Skocz do zawartości

Xenoblade Chronicles 2

XM.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gra skonczona. Niesamowite doświadczenie. Nie grałem w  nic podobnego od czasów PSX'a (z jRPG). Ta gra ma wszystko co najlepsze w tym gatunku. Przede mną jeszcze sporo godzin zabawy na mapie ale już teraz wiem, że fabularne DLC wjedzie (niestety nie można kupić osobno). Szkoda ze poboczne questy to lipa ale i tak chce sie biegać po tym świecie więc można i te fetch questy robić. 

Miałem niby 2 lvl mniej od ostatniego bossa ale myślę że to optymalnie. Musiałem cały czas być skupiony i każdy błąd zmiany blade'a nie w tym momencie co trzeba mógł skonczyć starcie. Niby koniec gry a jeszcze tyle miejsc do odwiedzenia bo do tej pory field skille nie pozawalały na to :banderas:

Opublikowano

Możliwe, że tych lepszych nie trafiłem. Dziś kończyłem jeden wyróżniający się dla jednego z moich podstawowych tanków i był całkiem ok (nawet cut-scenki z normalnymi dialogami były). Zakładając, że każdy Blade ma taki poziom swojego jakiegoś questa to i tak jest niestety za dużo tych, których nie chce się robić bo są zwyczajnie zbyt nudne.

Opublikowano

Zabiłem bossa i chapter 9 skonczony. Nic nie levelowalem tylko blade zmieniłem w druzynie i miałem overkill:D ta gra przez możliwości zabijania bez grondu po prostu niszczy wszystkie wczesniejsze jrpg. A fabularnie dalej o ja cie (pipi)e

Opublikowano

mega nastawiony na kreatywnosc i costumowanie jest system gry - mega zaleta, totalnie malo jaki jrpg pozwala na takie ustawianie buildu pod siebie

Opublikowano

ja wczoraj rano skonczylem 5 chapter, zaczalem 15min szostego i od ponad 24h nie wlaczylem xeno, jest ciezko, a pogram dopiero wieczorem ;(

Opublikowano

Skończyłem grę vo za zakończenie!  Wspaniała przygoda! Najlepsza gra tego roku dla mnie i najlepsze jrpg od wieelu lat. Nadal dochodzę do iebie po zakonczeniu. Boss rozpykany na raz i to kilka lvl wyżej niż ja. Zapakowalem mu full bursta:)

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

No to już pier.dole i wrzucam garść info zebranych z neta i moje spostrzeżenia fabularne, ile można czekać.

POILERY

Garść teorii i info które rozpierdalają system. Było mówione ze nie będzie zadnych powiazań miedzy XC a XC2 a tu MS doje.bali fanom po całości!

- podczas walki z Aionem gdy Klaus pospiesza bohaterow by się spieszyli z pokonaniem go slychac glos Shulka i rozpoczęcie się walki z Zanzą! Parallel dimensiosn potwierdzone, wszystkie xeno mogą mieć powiązania ze sobą.

- trzeci Aegis o którym jest mowa pod sam koniec gry (Ontos) to nie kto inny jak Alvis z XC1!!!

- obecność KOS-MOS nie jest przypadkowa i nie jest to tylko fanservice

- Klaus to dobra połowa gdzie Zanza to zły odpowiednik naukowca.

- mega ploty co do pozwiazania swiata xeno z XCX. Czemu mira miała Telethie? Czemu każdy gatunek rozmawia w tym samym jezyku? Czy głowny bohater XCX jest bladem?! Teoria o tym że Mira to swiat stworzony jest przez Shulka jak Zanza/bionis/mechonis i Klaus/Alrest

- Pyra/Mythra umierają choć scena po napisach pokazuje ze jest inaczej. Możliwe ze jest to tylko kolejna wizja Rexa jak w przypadku tej w Elysium. Niby Logos mowi o tym ze Aegis może zyc po zniszczeniu jeszcze przez jakiś czas, ale wizja tego ze Pyra i Mythra stały się dwiema innymi osobami może siwadczyc o tym ze to nie jest prawdziwe. No i nazwa piosenki przeczy temu jakoby naprawdę Pyra i Mythra zyły.

- Elma to kolejny core procesor Galei.

- Zanza nie bał się Klausa, natomiast w druga strone już tak

- Home Planet Klausa to Ziemia a mowi o tym zakończenie „jedynki” i lecenie przez nasz solar system z nazewnictwem naszych planet

- xeno 1 i xeno 2 zaczynają i kończą się w tym samym momencie w innych światach!

- Land of Morytha prezentuje zblizona architekturę do New LA z XCX

- Black Knight z XCX ma na sobie Core Crystal i jest Bladem Leo. I dlatego Leo przezyl końcówke bo jak Pyra Rexowi tak BK oddał połowe zycia Leo.

-  Czemu XCX ma telethie a XC2 nie?! Ponieważ Klaus stworzył Alrest wzorując się na Ziemi, a to Zanza stworzył Telethie. Shulk widział telethie i tworząc Mire stworzył również i ja ze wspomnień!

Edytowane przez XM.
  • Plusik 2
Opublikowano

system walki chyba ogarniam, pojawily sie kolejne tutoriale i stalo sie jasne ;)

co daje noszenie przy du,pie dwoch blade'ow? mam dla rexa dwie babki (nie chce spoilowac). roznia sie zywiolem. czy zmiany w trakcie walki maja jakis sens jesli nie chce zrobic kombo lub przeciwnik nie jest wrazliwszy na ten drugi zywiol?

od kiedy dolaczylem ta druga ani razu z niej nie skorzystalem, kombo robie z pomoca pozostalych czlonkow ekipy i nie musze przelaczac.

Opublikowano (edytowane)

Załóżmy że masz ognistego blejda. Zaczynasz kombo, potem Nia je przedłuża, a na końcu potrzeba powiedzmy elektrycznego ataku, a ty akurat masz drugiego blejda elektrycznego. Wtedy elegancko w walce zmieniasz na dpadzie na elektrycznego i ciągniesz dalej kombo. 

Edytowane przez ragus
Opublikowano
18 minut temu, Velius napisał:

Na wolnym lapku firefox jak sie wgrywa to pokazuje najpierw caly tekst a dopiero potem chowa w spojler :kaz:

Dobrze ze nie zdazylem nawet slowa przeczytac :obama:

Zglaszaliscie problem? To już tak zostanie z tymi spoiler ami ze wyskakują na chwile po wybraniu tematu?

2 godziny temu, blantman napisał:

Skończyłem grę vo za zakończenie!  Wspaniała przygoda! Najlepsza gra tego roku dla mnie i najlepsze jrpg od wieelu lat. Nadal dochodzę do iebie po zakonczeniu. Boss rozpykany na raz i to kilka lvl wyżej niż ja. Zapakowalem mu full bursta:)

No boss banalny, obylo się bez wkorwiania jak przy xcx gdzie zrobili 4 etapową walkę i trzeba było oddzielnie pakować skella i oddzielnie postać.

Opublikowano

Ja ostatniego ubiłem za 3 razem. Za pierwszym podszedłem z rezerwowym składem i jakos tak zeby zobaczyc jak to wygląda a za drugim razem pozwoliłem mu odpalić jego atak koncowy (chyba) a to dla mnie był mega overkill na Rex'a.

Opublikowano (edytowane)

dzieki ragus :)

jedna rzecz ktora mi sie rzucila mocno w oczy to to samo co w zeldzie, czyli questy poboczne. ja pier,dole :/

- przynies mi X od jednego goscia

- dam ci X jak dasz mi Y

- Y jest tam, ale musisz wydobyc Z

i tak caly czas. strasznie to slabe. to chyba lepiej zeby tego w ogole nie bylo. chyba olewam i skupie sie na main story i tyle.

Edytowane przez Ölschmitz
Opublikowano
17 minut temu, blantman napisał:

ja byłem rexem 5 lvl niżej niż boss ale jak już masz dobrze blady dobrane i team ułożony to tylko robie bursty i overkille :D

Ja go ubiłem będąc 3 lvl niżej. Zakładam że w Twoim przypadku  jak zostało mu troche mniej niż połowa HP to Burst go poskładał do konca. Ja miałem pecha i został mu jakiś 1cm energii. Odpalił coś czym uderzył mocniej niż biją dinozaury na 92lvl :reggie: No nie było to przyjemne i zakonczyło walke momentalnie.

Opublikowano

Gratulujemyn wszytskim skonczonym z...... znaczy konczacym gre:)

Ja wracam do

Spoiler

Hard Bitten Xavier

No po prostu ciul mi psuje krew .... ie wiem jak ustawiam set bladeow to mnie leje max do 3/4 go  wygrzmocę i leze... mam 58 -60 level.. pomocy:) to nie jest jakis  boss  ale szlag mnie zraz trafi.. wczesnej tluklem bosow az milo a  ten ciul mnie juz wkr@@@@ia... Help! 

:)))

Opublikowano (edytowane)

A na właśnie skończyłem 3 chapter xD

CO TAM SIĘ DZIAŁO NA KOŃCU :O

Dragonballe i Gundamy przy tym to chu,j. Nie wierzę, że da się lepiej. 

XC2 >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>XC1

Inna liga. 

Edytowane przez ragus
Opublikowano

Właśnie wyskoczyła mi Dahlia - cóż za lachonik :banderas: :stulejka:

Jeszcze tylko 3 RB i full set. Ale Pani na K to chyba wyskoczy jako ostatnia bo chce ja mieć od początku gry XDDD 

Opublikowano

Nie ma - loteria. Ja właśnie użyłem 9 legendary i 2 common i chyba nie muszę mówić z którego rare blade mi wypadł.

• Plusik 1