Gość yaczes Opublikowano 30 listopada 2017 Opublikowano 30 listopada 2017 Blade combos, o mamo Przeciez dla niedzielnego gracza to bedzie czarna magia xd Cytuj
teddy 6 900 Opublikowano 30 listopada 2017 Opublikowano 30 listopada 2017 Juz sie pobiera voice pack Cytuj
Rayos 3 199 Opublikowano 1 grudnia 2017 Opublikowano 1 grudnia 2017 Godzinę temu, Dave Czezky napisał: Blade combos, o mamo Przeciez dla niedzielnego gracza to bedzie czarna magia xd To jeszcze nic, potem dochodzą jeszcze chainy Cytuj
Starh 3 174 Opublikowano 1 grudnia 2017 Opublikowano 1 grudnia 2017 (edytowane) Rayos gdybyś miał ocenić samą fabułę w Xeno 2? Gra w Handheld mode wygląda imo tragicznie : / Fuck, a głównie tak używam switcha. Gra w docku Handheld A tak hula Xeno C na n3DSie Edytowane 1 grudnia 2017 przez Starh Cytuj
Kinoji 763 Opublikowano 1 grudnia 2017 Opublikowano 1 grudnia 2017 @Starh tak jak już @XM. wcześniej mówił - daj te skriny w spoilery Cytuj
XM. 11 044 Opublikowano 1 grudnia 2017 Autor Opublikowano 1 grudnia 2017 Sporo grałem, jeśli chodzi o plusy to na razie nie pisze bo za duży hype, ale minusy: -Mega niski skok, choć to niestety jest nie do przeskoczenia fabularnie, to nie xcx -jak przeciwnik o wyższym poziomie cie zauważy to hóiek 99% dogoni i zabije. Xd Reszta tip top, grafika urywa łeb,ost KOSMOS, fabularnie ciekawie od pierwszych sekund, nasze trio Rex, Pyra i Gramps > reszta z poprzednich części. Cytuj
Kinoji 763 Opublikowano 1 grudnia 2017 Opublikowano 1 grudnia 2017 Ja bym z minusów dorzucił: - sam voice acting (angielski) nie jest zły, ale ktoś tu wspominał o tym, że postaci mówią nienaturalnie - raz z dziwnymi przerwami, raz w trybie turbo. Pewnie chodziło o to, żeby dopasować tekst do tego, co dzieje się na ekranie, ale tak czy inaczej brzmi to średnio - menusy - raz, że wyglądają trochę jakby to była gra na telefon a dwa (i tu czaję, że wybrzydzam, ale nie mogę się przyzwyczaić) wszystko jest zorientowane po japońsku, w lewą stronę. Apgrejdy broni, statystyk itp wyświetlają się z na lewo od tego co mamy aktualnie. - w trybie przenośnym wygląda faktycznie jak sr.aka Cytuj
XM. 11 044 Opublikowano 1 grudnia 2017 Autor Opublikowano 1 grudnia 2017 W ogóle pierwsze prawdziwe miasto i rozmiarów jak połowa New LA z XCX. Do tego ten ficzer ze poziom Cloud Sea się podnosi i opada dzięki czemu czasem pozwala dostać się do sekretnych terenów, a czasem zmusza do wybierania nowych drog. Jak to ku.rwa wyglada, te chmury to sam s3gz. No i fakt -ja do brytolskiego va nic nie mam już po tych paru h, ale jak widzę ze postać sobie głosy sobie to xD sprawdzę dziś jp. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 1 grudnia 2017 Opublikowano 1 grudnia 2017 Gra wygląda ładnie ale ja gram tylko na tv . Pierwsza godzina mnie wymęczyła ... japończycy nadal nie umieją robić samouczków. Masa wiedzy co chwila pauza i jak zrobić to czy tamto. Niestety standard jrpg. Potem tylko lepiej. gdybym nie miał dzisiaj pracy i tylu obowiązków to by tylko grał. Naprawdę jak ktoś grał w poprzednie xenoblade będzie od razu czuł się jak w domu. Dużo podobieństw w mechanice czy design przeciwników. No bajka po prostu nic tylko grać. Polecam granie na tv. Cytuj
Kinoji 763 Opublikowano 1 grudnia 2017 Opublikowano 1 grudnia 2017 Tylko tv. 30min z japońskimi głosami i chyba wracam na stałe do ang. Zwracam honor @Rayos - akurat w xc2 każdy na razie brzmi tak samo, zero wyrazu i charakteru. Poza tym zakochałem się whooi w angielskim głosie dziadka, po japońsku brzmi jak jakiś stary pijaczyna. Cytuj
XM. 11 044 Opublikowano 1 grudnia 2017 Autor Opublikowano 1 grudnia 2017 Jedno pytanie - będzie się dało zmienić wygląd postaci? Czy zawsze ta sama zbroja jest? Obstawiam niestety to drugie. Cytuj
XM. 11 044 Opublikowano 1 grudnia 2017 Autor Opublikowano 1 grudnia 2017 Czyli totalne odcięcie od mmo xcx w tej kwestii no nic, całe szczęście nie przeszkadza ten wyglad. Ale ilość statsów, nowinek znowu przytłacza noni Blades ale będzie zabawy z tym ja pierdziu. Cytuj
Rayos 3 199 Opublikowano 1 grudnia 2017 Opublikowano 1 grudnia 2017 Nie da się zmienić wyglądu, ale w pewnym momencie strój nurka zmieni design Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 1 grudnia 2017 Opublikowano 1 grudnia 2017 32 minuty temu, XM. napisał: Czyli totalne odcięcie od mmo xcx w tej kwestii no nic, WIesz mordo to sequel Chronicles więęęęęc Cytuj
Rayos 3 199 Opublikowano 1 grudnia 2017 Opublikowano 1 grudnia 2017 7 godzin temu, Starh napisał: Rayos gdybyś miał ocenić samą fabułę w Xeno 2? Gra w Handheld mode wygląda imo tragicznie : / Fuck, a głównie tak używam switcha. Bardzo dobra. W ruchu w handheld nie wygląda aż tak źle, wiadomo, że na statycznych obrazkach brak AA czy nizsza rozdziałka walą po oczach ale już podczas samej eksploracji nie jest tragicznie. Ja 80% gry przechodziłem w handheldzie np. Na TV wygląda sporo lepiej, ale przenośnie nie ma tragedii aż tak wielkiej. 55 minut temu, Kinoji napisał: Zwracam honor @Rayos - akurat w xc2 każdy na razie brzmi tak samo, zero wyrazu i charakteru. mówiłem, że japoński VA jest słaby to mi nie wierzył tzn nie wiem jak dalej, mnie po prostu odrzucił jak pokazali story trailer z jp głosami xD Cytuj
Gość ragus Opublikowano 1 grudnia 2017 Opublikowano 1 grudnia 2017 Ja to jednak mam małe wymagania, dla mnie na tych screenach z wersji przenośnej wygląda w porząsiu. Zamówienie już do odebrania, byle do 16:00 Cytuj
teddy 6 900 Opublikowano 1 grudnia 2017 Opublikowano 1 grudnia 2017 O jak dobrze ze dodali ta paczke z glosami. Grajac wczoraj dobrnalem do tej dluzszej cutscenki wprowadzajacej bohaterke z okladki i wymieklem wylaczajac konsole. Tak dretwego VA nie slyszalem dawno, takie gorsze fable co w polaczeniu ze stylistyka gry daje czasami komiczny efekt. Szczegolnie Nia mnie triggerowala, praktycznie zero emocji + nie pasujacy glos. Pani podkladajaca glos sprawia wrazenie jak gdyby nie odczuwala satysfakcji podkladajac glos pod kobiete kota w gierce dla stulejarzy co imo czuc na kazdym kroku. Reszta glosow wcale nie lepiej. Moze dalej w grze to sie poprawia no ale sprawdzac juz nie bede. Co do JP to nie jest idealnie ale jest duuuuuuzo lepiej. Lepsze synchro i bardziej pasujace glosy. Mozliwe ze to prostu moje przyzwyczajenie, ale do watlych kobitek z wielkimi cyckami jakos bardziej pasuje mi wysoki piskliwi. Do tego imo o wiele lepiej przekazuja emocje, wszelkie wrzaski czy okrzyki podczas bitwy no brzmi to po prostu lepiej. Minus za to ze w trakcie samej gry a nie podczas cutscenek nie ma napisow co wykrzykuja postacie. Sama gierka zapowiada sie swietnie. To moj pierwszy kontakt z seria, ale widze potencjal na rozbudowana i wymagajaca rozgrywke. Poki co jedyny minus jaki widze to bardzo lakoniczne opisy w menu i to ze nie mozna podgladac juz wyswietlonych informacji z tutoriala (chyba, wiem ze jest info odnosnie sterowania po wcisnieciu d-pada, ale info o combosach czy samej walce nie zauwazylem). Co z miejsca uderza w morde to fenomenalna muzyka. Mam nadzieje ze bedzie trzymac poziom przez cala gre. Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 1 grudnia 2017 Opublikowano 1 grudnia 2017 Jak jestes dopiero w tym momencie, to nie ma jeszcze systemu walki xd Cytuj
Rayos 3 199 Opublikowano 1 grudnia 2017 Opublikowano 1 grudnia 2017 Walka pokazuje swoje prawdziwe oblicze gdzieś w połowie gry, także ten @teddy niestety, tutoriale raz pokazane nie są już nigdzie dostępne. możesz kupować sobie informacje u informatorów w miastach, ale to nie to samo a głosy to wiadomo, sprawa totalnie indywidualna, ja bardzo polubiłem te wszystkie różnorodne akcenty, a głos Pyry (jak to brzmi xd) cudowny Cytuj
kazuyoshi 231 Opublikowano 1 grudnia 2017 Opublikowano 1 grudnia 2017 Tak się zastanawiam, czy obraz w przenośnym wariancie, to rzeczywiście taka lipa. A może są to tylko narzekania niektórych na wyrost, bez konkretnego sprawdzenia, jak ma się stan faktyczny. Tak czy owak, już niedługo sam obadam, co i jak. Cytuj
Velius 5 766 Opublikowano 1 grudnia 2017 Opublikowano 1 grudnia 2017 Ide zaraz na kibel z xeno2 to Ci powiem. Cytuj
Rayos 3 199 Opublikowano 1 grudnia 2017 Opublikowano 1 grudnia 2017 Godzinę temu, kazuyoshi napisał: Tak się zastanawiam, czy obraz w przenośnym wariancie, to rzeczywiście taka lipa. A może są to tylko narzekania niektórych na wyrost, bez konkretnego sprawdzenia, jak ma się stan faktyczny. Tak czy owak, już niedługo sam obadam, co i jak. pisałem parę postów wyżej, że: 4 godziny temu, Rayos napisał: W ruchu w handheld nie wygląda aż tak źle, wiadomo, że na statycznych obrazkach brak AA czy nizsza rozdziałka walą po oczach ale już podczas samej eksploracji nie jest tragicznie. Ja 80% gry przechodziłem w handheldzie np. Na TV wygląda sporo lepiej, ale przenośnie nie ma tragedii aż tak wielkiej. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 1 grudnia 2017 Opublikowano 1 grudnia 2017 Starh porównujący jakość handhelda vs tv na obrazkach w tej samej dużej rozdziałce to też akcja na dzbana roku. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi