Skocz do zawartości

The Expanse - 2015 - SyFy

Frantik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ktoś musi przerwać niezręczną ciszę  :sorcerer:

Odcinek bardzo nierówny, tzn. byłby równy, gdyby nie przeciągające się love story przy akompaniamencie skrzypiec. Zrozumiałe, że musieli poświęcić trochę czasu, na ten wątek, ale po macoszemu było to wcześniej potraktowane i tylko można się było domyślać motywacji Millera, a finał rozciągnięty został jak ostatnie 30minut wladcy pierscieni.

Miałem się, już nie czepiać, ale wkurzające są motywy, kiedy na pilotów działa ogromne przeciążenie, a oni resztkami sił jeszcze sobie gadają, robiąc sztuczne grymasy. No i coś te ogromne przyspieszenia nie działały na asteroidzie < czepialski >

Opublikowano

Mnie się poprzedni podobał i nie uważam, żeby był przeciągany.

Za to dzisiejszy :fsg:

Nie spodziewałem się, że pokażą historię powstania napędu Epsteina (krótką, ale jednak). I KOSMICI na samym końcu.

.

'The Expanse' pięknie miesza politykę z sci-fi.

PS.

Miller :smutas::beksa: [*]

Opublikowano

grafitti millera na scianie  :sorcerer:

Super się to wszystko rozwija, nie ma dłużyzn i jest bardzo interesująco. Tylko tylko pani polityk mnie irytuje ;f

Scena, w której jasno daje do zrozumienia sekretarzowi, ze może marnie skończyć wyszła dość groteskowo. Nie jest to wybitna aktorka

Opublikowano (edytowane)

Miałem się, już nie czepiać, ale wkurzające są motywy, kiedy na pilotów działa ogromne przeciążenie, a oni resztkami sił jeszcze sobie gadają, robiąc sztuczne grymasy. No i coś te ogromne przyspieszenia nie działały na asteroidzie < czepialski >

Co do pilotów też mnie to też mierzi, natomiast jeżeli chodzi o asteroidę. to było wspomniane, że

sami byli zaskoczeni tym faktem i pojęcia nie mają do czego protomolekuła może być zdolna.

Nie dziękuj :lapka:

Edytowane przez Andreal
  • Plusik 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przypadkiem mi to wpadło w łapki. 

rewelacja, a jestem dopiero po 1 sezonie. To jest dopiero serial, a nie walking det, iron fist i inne 3 na 10.

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Co tam się odżołnierzowyklęciło w tym finale :fsg:

Fajnie, że jednak uratowali Holdena, postać się wyrabia powoli. Efekty specjalne użyte do wyrenderowania tego kosmity to top topów obecnej telewizji, bardzo naturalnie to wyglądało.

No to teraz każda frakcja posiada protomolekułę, więc oby nie doszło do żadnej wojny tylko ludzkość zrobiła technologiczny skok. Niczym w Mass Effect po odkryciu Przekaźnika.

I jeszcze ta prezentacja możliwości protomolekuły na sam koniec kiedy to rozłożyło ten statek-sondę na części pierwsze, wyrwało mnie z kapci o_O'

I jak tu teraz żyć to przyszłego lutego  :whyyy:

Opublikowano (edytowane)

Mniej więcej od połowy sezonu zostały wplecione wątki z Caliban's War i wygląda na to, że będą kontynuowane w sezonie trzecim.

Czy ktoś z was zwrócił uwagę na brodatego naukowca w statku badawczym wysłanym na Wenus? Toż to sam Adam Savage z Pogromców Mitów :)

Edytowane przez Andreal
  • Plusik 1
  • 9 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Obejrzałem pół pierwszego sezonu i dałem sobie spokój. Strasznie nudą wieje. Potem się to jakoś rozkręca? Czytałem, że to GRA O TRON W KOSMOSIE tymczasem nie daję rady oglądać. Warto się przemęczyć?

• 1 miesiąc temu...