blantman 5 780 Opublikowano 13 października 2020 Opublikowano 13 października 2020 W dniu 9.10.2020 o 08:30, puszkin napisał: I pięknie, myślałem, że dłużej trzeba będzie czekać. Martwi mnie tylko, że dużo z tego trailera wieje polityką, a gdzie protomolekuła Nie ma tam protomolekuły ale obiecuję ci że wróci sezon później;) nie bój się jak będą w miarę wierni książce to będziesz miał coś poza polityką. 1 Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 24 listopada 2020 Opublikowano 24 listopada 2020 Następny sezon będzie ostatnim. Cytuj
Sedrak 789 Opublikowano 24 listopada 2020 Opublikowano 24 listopada 2020 Trochę szkoda, bo to jeden z lepszych seriali, ale lepiej żeby go jakoś godnie skończyli niż ciągnęli na siłę i zrobili szmirę. Chociaż obstawiam, że jest po prostu drogi w produkcji i wcale nie ma turbo oglądalności, ale to tylko moje przypuszczenia Cytuj
puszkin 235 Opublikowano 25 listopada 2020 Opublikowano 25 listopada 2020 Meh lipa, ale cóż, przynajmniej będzie ten szósty i mają szanse ładnie podomykać wszystkie wątki i zrobić porządne zakończenie. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 25 listopada 2020 Opublikowano 25 listopada 2020 Z jednej strony szkoda, że zbliża się ku końcowi, bo jest to kawałek dobrego kina, z drugiej dobrze, bo jedyne czego nie znoszę, to niekończące się tasiemce. Cytuj
Masorz 13 214 Opublikowano 16 grudnia 2020 Opublikowano 16 grudnia 2020 Dzisiaj jest WIELKI dzień dla fanów sci-fi, albowiem już można oglądać 3 odcinki nowego sezonu na Amazon Prime, co właśnie czynię. 1 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 16 grudnia 2020 Opublikowano 16 grudnia 2020 Jak oni upchną 3 książki w jednym finałowym sezonie? Chyba że urwą i nie będzie wątku imperium Spoiler duarte ... Cytuj
Masorz 13 214 Opublikowano 16 grudnia 2020 Opublikowano 16 grudnia 2020 Przecież 6 sezon będzie się opierał o 6. książkę, to wiadomo od dawna. Reszta może kiedyś zostanie zekranizowana. 1 Cytuj
puszkin 235 Opublikowano 19 stycznia 2021 Opublikowano 19 stycznia 2021 No i jak tam, oglądaliście? Sam jeszcze nie obejrzałem, ale z tego co widzę na RT jest co najmniej bardzo dobrze. Cytuj
Masorz 13 214 Opublikowano 19 stycznia 2021 Opublikowano 19 stycznia 2021 Ja po 7 odcinkach mogę powiedzieć, że sezon bardzo dobry, wręcz lepszy od nieco powolnego czwartego. Kiedy myślisz, że oddzielne wątki głównych postaci kandydują do nudnych, to właśnie wtedy dzieje się coś ciekawego, lub zaczynają się z powrotem przeplatać ze sobą. Jeszcze tylko 13 odcinków do samego końca, celebrujmy na spokojnie. Amos piękny skurczybyku, bierz ją! 1 Cytuj
LiŚciu 1 305 Opublikowano 19 stycznia 2021 Opublikowano 19 stycznia 2021 2 minuty temu, Masorz napisał: Ja po 7 odcinkach mogę powiedzieć, że sezon bardzo dobry, wręcz lepszy od nieco powolnego czwartego. Kiedy myślisz, że oddzielne wątki głównych postaci kandydują do nudnych, to właśnie wtedy dzieje się coś ciekawego, lub zaczynają się z powrotem przeplatać ze sobą. Jeszcze tylko 13 odcinków do samego końca, celebrujmy na spokojnie. Amos piękny skurczybyku, bierz ją! Dobrze zrozumiałem że 5 sezon ma 20 odcinków? Skończyłem serial na 3 sezonie i przyznam szczerze że troche mnie zmęczyła końcówka Spoiler zwidy z millerem i te portale Chce wróccić bo jakoś całośc to genialne SO tylko nie mogę znaleźć info o ilości odcinków. I jeszcze ile było w 4 sezonie? Cytuj
Masorz 13 214 Opublikowano 19 stycznia 2021 Opublikowano 19 stycznia 2021 Wygląda to tak, sezonami: 1- 10 2 i 3 - 13 a odkąd anulowali i kupił to Jeff Bezos to 4- 10 5- 10 i ostatni 6. chyba też będzie tyle miał, chociaż nie ma jeszcze potwierdzenia. Cytuj
LiŚciu 1 305 Opublikowano 19 stycznia 2021 Opublikowano 19 stycznia 2021 Dzieki. Pamętam że jak się okazało że 2 sezon ma 13 to byłem lekko w szoku że jeszcze 3 odcinki mam chociaż coś mi nie pasowało w story. Szkoda że kończą ale pamętam że BSG już przy 3 sezonie męczyło więc może lepiej skończyć ale z klasą. Zwłaszcza że w tle majaczy reebot BSG Cytuj
Sedrak 789 Opublikowano 20 stycznia 2021 Opublikowano 20 stycznia 2021 Właśnie lecę z 7 odcinkiem i pomimo, że sezon powoli się rozkręca to nie mogę się oderwać. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 16 lutego 2021 Opublikowano 16 lutego 2021 Sezon 5 przed chwilą zakończony, zdecydowanie najlepszy serial SF, jaki przyszło mi oglądać, rok czekania na ostatni, więc spokojnie ogarnę książki Cytuj
Sedrak 789 Opublikowano 17 lutego 2021 Opublikowano 17 lutego 2021 Tak jak trochę męczył mnie ten sezon i mianem wrażenie, że nic nie nie dzieje to w jednym ostatnim odcinku ogarnęli wszystko wątki i po zamiatali. Również polecam Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 10 września 2021 Opublikowano 10 września 2021 Kurde bele, dopiero się zabrałem za konkretne oglądnięcie wszystkich sezonów i jestem zachwycony. Sezony 1-3 - trudno się do czegoś przyczepić. Bardzo ładnie ułożona historia, przeplatające się wątki, świetne postacie drugoplanowe i wyjebany w kosmos finał przy pierścieniu. 4 sezon niestety trochę męczący, te akcje na ziemi trochę powiały Walking Dead, jedynie końcówka spoko. W 5 sezonie powrót do dobrej formy a ostatnie odcinki to już sam miodek, mimo że Marco Inaros to miękka cipka. Bezos dawaj 6 sezon! 1 Cytuj
Sedrak 789 Opublikowano 10 września 2021 Opublikowano 10 września 2021 Bardzo ładne podsumowanie. No i widać, w którym miejscu była zmiana właścicieli serialu. Dla mnie dalej najlepsze postacie to Miller, no i oczywiście Amos oraz Hinduska Cytuj
Moldar 2 261 Opublikowano 10 września 2021 Opublikowano 10 września 2021 Zrobili dodruk książek to w końcu kupiłem ( pierwszy tom chodził w chorych cenach)i przyznam, że dobrze się czyta, chyba będzie rewatch serialu po każdym przeczytanym tomie, polecam. Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 10 września 2021 Opublikowano 10 września 2021 1 godzinę temu, Moldar napisał: Zrobili dodruk książek to w końcu kupiłem ( pierwszy tom chodził w chorych cenach)i przyznam, że dobrze się czyta, chyba będzie rewatch serialu po każdym przeczytanym tomie, polecam. Gdzie kupowałeś z ciekawości? Cytuj
Moldar 2 261 Opublikowano 11 września 2021 Opublikowano 11 września 2021 W empiku. Teraz są bardzo tanie bo był dodruk, jeszcze niedawno 1 tomu nie szło kupić i po 100+ bywał 1 Cytuj
Patricko 1 439 Opublikowano 17 listopada 2021 Opublikowano 17 listopada 2021 (edytowane) Będzie mocny spoiler, także uwaga i kto nie oglądał niech nie czyta dalej! Obejrzałem wczoraj wszystkie 5 sezonów i gdy doszło do pewnego wydarzenia z Alexem po prostu skisłem... Spoiler Chodzi rzecz jasna o jego śmierć w wyniku rzeczonego udaru... Przecież to było tak głupie, że niedowierzałem co się stało przez dobre naście minut. Pierwsze co zrobiłem to sprawdziłem o co chodzi, bo sprawa tak śmierdziała, że pewnie coś przeskrobał, no i miałem rację... Gość niby molestował jakieś babeczki, ale już nie wnikam w to czy to prawda czy nie, ale tak debilnie to zrobili, że aż zęby zgrzytały. Jeszcze dowiedziałem się, że Sezon 6 ma być ostatnim, a tutaj jest taka masa wątków, że przeczuwam scenariusz pisany na kolanie, żeby tylko skończyć. Bardzo mnie to boli, bo bawiłem się wyjątkowo dobrze i uważam, że Expanse to jeden z tych seriali, który z każdym kolejnym sezonem jest coraz lepszy. Wyśmienity serial i gdyby nie ta akcja z Alexem to dałbym mu 10/10. Teraz pozostaje czekać na Sezon 6 i trzymać kciuki, że tego nie spartaczą. Edytowane 17 listopada 2021 przez Patricko Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi