20inchDT 3 361 Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 7 minut temu, Ryo-San napisał: Pamiętam że w jedynkę grało mi się świetnie do tego była to moja pierwsza platyna 7 minut temu, Ryo-San napisał: Tak czy siak szkoda na tego crapa miejsca na dysku. Co Tylko dlatego, że niewielie się zmieniło, to druga część to crap? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ryo-San 1 756 Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 I to jeszcze jaki!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza
LukeSpidey 928 Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 @Ryo-San Wyczuwam tu mega sprzeczności. 9 minut temu, Ryo-San napisał: Szanuję! Ja to wy.jebałem z dysku chyba po 5 minutach. Pamiętam że w jedynkę grało mi się świetnie do tego była to moja pierwsza platyna ale to było lata świetlne temu i mam wrażenie że w Shadow War niewiele się zmieniło względem Shadow of Mordor. Tak czy siak szkoda na tego crapa miejsca na dysku. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 pasowałbyś do oceniania gier na ppe Cytuj Odnośnik do komentarza
LukeSpidey 928 Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ryo-San 1 756 Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Widzę że ciężko panowie u Was z czytaniem ze zrozumieniem. Napisałem że w jedynkę grałem lata świetlne temu czyli w 2014. Wtedy jedyneczka była fajniutka i grało się spoczko ale jak odpaliłem dwójkę w 2020 to nie no po prostu koorwa no nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 14 minut temu, Ryo-San napisał: Widzę że ciężko panowie u Was z czytaniem ze zrozumieniem. Napisałem że w jedynkę grałem lata świetlne temu czyli w 2014. Wtedy jedyneczka była fajniutka i grało się spoczko ale jak odpaliłem dwójkę w 2020 to nie no po prostu koorwa no nie. A tam gadasz. W Shadow of War gra się przyjemnie i jest bardzo zbliżony do jedynki co jest jego zaletą. Nie mieszali w systemie walki, który jest wyśmienity. Boli za to już od Shadow of Mordor bieganie pod X. Ja odpalam Destiny 2, które od 2014 i zmieniło się od jedynki porównywalnie jak gry w Śródziemiu i dalej gameplay się nie zestarzał. Cytuj Odnośnik do komentarza
LukeSpidey 928 Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 59 minut temu, Ryo-San napisał: Widzę że ciężko panowie u Was z czytaniem ze zrozumieniem. Napisałem że w jedynkę grałem lata świetlne temu czyli w 2014. Wtedy jedyneczka była fajniutka i grało się spoczko ale jak odpaliłem dwójkę w 2020 to nie no po prostu koorwa no nie. Ale przecież lata świetlne odmierzają odległość, a nie czas. Poza tym chwalisz jedynkę a dwójkę gnoisz za to, że jest taka sama jak oryginał. Cytuj Odnośnik do komentarza
czarek250885 309 Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 (edytowane) Pytanko do obezbanych, chcę nadrobić pozycję, jednakże w bibliotece mam Cień Wojny i Cień Mordoru czym to się różni? Jedną kupiłem a druga chyba jest z plusa. Edytowane 26 Listopada 2020 przez czarek250885 Cytuj Odnośnik do komentarza
Di 835 Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Cień Mordoru = Shadow of Mordor = pierwsza część Cień Wojny = Shadow of War = druga część 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 W dniu 11.11.2020 o 14:31, Farmer napisał: Dopierdolić mógłbym się do rezurekcji pozbawionego głowy albo rozpłatanego kapitana i błyskawicznemu respawnowi maggotsów w obozach. Takie głupoty potrafią mi spieprzyć całą grę. Nie lubie takich bezmyslności, co im szkodziło zrobić generator imion dla daunów i wyglądu? Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 1 minutę temu, Plugawy napisał: Takie głupoty potrafią mi spieprzyć całą grę. Nie lubie takich bezmyslności, co im szkodziło zrobić generator imion dla daunów i wyglądu? To jest zrobione umyślnie. Rzeczywiście trochę głupio jak jest animacja odcinania łba, a on potem wraca i zaczyna pyskować jak to uniknął smierci xdd. Ma to większy sens jak np. ostatni cios jest od ognia, a ork ma potem oparzenia na skórze i umiejetnosci czy słabosci, które z tego wynikają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
czarek250885 309 Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 (edytowane) Godzinę temu, Di napisał: Cień Mordoru = Shadow of Mordor = pierwsza część Cień Wojny = Shadow of War = druga część Dzięki, teraz wiem od czego zacząć. Ps kurcze mega fajna gra, dziwię się że wcześniej nie spróbowałem. Edytowane 26 Listopada 2020 przez czarek250885 Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 2 godziny temu, Plugawy napisał: Takie głupoty potrafią mi spieprzyć całą grę. Nie lubie takich bezmyslności, co im szkodziło zrobić generator imion dla daunów i wyglądu? Jak pisałem już w temacie platyniarzy, orki w większości posiadają inny wygląd, ksywy, głosy nawet (czasami) i podobieństwa zdarzają się rzadko. Nawet trafił mi się rodzynek, jedyny w swoim rodzaju, taki Joe Pesci wśród orków. Gość od razu wciągnięty do armii i aż fajnie się oglądało jego podboje w Dole. No i ten system nemezis ma jedną ciekawą rzecz: śmierć w grze ma dość realny wpływ na rozgrywkę. Lujek co cię ubił (może to być nawet zwykły trep) awansuje na dowódcę i dostaje losowe cechy, a w między czasie dochodzi do "przetasowań" na planszy podboju. Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 29 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 Dalem gierce druga szanse ale jednak to jestjeden wielki kurwa crap xddd nigdy wiecej xd 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 29 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 O nie... A właśnie ją ściągam xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 29 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 ... No i pograłem ponad godzinkę. Po bardzo dezorientującym UI i niezrozumiałych mechanikach gry, bardzo mnie wciągnęło to przejmowanie terenów i walka z kapitanami itd. Ale walki aż za dużo. Aż głowa boli. Do tego za dużo ponurych kolorów, a taki ładny zachód słońca ma ta gierka. No ale lekki szok, że nie usunąłem po 5 minutach. Może nawet spróbowałbym tej jedynki kiedyś. Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 29 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 W dwójce też nie ma jakiegoś jasnego poradnika wobec tego systemu Nemezis? Bo to dla mnie chyba największa wada jedyneczki: wszystko jakby po łebkach objaśnione. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 29 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 Ja nie grałem w jedynkę i nie wiem co to ten Nemezis. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 29 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 Leć z fabułą, a nie bawisz się teraz w przejmowanie. Będziesz to i tak musiał później robić, a dzięki misjom fabularnym dowiesz się jak działają mechaniki i odblokujesz przydatne umiejętności. Na początku ciężko się walczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 29 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 Ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
czarek250885 309 Opublikowano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Kurde zebrałem wszystko co można a trofka nie wpadła;/ mamy pytanie do osób, które ogarnęły wszystko, o co chodzi z tymi pięcioma kapitanami, ktorzy muszą zdradzić swojego przywódcę? No i mam problem z tą rekrutacją i późniejszym wybiciem wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 @czarek250885Też się nad tym zastanawiałem przy znajdźkach. Okazuje się, że jest jeszcze jedna, sekretna przy zadaniu pobocznym dla Gondorczyków w Gorgoroth (ostatnia misja). Otrzymasz ją jako nagrodę za ukończenie misji. Jeżeli chodzi o szpiegów to są dwa trofiki: jeden za wyrolowanie wodza za pomocą przynajmniej dwóch kapitanów, a drugi za obsadzenie szpiegów jako wodzów twierdzy. Ten pierwszy jest prosty. Wystarczy znaleźć kapitanów, którzy są przybocznymi wodza, zdominować i zrobić z nich szpiegów, a potem odpalić mini-misji ze zdradą wodza. Przy drugim trofiku jest podobnie ale wbrew temu co pisze opis trofika nie muszą to być wszyscy wodzowie. Wystarczy jeden pod warunkiem, że resztę uśmierciłeś. By obsadzić wodza jako szpiega, któryś ze zdominowanych orków musi wykazać się w dołach by naczelnik mu zaufał (masz taką opcję jak najedziesz na puste miejsce wodza z twierdzy). Trofik dostaniesz przy próbie zdobycia twierdzy. Spoiler No i trzeba pamiętać o tym, że nie wszystkie orki da się zdominować. Musisz patrzeć na opisy czy nie mają tam w umiejętnościach "żelaznej woli". Cytuj Odnośnik do komentarza
czarek250885 309 Opublikowano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 44 minuty temu, Farmer napisał: @czarek250885Też się nad tym zastanawiałem przy znajdźkach. Okazuje się, że jest jeszcze jedna, sekretna przy zadaniu pobocznym dla Gondorczyków w Gorgoroth (ostatnia misja). Otrzymasz ją jako nagrodę za ukończenie misji. Jeżeli chodzi o szpiegów to są dwa trofiki: jeden za wyrolowanie wodza za pomocą przynajmniej dwóch kapitanów, a drugi za obsadzenie szpiegów jako wodzów twierdzy. Ten pierwszy jest prosty. Wystarczy znaleźć kapitanów, którzy są przybocznymi wodza, zdominować i zrobić z nich szpiegów, a potem odpalić mini-misji ze zdradą wodza. Przy drugim trofiku jest podobnie ale wbrew temu co pisze opis trofika nie muszą to być wszyscy wodzowie. Wystarczy jeden pod warunkiem, że resztę uśmierciłeś. By obsadzić wodza jako szpiega, któryś ze zdominowanych orków musi wykazać się w dołach by naczelnik mu zaufał (masz taką opcję jak najedziesz na puste miejsce wodza z twierdzy). Trofik dostaniesz przy próbie zdobycia twierdzy. Ukryj zawartość No i trzeba pamiętać o tym, że nie wszystkie orki da się zdominować. Musisz patrzeć na opisy czy nie mają tam w umiejętnościach "żelaznej woli". O kurcze ta grafika to chyba z innej części. Ja gram w pierwszą, przeszedłem już całą mam wszystko co bylo można zdobyte a trofka za 100% nie wpadła. Z tymi kapitanami już poczytałem trochę więc chyba ogarnę. Gorzej uratować tych 30 gości w 180 sekund jeżdżąc na bestii. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 No to żeś się yebnął z tematem Albo wystarczyło napisać, że chodzi ci o Shadow of Mordor. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi