Opublikowano 24 lutego 20178 l Batman: Arkham Insurgency zostało umiejscowione około 3 lata przed wydarzeniami z Arkham Origins. Gra śmiga na silniku Arkham Knight, a jest przygotowywana od 2014 roku. Głównymi bohaterami opowieści zostali Batman oraz Robin (Dick Grayson od 2 lat jest pomocnikiem Nietoperza). Wydarzenie rozgrywają się w nadmorskiej dzielnicy Gotham, której rozmiar przypomina trzecią wyspę z Arkham Knight, ale tym razem wejdziemy do prawie wszystkich budynków. Opowieść zapowiada się ciekawie – mnóstwo przestępców uciekło z Blackgate oraz Arkham Asylum i policja straciła całkowitą kontrolę nad Gotham. Na mapie pojawią się cywile, których trzeba będzie uwolnić. Batmobile pojawi się w grze, ale został zmieniony. Autorzy zdecydowali się wyrzucić battle mode, a podczas misji nacisk będzie skupiony na pościgach. Tryb Duel Play nadal pojawia się w grze, ale twórcy wyrzucili Dual Takedowns, lecz dodali do pozycji wiele nowych kombinacji ataków. Istotne zmiany pojawią się w walce, która będzie bardziej wymagająca. Głównymi złoczyńcami zostali Owlman oraz Court of Owls, ale w grze napotkamy jeszcze na: Maxie Zeus, Dollmaker, Killer Moth, Anarky, Two-Face, Blockbuster, Ventriloquist, Cornelius Stirk, Tweedledee oraz Tweedledum, Dusan al Ghul, Mad Monk, Dala, Riddler i oczywiście… Jokera. Twórcy nie zapomnieli tym razem o walkach z bossami. Premiera? Podobno jeszcze w listopadzie, ale możliwe, że pojawi się opóźnienie, ponieważ Batman: Arkham Insurgency faktycznie miało zostać zaprezentowane pod koniec ubiegłego roku. by ppe.pl Edytowane 24 lutego 20178 l przez Soul
Opublikowano 24 lutego 20178 l Wywaliliby chociaż to "Arkham" z tytułu, bo już mi się mylą te wszystkie części.
Opublikowano 24 lutego 20178 l Ja (pipi)e serio ? Akcja jeszcze przed Arkham Origins xddd Ja rozumiem że Batman temat rzeka i można z nim robić miliard gier osadzonych w różnych odstępach ale na Boga zlitujcie się róbcie teraz pre-pre-prequele i podpinajcie to pod "Arkham" bo nic innego dobrego z gackiem już nie wyjdzie. Arkham Asylum Arkham City Arkham Blackgate Arkham Origins Arkham Knight Arkham Insurgency Arkham Arkham Edytowane 24 lutego 20178 l przez Dr.Czekolada
Opublikowano 24 lutego 20178 l Też mam przesyt zwłaszcza, że gry nie robi Rocksteady. To akurat dobrze, RS ostatniego Batmana okrutnie z(pipi)ało.
Opublikowano 24 lutego 20178 l Arkham Origins jeszcze bardziej z(pipi)any za te bugi uniemożliwiające przejście i jeszcze śmieli mieć wy(pipi)ane na łatanie ale już następne DLC żaden problem.
Opublikowano 24 lutego 20178 l Ja AO skończyłem dwa razy, nie miałem tego problemu i o ile faktycznie technicznie to najgorszy batman, tak fabularnie i gameplayowo dużo lepszy od AK.
Opublikowano 24 lutego 20178 l Umiejscowienie akcji 3 lata przed Origins to fałszywe info bo AO to drugi rok Batmana z tego co google mówi. Wszystko więc stoi pod znakiem zapytania ale info o wywaleniu Battle Mode i skupieniu się na Court of Owls to teoretycznie dwa duże kciuki w górę.
Opublikowano 24 lutego 20178 l Arkham Knight był bardzo dobry a to już czuję będzie tylko gierka aby $ wpadły do kieszeni bo Arkham jest w nazwie. Co teraz porabiaja mistrzowie z rocksteady?
Opublikowano 24 lutego 20178 l No, to tym razem nie będą już mieli wymówek, żeby zrobić miasto bez chodzących po nim cywili... w nadmorskiej dzielnicy Gotham mnóstwo przestępców uciekło z Blackgate oraz Arkham Asylum i policja straciła całkowitą kontrolę nad Gotham Na mapie pojawią się cywile, których trzeba będzie uwolnić. xDDDDDDDD szanuję gnojów za trolling
Opublikowano 24 lutego 20178 l Dziennikarzyna z ppe już zmienił na 3 lata po AO. Błąd w tłumaczeniu. Edytowane 24 lutego 20178 l przez Sebas
Opublikowano 24 lutego 20178 l Jeśli goście od Origins to robią to nie mam zastrzeżeń. Arkham Knight był dobry, ale widać już że Rocksteady lekko mieli dość. Jeżeli ma wychodzić gra z nietoperem co 3 lata, jestem za. Długo i tak nie pociągną z nazwą Arkham w tytule bo głównych złych i dobrych już uśmiercili, potrzebny będzie jakiś reboot albo inny podtytuł. Batmana nigdy za wiele ! Czekam. Edytowane 24 lutego 20178 l przez .:marioo:.
Opublikowano 24 lutego 20178 l Zero podjarki, Arkham knight juz strasznie mnie meczylo, formula mi sie przejadla. Czekam na Spider mana.
Opublikowano 24 lutego 20178 l Arkham Origins było bardzo dobre. Czekam na kolejną przygodę z "ja sem nieteperek". Fajnie jeśli się potwierdzi info o możliwości wchodzeniu do większości budynków, bo by to oznaczało miks formuły Arkham Asylum i Arkhham City.
Opublikowano 24 lutego 20178 l Za dużo tego, pewnie oleję do czasów kiedy wydanie GOTY osiągnie 50 zł za używaną kopię.
Opublikowano 24 lutego 20178 l WTF? Skąd to info? Edit. To plotka. Wiadomo, że nowy Batman powstaje, ale według starszych przecieków (cytowanych m.in. na kanale ArkhamVideos) gra ma być quasi-rebootem z akcją kilkanaście lat w przyszłości, z nowym bohaterem. Edytowane 24 lutego 20178 l przez Kasias
Opublikowano 24 lutego 20178 l WTF? Skąd to info? Edit. To plotka. Wiadomo, że nowy Batman powstaje, ale według starszych przecieków (cytowanych m.in. na kanale ArkhamVideos) gra ma być quasi-rebootem z akcją kilkanaście lat w przyszłości, z nowym bohaterem. Lepiej nie, brzmi to koszmarnie.
Opublikowano 24 lutego 20178 l 8 marca nowego Batmana zapowiedzą, ale to info to na bank fake, bo) 1) Tytuł jest okropny; 2) WB robi wszystko, by świat zapomniał o Arkham Origins,a tutaj niby miałaby być to bezpośrednia kontynuacja tamtej gry?; 3) Wcześniejsze plotki o akcji w przyszłości i nowym bohaterze pochodziły z kilku różnych źródeł.
Opublikowano 24 lutego 20178 l Najlepiej to jakby poszli w nowym kierunku. Niech zachowają sobie stylistyke i (w większości) silnik, ale niech obrócą koncepcje o 180. Gotham już każdemu się znudziło, ileż razy można do tego wracać, tym bardziej kiedy każda kolejna część Rocksteady odblokowywała coraz jego większą część. Najlepiej to jakby dali jakiś wątek z Justice League, Gacek walczący u boku Supermana i innych Flashy. Z sandboxa można zrobić troszkę bardziej liniową gierkę jak pierwszy Arkham, ale za to z zróżnicowanymi lokacjami, może nawet w kosmosie? Niech popuszczą wodzy wyobraźni, przecież to komiksy. Ileż można kopiować Nolana.
Opublikowano 26 lutego 20178 l Do czasu pojawienia się oficjalnej zapowiedzi temat można zamknąć bo w sumie niewiele wiadomo a i sam tytuł jakiś taki bez polotu i za długi.