Skocz do zawartości

Zmiana nazwy Routera, po twardym resecie

JLBuraku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zresetowałem router, i po wszystkim nazwa zmieniła się z Airlive na Airlive 2. Jak rozwinę okno, to jest samo Airlive. Dlaczego i jak to zmienić? W opcjach routera nazwa jest dalej bez dwójki. 

55117283869100490472.png

• Odpowiedzi 13
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Musisz zmienić pierw na "du.pa" (bez kropek ale tu cenzura). Potem Wyłączyć z prądu, włączyć ponownie i wtedy zmienić na nazwę jaką chcesz.

Edytowane przez grzybiarz
Opublikowano (edytowane)

zmieniona nowa działa, ale wracając do pierwszej znów dwójka się sama pojawia. 

98275860163422184805.png

I dziwne jest to, że mam hasło do routera, a pod tym wyświetla się sieć publiczna.

Edytowane przez JLBuraku
Opublikowano (edytowane)

no właśnie w wyborze sieci jest airlive, a nie airlive 2 . A po połączeniu tj widać na zdjęciach. Teraz zmieniłem całkiem nazwę sieci to jest ta sama nazwa w każdym miejscu. Ale ta sieć publiczna mnie zastanawia. 

Edytowane przez JLBuraku
Opublikowano

Ja mam wektre i na ich ruterze funkcje wifi, guzikiem mam to wyłączyć i łączyć sie przez swój router, by było szybciej.

Zresztą, czy to taki problem z jaką nazwą sie łączysz? Daj se "JLBuraku" i tyle.

Opublikowano

już wszystko ogarnąłem, w sumie zmieniłem nazwę i tyle. Ale ciekawiło mnie to, że po resecie zwiększał się numerek. Jak zrobiłem drugi restart to nazwa już wyglądała ''airlive 3'' natomias SSID zmienił się na Airlive 2. No ale jeśli to jest po prostu nazwa nic więcej, to dzięki za pomoc i tyle :)