Gość Soul Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 (edytowane) Batman: Arkham Insurgency zostało umiejscowione około 3 lata przed wydarzeniami z Arkham Origins. Gra śmiga na silniku Arkham Knight, a jest przygotowywana od 2014 roku. Głównymi bohaterami opowieści zostali Batman oraz Robin (Dick Grayson od 2 lat jest pomocnikiem Nietoperza). Wydarzenie rozgrywają się w nadmorskiej dzielnicy Gotham, której rozmiar przypomina trzecią wyspę z Arkham Knight, ale tym razem wejdziemy do prawie wszystkich budynków. Opowieść zapowiada się ciekawie – mnóstwo przestępców uciekło z Blackgate oraz Arkham Asylum i policja straciła całkowitą kontrolę nad Gotham. Na mapie pojawią się cywile, których trzeba będzie uwolnić. Batmobile pojawi się w grze, ale został zmieniony. Autorzy zdecydowali się wyrzucić battle mode, a podczas misji nacisk będzie skupiony na pościgach. Tryb Duel Play nadal pojawia się w grze, ale twórcy wyrzucili Dual Takedowns, lecz dodali do pozycji wiele nowych kombinacji ataków. Istotne zmiany pojawią się w walce, która będzie bardziej wymagająca. Głównymi złoczyńcami zostali Owlman oraz Court of Owls, ale w grze napotkamy jeszcze na: Maxie Zeus, Dollmaker, Killer Moth, Anarky, Two-Face, Blockbuster, Ventriloquist, Cornelius Stirk, Tweedledee oraz Tweedledum, Dusan al Ghul, Mad Monk, Dala, Riddler i oczywiście… Jokera. Twórcy nie zapomnieli tym razem o walkach z bossami. Premiera? Podobno jeszcze w listopadzie, ale możliwe, że pojawi się opóźnienie, ponieważ Batman: Arkham Insurgency faktycznie miało zostać zaprezentowane pod koniec ubiegłego roku. by ppe.pl Edytowane 24 lutego 2017 przez Soul Cytuj
Dahaka 1 878 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 meh, przesytrobi sie z tego kolejny asasyn Cytuj
Gość suteq Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 Też mam przesyt zwłaszcza, że gry nie robi Rocksteady. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 Wywaliliby chociaż to "Arkham" z tytułu, bo już mi się mylą te wszystkie części. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 (edytowane) Ja (pipi)e serio ? Akcja jeszcze przed Arkham Origins xddd Ja rozumiem że Batman temat rzeka i można z nim robić miliard gier osadzonych w różnych odstępach ale na Boga zlitujcie się róbcie teraz pre-pre-prequele i podpinajcie to pod "Arkham" bo nic innego dobrego z gackiem już nie wyjdzie. Arkham Asylum Arkham City Arkham Blackgate Arkham Origins Arkham Knight Arkham Insurgency Arkham Arkham Edytowane 24 lutego 2017 przez Dr.Czekolada Cytuj
Gość Soul Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 Też mam przesyt zwłaszcza, że gry nie robi Rocksteady. To akurat dobrze, RS ostatniego Batmana okrutnie z(pipi)ało. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 Arkham Origins jeszcze bardziej z(pipi)any za te bugi uniemożliwiające przejście i jeszcze śmieli mieć wy(pipi)ane na łatanie ale już następne DLC żaden problem. Cytuj
Gość Soul Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 Ja AO skończyłem dwa razy, nie miałem tego problemu i o ile faktycznie technicznie to najgorszy batman, tak fabularnie i gameplayowo dużo lepszy od AK. Cytuj
Sebas 1 586 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 Umiejscowienie akcji 3 lata przed Origins to fałszywe info bo AO to drugi rok Batmana z tego co google mówi. Wszystko więc stoi pod znakiem zapytania ale info o wywaleniu Battle Mode i skupieniu się na Court of Owls to teoretycznie dwa duże kciuki w górę. Cytuj
simonldz 21 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 Arkham Knight był bardzo dobry a to już czuję będzie tylko gierka aby $ wpadły do kieszeni bo Arkham jest w nazwie. Co teraz porabiaja mistrzowie z rocksteady? Cytuj
Gość ragus Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 No, to tym razem nie będą już mieli wymówek, żeby zrobić miasto bez chodzących po nim cywili... w nadmorskiej dzielnicy Gotham mnóstwo przestępców uciekło z Blackgate oraz Arkham Asylum i policja straciła całkowitą kontrolę nad Gotham Na mapie pojawią się cywile, których trzeba będzie uwolnić. xDDDDDDDD szanuję gnojów za trolling Cytuj
Sebas 1 586 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 (edytowane) Dziennikarzyna z ppe już zmienił na 3 lata po AO. Błąd w tłumaczeniu. Edytowane 24 lutego 2017 przez Sebas Cytuj
.:marioo:. 104 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 (edytowane) Jeśli goście od Origins to robią to nie mam zastrzeżeń. Arkham Knight był dobry, ale widać już że Rocksteady lekko mieli dość. Jeżeli ma wychodzić gra z nietoperem co 3 lata, jestem za. Długo i tak nie pociągną z nazwą Arkham w tytule bo głównych złych i dobrych już uśmiercili, potrzebny będzie jakiś reboot albo inny podtytuł. Batmana nigdy za wiele ! Czekam. Edytowane 24 lutego 2017 przez .:marioo:. Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 Zero podjarki, Arkham knight juz strasznie mnie meczylo, formula mi sie przejadla. Czekam na Spider mana. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 Arkham Origins było bardzo dobre. Czekam na kolejną przygodę z "ja sem nieteperek". Fajnie jeśli się potwierdzi info o możliwości wchodzeniu do większości budynków, bo by to oznaczało miks formuły Arkham Asylum i Arkhham City. Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 Za dużo tego, pewnie oleję do czasów kiedy wydanie GOTY osiągnie 50 zł za używaną kopię. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 Skąd info o tej gierce w ogóle? Cytuj
Gość Kasias Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 (edytowane) WTF? Skąd to info? Edit. To plotka. Wiadomo, że nowy Batman powstaje, ale według starszych przecieków (cytowanych m.in. na kanale ArkhamVideos) gra ma być quasi-rebootem z akcją kilkanaście lat w przyszłości, z nowym bohaterem. Edytowane 24 lutego 2017 przez Kasias Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 Sam nie wiem, news jest z wiarygodnego zrodla, ppe.pl Cytuj
.:marioo:. 104 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 WTF? Skąd to info? Edit. To plotka. Wiadomo, że nowy Batman powstaje, ale według starszych przecieków (cytowanych m.in. na kanale ArkhamVideos) gra ma być quasi-rebootem z akcją kilkanaście lat w przyszłości, z nowym bohaterem. Lepiej nie, brzmi to koszmarnie. Cytuj
Homer S 197 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 No tak, bo mini-Arkham Knight brzmi zachwycająco. Cytuj
Gość Kasias Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 8 marca nowego Batmana zapowiedzą, ale to info to na bank fake, bo) 1) Tytuł jest okropny; 2) WB robi wszystko, by świat zapomniał o Arkham Origins,a tutaj niby miałaby być to bezpośrednia kontynuacja tamtej gry?; 3) Wcześniejsze plotki o akcji w przyszłości i nowym bohaterze pochodziły z kilku różnych źródeł. Cytuj
Homer S 197 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 Najlepiej to jakby poszli w nowym kierunku. Niech zachowają sobie stylistyke i (w większości) silnik, ale niech obrócą koncepcje o 180. Gotham już każdemu się znudziło, ileż razy można do tego wracać, tym bardziej kiedy każda kolejna część Rocksteady odblokowywała coraz jego większą część. Najlepiej to jakby dali jakiś wątek z Justice League, Gacek walczący u boku Supermana i innych Flashy. Z sandboxa można zrobić troszkę bardziej liniową gierkę jak pierwszy Arkham, ale za to z zróżnicowanymi lokacjami, może nawet w kosmosie? Niech popuszczą wodzy wyobraźni, przecież to komiksy. Ileż można kopiować Nolana. 1 Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 Nie ma to jak zakładanie tematu na podstawie plotki. Cytuj
Nemesis 1 271 Opublikowano 26 lutego 2017 Opublikowano 26 lutego 2017 Do czasu pojawienia się oficjalnej zapowiedzi temat można zamknąć bo w sumie niewiele wiadomo a i sam tytuł jakiś taki bez polotu i za długi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi