chrno-x 901 Opublikowano 19 stycznia 2017 Opublikowano 19 stycznia 2017 (edytowane) Kolejne dzieło Intelligent System. Jest to całkowicie nowa odsłona w serii, która czerpie inspirację z Fire Emblem Gaiden (niestety Direct nie mówi nic wprost że jest to remake, tylko że gra wzoruje się na Gaidenie, dodatkowo wiele stron growych podaje różne informacje) i pożycza dawno nie używane elementy jak free-roam, dungeony czy przemodelowany system rozwoju postaci. Tytuł opowie nam historie dwójki bohaterów (Alm i Celica), którzy staną po przeciwnych stronach w walce pomiędzy północnym a południowym królestwem na kontynencie Valentia. Za animację odpowiadać będzie Studio Khara. Podczas ND zapowiedziano nowe figurki Amiibo Almy i Celici, które pojawią się wraz z grą 19 Maja 2017r. ( Amiibo ma być sprzedawane w dwupaku). Edytowane 19 stycznia 2017 przez chrno-x 4 Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 19 stycznia 2017 Opublikowano 19 stycznia 2017 No i takie zapowiedzi lubię - reveal i za 4-5 miesięcy premiera Cytuj
Copper 2 657 Opublikowano 19 stycznia 2017 Opublikowano 19 stycznia 2017 (edytowane) Myślę, że skoro w gaidenie się główni bohaterowie tak samo nazywali to jednak remake :D http://fireemblem.wikia.com/wiki/List_of_characters_in_Fire_Emblem_Gaiden Edytowane 19 stycznia 2017 przez Copper Cytuj
Arm9_Team 22 Opublikowano 19 stycznia 2017 Opublikowano 19 stycznia 2017 (edytowane) Dosłownie nie powiedzieli, że remake ale zdania takie jak "all the aspects of Gaiden presentation was update" mówią same za siebie. Zresztą nieważne. Na zachodzie i tak prawie nikt tego nie ograł a samo odświeżenie względem NES-a jest ogromne. Nareszcie więcej swobody, pięknie. Chociaż i tak nadal czekam na jrpg pełną gębą, ale z systemem walki z FE czy FFT. Pewnie się nie doczekam. Edytowane 19 stycznia 2017 przez Arm9_Team 1 Cytuj
Copper 2 657 Opublikowano 19 stycznia 2017 Opublikowano 19 stycznia 2017 Dosłownie nie powiedzieli, że remake ale zdania takie jak "all the aspects of Gaiden presentation was update" mówią same za siebie. Zresztą nieważne. Na zachodzie i tak prawie nikt tego nie ograł a samo odświeżenie względem NES-a jest ogromne. Nareszcie więcej swobody, pięknie. Chociaż i tak nadal czekam na jrpg pełną gębą, ale z systemem walki z FE czy FFT. Pewnie się nie doczekam. Nie no taki remake to jak nowa gra, tylko czemu zaczęli od dwójki to nie wiem Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 19 stycznia 2017 Autor Opublikowano 19 stycznia 2017 Z Directa wynika że pierwsza część nie posiadała takiego free-roamu czy biegania po dungeonach. @Arm9_Team Masz całkowitą rację, obejrzałem jeszcze raz i rzeczywiście odnieśli się do tego jak do remake'a. Przyznam że bardzo podoba mi się ta odsłona, wyróżnia się kreską (o niebo lepiej trafia w moje gusta niż w Awakening czy Fates). Z chęcią zaopatrzę się w tą część w dniu premiery. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 19 stycznia 2017 Opublikowano 19 stycznia 2017 Freeroam i dungeony? Czyżby to miał być najlepszy FE na 3DS'a? :) 1 Cytuj
agst 131 Opublikowano 19 stycznia 2017 Opublikowano 19 stycznia 2017 Jeszcze nie do końca skończyłem Fates (zostało mi Revelations) a tu za chwilę nowa cześć. Z 3DSem nie sposób się nudzić. ^_^ Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 19 stycznia 2017 Opublikowano 19 stycznia 2017 Jak dla mnie za dużo się namnożyło tych FE - nie minie nawet rok od premiery trzech osobnych części Fates do premiery Echoes. A jakby tego było mało, to już zapowiedzieli kolejną część na przyszły rok. Rozumiem stosunkowo niski koszt produkcji, ale czas na małą przerwę. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 19 stycznia 2017 Opublikowano 19 stycznia 2017 Jeśli trzymają poziom i dają radę wypuszczać w takiej ilości, to nie mam z tym problemu. 3 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 20 stycznia 2017 Opublikowano 20 stycznia 2017 Ja też nie mam nic przeciwko bo dla mnie nie ma nic lepszego na 3ds. Szkoda tylko że to co ma wyjść na switcha to następna kiepska gra z serii warriors :( Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 20 stycznia 2017 Autor Opublikowano 20 stycznia 2017 (edytowane) Ja też nie mam nic przeciwko bo dla mnie nie ma nic lepszego na 3ds. Szkoda tylko że to co ma wyjść na switcha to następna kiepska gra z serii warriors :( To już kwestia gustu ale Hyrule Warriors kiepski na pewno nie był i jestem bardziej niż pewien że Fire Emblem jeszcze lepiej pasuje do serii Musou. Poza tym na ND zapowiedziano na Switcha pełnoprawną odsłonę Fire Emblem, która wyjdzie w przyszłym roku a skoro na prezentacji chwalili się że jest to pierwsza odsłona na stacjonarkach od czasów Radiant Dawn to mam nadzieje że nie jest to smutny podrasowany port Fates, tylko całkowicie nowy tytuł w serii. Edytowane 20 stycznia 2017 przez chrno-x Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 20 stycznia 2017 Opublikowano 20 stycznia 2017 Może spuśćmy zasłonę milczenia na smutne wariacje serii "Warriors" ;) 1 Cytuj
P-chan 195 Opublikowano 21 stycznia 2017 Opublikowano 21 stycznia 2017 Ja tam się cieszę, bo jest to jedna z moich ulubionych serii, i czekam z niecierpliwością na tego remake'a (ciekawe czy u nas będzie jakaś limitka,- tylko oby nie tak ograniczona jak ta z Fates). Nintendo mogło by sobie jeszcze przypomnieć o remake'u trzeciej odsłony, która swego czasu wyszła na DS'a, ale nie opuściła granic Japonii, i ją również wydać u nas... Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 21 stycznia 2017 Autor Opublikowano 21 stycznia 2017 Ja tam się cieszę, bo jest to jedna z moich ulubionych serii, i czekam z niecierpliwością na tego remake'a (ciekawe czy u nas będzie jakaś limitka,- tylko oby nie tak ograniczona jak ta z Fates). Nintendo mogło by sobie jeszcze przypomnieć o remake'u trzeciej odsłony, która swego czasu wyszła na DS'a, ale nie opuściła granic Japonii, i ją również wydać u nas... W Japonii już ogłosili dwie limitowane edycję gry, obstawiam jednak że większość tego stuffu do nas nie dotrze albo dostaniemy grę z Amiibo w zestawie i to tyle. Cytuj
P-chan 195 Opublikowano 22 stycznia 2017 Opublikowano 22 stycznia 2017 Wiem, że Japończycy dostaną dwie limitki, dlatego też pytałem o ewentualnie nasze wydania. W sumie na pakiecik z amiibo też bym się nie obraził... Cytuj
Shen 9 637 Opublikowano 22 stycznia 2017 Opublikowano 22 stycznia 2017 Ja też nie mam nic przeciwko bo dla mnie nie ma nic lepszego na 3ds. Szkoda tylko że to co ma wyjść na switcha to następna kiepska gra z serii warriors :( nie zachwalales swojego czasu dragon quest heroes? Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 23 stycznia 2017 Opublikowano 23 stycznia 2017 Shen tak ale potem próbowałem dynasty warriors które było w goldzie i hyrule warriors. Nie wiem czemu ale w obu przypadkach było nudno. Myślę że dragon quest bronił się elementami tower defense które uwielbiam :) Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 12 lutego 2017 Opublikowano 12 lutego 2017 Screeny: Więcej tutaj: https://serenesforest.net/2017/02/11/echoes-new-english-screenshots-music-samples/#disqus_thread Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 13 lutego 2017 Autor Opublikowano 13 lutego 2017 Ten powrót do dungeon'ów to moim zdaniem strzał w dziesiątkę i łykam tytuł w dniu premiery (Amiibo również kusi ale z Zeld jest tyle figurek, że sam nie wiem, którą sobie sprawić - po premierze Breath of the Wild bo na razie priorytet ma nowa książka z artami i szkicami). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi