nieobchodzimnieto 482 Opublikowano 30 kwietnia 2017 Opublikowano 30 kwietnia 2017 skoro już piracimy to nie lepiej grać jak człowiek na emulatorze? jest jakiś znośny? Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 30 kwietnia 2017 Opublikowano 30 kwietnia 2017 skoro już piracimy to nie lepiej grać jak człowiek na emulatorze? jest jakiś znośny? Homebrew i loadery wcale nie muszą oznaczać piractwa. Swego czasu kupiłem PS2 fat z dyskiem w celu zgrania po prostu na dysk wszystkiego co miałem i wygodnego wybierania gierek w ten sposób. Na 3DS chociażby czy DS też mam sporo oryginałów, ale kiedy wyjeżdżam gdzieś to nie mogę przecenić wygody jakie daje mi CFW i możliwość posiadania wszystkiego na karcie. Więc jedno niekoniecznie implikuje drugie (chociaż często idzie w parze, nie będę tutaj ściemniać). Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 30 kwietnia 2017 Opublikowano 30 kwietnia 2017 Emulator to odrazu piracenie? Emu ps2 pieknie czyta gierki z plyty wiec uzywam go zamiast ps2 zeby grac w wyzszej rozdzialce na gierkach ze swojej kolekcji. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 30 kwietnia 2017 Autor Opublikowano 30 kwietnia 2017 Na emulatorze, to nawet gry wyglądają lepiej. Zwłaszcza jak sie podłączy kompa pod telewizor. Dzięki blakuś, obczaję dzisiaj. Cytuj
drozdu7 2 786 Opublikowano 7 maja 2017 Opublikowano 7 maja 2017 mam pytanie do osób korzystających z FreeMC Boot. Bo nie chce wczytać mi backupa gry, nagranego na płycie. Obraz freezuje się na różowym tle. ESRGui odczytuje mi jako DVDVideo. Naczytałem się trochę w necie i wczoraj bawiłem się z tymi ścieżkami ESR i tak nakręciłem że zaczęło mi odczytywać jako PS2DVD cos tam i poszło elegancko. Wszystkie konfiguracie zapisywałem, ale dziś uruchamiam konsolę i spowrotem jest dvdvideo. I teraz nie wiem co z tym zrobić, wszystko poustawiałem chyba jak poprzednio i dalej dupa. Ktoś wie w czym konkretnie leży problem? w których ustawieniach? z góry dzięki za pomoc Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 7 maja 2017 Autor Opublikowano 7 maja 2017 Kiedyś miałem taki problem, że na Facie Freeboot działał, a na slimce miałem czarny ekran (jakby amplituner nie chciał mi puścic obrazu). No i znalazłem gdzieś updejta Freeboota. Zgrałem pliki, aktualizowało się na konsoli - może też po prostu na nowo sobie zgraj?Tylko wiadomo, że nie możesz sformatować karty pamięci i skopiowac plików, bo to nie zadziała. Cytuj
drozdu7 2 786 Opublikowano 7 maja 2017 Opublikowano 7 maja 2017 najgorzej mnie wkurza że już wczoraj zrobiłem i śmigało jak należy. Cytuj
Meanthord 325 Opublikowano 12 maja 2017 Opublikowano 12 maja 2017 Wyszła aplikacja http://www.ps2-home.com/forum/viewtopic.php?f=19&t=2895 i teraz przerabianie gier PSX na pendrive/HDD jest już tak banalne, że poradzi sobie z tym każdy. W pełni zautomatyzowany proces, koniec bawienia się z przerabianiem nazw, koniec pisania komend w CLI. Życie stało się piękne ;). 1 Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 12 maja 2017 Autor Opublikowano 12 maja 2017 Ja już mam na penie kolekcję gierek w jakimś formacie, bodajże vcd. Już były programiki z GUI, wiec nie trza było męczyć sie z linią komend. Tylko pamietam, ze program wymagał plików cue z obrazu i część gier w ogóle sie nie odpala, bo mi sie złe wygenerował taki pliczek. Także sprawdzę jak zadziała to narzędzie i przy okazji - piracenie gier z psx, na ps2 dopiero w 2017?:) Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 16 października 2017 Autor Opublikowano 16 października 2017 Wyszła aplikacja http://www.ps2-home.com/forum/viewtopic.php?f=19&t=2895 i teraz przerabianie gier PSX na pendrive/HDD jest już tak banalne, że poradzi sobie z tym każdy. W pełni zautomatyzowany proces, koniec bawienia się z przerabianiem nazw, koniec pisania komend w CLI. Życie stało się piękne ;).Korzysta ktoś? Dalej trza mieć te pliczki uLE_kHn POPS_IOX.PAK POPSTARTER, czy tylko konwertujemy i odapalamy pliki VCD za pomocą menadzera plikow? Cytuj
Meanthord 325 Opublikowano 20 października 2017 Opublikowano 20 października 2017 Nie no, jasne, że w dalszym ciągu trzeba mieć "nieautoryzowane" pliki, ale idzie je dokoptować z theisozone z tamtejszej paczki ze starą wersją POPS-a. A swoją droga dosłownie za chwilę ostateczna, finalna wersja i koniec - kraken rezygnuje ze wspierania POPS-a, ale to co zrobił dla sceny PS2 zasługuje na wieczny szacunek :). Cytuj
Meanthord 325 Opublikowano 21 października 2017 Opublikowano 21 października 2017 Post pod postem, ale właśnie wyszła wersja ostateczna: https://assemblergames.com/threads/ps2-pops-stuff-popstarter.45347/page-111#post-952484 Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 21 października 2017 Autor Opublikowano 21 października 2017 A tak spytam... tworzą się pliki vcd i elf. Mogę skasować te elf które zajmują sto parę kilobajtów? Lubię mieć porządek na karcie:)Odpalam przez FreeMC Boota, jakoś zrobiłem sobie przeglądarkę plików z możliwością odpalenia plików vcd i mam w menu "psx" i tak odpalam te gry. Teraz przyznam dość długo się to konwertuje, w wersji dosowej było szybciej, ale i tam robiłem to na kompie, a tu bezpośrednio na karcie. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 22 października 2017 Autor Opublikowano 22 października 2017 No i nie działają mi gry... Zgrałem całą kolekcję, a widzę że działa do litery F, lub 25. pozycji. Są jakieś limity na gry? Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 23 października 2017 Autor Opublikowano 23 października 2017 Post pod postem, ale właśnie wyszła wersja ostateczna: https://assemblergames.com/threads/ps2-pops-stuff-popstarter.45347/page-111#post-952484Pomożesz mi z potem powyżej? :) Używasz tego? Zgrywasz więcej gier, czy czego to może być wina? :/ Cytuj
blakuś 597 Opublikowano 23 października 2017 Opublikowano 23 października 2017 Plik elf do każdej gry jest potrzebny bo przez niego odpalasz gre. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 23 października 2017 Autor Opublikowano 23 października 2017 No właśnie, tylko że zgrałem sobie ze 100 gier i działają tylko do litery "F". Sam już nie wiem, czy po prostu za dużo tych plików na folder, czy jak. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 31 stycznia 2018 Autor Opublikowano 31 stycznia 2018 (edytowane) Witam ponownie. Mam dwie sprawy: - chciałem zgrać sobie na pena swoje 15 gier z PSXa (CTR chyba na płycie nie ukończę, bo zwiesza się mimo "profesjonalnego czyszczenia"). Po każdej grze z PSXa mam dwa pliki: xx.gra.elf i gra.vcd. Odpalam dowolny z plików menadżerem plików. Niestety niektóre gry nie odpalają się mimo działania na liście kompatybilności. Albo np. w Tony Hawku 2, pojawia się wielka czarna tekstura pod zawodnikiem. Także chyba nici z komfortowego grania - dokończę jednak CTR i przerzucam się na emulację w PS3 (gdzie tam laser na pewno jest w lepszej formie, tyle że tu nie działa Ape Escape). Wkurzę się i kupię PSXa na Allegro... tylko chciałem mieć PS2, do grania w gierki z PSX i PS2 Widziałem też że loader na PS2 może obsługiwać te gry z PSXa. W sumie mam menadżer gier na kompa i tu widzę, ale czym to na PS2 odpalić? - drugi problem, to nie mogę odpalić gier z PS2. Wiem, że granie z USB w przypadku gier z PS2, może być dość wolne, jednakże chciałbym zobaczyć:), no i odpalić takiego Tekkena Tag, który wyszedł na CD. Używam "USBUtil v2.00 Full English, update DNAS Pack v2.1", tylko każda gra którą skanuje, wywala mi błąd. A loader na Ps2 nic nie znajduje, mimo że i tak przenoszę te pliki do folderów DVD/CD. Czym to zgrac? Nigdzie nie widze download USBExtreme:/ Edytowane 31 stycznia 2018 przez grzybiarz Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 31 stycznia 2018 Autor Opublikowano 31 stycznia 2018 Ok, na chwilę obecną, nie wiem jak zrobić, by w Open PS2 Loaderze, pojawiły się gry z PSXa, oraz jak wgrać gry większe niż 4GB. Ja wiem, że PS2 ma swoje lata, że bluber zaraz odpisze "kup ps2", ale z czystej ciekawości chciałbym mieć możliwość odpalania gier z dysku USB na PS2. Cytuj
Plugawy 3 682 Opublikowano 31 stycznia 2018 Opublikowano 31 stycznia 2018 No , ale było pisane, że to odpalanie gier z usb jest ch.uja warte i szkoda Twojego życia na to. Cytuj
piotros 220 Opublikowano 1 lutego 2018 Opublikowano 1 lutego 2018 Jak chcesz grać w gry, które mają powyżej 4GB, to jedynie zostaje Ci granie z dysku sieciowego przez SMB, wtedy jedynym ograniczeniem jest użyty system plików w dysku sieciowym. No i SMB działa szybciej niż USB i możesz więcej gier pomieścić Ja pozrzucałem swoje gry z płyt do ISO i umieściłem na dysku sieciowym, udostępniłem zasób dla PS2 i gram przez sieć Polecam. Czasami jedynie przy przerywnikach filmowych potrafi trochę przyciąć, ale jest lepiej niż przez USB. A jak mnie najdzie, żeby nic się nie przycinało, to wkładam płytkę i gram dalej Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 1 lutego 2018 Autor Opublikowano 1 lutego 2018 (edytowane) Nie, ja sobie daję spokój. Tak naprawdę sam nie wiem czego chcę. Nie cofnę się do czasów PSXa i PS2, a chyba bym chciał:) I tak mimo posiadania tabletu Nvidii Shielda, klasycznych mini NESów/SNESów, myślę o jakimś rapsberry - chcę mieć jedno małe pudełeczko z wszystkimi TOP najlepszymi grami, w jakie zagrywałem się przez lata '1991-2004, a resztę to mam na PC i PS4. No, ale gdyby tak Open PS2 Loader wyświetlał mi tytuły z PSXa, to byłoby super:) Edytowane 1 lutego 2018 przez grzybiarz Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi