jak zdecydowanie warto ograc obie, to xc ogolnie jest lepsze. W xcx monolith sam sobie strzelili w stope dajac np jedno glowne miasto czy kilka kawalkow, ktorych nie dalo sie sluchac na dluzsza mete. Mechy mocno pomogly w moim przypadku, bo pauka mi zawsze staje na japonskie roboty.

może i ale dla mnie latanie mechami powodowało że bardziej siadł mi świat x'sa. Ta gra zyskuje od razu jak możemy mechami latać. Co za fun

Opublikowano

Oj tak, zdobycie pierwszego mecha i pierwszy lot nim to jedne z najlepszych chwil w mojej karierze gracza. Z tego co pamiętam to męczyłem ok 140 godzin, remaster z rozwinięciem endingu albo XCX 2 brałbym w ciemno

Opublikowano
  • Autor

No i świetna progresja jest w xcx - co 5/10h nowinka systemowa/mech/latanie/licencje czy rozbudowanie systemu i do 40h nonstop coś nowego wpadło. Ahh dawać mi jiz to xeno.

Opublikowano

Dobra przekonaliście , biere pod choinkę w takim razie razem z xeno na wii:fsg:. Dzięki Pany !

Opublikowano

ONE

TWO

THREE

FOUR

DADADA DADADA <NUTKI>

Mam nadzieję, ze wydadzą kiedyś XenoX2, albo XenoY.

Opublikowano
24 minuty temu, ragus napisał:

ONE

TWO

THREE

FOUR

DADADA DADADA <NUTKI>

OH!

OHH!

OOHH YEEEEEAH!

YEAH YEAH YEAH.

rak mozgu, na zawsze w serduszku :)

Opublikowano
5 godzin temu, nadol90 napisał:

Ehhh niestety jeszcze mam Xeno na Wii do ogrania, ale najpierw trzeba kupić 

Życzę powodzenia. Kupić teraz tego szpila za normalną kasę, to niezły wyczyn.

Opublikowano

@kazuyoshi yep, ostatnio była limitka na alledrogo z padem za 260 to chyba w miarę konkretna cena, zobaczymy jedynie zaszaleje , w końcu święta idą można sobie pozwolić :santa:.

Opublikowano
  • Autor

Wystarczy kupić na eshopie na wii u za bodajże 70/80 zł i juz jest normalna cena.

Opublikowano

@nadol90 jeśli za 260 zyla limitka z padem, to cena jak najbardziej w porządku. Jeszcze jak w świetnym stanie albo w ogóle nówka, to tylko brać.

@XM - wersja cyfrowe nikogo ;)