MBeniek 3 260 Opublikowano 30 lipca 2019 Opublikowano 30 lipca 2019 (edytowane) Fun fact: Damon Herriman, aktor, który gra Mansona występuje w tej samej roli w Once upon a time in hollywood (które swoją drogą w pl też ma premierę 16. sierpnia). W filmie Tarantino gra tylko trochę młodszą wersję. Edytowane 30 lipca 2019 przez MBeniek Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 30 lipca 2019 Opublikowano 30 lipca 2019 Ale wygląda jak w życiu (teraz to nie do końca, hehe), najs. Cytuj
sprite 1 791 Opublikowano 30 lipca 2019 Opublikowano 30 lipca 2019 Już tylko niecałe 3 tygodnie 1 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 30 lipca 2019 Opublikowano 30 lipca 2019 3 godziny temu, MBeniek napisał: Fun fact: Damon Herriman, aktor, który gra Mansona występuje w tej samej roli w Once upon a time in hollywood (które swoją drogą w pl też ma premierę 16. sierpnia). W filmie Tarantino gra tylko trochę młodszą wersję. A to bylo już dawno temu pisane Cytuj
Mejm 15 332 Opublikowano 30 lipca 2019 Opublikowano 30 lipca 2019 Manson najnudniejszy z seryjniakow. Trafilo mu sie bo dziabnal Tate czy jak ta zona Romka miala. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 30 lipca 2019 Opublikowano 30 lipca 2019 Przecież on nawet ich nie zabił własnoręcznie. On nie zabił nikogo, tylko jednego gościa postrzelił. Cytuj
YETI 11 004 Opublikowano 30 lipca 2019 Autor Opublikowano 30 lipca 2019 3 godziny temu, Mejm napisał: Manson najnudniejszy z seryjniakow. Trafilo mu sie bo dziabnal Tate czy jak ta zona Romka miala. Za to miał dużo do powiedzenia. Ostatnia przeczytałem książkę Mindhunter, gorąco polecam, jest materiał na kilka sezonów, a opis jednego morderstwa... trzeba być chorym skorywysynem. Cytuj
sprite 1 791 Opublikowano 16 sierpnia 2019 Opublikowano 16 sierpnia 2019 Wszystkie epy już na Netflixie. 1 1 1 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 16 sierpnia 2019 Opublikowano 16 sierpnia 2019 2 odcinki od razu wleciały i nadal trzyma poziom serial. Przesłuchanie świadka i konfrontacja z pierwszym mordercą w nowym sezonie . Obie sceny świetnie zagrane i napisane. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 16 sierpnia 2019 Opublikowano 16 sierpnia 2019 (edytowane) 4 minuty temu, Fanek napisał: Lepszy niż 1 sezon? Po 2 odcinkach ci nie powiem jak obejrzę całość będę wiedział P.s. @Rudioksa lesbijki więc uważaj Edytowane 16 sierpnia 2019 przez blantman 1 Cytuj
YETI 11 004 Opublikowano 17 sierpnia 2019 Autor Opublikowano 17 sierpnia 2019 Pierwszy odcinek to taki długi wstęp, przy drugim jak się pojawiły napisy końcowe, to byłem zaskoczony, bo myślałem że minęło może z 25 minut. Po tym poznaje się dobre seriale, czas przy nich leci bardzo szybko. Cytuj
XM. 10 907 Opublikowano 19 sierpnia 2019 Opublikowano 19 sierpnia 2019 Ja po 4 odcinkach na razie średnio zadowolony - brakuje mi tu jakiegoś pierd.olniecia (choć końcówka 4tego epa nastraja optymistycznie), klimat też gorszy niż w S01. Przesłuchania po prawie połowie sezonu to bieda w porównaniu do pierwszego sezonu. Może się rozkręcić. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 19 sierpnia 2019 Opublikowano 19 sierpnia 2019 32 minuty temu, XM. napisał: Może się rozkręcić. Jeśli chodzi o metodyczną pracę FBI w tym aspekcie jest niestety dość mało pokazane, trochę się tym zawiodłem. Jak dla mnie za dużo chyba wątków obyczajowych, chociaż ten z młodym Billa ma potencjał ale już jeśli chodzi o panią doktorkę to no średnio. Ogólnie świetny sezon, ale pewnie jak każdy łudziłem się na więcej pracy z osobami pokroju Kempera z jedynki chociaż jest to możliwe, że po prostu już więcej im się nie trafił taki okaz a tego nie wiem, nie czytałem książki. Za to jeśli chodzi o realizatorską stronę tego serialu to ujęcia, muzyka (te motywy przygrywające przy konkrentych postaciach ajjj) świetnie to się ogląda i tak samo wsiąkłem jak przy pierwszym sezonie i obejrzałem całość na trzy razy a teraz hmm, czekanko na trzeci sezon bo w sumie w tej tematyce niby powstalo trochę rzeczy ale jednak nic chyba już na takim poziomie (no trzeci sezon True Detective'a też dawał nawet radę ale wiecie o co chodzi). Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 20 sierpnia 2019 Opublikowano 20 sierpnia 2019 Podpisuje się pod tym co napisał blubi nie wiem co tak słabo/10 Serial poszedł innym torem niż 1 sezon, mniej rozmów z psycholami, więcej życia osobistego bohaterów i skupieniu się na jednym śledztwie, które było przez 3/4 sezonu rozdziabdziane i finał taki ehhhh może, to jakoś rozegrają w 3 sezonie, w sensie to jakies podwaliny pod jakiś wątek, bo te teasowanko typa co zakłada damskie ciuchy i sie poddusza to jedne z ciekawszych rzeczy w drugim sezonie xd Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 20 sierpnia 2019 Opublikowano 20 sierpnia 2019 No BTK teasują już od pierwszego sezonu a, że chłopa złapali bodaj w 2005 roku więc trochę zejdzie w serialu zanim dojdą do XXI wieku xD Zresztą Fincher ma zaplanowane 5 sezonów nie sądze, że będa robić aż taki przeskok, postać BTK jak tłumaczą twórcy ma konkretne odzwierciedlenie w nastrojach postaci w serialu mianowicie: Cytat he’ll become a representation of a sobering truth: that no matter how advanced the FBI’s profiling techniques or how sophisticated their insights, there will always be monsters who evade capture Cytuj
SlimShady 3 397 Opublikowano 20 sierpnia 2019 Opublikowano 20 sierpnia 2019 A Zodiac został rozkminiony, choćby pośmiertnie? Cytuj
messer88 6 507 Opublikowano 21 sierpnia 2019 Opublikowano 21 sierpnia 2019 dopiero co odkryłem ten serial i 1 sezonik poszedł w dwa wieczory, mam nadzieję że dwójka będzie dalej takim sztosem Cytuj
YETI 11 004 Opublikowano 21 sierpnia 2019 Autor Opublikowano 21 sierpnia 2019 18 godzin temu, SlimShady napisał: A Zodiac został rozkminiony, choćby pośmiertnie? Nie. Cytuj
XM. 10 907 Opublikowano 23 sierpnia 2019 Opublikowano 23 sierpnia 2019 Obejrzałem do końca- od końcówki 4 odcinka jest bardzo dobrze. Na minus w tym serialu postać lesby i jej wątki, to samo tego typa co z nimi pracuję co nawet nie pamiętam jego imienia - w ogolw tw postaci mnie nie interesowały. Reszta serialu jak ich nie pokazywali oglądało się świetnie i właśnie od 5 odcinka było ich mało. Czekam mocno na 3 sezon, oby krócej niż kazano nam czekać na drugi. Cytuj
Plugawy 3 694 Opublikowano 25 sierpnia 2019 Opublikowano 25 sierpnia 2019 No ja jestem teraz na trzecim. Pierwszy bardzo dobry, drugi świetny aż obejrzałem zaraz po nim trzeci i lekki zawód. Postać lesby też mnie wkurza ze swoim irytującym pyskiem, a i od razu wiedziałem, że jak jej brakuje faceta, to znajdzie jakąkolwiek laskę. Motyw równie niepotrzebny jak z kobietą Holdena w pierwszym sezonie. A i w ogóle miałem jaranko jak do domu Tencha przyszedł detektyw z info o morderstwie w ich wynajętym domu. Myślałem, że to podpucha, bo koleś wypytał gdzie trzymają klucze, jaki jest kod i jeszcze o buty żony poprosił XD spodziewałem się, że to jakiś psychol, który już mając te informacje dopiero popełni przestępstwo w tamtym domu. No i ciarki lekko przechodzą jak Tench staje się przewrażliwiony. Muzyka też robi świetną robotę. Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 9 września 2019 Opublikowano 9 września 2019 Pękł drugi sezon. Nie do końca mi się podoba, w którym kierunku poszedł serial. Te ciągłe powroty do Atlanty były już trochę męczące. Wiem, że Mindhunter to też opowieść o rozczarowaniu, niepowodzeniach i to mi się mega podobało już w s01, ale tutaj wpadliśmy w jakąś swoistą pętlę, wręcz rutynę śledczych i to nie tylko na płaszczyźnie zawodowej. Jeśli taki był cel twórców to chapeau bas, ale imo straciły na tym inne elementy, a szczególnie po prostu "przytrzymanie widza przy ekranie". Przesłuchania przeszły na drugi plan, co mnie bardzo zabolało Miałem też nadzieję na więcej Mansona. Tak czy owak świetna robota Finchera i spółki - ten serial ma nadal nieosiągalny dla większości poziom i ma kilka naprawdę mocarnych momentów. Spoiler Rozmowa z okaleczonym chłopakiem w aucie to jest mistrzostwo świata napięcia, ujęć, aktorstwa. Wbrew pozorom troszkę inny (ale czy słabszy?), drugi sezon wzniecił jeszcze bardziej apetyt ciekawości na to co wydarzy się w trzecim i co zaproponują twórcy. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 9 września 2019 Opublikowano 9 września 2019 A ja jestem na przedostatnim odcinku i dla mnie nadal wszystko gniecie jajca na maksa, bardzo dobrze, że odeszli nieco od tych przesłuchań, bo byłoby to zbyt wtórne. Motywy z synem Billa, to polowanie w Atlancie Oczywiście wątek lesbijski jest zupełnie niepotrzebny, ale to Netflix, więc wiadomo. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi