raven_raven 12 013 Opublikowano 7 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2019 Też tak uważam, samą kampanię można machnąć, bo tak patrząc w izolacji od całego endgame'u to po prostu przyjemny popcorniaczek na kilka godzin. Szczególnie Forsaken, ale sama podstawka też. Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 949 Opublikowano 7 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2019 To nadal kawał najlepszego gunplayu po tej stronie drogi mlecznej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 085 Opublikowano 7 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2019 Niby tak, ale branie takiej gry dla samej podstawki to niesamowite zmarnowanie potencjału tegoż. Cytuj Odnośnik do komentarza
Brolin 328 Opublikowano 13 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2019 Pany próbuję się wkręcić trzeci raz w to Destiny ale nie daję rady. Nie widzę sensu tej gry w endgamie, szturmy tylko mi się w miarę podobają, reszta to ciągle to samo na potęgę i brak motywatora. Jaki jest sens tej gry? Grind i farmienie ok ale w jakim celu konkretnie - dla satysfakcji ze zdobywania coraz bardziej potężnego i unikalnego sprzętu czy dla czegoś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 397 Opublikowano 13 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2019 Dokładnie to samo można powiedzieć o każdym looter shooterze. Zbierasz szajs, żeby zbierać lepszy szajs, aż w końcu nie masz co zbierać i zajmujesz się pierdołami, albo rzucasz grę w kąt. Destiny cierpi od samego początku na to tą samą chorobę, brak sporej ilości contentu w endgame.Tym bardziej jeśli grasz solo to już w ogóle nie ma sensu. Lepiej odpuść bo będziesz się tylko denerwować. Te gry są nastawione na coop i tylko coop. Solo można sobie marną kampanię co najwyżej zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 13 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2019 Godzinę temu, Brolin napisał: Pany próbuję się wkręcić trzeci raz w to Destiny ale nie daję rady. Nie widzę sensu tej gry w endgamie, szturmy tylko mi się w miarę podobają, reszta to ciągle to samo na potęgę i brak motywatora. Jaki jest sens tej gry? Grind i farmienie ok ale w jakim celu konkretnie - dla satysfakcji ze zdobywania coraz bardziej potężnego i unikalnego sprzętu czy dla czegoś innego? Grindujesz żeby mieć lepsze itemy żeby robić pożogę podczas raidów czy innego iron bannera. Albo kupujesz koncepcje albo nie, po prostu myk takich gier w których powtarzasz konkretne etapy, dungeony aby wydropić odpowiednią broń/element setu opierają się na rządzy posiadania tego oraz ogólnej akceptacji założeń gry i polubienia ich 'core' gameplayu. Mówiąc po ludzku jak chodzisz po lokacjach i strzelasz do przeciwników i to ci sprawia przyjemność to farmienie i grind bedzie przyjemny, jak sam gameplay cię nie jara to nie widze sensu żeby w to grać, ja mam tak z Diablo - mimo założeń, które by mi odpowiadały bo lubie sobie przygrindować tak kompletnie nie widzę siebie siedząc po X godzin bo po prostu gameplay nie jest dla mnie na tyle racujący. Aha i jeszcze jedna rzecz, grasz sam? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ryo-San 1 756 Opublikowano 13 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2019 (edytowane) Godzinę temu, Brolin napisał: Pany próbuję się wkręcić trzeci raz w to Destiny ale nie daję rady. Nie widzę sensu tej gry w endgamie, szturmy tylko mi się w miarę podobają, reszta to ciągle to samo na potęgę i brak motywatora. Jaki jest sens tej gry? Grind i farmienie ok ale w jakim celu konkretnie - dla satysfakcji ze zdobywania coraz bardziej potężnego i unikalnego sprzętu czy dla czegoś innego? Podnosisz Light Level, wykonujesz chainqesty, zbierasz lepszy loot i egzotyczne bronie/gear, ciśniesz raidy, tygodniowe zlecenia - w Destiny 2 (mając oczywiście dodatek Forsaken bo to jest podstawa) jest od groma rzeczy które można robić w end game. Jeżeli masz tylko podsawkę to nie dziwie się że odbijasz się od ściany bo w podstawce w zasadzie nie ma co robić po ukończeniu podstawowego wątku fabularnego i wbicia 20lvl(podobnie zresztą jest z dwoma pierwszymi DLC), dopiero olbrzymi Forsaken otwiera prawdziwe wrota end game'u który podbija jeszcze Annual Pass Edytowane 13 maja 2019 przez Ryo-San 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Brolin 328 Opublikowano 14 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 14 maja 2019 Gram w podstawkę i z randomami. Zastanawiam się nad inwestycją w Forsaken i annuala i dołączeniem do jakiegoś teamu bo ogólnie chcę grać regularnie w jakiegoś społecznościowego shootera. Anthem na razie odpada, Division 2 nie moje klimaty, to samo Warframe, zostaje Destiny 2. Core gameplay jest ok, nie jakiś zabójczy ale może być. Mam parę innych wątpliwości: - na ile te różne dodatkowe questy i zadania są unikalne? Bo w podstawce wszystkie robi się je na tych samych niewielkich mapach, nie ma żadnych nowych lokacji. Szturmy są o tyle fajne, że większość jednak jest w odrębnych lokacjach - na ile trudniejsze są aktywności heroiczne? Bo grając w zwyczajne nie ma zbyt dużego wyzwania a lubię większe wyzwanie - czy gra w jakiś sensowny sposób zachęca aby wykonywać zadania i podnosić level czy trzeba samemu szukać w ciemno co warto robić? Podstawka trochę słabo motywuje ale może to wina braku contentu - jaki jest najlepszy sposób na poznawanie lore i czy warto? Chciałbym mieć szerszą perspektywę do kogo i po co się strzela, w grze jest to trochę słabo przedstawione Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 14 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 14 maja 2019 22 minuty temu, Brolin napisał: - czy gra w jakiś sensowny sposób zachęca aby wykonywać zadania i podnosić level czy trzeba samemu szukać w ciemno co warto robić? Podstawka trochę słabo motywuje ale może to wina braku contentu No zdecydowanie najlepiej robić daily i weekly w poszczególnych trybach, tam po wykonaniu zadań (typu zagraj 5 meczy w Crucible, Strike czy Gambit) dostajesz drop. Forsaken obowiązkowo jak gra ci się podoba, jak grasz na PS4 to mogę też coś pograć - xbartezoox a co do ekip to polecam grupy na FB. Cytuj Odnośnik do komentarza
Brolin 328 Opublikowano 15 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2019 21 godzin temu, _Be_ napisał: No zdecydowanie najlepiej robić daily i weekly w poszczególnych trybach, tam po wykonaniu zadań (typu zagraj 5 meczy w Crucible, Strike czy Gambit) dostajesz drop. Forsaken obowiązkowo jak gra ci się podoba, jak grasz na PS4 to mogę też coś pograć - xbartezoox a co do ekip to polecam grupy na FB. Oke to jakby co to odezwę się. Gram na PS4 ale kończy mi się Plus a to i dodatki do Destiny to kupa hajsu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 397 Opublikowano 15 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2019 3 godziny temu, Brolin napisał: Oke to jakby co to odezwę się. Gram na PS4 ale kończy mi się Plus a to i dodatki do Destiny to kupa hajsu. Bez przesady z tą kupą hajsu https://www.shopto.net/video-games/ps4/PS4DE86-destiny-2-forsaken-legendary-collection-inc-cayde-stash-dlc Cytuj Odnośnik do komentarza
Brolin 328 Opublikowano 15 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2019 3 godziny temu, Patricko napisał: Bez przesady z tą kupą hajsu https://www.shopto.net/video-games/ps4/PS4DE86-destiny-2-forsaken-legendary-collection-inc-cayde-stash-dlc Chodziło mi raczej o wersję cyfrową i z annual passem. Jak mam w coś grać prawie codziennie to wolałbym mieć to na dysku niż żonglować ciągle płytami z innymi tytułami Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 15 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2019 Forsaken to kod jak coś Cytuj Odnośnik do komentarza
Banan91PL 34 Opublikowano 26 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2019 (edytowane) Jak tam teraz wyglada gra ? Ja skończyłem na 1 dlc ale mam wersje kolekcjonerska wiec te dwa pierwsze dlc mam do ogrania , opłaca się wracać ? Widze u mnie znajomi już nie grają Edytowane 26 maja 2019 przez Banan91PL Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 26 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2019 Osiris jest słaby, Warmind tez. Forsaken to najlepsze DLC do Destiny. Zarówno pod względem kampanii jak i zawartości. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ryo-San 1 756 Opublikowano 26 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2019 @Banan91PL opłaca się ale musisz mieć sporo czasu bo Forsaken+Annual Pass to kontentu od zayebania dosłownie. End game pełną gębą. A jak chcesz wrócić tylko po to żeby ograć 2gi DLC to się nie opłaca. Tzn fabułę możesz sobie skończyć ale nic więcej tak gra Ci nie zaoferuje oporcz kręcenia się w kółko. Dokładnie to samo przeżywa teraz Division 2. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banan91PL 34 Opublikowano 26 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2019 6 minut temu, Ryo-San napisał: @Banan91PL opłaca się ale musisz mieć sporo czasu bo Forsaken+Annual Pass to kontentu od zayebania dosłownie. End game pełną gębą. A jak chcesz wrócić tylko po to żeby ograć 2gi DLC to się nie opłaca. Tzn fabułę możesz sobie skończyć ale nic więcej tak gra Ci nie zaoferuje oporcz kręcenia się w kółko. Dokładnie to samo przeżywa teraz Division 2. A co daje annual pass? Jest więcej dodatków niż ten forsaken? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ryo-San 1 756 Opublikowano 26 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2019 (edytowane) Annual Pass daje naprawdę od groma rzeczy. 3 sezony(narazie wyszły dwa Kuźnia i Drifter ale zaraz będzie nowy sezon) napakowane zawartością po sam korek. Nowe questy, aktywności, bronie, gear raidy itp Jak to się połączy z Forsakenem to jest mieszanka wybuchowa. Edytowane 26 maja 2019 przez Ryo-San 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banan91PL 34 Opublikowano 26 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2019 13 minut temu, Ryo-San napisał: Annual Pass daje naprawdę od groma rzeczy. 3 sezony(narazie wyszły dwa Kuźnia i Drifter ale zaraz będzie nowy sezon) napakowane zawartością po sam korek. Nowe questy, aktywności, bronie, gear raidy itp Jak to się połączy z Forsakenem to jest mieszanka wybuchowa. To pewnie zaraz wejdzie druga roczna bo ta się kończy w sierpniu ;> a stary content który wyszedł w tej rocznej nadal będę mógł ograć. ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ryo-San 1 756 Opublikowano 26 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2019 (edytowane) @Banan91PL tak jasne, każda część passa jest cały czas aktywna. A czy wyjdzie kolejny pass na następny rok? Nie sądzę, stawiam że po Opulence będzie już koniec DLCków a Bungie skupi się w 100% nad developingiem Destiny 3 Edytowane 26 maja 2019 przez Ryo-San Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 788 Opublikowano 26 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2019 Mowili co najmniej kilka razy na Twitter’ze i TWaB’ie, ze kolejny season pass bedzie. Nie przewiduja nastepnego “Forsaken”. To bylo przed i po odejsciu od Activision. Nie wiem na ile ich plany sie zmienia, a D3 jest w developingu juz od jakiegos czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banan91PL 34 Opublikowano 26 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2019 Kurczę zainstalowałem gierkę mam amatorkę i ja 60 calach strasznie to wyglada nie jestem graficznym onanista ale chyba granie na xox przyzwyczaiło mnie do pewnej jakości . Wyglada to jak kupa troszkę pewnie na pro jest lepiej ... szkoda chyba nie przekonam się do powrotu przynajmniej nie na plejce ... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 27 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 27 maja 2019 (edytowane) 15 godzin temu, Ryo-San napisał: Bungie skupi się w 100% nad developingiem Destiny 3 To się dzieje już od jakiegoś czasu (w trakcie tworzenia Forsaken - D3 już powstawało) a te aktywności to robota studenctwa na ukrainie. 10 godzin temu, Banan91PL napisał: Kurczę zainstalowałem gierkę mam amatorkę i ja 60 calach strasznie to wyglada nie jestem graficznym onanista ale chyba granie na xox przyzwyczaiło mnie do pewnej jakości . Wyglada to jak kupa troszkę pewnie na pro jest lepiej ... szkoda chyba nie przekonam się do powrotu przynajmniej nie na plejce ... No ta gra wygląda dość kiepsko, do tego 30 fps na konsolach to jest żart, do tego ten FOV, niestety trzeba się przywyczaić albo grać na PC Edytowane 27 maja 2019 przez _Be_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 29 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 29 maja 2019 Zaraz Season of Opulence wpada i tak się zastanawiam czy by nie wrócić do gry @Voytec ty coś pykasz jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ryo-San 1 756 Opublikowano 29 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 29 maja 2019 (edytowane) No ja też myślę o powrocie tylko ta gra to taki pochłaniacz czasu że już sam nie wiem Edytowane 29 maja 2019 przez Ryo-San Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi