Bigby 4 742 Opublikowano 5 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 sierpnia 2020 I tak się sprzeda w chvj dobrze, bo Avengers. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 5 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 sierpnia 2020 10 godzin temu, Hendrix napisał: Nie pozbyli się, prawa do marki Hitman należą ciągle do Square-Enix, IOI może robić co chce z marką (no, nie może jej sprzedać np.) ale jest to forma licencji. To ciekawe bo wszędzie czytam, że IO Interactive jest właścicielem praw do marki Hitman i może z nią robić co chce. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 5 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 sierpnia 2020 9 minut temu, suteq napisał: To ciekawe bo wszędzie czytam, że IO Interactive jest właścicielem praw do marki Hitman i może z nią robić co chce. Mają ekskluzywną licencję udzieloną przez S-E, dlatego na wszystkich trailerach po wykupieniu się od S-E widnieje: registered trademarks owned or exclusively licensed to IO Interactive zamiast fully owned. To, że strony nie mają pojęcia co piszą, już mnie mniej obchodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 5 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 sierpnia 2020 Chcesz powiedzieć, że IO nie wie co pisze? Bo dla mnie 'complete control of the Hitman IP' = mamy IP Hitmana i możemy z tym zrobić co chcemy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 5 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 sierpnia 2020 (edytowane) No nie do końca. IO Interactive ma pełną dowolność w kierowaniu marką, natomiast prawa do niej w większości dalej należą do SE i IOI ma z czasem je wykupić. Complete control nie oznacza pełnych praw do marki. Edytowane 5 sierpnia 2020 przez Voytec 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 5 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 sierpnia 2020 (edytowane) No chcę powiedzieć, że ludzie nie potrafią czytać, w oficjalnym komunikacie nie ma nic o przejęciu praw do marki, za to jest o tym, że zatrzymają wszystkie prawa (nie byli już właścicielami IP w momencie kupna przez Eidos w 2004). Prawa te jednak zostały udzielone na mocy ekskluzywnej licencji, stąd pod każdym trailerem, włącznie z H3 jest dokładnie ten komunikat, który zacytowałem. Serio. Edit: O, widzę, że Voytec mnie ubiegł. Btw. S-E potraktowało bardzo przyzwoicie IOI, cała sytuacja jest stosunkowo rzadka. Tak na marginesie, sprawa własności IP potrafi być dużo bardziej zagmatwana niż w przypadku Hitmana, szczególnie w przypadku niestandardowych przejęć (vide prawa do SNK). Edytowane 5 sierpnia 2020 przez Hendrix 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LukeSpidey 929 Opublikowano 8 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 sierpnia 2020 Ale mam z tą grą rollercoaster. Raz jestem zachwycony, a raz rozczarowany. Widziałem 9 minut z bety od IGN i jakie to g.ówno jest to szok. Chyba jednak odpuszczę. Nic nie widać. Jeden wielki chaos a nasi towarzysze IA to chyba bez jakiegokolwiek algorytmu działają. Porażka. I'm out. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 519 Opublikowano 8 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 sierpnia 2020 Mnie w sumie ta gra nie interesuje, ale sprawdzę sobie betę za tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza
wodny1988 41 Opublikowano 8 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 sierpnia 2020 Grał ktoś? Jak wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 9 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 sierpnia 2020 19 godzin temu, LukeSpidey napisał: Ale mam z tą grą rollercoaster. Raz jestem zachwycony, a raz rozczarowany. Widziałem 9 minut z bety od IGN i jakie to g.ówno jest to szok. Chyba jednak odpuszczę. Nic nie widać. Jeden wielki chaos a nasi towarzysze IA to chyba bez jakiegokolwiek algorytmu działają. Porażka. I'm out. Chyba mam tak samo. Odpalam jakiś filmik z bety i nie mogę wytrzymać dłużej niż parę minut. Mam nadzieję, że to jest jedna z tych gier, które nie przekonują do siebie jak się je ogląda, a jak samemu się je odpali, weźmie pada do ręki to okaże się, że spoko się w to gra. Zobaczymy betę dla wszystkich w weekend. Sporo osób na tweeterze zachwyca się jak dobrze się w to gra. Zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 11 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 sierpnia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 13 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2020 Czy dzisiaj będzie pre-download tej bety? Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 17 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 sierpnia 2020 Ależ ta gra ma zainteresowanie Cóż, pograłem przez weekend w betę i trochę mogłem zweryfikować oczekiwania ze stanem faktycznym. Podobało mi się to, że każdym bohaterem gra się inaczej i raczej wszystkimi grało mi się przyjemnie, a z tych dostępnych moim faworytem jest Iron Man. Misje fabularne zapowiadają spoko singla i mówiąc szczerze tym jestem zainteresowany najbardziej, żeby w to zagrać na singla i.... tyle. Po przejściu 4 misji kampanii odblokowuje się War Table z misjami pobocznymi i to jest największa żenada w gamingu jaką widziałem od dawna. Tak generycznych i nudnych i pustych i ogólnie (pipi)owych misji nie widziałem dawno. Prawie KAŻDA odbywa się w tym samym miejscu w super generycznym laboratorium. A jak jakaś zaczyna się na otwartej przestrzeni to pierwszy cel polega na podleceniu do wskaźnika i wejściu do laboratorium. Super generyczni przeciwnicy i nic czego by nie było wcześniej w grach. Sytuacje idealnie podsumowuje YongYea. Napisałbym coś o skopanym loocie ale to wszystko w jego filmiku. Podpisuje się pod nim w pełni. Gra ma potencjał ale nie łudźmy się, oni nie przebudują misji, które są poza głównym wątkiem. Grało mi się w to przyjemnie w kampanii i w zasadzie tylko ona mnie tu interesuje. Nie umiem zrozumieć jednego. TYLE już looter-shooterów wyszło a Crystal wypuszcza w 2020 najbardziej prymitywną z nich. Problemy na premierę i narzekanie na zyebane i monotonne aktywności poboczne z Destiny z 2014, The Division z 2016 czy choćby Anthem z 2019 niczego ich nie nauczyły. To się nauczą na własnej skórze, za rok będą wypuszczać patch 2.0 z całkowicie przebudowaną grą. Powodzenia. Acha i fajnie się grało z matchmakingiem który nie istnieje Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 519 Opublikowano 17 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 sierpnia 2020 No ja sobie zapomniałem o becie i dopiero wczoraj odpaliłem. Skończyłem te dostępne misje fabularne i wyłączyłem właśnie po odblokowaniu multi. Ponownie aktywna będzie dopiero w weekend przy otwartej? Może wtedy się sprawdzi. 9 minut temu, Voytec napisał: Podobało mi się to, że każdym bohaterem gra się inaczej i raczej wszystkimi grało mi się przyjemnie Tak? A dla mnie wszystkimi gra się tak samo, każdy ma te same ataki i comba, tylko mają inne animacje z oczywistych względów. Drzewka rozwoju też chyba są identyczne. Z rzeczy QoL to najbardziej rozwaliło mnie w ustawieniach opcja closed captions, gdzie nawet jak jest wyłączone to i tak jest aktywne o czym informuje opis. No i menusy są trochę mało czytelne. Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 440 Opublikowano 17 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 sierpnia 2020 34 minuty temu, Voytec napisał: Ależ ta gra ma zainteresowanie Cóż, pograłem przez weekend w betę i trochę mogłem zweryfikować oczekiwania ze stanem faktycznym. Podobało mi się to, że każdym bohaterem gra się inaczej i raczej wszystkimi grało mi się przyjemnie, a z tych dostępnych moim faworytem jest Iron Man. Misje fabularne zapowiadają spoko singla i mówiąc szczerze tym jestem zainteresowany najbardziej, żeby w to zagrać na singla i.... tyle. Po przejściu 4 misji kampanii odblokowuje się War Table z misjami pobocznymi i to jest największa żenada w gamingu jaką widziałem od dawna. Tak generycznych i nudnych i pustych i ogólnie (pipi)owych misji nie widziałem dawno. Prawie KAŻDA odbywa się w tym samym miejscu w super generycznym laboratorium. A jak jakaś zaczyna się na otwartej przestrzeni to pierwszy cel polega na podleceniu do wskaźnika i wejściu do laboratorium. Super generyczni przeciwnicy i nic czego by nie było wcześniej w grach. Sytuacje idealnie podsumowuje YongYea. Napisałbym coś o skopanym loocie ale to wszystko w jego filmiku. Podpisuje się pod nim w pełni. Gra ma potencjał ale nie łudźmy się, oni nie przebudują misji, które są poza głównym wątkiem. Grało mi się w to przyjemnie w kampanii i w zasadzie tylko ona mnie tu interesuje. Nie umiem zrozumieć jednego. TYLE już looter-shooterów wyszło a Crystal wypuszcza w 2020 najbardziej prymitywną z nich. Problemy na premierę i narzekanie na zyebane i monotonne aktywności poboczne z Destiny z 2014, The Division z 2016 czy choćby Anthem z 2019 niczego ich nie nauczyły. To się nauczą na własnej skórze, za rok będą wypuszczać patch 2.0 z całkowicie przebudowaną grą. Powodzenia. Acha i fajnie się grało z matchmakingiem który nie istnieje Dokładnie to chciałem również napisać. Fabuła fajna, ale jak sie włączył ten generyczny multik to majtki mi spadły z żenady. A mogli zrobić potęznego singla, bo gra się nawet fajnie. Dodali by więcej mechanik i gra sama by się obroniła. Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 17 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 sierpnia 2020 Doooookładnie. Mogli zrobić singla jak w SM na PS4 choćby w otwartym świecie albo w kilku otwartych HUBach jak w Tomb Raiderze. A tak to zajęło się za to studio, które w GaaS nigdy nic i widać że tego nie kumają. Ograć dla singla myślę, że ogram, a nie wróżę gładkiego startu na premierę więc ta gra za stówkę to będzie śmigać do Świąt. Mark my words. Anthem 2.0. I fakt, że postanowili jednak mieć swojego Spider-Mana też moim zdaniem nie jest dobrym zagraniem. Akurat powiązanie gry ze sztosem Insomniac byłoby dobrym posunięciem, ale postanowili mieszać. Wiec gra wyjdzie, ludzie o grają i zapomną i przejdą do uniwersum Insomniaców. Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 17 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 sierpnia 2020 https://www.eurogamer.pl/articles/2020-08-17-marvels-avengers-wyciekla-dluga-lista-planowanych-postaci Cytat Ant-Man Czarna Pantera Kapitan Marvel Kapitan Ameryka (dostępny w podstawowej grze) Doktor Strange Falcon Hawkeye (pojawi się wkrótce po premierze) Hulk (dostępny w podstawowej grze) Hulkbuster Iron-Man (dostępny w podstawowej grze) Kamala Khan (dostępna w podstawowej grze) Kate Bishop (wkrótce otrzyma serial telewizyjny) Mar-Vell Mockingbird Quake (znana z serialu „Agenci Tarczy”) Scarlet Witch She-Hulk (wkrótce otrzyma serial telewizyjny) Thor (dostępny w podstawowej grze) Vision War Machine Wasp Czarna Wdowa (dostępna w podstawowej grze) Zimowy Żołnierz Lista bardzo długa jeżeli okazałaby się prawdziwa. Trzeba będzie śledzić co się dzieje z grą po premierze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 463 Opublikowano 22 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2020 SpiderMan 6 miesięcy po premierze - czyli można przestać się oburzać, bo za pół roku ten tytuł #nikogo (tak jakby teraz kogokolwiek). Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 22 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2020 (edytowane) Ściągnąłem bete z PSN, ale pierwszy wtf to konieczność powiązania konta Square Enix. Bez logowania nie zagrasz. Drugi wtf - moje konto SE nagle nie istnieje, a zakładałem je na premierę FF7 Remake i jeszcze rejestrowałem tę grę kodem. Pier.dole, nie będę tracił więcej niz kwadrans na jakieś zgloszenia supportowe by tylko zagrać w demo. Ale gdybym mial wykupione coś w sklepie Square to trochę bym się wnerwil. Edytowane 22 sierpnia 2020 przez _Red_ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 24 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 sierpnia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 26 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza
steve 2 Opublikowano 28 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2020 Hej. Kilka dni temu ściągnąłem sobie betę, założyłem konto, pograłem chwilę i dałem sobie spokój. Wczoraj ponownie chciałem zagrać ale wyskakuje mi komunikat : "W tej chwili nie można się połączyć z serwerami Square Enix. Spróbuj ponownie później. ". Dziś ponowiłem próbę i dalej to samo. Ktoś może orientuje się co jest przyczyną takiego stanu rzeczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 519 Opublikowano 28 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2020 Otwarta Beta była dostępna w tamten weekend. Teraz nie będzie działać. Cytuj Odnośnik do komentarza
steve 2 Opublikowano 28 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2020 Uuu to mi coś umknęło. Innymi słowy mogę ją spokojnie skasować z dysku bo już nie zadziała ? Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 29 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia 2020 https://www.eurogamer.net/articles/2020-08-29-every-post-launch-marvels-avengers-hero-will-have-its-own-usd10-battle-pass#comments Każda postać będzie miała battlepassa za 10 dolków Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi