Ryo-San 1 756 Opublikowano 21 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2019 Gdyby raidy flawless zaliczało tylko za ostatni etap to żadne wyzwanie by to nie było. W dwójce to samo oczywiście trzeba przejść raid od początku do końca na flawlessie żeby wpadł triumf Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 277 Opublikowano 21 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2019 (edytowane) Chyba mnie kupiła ta gra. Wczoraj strzelałem przez ponad 3h. D2 wygląda fenomenalnie na XOX, pamiętam, że grałem w betę na ps4 amator i tam wszystko było zamazane, ziarniste i miało filtry z dupy . Tutaj jest sztosik. Wszystko pięknie, ostre, a hdr świeci jak psu jaja na wiosnę. Edytowane 21 lipca 2019 przez chris85 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 085 Opublikowano 21 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2019 Nie wiem jak ustawiłeś ten HDR ale na PRO to ejst jakaś tragedia Cytuj Odnośnik do komentarza
Ryo-San 1 756 Opublikowano 21 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2019 Z tego co mi mówi każdy weteran D2 to HDR powinno być wyłączone bo jest zyebane. No chyba że dotyczy to tylko PS4. Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 705 Opublikowano 21 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2019 HDR poprawili wraz z Foresaken. Wystarczy odpowiednio ustawić suwaki. Pamiętajcie też, że jak się włącza HDR np..w TV Samsunga to przełączają się ustawienia obrazu na profil HDR więc trzeba je zmienić. Długo się zastanawiałam dlaczego HDR tak źle wygląda a to była wina ustawienia ostrości na 5 zamiast 0 jak to było bez trybu HDR. Cytuj Odnośnik do komentarza
wrog 608 Opublikowano 22 lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2019 Trzeba dobrze ustawić obraz żeby nie było problemu z HDR. 1. shutdown Destiny 2. turn off HDR on your console 3. start Destiny, go to settings, and set the brightness to 4 (default) 4. shutdown Destiny 5. turn on HDR on your console 6. start Destiny, go to settings 7. set the white-point as per instructions 8. set the black-point exactly in the middle, 49 or 50 clicks from either side, try to find the exact middle. Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 705 Opublikowano 23 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 lipca 2019 Powtarzam. Takie kombinowanie było potrzebne przed patchem poprawiającym ustawienia HDR. Po patchu w Foresaken nie ma znaczenia na ile masz ustawioną jasność. Suwaki też działają już normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ryo-San 1 756 Opublikowano 23 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 lipca 2019 (edytowane) Trochę insajderskiego info o księżycu który będzie motywem przewodnim w Shadowkeep'ie i nawiązaniach do pierwszego Destiny I ogólnie o developingu Shadowkeep'a, finisherach i gear 2.0 (filmik sprzed miesiąca ale nikt go tu nie wrzucał) Edytowane 23 lipca 2019 przez Ryo-San Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 553 Opublikowano 23 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 lipca 2019 @Ryo-San I jak udało się coś nagrać w weekend? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ryo-San 1 756 Opublikowano 23 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 lipca 2019 @Square niestety nie bo sporo raidowania było w weekend więc nie miałem kiedy do Shattred Throne przysiąść. Na flawless trzeba będzie grać bardzo defensywnie więc zakładam że takie przejście zajmie kilka godzin. Będe leciał za 3 tygodnie na 100% no i mam już sprzęt do zrzucania video z TV bezpośrednio na HD. Jak jakimś cudem uda mi się zrobić tego wymarzonego flawlessa to zrobię upload całego przejscia bez cięć. Chociaż nie wiem czy komuś będzie się chciało oglądać taki kilkugodzinny przelot ; ] Cytuj Odnośnik do komentarza
Ryo-San 1 756 Opublikowano 24 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2019 Gdyby ktoś się zastanawiał ile max można wbić na triumfach. Oczywiście nie ma fulla (1400/1400) bo nie wszystkie jeszcze można wbić. Jest to max jaki można wbić na dzień dzisiejszy. Niesamowity freak musi być z tego kolesia. @Zeratul @wrog tak zapytam z ciekawości ile Wy macie nabite w triumfach? Cytuj Odnośnik do komentarza
wrog 608 Opublikowano 24 lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2019 @Ryo-San W tej chwili 88050. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ryo-San 1 756 Opublikowano 24 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2019 (edytowane) O kuryła O.O szanuję!!! Ja dopiero dobijam do 55k ale jak zacznę grać na 3 postaciach to coś tam nadrobię ale i tak pewnie nawet nie zbliże się do Twojego wyniku. Mam mega wkręte w te triumfy, zayebista sprawa. Pamiętam jak w Division wbijałem wyróżnienia (odpowiednik triumfów) jak poyebany ale te w Destiny 2 są dużo dużo trudniejsze i bardziej wciągające. Edytowane 24 lipca 2019 przez Ryo-San Cytuj Odnośnik do komentarza
wrog 608 Opublikowano 24 lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2019 No ja się za katalizatory powoli zabieram, bo dali za nie triumfy i mam nadzieję wbić 90k przed końcem sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 705 Opublikowano 24 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2019 W klanie mamy maniaka triumfów. Ma ponad 90k już. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zeratul 415 Opublikowano 24 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2019 @Ryo-San 87450 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
TRANCEREZ 7 Opublikowano 24 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2019 Warto jeszcze zaczynać przygodę z Destiny 2? Większość czasu bym grał single player, od czasu do czasu online jakiś meczyk. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ryo-San 1 756 Opublikowano 24 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2019 @TRANCEREZ jak lubisz loot shootery to oczywiście że tak. Tutaj nawet dla singlowego gracza jest masa aktywności i sporo do robienia. Tylko jak już pisałem Destiny 2 prawdziwego end game'owego kopa dostaje dopiero z dodatkiem Forsaken i Annual Passem. A tak z innej beczki to skoro macie tyle triumfów wbitych to pewnie macie też wszystkie za speedruny na ascendent challenge'ach. Każdy challenge znam na pamięć, lecę jak poyebany przed siebie, skróty nie skróty, cisnę ile fabryka dała, omijam moby i bardzo szybko jestem na bossie którego kładę zazwyczaj w kilkanaście sekund i...triumf nie wpada. Mam może jeden czy dwa a wydaje mi się że powinna wpaść też reszta. O co be? Jakiś bug czy mimo wszystko robię to za wolno (chociaż nie wiem jak można by to zrobić szybciej). Jaki jest limit czasowy żeby to wpadło?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
TRANCEREZ 7 Opublikowano 24 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2019 @Ryo-San super, wziąłem Forsaken complete editon, dzięki za odpowiedź 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 277 Opublikowano 24 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2019 Granie w PvP w ogóle ma sens? Strasznie to slamazarne wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 487 Opublikowano 24 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2019 Kurde, trochę kusi zerwanie folii z D2, które kiedyś dorwałem w jakiejś promocji za 19zł Jedynka wciągnęła mnie na kilkaset godzin i właśnie z tego względu nie odpalałem nawet dwójki. A teraz, po tych wszystkich update'ach, gdy wszyscy znają gierkę na wylot, to chyba już trochę za późno na wejście od zera - tak mi się przynajmniej wydaje. Choć ostatnio mam gierkowy kryzys, w nic nie chce mi się szpilać, więc może taki powtarzalny looter-shooter byłby remedium na moje dolegliwości... A Crucible w jedynce uwielbiałem - moje ulubione multi przełomu generacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 24 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2019 Nie wierze jakbyś w końcu odpalił Destiny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 277 Opublikowano 24 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2019 (edytowane) 23 minuty temu, Wredny napisał: Kurde, trochę kusi zerwanie folii z D2, które kiedyś dorwałem w jakiejś promocji za 19zł Jedynka wciągnęła mnie na kilkaset godzin i właśnie z tego względu nie odpalałem nawet dwójki. A teraz, po tych wszystkich update'ach, gdy wszyscy znają gierkę na wylot, to chyba już trochę za późno na wejście od zera - tak mi się przynajmniej wydaje. Choć ostatnio mam gierkowy kryzys, w nic nie chce mi się szpilać, więc może taki powtarzalny looter-shooter byłby remedium na moje dolegliwości... A Crucible w jedynce uwielbiałem - moje ulubione multi przełomu generacji. Mnie z chwilowego kryzysu wyrwalo kilka indykow. Ale to nie temat na tego typu rozmowy. W sobotę kupiłem D2. Jest to moje pierwsze Destiny a i tak bawię się przednio. Generalnie nie mam pojęcia o czym tutaj piszą ale w sumie mam to w dupie xD Edytowane 24 lipca 2019 przez chris85 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 487 Opublikowano 24 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2019 No w sumie przy poprzedniej części po wszystkich update'ach tak się pozmieniało, że łatwiej było chyba wejść nowemu, niż gościowi ze starymi przyzwyczajeniami sprzed tych wszystkich nowinek, więc może i tutaj próg wejścia nie będzie taki zły... Cytuj Odnośnik do komentarza
Ryo-San 1 756 Opublikowano 24 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2019 (edytowane) 3 godziny temu, chris85 napisał: Granie w PvP w ogóle ma sens? Strasznie to slamazarne wszystko Oczywiście że ma sens. Nie wiem na jaki mecz trafiłeś że było to ślamazarne ale PvP to jest mega dynamit, no chyba że grałeś mecz rankingowy to tam mecze wyglądają zupełnie inaczej bo tam jest o co grać (Luna Howl czy Unforgotten). W tym tygodniu pojawił się Lord Saladdyn z Iron Bannerem więc w ogóle jest petarda : ) no i na PvP też trzeba mieć broń z perkami które się sprawdzają właśnie w tym trybie. Ja w quickplay'u razdzę sobie bardzo dobrze i zawsze KD jest powyżej 1.0 ale już w meczach rankingowych to zamiatają mną podłogę i nie wiem czy kiedyś wbije Luna Howl bo o Unforgotten nawet nie myślę (tak wiem można zrobić wałek mając odpowiedni router i oszukać ranking ale nie o to tutaj przecież chodzi). Ogólnie to rankingi gra się tylko z ziomkami w teamie i komunikacji głodowej. Edytowane 24 lipca 2019 przez Ryo-San 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi