sprite 1 798 Opublikowano 18 kwietnia 2017 Opublikowano 18 kwietnia 2017 Tak jak Ficuś mówi. Napisz jak wrażenia Ragus, bo jak wszystko cacy to łykam z miejsca. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 18 kwietnia 2017 Opublikowano 18 kwietnia 2017 (edytowane) Ja myślałem, że to jest typowy side scroller, gdzie idziemy w prawo i bijemy mieczem. Ha! Idziemy w prawo, lewo, górę i dół, bo struktura mapy nie jest liniowa (tak, ta słynna metroidvania). No trochę się zdziwiłem, ale zarówno seria, jak i konsola, na którą pierwotnie było to coś wydane są dla mnie folklorem, więc mam nadzieję, że dostanę rozgrzeszenie. Do pewnych elementów rozgrywki trzeba przywyknąć, bo jest mocno z tamtych czasów - kontrola postaci w powietrzu jest mocno ograniczona, a wyczucia momentu, kiedy atakować określony rodzaj przeciwnika, trzeba się nauczyć, bo inaczej dostaniemy. Zacząłem grać rycerzem, zabiłem pierwszego, treningowego bossa i zmieniłem się w jego karykaturę. Uciekłem z zamku i teraz wszedłem do jakiejś wioski, przy okazji napotykając motywy na tyle podobne zarówno do Super Metroida jak i Symphony of the Night, że ciężko mi uwierzyć, że Nintendo i Konami nie zerknęło kilka razy w stronę Segi. Zapowiada się strasznie fajnie, rozgrywka jest bardzo solidna i polecam sprawdzić grę chociażby dlatego, żeby zobaczyć, jak wyglądał ten gatunek zanim wzięły się za niego inne firmy. Tylko podobno krótkie, no ale która gra z tamtej epoki nie jest krótka? Aha, gra ma kozacką opcje grania w trybie Retro, podmieniając nową grafikę (boże, jak to wygląda i się rusza, zdecydowanie jedna z ładniejszych gier 2d jakie widziałem, a może i najładniejsza) na oryginalne 8 bitów, tyle że w widescreenie. Edytowane 18 kwietnia 2017 przez ragus Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 18 kwietnia 2017 Autor Opublikowano 18 kwietnia 2017 Taka opcja retro to jest wygryw. Uwielbiam takie porównania. W Monkey Island grałem na razie tylko chwile ale przełączam obraz na kazdym ekranie zeby sobie zobaczyc jak to było kiedyś. Cytuj
kazuyoshi 231 Opublikowano 18 kwietnia 2017 Opublikowano 18 kwietnia 2017 (edytowane) Kurna ragus ma podjarkę i słusznie, bo widać na pierwszy rzut oka, że jest się czym jarać. Teraz trzeba czekać i mieć nadzieję, aż zapowiedzą na Switcha wygląda równie zacnie co Wonder Boy the Dragon's Trap Edytowane 18 kwietnia 2017 przez kazuyoshi Cytuj
Daffy 10 614 Opublikowano 19 kwietnia 2017 Opublikowano 19 kwietnia 2017 tak z ciekawosci - jak czesto i po jakim czasie pojawiaja sie promki na gry cyfrowe u nitendo? o ile np hollow knight to bym nawet preorderowal jakby byla taka opcja, to np wonder boya bym sprawdzil za np 50zl ale nie wiem czy to kwestia krotkiego czasu czy moze za 4 lata na tak kochane nintendo przeceni Cytuj
Gość ragus Opublikowano 19 kwietnia 2017 Opublikowano 19 kwietnia 2017 (edytowane) Na gierki Nintendo nie ma co liczyć, ale na 3rd party zdarzały się ładne promocje. Może coś na jesieni? Edytowane 19 kwietnia 2017 przez ragus Cytuj
Gość Opublikowano 22 kwietnia 2017 Opublikowano 22 kwietnia 2017 Pewnie już każdy zauważył, że w nadchodzącym tygodniu w sklepiku pojawi się ciekawie wyglądający indyczek w zabójczo niskiej cenie (zwłaszcza jak na standardy Switchowe) 20 zł. Do tego ex na Switcha. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 22 kwietnia 2017 Opublikowano 22 kwietnia 2017 Ale wysyp indyków na Switcha się zaczyna. Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 22 kwietnia 2017 Opublikowano 22 kwietnia 2017 Ludzi od fairune, trzeba obadac bo fairune spoko. Tak przy okazji, Rime na switcha na KIG za 120(!) zł Cytuj
Daffy 10 614 Opublikowano 22 kwietnia 2017 Opublikowano 22 kwietnia 2017 Ma to juz date premiery na switcha? Bo z tego co wiem nie ma wyjsc rownolegle z ps4 i xone Cytuj
XM. 11 023 Opublikowano 22 kwietnia 2017 Opublikowano 22 kwietnia 2017 Ta strona i gierki co pokazujecie Portfel sam się wykrusza i chce leciec po switcha. Cytuj
Daffy 10 614 Opublikowano 22 kwietnia 2017 Opublikowano 22 kwietnia 2017 z rime blad KiGu raczej i do tego gierka miala byc 10 dolcow/10 euro drozsza od innych wersji w sumie i tak mozna zapreorderowac w tej cenie, nie wysla w maju ale moze przynajmniej cene utrzymaja Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 22 kwietnia 2017 Opublikowano 22 kwietnia 2017 ja zrobilem preordera, najwyzej sie anuluje, ale ceny nie powinni podnosic juz po preorderze Cytuj
funditto 661 Opublikowano 22 kwietnia 2017 Opublikowano 22 kwietnia 2017 Mamy już jakieś info o grach indie na maj ? Shakedown Hawaii ? Samurai Shodown ? Cytuj
Gość Opublikowano 22 kwietnia 2017 Opublikowano 22 kwietnia 2017 TumbleSeed 2 maja i tyle z oficjalnie potwierdzonych indorków na maj, ale tak jak w kwietniu spodziewałbym się jakichś niespodzianek. Cytuj
Di 847 Opublikowano 23 kwietnia 2017 Opublikowano 23 kwietnia 2017 z rime blad KiGu raczej Już jest 159. Cytuj
funditto 661 Opublikowano 26 kwietnia 2017 Opublikowano 26 kwietnia 2017 09.05 NBA Playgrounds w eshopie - cena 80 zł Cytuj
Daffy 10 614 Opublikowano 26 kwietnia 2017 Opublikowano 26 kwietnia 2017 Jak wyjdzie fajna wariacja nba jam to bedzie super gierka do padletowego coopa bo obstawiam w ciemno, ze jakos ogarna sterowanie do jednego joycona Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 29 kwietnia 2017 Opublikowano 29 kwietnia 2017 Ja się zagrywałem z kumplem w którąś część na mega drive, ale nie pamiętam, która to była, ale była świetna, jasne że sterowanie ogarną, dwóch na dwóch to było coś w takim odświeżonym "dżemie". Cytuj
Doneth 3 Opublikowano 1 maja 2017 Opublikowano 1 maja 2017 A coś wiadomo kiedy w naszym eshopie pojawi się Binding of Isaac? Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 2 maja 2017 Autor Opublikowano 2 maja 2017 Takie tam podsumowanie tego co nadciąga niedługo do sklepiku N: http://www.nintendolife.com/news/2017/05/feature_the_biggest_nintendo_switch_eshop_games_of_2017_-_spring_edition Shakedown Hawaii, Setamworld Dig 2 i Stardew Valley. A tu jeszcze Nintendo nie zapowiadziało VC. Będzie się działo. Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 4 maja 2017 Opublikowano 4 maja 2017 demko master blaster zero już chyba jest dostęne na eShopie. + update który dorzuca trochę nowości Cytuj
funditto 661 Opublikowano 4 maja 2017 Opublikowano 4 maja 2017 To tylko dodam, że 11 maja kolejny hit z neogeo - Garou za 28 zł, a 18 maja Thumper za 80 zł Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 4 maja 2017 Opublikowano 4 maja 2017 Szukam tematu Shovel Knight ale nie mogę znaleźć - dziś podali fajne kody, które zmieniają zachowanie grajków na wzór Mega Man Xtreem :-) http://www.nintendolife.com/news/2017/05/shovel_knight_specter_of_torment_cheat_code_enables_secret_mega_man_xtreme_mode Przeglądam też sobie recenzje Pocket Rumble w Early Access na Steam i wychodzi, że będzie to świetny tytuł. Gra jest hołdem dla bijatyk z Neo Geo Pocket którego miałem przyjemność posiadać - podobny styl graficzny, tylko 2 przyciski. Gra posiada kod online GGPO, pewnie wam to niewiele mówi, ale to świetny kod kolesia, który jest inżynierem w pewnej bardzo dużej firmie, lubił bijatyki i napisał ten silnik online jako dodatek do emulatorów pozwalający grać w stare gry (głównie KOF i Samurai Shodown). W tej chwili to jeden z najlepszych tego typu silników na rynku, w Pocket Rumble ponoć da się grać do 250ms pinga, więc rewelka! Recki: http://store.steampowered.com/app/389050/Pocket_Rumble/ Jak się postarają, to może być takim Shovel Knightem bijatyk :-) Cytuj
Gość ragus Opublikowano 4 maja 2017 Opublikowano 4 maja 2017 Mam na celowniku. Na pewno jest to lepsza opcja na wydanie pieniędzy niż to gów,no od Capcomu za które sobie krzyczą 40 euro xD. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi