Skocz do zawartości

Dirt 4

Ryuk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Daj sobie na 1 i próbuj powoli. Jak dasz za dużo to będzie Cię spowalniać więcej niż pomagać.

Stabilizacja bardziej służy temu, żeby auto nie myszkowało po trasie. Musisz sobie sam znaleźć złoty punkt, ale zacznij od minimalnych wartości.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

"W ramach zawodów dzielonych ze względu na rodzaj pojazdu porozbijamy gąbki i powalczymy z czasem, zbierając porozrzucane tu i ówdzie kulki."

Aha, gąbki i kulki. Czytam, że znów mało tras i model jazdy prosty. Jeszcze cofanie czasu poprosimy i wyjdzie z tego drugi Loeb. Coś się "mistrzowie" nie napracowali specjalnie, a potencjał był ogromny.

Opublikowano

Cześć,

Ja jeżdżę na symulacji i ten poziom trudności środkowy chyba - "Pro" czy coś. Jak dla mnie na razie wystarczy

Czy ktoś z Was wie po co są te Teamy? Niby mam swój, ale mogę w mistrzostwach i tak nie kupować auta i jeździć jakimś losowym teamem, kasa tez wpada.

Widzę, że chyba nie ma w Dirt 4 ligi (?), znalazł ktoś?

Pozdr

Opublikowano

No u mnie już pad latał kilka razy, przez kępke trawy albo przez leżący liść tak wybiło auto do góry jak z katapulty, trochę to przesadzone jest.

Na jakich ustawieniach wspomagania panowie jeździcie na padzie ? 

Kolega chyba w Dirt Rally nie gral. Ta m poziom frustracji byl ogromny, dla graczy uzywajacych pada. Mi sie Dirt 4 podoba, jest latwo, lekko i przyjemnie. 

Opublikowano

No własnie trochę pograłem i jakoś tam łatwiej mi było w RALLY

No u mnie już pad latał kilka razy, przez kępke trawy albo przez leżący liść tak wybiło auto do góry jak z katapulty, trochę to przesadzone jest.

Na jakich ustawieniach wspomagania panowie jeździcie na padzie ? 

Kolega chyba w Dirt Rally nie gral. Ta m poziom frustracji byl ogromny, dla graczy uzywajacych pada. Mi sie Dirt 4 podoba, jest latwo, lekko i przyjemnie. 

Opublikowano

No i całe podsumowanie. Eureka... to jest Dirt 4 a nie Dirt Rally 2. Czyli powrót do przeszłości. Przypuszczam, że pierwszy DIRT pozostanie taką legendą jak Richard Burns Rally . Piszę co widzę i słyszę bo w to nie zagram. Chyba, że by dali ciężarówki. Codemasters nie może się zdecydować, nie pierwszy raz. Ale te raptem kilka lokacji i na siłę Buggy zamiast Hill Climb. Dobrze, że F1 2016 im wyszła doskonale...

Opublikowano

Panowie, jakie macie ustawienia sensitivity i linearity dla pada? Ja na razie zmieniłem sensitivity z 50 na 25, a linearity zostawiłem domyślne 4 i zobaczymy....

Macie już jakieś wnioski w co na początku lepiej inwestować z Facilities?

Opublikowano

Przecież to są/będą dwie różne serie. Dirt 4 jest najlepszym Dirtem z numerem.

Wątpię, żeby to były dwie serie. Dlatego swoją kopię Dirt Rally schowałem pod poduszkę. Seria pewnie pójdzie w arcade. Szkoda.

Opublikowano

Jesli caly czas bawisz sie swietnie grajac w Dirt Rally to nie polecam kupowac Ditra 4 w pelnej cenie bo sie najzwyczajniej w swiecie rozczarujesz. Promocyjny belkot Codemasters, ze niby symulacyjny model jazdy w D4 to ten sam co w Dirt Rally tylko lepszy, mozna miedzy bajki wlozyc. Model jazdy zostal strasznie wykastrowany z glebi w stosunku do DR I jest jakis taki dziwaczny... Mimo ze czuc mase auta na dohamowaniach to ma sie wrazenie ze prowadzisz kartonowe pudelko. Samochody sa zbyt lekkie I strasznie rozlatane podczas sterowania. Na szutrach rajdowki sprawiaja wrazenie podsterownych, kiedy juz je przelamiesz momentalnie staja sie mega nadsterowne. Wszystko jest jakies takie rwane I nienaturalne. Ciezko tutaj mowic o pelnej kontroli nad pojazdem jaka sie ma w Dirt Rally a tez gram na padzie.

Generator tras to tez marketingowa sciema. Po kilku dniach z gra mozna zauwazyc, ze te same zakrety powtarzaja sie zbyt czesto nawet po kilka razy na tym samym OS-ie. Po uksztaltowniu terenu juz wiesz jaki zakret zaraz zostanie podyktowany. I graficznie wyglada gorzej od Dirt Rally :/

Polecam odczekac z zakupem az cena mocno spadnie

• Plusik 4