Kac_r 2 Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Witam. przesiadlem sie z X1 na PS4. jest super itd itp, ale mam problem z dashboardem, mianowicie: jak chce otworzy psm store, albo profil znajomego ,zeby zaprosic go do rozmowy itd itp to pojawiaja sie krzyzyki,kilka,trojkaciki i sobie migaja i nic. czasem jak odczekam sto lat sie wlacza, a czasem nie i musze tak probowac po dwiescie razy. to normalne czy ja mam cos zrabane ? dodam tylko, ze testowalem na wifi 5Ghz oraz na normalnym kablu, net to okolo 70M/s pozdrawiam i help me Cytuj Odnośnik do komentarza
Masamune 145 Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 (edytowane) Witam. przesiadlem sie z X1 na PS4. jest super itd itp, ale mam problem z dashboardem, mianowicie: jak chce otworzy psm store, albo profil znajomego ,zeby zaprosic go do rozmowy itd itp to pojawiaja sie krzyzyki,kilka,trojkaciki i sobie migaja i nic. czasem jak odczekam sto lat sie wlacza, a czasem nie i musze tak probowac po dwiescie razy. to normalne czy ja mam cos zrabane ? dodam tylko, ze testowalem na wifi 5Ghz oraz na normalnym kablu, net to okolo 70M/s pozdrawiam i help me Mam identyczny problem, do tego, jak wyjdę w czasie ładowania, to czasami elementy menu (paski, tabelki) zostają na kolejnym ekranie i robi się kaszana. Wydaje mi się, że Sony już tak ma, że ma z(pipi)ane serwery, ostatnio sprawdziłem też na telefonie, i sklep ładował się wieczność, wywalało błędy typu "timeout" itp. No i chyba sam soft konsoli też jest lekko skopany. Edytowane 2 Lutego 2017 przez Masamune Cytuj Odnośnik do komentarza
Masamune 145 Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Na oficjalnych forach sugerują "Rebuild Database" oraz usunięcie profilu gracza i dodanie go na nowo później. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kac_r 2 Opublikowano 3 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 ok, dzieki, posprawdzam i dam znac Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 504 Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 to normalne czy ja mam cos zrabane ? Nie jest to normalne. Zdarzają się lagi, ale sporadycznie i trwają chwile. Jeżeli dzieje się tak cały czas to albo konsola, albo net. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masamune 145 Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 U mnie po ponownej inicjalizacji konsoli trochę lepiej, jak się zawiesi, to wciskam kółko żeby wyjść, i jak wejdę od nowa to załaduje. Sklep działa zauważalnie lepiej, ale np profil znajomego wczytuje bardzo długo, w nieskończoność. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 504 Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 No to posprawdzaj jeszcze połączenie internetowe, bo to nie jest normalne działanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masamune 145 Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 (edytowane) PS4 od zawsze ma kłopoty z działaniem w sieci. Przecież jak gra się w grę, to pobieranie też się wlecze ślimaczym tempem. Analogiczna sytuacja jest w przypadku przeglądania sklepu, profili znajomych czy czegokolwiek, co wymaga pobrania z internetu jakichś danych. Edytowane 3 Lutego 2017 przez Masamune Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Miałem tak na PS3, jak Ty masz teraz Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 504 Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Jak grasz w grę multi to tak, pobieranie zwalnia, ale ładowanie profilu czy innych w nieskończoność to nie jest normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masamune 145 Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 (edytowane) Sprawdziłem właśnie, i profil znajomego załadował mi się dopiero po tym, jak mecz w multi się skończył. Czyli nie taka nieskończoność...) ale i tak z tym jest loteria, bo raz się nie ładuje, innym razem załaduje normalnie. Edytowane 3 Lutego 2017 przez Masamune Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 504 Opublikowano 4 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Ja dzisiaj sprawdzałem w multi U4 i podczas meczu profil ładował się w mniej niż 5 sekund. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masamune 145 Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 U mnie na prawdę różnie, raz w 5 sekund, innym razem czekam. Loteria. Albo sklep - pierwsza strona, druga, trzecia, a za czwartym razem pusto, ładuje i końca nie widać. W konsoli pokazuje mi, że mam NAT2, więc może to wina "zapchanego" portu, bo przy wariancie 2 nie wszystkie porty chyba są otwarte. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi