Skocz do zawartości

Destiny 2

wrog

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, froncz piotrewski napisał:

Szukam 3 na Raid Lair dziś ok 19-20 (pewnie będziemy do nocy próbować). Light level pewnie 300+ by się przydał.

E: Na PS4

Khadgar - jak cos mozesz mnie doliczyc plus moich dwoch kumpli czy masz moze juz komplet?

Opublikowano
W dniu 6.12.2017 o 09:32, easye napisał:

Na pewno no i na PRO też widać gołym okiem poprawę rozdzielczości. Spodziewałem się takiego dodatku, jedyne co mnie kusilo to przejście go z HDR, ale niech giną... 

Na X1X natywne 4K bez spadku framerate'u. Nieźle, ale i tak wolałbym 1080p/60fps.

Opublikowano

dodatek gó.wniany trochę, ale ten raid to jest :banderas:

-najlepszy encounter w całym Destiny (1 i 2) IMO

-graficznie N I S Z C Z A T O R zwłaszcza w HDR

-super rozwinięta koncepcja pierwszego raidu (fabularnie)

Trochę krótki, ale jak ktoś to ładnie opisał "short but sweet".  Tylko loot słaby (jak zwykle)

Opublikowano (edytowane)

Yep, krótko, ale fajnie. Bardzo podobny do WotM, bywa chaotycznie, trzeba być mobilnym. Tylko pokazuje jak zwykły Lewiatan jest cienki.

Edytowane przez wrog
  • Plusik 1
Opublikowano
2 godziny temu, froncz piotrewski napisał:

no to sama się grupa nie zorganizuje kolego :lapka: 

póki mi się raid nie znudzi to go robię cały czas, a gram co wieczór więc daj znać kiedy byś chciał i spróbujemy ogarnąć.

ja bym na Khadgara uważał, bo lubi sobie walnąć niezłą drzemkę przed raidowaniem :D

a tak serio to ekipa zawsze się znajdzie :)

• Haha 1
Opublikowano
25 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Miałeś okazję sprawdzić Crucible i czy udało się tego śmiecia, Prometheus Lens znerfić?

Mało kto biega już z tym laserem. Powrót do starej mety (mida itd.).

• Lubię! 1
Opublikowano
W dniu 13.12.2017 o 12:00, froncz piotrewski napisał:

Wczorajszy update krok w dobrą stronę, mocno grindowalne te Masterworksy, w końcu będzie co robić 

No i bardzo dobrze. Szkoda, ze tak nie bylo od poczatku. 

Opublikowano (edytowane)

Dziś wieczorem (od ok. 20.30-21) planuję robić Trialsy na PS4, ktoś chciałby poćwiczyć strzelanie? Szukam graczy mających już doświadczenie w PvP, wymagam HS-u. Gram Voidwalker Warlockiem.

Edytowane przez Paolo de Vesir
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

No już byś wrzucił linka kolego 

Edytowane przez _Be_
Opublikowano

Hmmm... po miesiącu grania, zmarnowaniu 63 godzin (według wastedondestiny.com) dotarłem wczoraj do max lighta (335) na jednej postaci. Poznałem fabułę, strajki, a w raid próbowałem zagrać 2 razy, ale bez skończenia.

Pierwsze wrażenia były oczywiście pozytywne, bo dostajemy coś nowego, co chciało się poznawać, ale im bliżej maksymalnego lighta, to nie było co robić. 4-5 milestone'ów w tygodniu do zrobienia jednego dnia i tyle.

Część zmian wprowadzonych do gry uważam za pozytywne, ale dojście do maksymalnego lighta bez zrobienia raidu/trialsów/prestidge'owego nightfalla?

Przez to nie mam żadnego ciśnienia na zrobienie raidu i pewnie go nie zrobię, bo szkoda czasu, skoro i tak nagrody są nieadekwatne do poświęconego czasu.

W grze ewidentnie brakuje smaczków, które miało Destiny 1, ukryte misje/inne zakończenia misji, questy na bronie egzotyczne (są 3, ale nie o takie questy chodzi), no i bronie/ubiór z raidów, które chciało się mieć i miały pozytywne znaczenie w raidzie i nie tylko.

Destiny 2 pomimo świeżości to jak dla mnie jest Destiny 1 sprzed dodatku The Taken King. Zupełnie jakby wtedy skopiowali kod i zaczęli na nim pracować, przez co brakuje dużej ilości dopracowanych elementów z Destiny 1. Kompletnie nie rozumiem, czemu nie ma prywatnych meczy w PvP, czemu nie ma dostępnych wszystkich trybów PvP, czemu Vault ma tylko 200 miejsc na wszystko (era PS3/X360 przecież już nie ogranicza gry), czemu nie można zagrać w dowolną misję z kampanii lub dowolny strike.

Nowy dodatek na początku był fajny, bo w końcu mogłem dotrzeć do lighthouse'a :P ale potem każda misja, w sumie taka sama, ale z inaczej wygenerowanymi pomieszczeniami i przeciwnikami.

Ehhh... szkoda, że Destiny tak skończyło :(

• Plusik 5
  • 3 tygodnie później...