Rudiok 3 376 Opublikowano 17 listopada 2021 Opublikowano 17 listopada 2021 Godzinę temu, Patricko napisał: Będzie mocny spoiler, także uwaga i kto nie oglądał niech nie czyta dalej! Obejrzałem wczoraj wszystkie 5 sezonów i gdy doszło do pewnego wydarzenia z Alexem po prostu skisłem... Pokaż ukrytą zawartość Chodzi rzecz jasna o jego śmierć w wyniku rzeczonego udaru... Przecież to było tak głupie, że niedowierzałem co się stało przez dobre naście minut. Pierwsze co zrobiłem to sprawdziłem o co chodzi, bo sprawa tak śmierdziała, że pewnie coś przeskrobał, no i miałem rację... Gość niby molestował jakieś babeczki, ale już nie wnikam w to czy to prawda czy nie, ale tak debilnie to zrobili, że aż zęby zgrzytały. Jeszcze dowiedziałem się, że Sezon 6 ma być ostatnim, a tutaj jest taka masa wątków, że przeczuwam scenariusz pisany na kolanie, żeby tylko skończyć. Bardzo mnie to boli, bo bawiłem się wyjątkowo dobrze i uważam, że Expanse to jeden z tych seriali, który z każdym kolejnym sezonem jest coraz lepszy. Wyśmienity serial i gdyby nie ta akcja z Alexem to dałbym mu 10/10. Teraz pozostaje czekać na Sezon 6 i trzymać kciuki, że tego nie spartaczą. No nie wiem, mnie z kolei ten wątek mocno utkwił w pamięci i to pozytywnie właśnie przez to, że Spoiler był niespodziewany, ale w pełni realny, bo wciąż wspominano o możliwych skutkach tak szybkich podróży i przeciążeń. A że trafiło akurat na jednego z głównych bohaterów to dodatkowo się człowiek zasmucił, bo jednak Alex był "my nigga". Cytuj
Moldar 2 260 Opublikowano 17 listopada 2021 Opublikowano 17 listopada 2021 W książkach fajnie ciągle o tym mówili ile szkody takie latanie wyrządza organizmowi. Cytuj
Kymel 786 Opublikowano 23 grudnia 2021 Opublikowano 23 grudnia 2021 https://thathashtagshow.com/2021/12/22/exclusive-the-expanse-sequel-series-movie-amazon/ 1 1 Cytuj
Moldar 2 260 Opublikowano 23 grudnia 2021 Opublikowano 23 grudnia 2021 No i super, mogliby się pokusić o jakiś prequel z Millerem. Cytuj
Masorz 13 214 Opublikowano 23 grudnia 2021 Opublikowano 23 grudnia 2021 4 godziny temu, Kymel napisał: https://thathashtagshow.com/2021/12/22/exclusive-the-expanse-sequel-series-movie-amazon/ Jest kurwa, jest!!!!!!! 1 Cytuj
Patricko 1 439 Opublikowano 23 grudnia 2021 Opublikowano 23 grudnia 2021 No gierka też wjedzie niedługo, także cieszy mnie to niezmierne, że uniwersum się rozwija. Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 23 grudnia 2021 Opublikowano 23 grudnia 2021 Jak tam szósty sezon, daje radę? Ja chyba standardowo poczekam na całość. Cytuj
Patricko 1 439 Opublikowano 23 grudnia 2021 Opublikowano 23 grudnia 2021 No ja też czekam na całość. To nie lata 90te, żebym co jeden odcinek na tydzień oglądał Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 23 grudnia 2021 Opublikowano 23 grudnia 2021 Te platformy streamingowe to są pojebane. Najpierw przyzwyczajają człowieka do tego, że cały sezon jest od razu dostępny a potem nagle im się odwidziało i odcinek co tydzień, jak jakieś zwierzęta z lat '90. Cytuj
Masorz 13 214 Opublikowano 23 grudnia 2021 Opublikowano 23 grudnia 2021 1 godzinę temu, Square napisał: Jak tam szósty sezon, daje radę? Ja chyba standardowo poczekam na całość. Po dwóch odcinkach jest całkiem dobrze. Peaches <3 2 Cytuj
Figuś 21 250 Opublikowano 4 stycznia 2022 Opublikowano 4 stycznia 2022 W dniu 23.12.2021 o 16:44, Rudiok napisał: Te platformy streamingowe to są pojebane. Najpierw przyzwyczajają człowieka do tego, że cały sezon jest od razu dostępny a potem nagle im się odwidziało i odcinek co tydzień, jak jakieś zwierzęta z lat '90. chyba tylko netflix wrzuca w większości całe sezony na raz Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 8 stycznia 2022 Opublikowano 8 stycznia 2022 No lepiej zeby krecili kolejny sezon, bo nie ma szans zakonczyc tych watkow w ostatnim odcinku. Ogladam na bierzaco, i wg mnie scenariusz daje rade. Ostatni ep (5) to byl dla mnie jeden z tych, gdzie niby sie nic nie dzieje, ale i tak nie mozna sie oderwac. Warto obejrzec tez x-raye dostepne przy kazdym epizodzie. Cytuj
Moldar 2 260 Opublikowano 16 stycznia 2022 Opublikowano 16 stycznia 2022 Specjalnie czekałem do piątku aby obejrzeć dwa odcinki, a tu się okazuje, że szósty odcinek jest ostatnim... No coś czuję, że będę zawiedziony jak go dzisiaj obejrzę. Cytuj
Patricko 1 439 Opublikowano 16 stycznia 2022 Opublikowano 16 stycznia 2022 No jak już oficjalnie będzie więcej sezonów to na bank wjedzie jakiś cliffhanger i tyle w temacie. Cytuj
Moldar 2 260 Opublikowano 16 stycznia 2022 Opublikowano 16 stycznia 2022 Koniec. No mocno średni sezon, jeden z gorszych. Ogólnie wolałem wątki protomolekuły, dla Inarosa poświęcono jak dla mnie za dużo czasu. Cytuj
Sedrak 789 Opublikowano 17 stycznia 2022 Opublikowano 17 stycznia 2022 Tylko 6 odcinków... Lipa. Za dużo to się nie działo Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 17 stycznia 2022 Opublikowano 17 stycznia 2022 (edytowane) Swietny sezon jak dla mnie i dobry klimat. Szczegolnie na poczatku, gdy wszystko ledwo sie trzyma kupy na Roci. Do tego przyzwoite zakonczenie, ktore zamyka troche watkow i daje nadzieje na cos wiecej. No i mily easter egg w ostatnim odcinku: Spoiler Edytowane 17 stycznia 2022 przez El Loco Chocko Cytuj
Sedrak 789 Opublikowano 19 stycznia 2022 Opublikowano 19 stycznia 2022 Właśnie obejrzałem 6 odcinek i jestem zadowolony. Nie wiem jak on to robi, ale już któryś raz po całym sezonie, który jest ok, w ostatnim odcinku bardzo fajnie kończą wątki i zostawiają widzą z satysfakcją. Trochę mnie męczyła Naomi i brakowała Amosa, ale ogólnie jestem zadowolony, czekam na więcej i dalej jeden z top seriali. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 26 stycznia 2022 Opublikowano 26 stycznia 2022 Obejrzałem 6 sezon, z jednej strony czuję straszny niedosyt, zwłaszcza z wydarzeniami z Laikonii (czy jak tam się to zwało), z drugiej zręcznie zamknięto większość wątków. Liczę, że może jeszcze może coś nakręcą, aczkolwiek zawsze są książki (skończyłem na Gorączce Ciboli). Cytuj
Sedrak 789 Opublikowano 27 stycznia 2022 Opublikowano 27 stycznia 2022 A patrząc po ilości książek jesteście w stanie oszacować na ile sezonów jest materiału? Cytuj
dee 8 816 Opublikowano 30 stycznia 2022 Opublikowano 30 stycznia 2022 Prawie skończyłem pierwszy sezon. Jest OK, ale liczę, że jednak akcja mocniej ruszy z kopyta w kolejnych sezonach, bo miałem nadzieje na coś w stylu "GoT" w kosmosie. Ale ujecia w przestrzeni kosmicznej to jest pierdolony sztosik i majstersztyk Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 31 stycznia 2022 Opublikowano 31 stycznia 2022 Drugi zdecydowanie przyspiesza, wiec nie powinienes byc zawiedziony. Mi najbardziej podobalo sie przywiazanie do praw fizyki itd. Teraz nie moge patrzec na inne sci-fi ;/ 1 Cytuj
Sedrak 789 Opublikowano 31 stycznia 2022 Opublikowano 31 stycznia 2022 Ja się odbiłem na samym początku, ale warto. Później jest gruba jazda. Miller geniusz, Amos no po prostu genialne postacie. A fizyka to cudo. Jak walczą i te kule przeszywające kadłub czy nawet głupia szklanka wody jak nalewa. Również język pasiarzy. Warto. Cytuj
Yap 2 795 Opublikowano 7 sierpnia 2022 Opublikowano 7 sierpnia 2022 Byndż łocz bycz!! Ok, szukalem serialu, ktory nie pozostawi posmaku fujary zdechlego skunksa po House MD, ktory niedawno ponownie skonczylem i wybor padl na The Expanse. Tak rzadko ogladam seriale, ze nie moglo to byc cokolwiek wiec musialem przeprowadzic wywiad srodowiskowy, zapoznac sie z opiniami, bla, bla, bla. Najwazniejsza zaleta to ta, ze serial zostal napisany na podstawie ksiazek. A co wazniejsze - UKONCZONYCH KSIAZEK, a nie jak w przypadku Game of Thrones kurwa jego niewypierdolona mac. Caly zamysl, uniwersum, postacie (niewiele jest slabych), tempo, realne problemy i zasieg fabularny moga tylko cieszyc. Zapewne znajda sie osoby, ktore przeczytaly ksiazki i widza ulomnosci scenariusza i jak mozna bylo lepiej rozmiescic watki w calej historii, lecz ja mialem poczucie rozmachu i bardzo przyzwoitej strony technicznej calego projektu. Koncowka pozostawia niedosyt i posmak pospiechu, ale pozostawienie takich niedopowiedzen jak to co sie stanie z tym Spoiler ozywionym malym, jego nudna siostrzyczka i konstrukcja na orbicie planety kolonijnej powinny byly znalezc ujscie fabularne, ale pierwszy z nich byl nudny i chujowy, drugi zas mowi, ze problemy w tak rozleglej przestrzeni nie znikna ot tak, ze zawsze znajdzie sie cos za co trzeba przelewac krew, wejsc w rozwazania dyplomatyczne i rozwiazywac konflikty. Potrafie sie z tym pogodzic. Najslabszym ogniwem serialu byly Spoiler elementy przebaczenia mordercom, przyjecie ich do grona bohaterow lub oszczedzenie niektorych zbrodniarzy wojennych. Ale znow, nie mozemy byc zbyt szczesliwi jak raz powiedzial Tyrion Lannister. Moze taki niedosyt jest bardziej wlasciwy niz cukierkowate zakonczenie happyendowe. Koniec koncow, dostalem odchudzona ekranizacje Mass Effect z posmakiem Wiecznej Wojny Joe Haldeman’a (ktora mam nadzieje kiedys powstanie). To byla fajna i warta uwagi przygoda. Kiedys wroce do niej z synami zamiast wbijac im w dynie disnejowskich gowien ze swiata SW. 4 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi