easye 3 332 Opublikowano 5 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 (edytowane) Skończyłem dzisiaj i pomimo wielu zachwytów z początku tez jestem zdania ze pod koniec klimat i tempo gdzieś ucieka. Może nie potrzebnie robiłem wszystkie misje poboczne (te w Paitit zmeczyly niemilosiernie), za duzo przedmiotów pod koniec, grobowce super, ale sekrety, artefakty, listy, notatki do podniesienia co 30 sec. to juz przesada. Jak juz bylem blisko by odpuścić, to grę ratowała jakaś misja fabularna - te są naprawdę ciekawie zrobione do samego końca i gdy znowu bylem blisko 9tki, to wszystko zepsół (pipi)owy finał - jak ostatnie walki w Uncharted, a przecież tutaj feeling broni jest jeszcze bardziej drętwy! Na pewno warto zagrac, ale oceny na poziomie 7.5-8/10 sa jak najbardziej sprawiedliwe! Edytowane 5 Października 2018 przez easye Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 416 Opublikowano 6 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 Syndrom batmana. Tej czesci jeszcze wybaczam ale w nastepnej musi byc jakis powiew swiezosci wiekszy. No i kur.de zaraz po spiderze czy gowie te twarze to tak raczej kiepawo wygladaja graficznie no ale wiadomo multiplatforma Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 826 Opublikowano 7 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 Wy(pipi)ać większość znajdziek, misje poboczne, zostawić fabułę z grobowcami i byłoby idealnie 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 429 Opublikowano 7 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 1 godzinę temu, creatinfreak napisał: Wy(pipi)ać większość znajdziek, misje poboczne, zostawić fabułę z grobowcami i byłoby idealnie I gra nagle do zrobieni by była w pare godzin bez sztucznych przedłużaczy rozgrywki (no może paręnaście) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Popi 92 Opublikowano 8 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 Załatali już zbugowane trofki? Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 446 Opublikowano 10 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Podobno wyszedł patch 1.05 i naprawia zglitchowane znajdźki - trzeba będzie wrócić i może pokusić się o platynkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 12 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 EDGE 4/10, ciekawy jestem tej recenzji. Cytuj Odnośnik do komentarza
kermit 6 998 Opublikowano 12 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 ta gra ma jedna zaletę, chodzi po 160zl w skupie w cexie, takiego kupsztala to sie nie spodziewalem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 689 Opublikowano 12 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 W dniu 10.10.2018 o 20:52, Wredny napisał: Podobno wyszedł patch 1.05 i naprawia zglitchowane znajdźki - trzeba będzie wrócić i może pokusić się o platynkę Dzięki za info. Odpaliłem grę i od razu wskoczył mi brakujący achievement i mam calaka Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 446 Opublikowano 12 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 22 minuty temu, YETI napisał: EDGE 4/10, ciekawy jestem tej recenzji. No jak takiej grze wystawia się 4/10 to śmierdzi mi zwykłym clickbaitem jak w przypadku PREY na PC swego czasu... To przedział zarezerwowany dla crapów, a obiektywnie rzecz biorąc ten tytuł na takie miano zwyczajnie nie zasługuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 12 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 4/10? ehhh, a juz mialem brac Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 12 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 22 minuty temu, Wredny napisał: No jak takiej grze wystawia się 4/10 to śmierdzi mi zwykłym clickbaitem jak w przypadku PREY na PC swego czasu... To przedział zarezerwowany dla crapów, a obiektywnie rzecz biorąc ten tytuł na takie miano zwyczajnie nie zasługuje. A może zamiast ślepo oburzać się na to że cyferka się nie zgadza, warto najpierw zapoznać się z tekstem recenzji? Skąd wiesz jakie oceny zarezerwowane są dla crap'ów? Co za czasy... A EDGE to jeden z najbardziej renomowanych czasopism i znani są z surowego podejścia i nie uleganoa hype'owi Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 12 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 Tak, ale najbardziej nawet obiektywne 4/10 to gruba przesada i clickbait. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 446 Opublikowano 12 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 13 minut temu, oni napisał: Skąd wiesz jakie oceny zarezerwowane są dla crap'ów? Chyba logiczne, skoro skala jest dziesięciostopniowa, gdzie 5/10 jest jej dokładnym centrum, oznaczającym nijakiego średniaka... Poniżej zaczynają się crapy, a powyżej idzie ku dobremu - czego tu nie rozumieć? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 12 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 3 minuty temu, Masorz napisał: Tak, ale najbardziej nawet obiektywne 4/10 to gruba przesada i clickbait. Jeżeli już poruszamy się w absurdalnych ramach cyferek, to nie ma czegoś takiego jak obiektywne 4/10 3 minuty temu, Wredny napisał: Chyba logiczne, skoro skala jest dziesięciostopniowa, gdzie 5/10 jest jej dokładnym centrum, oznaczającym nijakiego średniaka... Poniżej zaczynają się crapy, a powyżej idzie ku dobremu - czego tu nie rozumieć? No dla ciebie byc może tak wygląda przekrój ocen, ale skąd wiesz od jakiej oceny zaczynają się crapy dla recenzenta Egde? którego nie znam ani ja ani ty i którego recenzji nie czytaliśmy. Nic tak naprawde nie wiemy o jego recenzji. Znamy tylko cyferke. Czuje ze poruszamy sie w jakiś oparach abusrdu w fiksacji za numerkami, zamiast czytać recenzje i dyskutować o jej zaletach i wadach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 446 Opublikowano 12 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 Ja tylko napisałem, że to "mi śmierdzi" - nie, że "co za debil" itp. Wyluzuj... I ch... mnie obchodzi, gdzie się zaczynają dla niego crapy - jeśli stosuje ogólnie przyjętą skalę to zaczynają się właśnie tam, gdzie napisałem - jak ma inne pomysły to niech używa swojego autorskiego systemu ocen numerycznych. Tak czy siak - ja grałem, przeszedłem, wbite prawie 100% i wiem, że ta gra nie zasługuje na tak niską ocenę, więc choćby w zestawieniu z moim doświadczeniem, ta ocena to zwykły clickbait. Oczywiście recenzję przeczytam, żeby zobaczyć do jakich absurdów dzisiejsze pseudo-pismaki się posuwają, byle tylko zaistnieć poprzez kontrowersję. Cytuj Odnośnik do komentarza
yab 572 Opublikowano 12 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 (edytowane) No ale ta gra nie zasługuje na 4/10, ok? to do onego Edytowane 12 Października 2018 przez yab Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 12 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 Twoim zdaniem nie zasługuje, jego zdaniem zasługuje. Jego i twoja jest tak samo znacząca i prawdziwa. Odbiór dzieł kultury jest w 100% subiektywny, nikt tu nie ma jednej prawdziwej racji i monopolu na prawde. 3 minuty temu, Wredny napisał: I ch... mnie obchodzi, gdzie się zaczynają dla niego crapy - jeśli stosuje ogólnie przyjętą skalę to zaczynają się właśnie tam, gdzie napisałem - jak ma inne pomysły to niech używa swojego autorskiego systemu ocen numerycznych. A-aha o-ok skoro ty tak napisałeś to cały świat na pewno się do tego zastosuje. Żeby nie było, nie mam nic do gry, ani nie bronie cyferki (xD). Chcialbym po prostu aby skupic się na rzetelnej dyskusji a nie slepym oburzeniu na numerek na koncu tekstu ktorego nikt z nas nie czytal. Ja najchętniej wyyebalbym wszystkie te oceny bo wlasnie widac do czego to prowadzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 446 Opublikowano 12 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 1 minutę temu, oni napisał: A-aha o-ok skoro ty tak napisałeś to cały świat na pewno się do tego zastosuje. No raczej powinien - skoro używa się dziesięciostopniowej skali to raczej się wie, co oznacza na niej numerek 4 - grę poniżej średniej, złą, zabugowaną i niewartą kupienia. Ja wiem, że przez wiele lat "dziennikarze" używali tylko czterech z dziesięcu cyferek, gdzie 10/10 to wybitne arcydzieło, 9/10 to gra dobra, 8/10 to średnia, a 7/10 to już kupa, ale to że banda ignorantów nie ma pojęcia o sjej stosowaniu, nie oznacza, że ogólna wartość dziesięciostopniowej skali jakoś drastycznie się zmieniła - jest to ogólnie przyjęty wyznacznik i coś, co można w logiczny sposób sobie zdefiniować, właśnie dzięki jej rozpiętości. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 12 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 (edytowane) Okej jak tylko przekaształcisz to co napisałes w norme ISO to na pewno tak będzie i wtedy świat będzie piekniejszy, ale niestety teraz oceny są relatywne. Jeszcze raz napisze, niczego poza cyferką nie wiemy. Czy recenzeny mógł uznać Tomb Raidera za średnią grę i wystawić 4/10? Mógł, jak najbardziej. Dlatego cała ta dyskusja jest bez sensu. Edytowane 12 Października 2018 przez oni Cytuj Odnośnik do komentarza
Homer S 197 Opublikowano 12 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 po co było podnosić do 10-ciu? 5- gra bardzo dobra 4- gra dobra 3- gra przecietna 2- gra słaba 1- gra beznadziejna dziękuje, dobranoc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 446 Opublikowano 12 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 No i w tej skali to się zgadzam z czwórką dla Shadow of the Tomb Raider Ale ogólnie to wolę jednak dziesięciostopniową - jest bardziej elastyczna. Zostawiając jednak wątek ocen... Ktoś się może orientuje, na kiedy i jakiego rodzaju DLC są szykowane - były gdzieś jakieś plotki/przecieki/oficjalne rozpiski? Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 372 Opublikowano 12 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 Pewnie od groma grobowców, które powycinali z podstawki. https://www.ign.com/articles/2018/04/27/shadow-of-the-tomb-raider-special-editions-season-pass-revealed Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 446 Opublikowano 12 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 NIe przeszkadza mi to, bo jak już pisałem w moich wrażeniach po ukończeniu - tych jest zatrzęsienie - grobowców, krypt i innych interesujących miejsc. W poprzednich częściach wyliczałem je z wyrzutem, że jest ich tak niewiele, tutaj wydaje mi się, że jest dużo więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homer S 197 Opublikowano 12 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 1 godzinę temu, Wredny napisał: Ale ogólnie to wolę jednak dziesięciostopniową - jest bardziej elastyczna. Suma summarum cyferki są durne i najlepszą skale ocen mają niektórzy jutuberzy, przynajmniej z perspektywy gracza/konsumenta, dla przykładu taki ACQ - kupić, poczekać do wyprzedaży albo nie tykać. Wtedy nie ma takiego prucia o nic. A jeśli chodzi o dlc:https://www.gamesradar.com/shadow-of-the-tomb-raiders-first-dlc-is-the-forge-and-the-floor-is-lava/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi