Opublikowano 15 marca 20187 l tak jak mówisz, mniej strzelania, więcej eksploracji - bdb balans w rotr
Opublikowano 15 marca 20187 l No ja bym jeszcze zmniejszył a szczególnie wyje bał te momenty jak odpieramy zmasowane ataki wrogów np Spoiler walka w dolinie Czy mniej wrogów, szczególnie w trudno dostępnych miejscówkach, tym lepiej dla serii TR.
Opublikowano 15 marca 20187 l Ciekawe czy Lara dalej będzie taka niewinna czy zrobią z niej już bardziej twarda sztukę. W tym tygodniu premiera filmu więc nic dziwnego, że i zapowiedzieli nową grę. PR rusza z kopyta.
Opublikowano 15 marca 20187 l Ja bym poprosił o mniej walk z ludźmi niż w poprzednich częściach, możliwość ogłuszania wrogów, nie pakowanie się kolejny raz w wątki nieśmiertelnych, lepszy scenariusz, nie robienie otwartego świata i dodanie chociaż ciut więcej zagadek w stylu pierwszych części Edytowane 15 marca 20187 l przez funditto
Opublikowano 15 marca 20187 l Jak niektórzy nawet niespecjalnie trudzili się, żeby zwiedzać świetnie zaprojektowane grobowce w RoTR, a tylko lecieli na pałę, byle przemęczyć biedną fabułkę i odhaczyć gierkę, to nie dziwota, że im coś w balansie nie pasowało. Dla mnie było gites, choć za bardzo zrobiono z Lary Rambo, no i scenariusz do zaorania. Mam nadzieję, że przy SoTR będzie lepiej.
Opublikowano 15 marca 20187 l Albo jarali się trylogią 1-3 z mega małą ilością ludzkich wrogów oraz mieli "delikatną" konsternację z niewinnej, one woman army aka rambo stajl z dwóch ostatnich części. Edytowane 15 marca 20187 l przez balon
Opublikowano 15 marca 20187 l Dwie poprzednie Lary ograne i ta tez bedzie grana. Do poprawy oczywiscie bohaterowie drugoplanowi bo sa gorsi nawet niz w grach Ubi. Exploracja i strzelanie bylo zrobione tip top, z checia poskacze po piramidach w Ameryce Poludniowej.
Opublikowano 15 marca 20187 l Strzelanie w TR tip top? Chyba na poziomie pierwszego Uncharted. Tip top xD
Opublikowano 15 marca 20187 l Strzelanie w dwóch ostatnich TRach to straszna spier.dolina, chyba że z łuku - wtedy jest OK.
Opublikowano 15 marca 20187 l Łukplay(docelowy sposób grania) był GOTY, lepszy niż u Pani Horizon. Na scenariusz się nie nastawiam, niech zrobia po prostu dobrą grę i zniwelują zbieranie smieci, zebym nie musial się potykac o zasoby/znajdzki co pare krokow, bo w Rise of Tomb Raider tempo było zaburzone jeśli ktoś chcial zbierac wszystko na bieżąco. Grobowcow oczywiście jak najwięcej, poszedłbym tez w większy survival(cos z pogranicza MGS3), ale tego oczywiście nie będzie. Jeśli Majowie to fajnie jakby wrzucili mocniejsze motywy niczym z Apocalypto, bo po mocnej jedynce trochę przystopowali, wiec nie wiem czy pójdą w tą stronę. P.S. Rise of Tomb Raider miał potencjal fabularny, po calkiem spoko genezie w 2013, w trailerze dwojki były m.in rozmowa z psychiatrą, co sugerowala problemy z główką i to mogla być swietna sprawa, ale niestety ta corka znanego pisarza to jednak beztalencie po calosci.
Opublikowano 15 marca 20187 l Mam nadzieję, że wywalą z gry tonę tych znajdźek, przez które Lara w dwóch poprzednich odsłonach się wręcz potykała. Strasznie wybijały one z gry, a że dawały doświadczenie kiepsko było je wszystkie olać. Powinni je ograniczyć tylko do jakiś specjalnych w grobowcach/jaskiniach itp.
Opublikowano 15 marca 20187 l Najlepiej by było odejść od trendu, który nakazuje twórcom wrzucać sztuczny rozwój postaci. Cos jak ten ostatni Mirrors Edge, niby masz parkour, a jesteś ograniczony, bo nie masz podstawowych ruchów, a jak chcesz je dostać troche szybciej niż pod koniec gry to biegaj za g.ownem po sandboxie. Edytowane 15 marca 20187 l przez SlimShady
Opublikowano 15 marca 20187 l Czekam mocno. Przy poprzednich świetnie się bawiłem eksplorując mapę (do tego stopnia, że w RoTR fabuły nie ukończyłem :D).
Opublikowano 17 marca 20187 l Też bardzo czekam na ta grę jako ten co nie spał przed laty po nocach grając w stare klasyczne TR jeszcze na PC [emoji6]Mam duże oczekiwania bo przyznam, że Rise ... trochę mnie zawiódł.
Opublikowano 17 marca 20187 l 30 minut temu, lennox napisał: Mam duże oczekiwania bo przyznam, że Rise ... trochę mnie zawiódł. Z tego samego powodu nie mam żadnych oczekiwań - chciałbym po prostu, by trochę ogarnęli się z tymi znajdźkami i zatrudnili kogoś do scenariusza (no i jeszcze gunplay do poprawy). Resztę wspominam ciepło, choć trzeci raz to samo może już zmęczyć, ale tyle jeszcze "zniesę", zanim zacznę zrzędzić, że serię należy uśpić
Opublikowano 17 marca 20187 l Pełna zgoda. Napisałeś dokładnie to co chciałbym dodać no może tylko, że mam nadzieje, że pracuje tam ktoś kto potrafi wyciągać wnioski z błędów
Opublikowano 17 marca 20187 l W dniu 15.03.2018 o 09:41, Frantik napisał: Mi się marzy survivalowe podejście z dobrym wykorzystaniem dżungli. Zbierania przeróżnych surowców i innego barachła pewnikiem znów będzie, ale mogliby pójść o krok dalej, chociażby implementując taki np. system kamuflażu, jak w Snake Eaterze. Wiem, że TR to nie skradanka, ale bardzo robiłoby to klimat, IMO. Ja mam całkowicie odmienne oczekiwania. Chciałbym aby wyrzucili ten idiotyczny system pseudo-suvrivalu i craftingu z poprzedniej części który wybijał z rytmu i nie miał żadnej konsekwencji a był tylko bardzo tanim chwytem mającym wyłącznie wydlużyć rozgrywkę. Niech się skupią na tym co jest rdzeniem serii czyli przygodzie, eksploracji z domieszką akcji i cinematic experience, zamiast zbieraniu gałęzi i skór królików. Przykład świetnego Uncharted pokazuje że się da, a Tomb Raider zamiast inspirować się przygodami Drake pozostaję jakimś dziwnym potworkiem, stojącym w wielu elementach w rozkroku. Edytowane 17 marca 20187 l przez asax
Opublikowano 17 marca 20187 l Ostatnia przygoda Drake'a pokazała, że nawet w ND uważają, że ta formuła, o której piszesz, się wyeksploatowała, więc poszli w stronę The Last of Us. W wielu miejscach też wybijało mnie to z rytmu, a przede wszystkim - usypiało. Z dwojga złego wolę "pseudo-survival i crafting" z TR, bo przynajmniej jest to czynność angażująca gameplayowo, a nie słuchanie dialogów spacerujących postaci. Edytowane 17 marca 20187 l przez Wredny
Opublikowano 17 marca 20187 l Nie przesadzaj. Ja tam bawiłem się lepiej przy tomb raiderze lepiej niż przy uncharted 3 swego czasu. Rise też był fajną gierką. Wredny szybszy. Edytowane 17 marca 20187 l przez bloody_gipsy
Opublikowano 17 marca 20187 l 1 minutę temu, bloody_gipsy napisał: Nie przesadzaj. Ja tam bawiłem się lepiej przy tomb raiderze lepiej niż przy uncharted 3 swego czasu. Rise też był fajną gierką. Dokładnie tak! Po tym jak U3 mnie zawiodło, pocieszenia doznałem w ramionach Lary i strasznie mi się podobał kierunek, w jakim poszła marka TR. W przypadku RotTR to niestety kontynuacja z gatunku "bigger, better, and more bad-ass", szkoda tylko, że nie zawsze ilość znaczy jakość - przesadzili z wieloma elementami, przedobrzyli, a wystarczyło nie ruszać proporcji z poprzedniej części. Shadow będzie tym samym po raz trzeci, ale mam przynajmniej nadzieję, że ktoś przesunie suwak z ilością starć i znajdziek z powrotem w lewo - wtedy znów będzie git
Opublikowano 17 marca 20187 l Teraz, Wredny napisał: Ostatnia przygoda Drake'a pokazała, że nawet w ND uważają, że ta formuła, o której piszesz, się wyeksploatowała, więc poszli w stronę The Last of Us. W wielu miejscach też wybijało nie to z rytmu, a przede wszystkim - usypiało. Z dwojga złego wolę "pseudo-survival i crafting" z TR, bo przynajmniej jest to czynność angażująca gameplayowo, a nie słuchanie dialogów spacerujących postaci. no i to jest moim zdaniem lepszy kierunek ewolucji dla takich gier. Dla mnie ten reboot nie ma tożsamości, cały czas plącze się i nie czy chcę być poważną dojrzałą opowieścią o przetrwaniu czy rozrywkową grą przygodową w której wybijamy dzisiątki przeciwników. Gra daję nam elementy survivalu, ale nie wiążą się one z żadnymi konsekwencjami, tym samy zatrzymuje całą mechanike w półkroku jakby obawiając się że może się to okazać zbyt wymagające dla większości graczy.
Opublikowano 17 marca 20187 l 33 minuty temu, asax napisał: Chciałbym aby wyrzucili ten idiotyczny system pseudo-suvrivalu i craftingu z poprzedniej części który wybijał z rytmu i nie miał żadnej konsekwencji a był tylko bardzo tanim chwytem mającym wyłącznie wydlużyć rozgrywkę. Dla mnie te elementy są z kolei jedynym, co odróżnia nowe TR-y od Uncharted, więc nadal będę ich bronił. Gdyby je wywalić powstała by dopiero kalka bez tożsamości. No ale ja to generalnie jestem z tych, co twierdzą, że gameplayowo i pod kątem ilości funu z grania: nowe Tomb Raidery > Uncharted