Strife 228 Opublikowano 24 czerwca 2018 Opublikowano 24 czerwca 2018 2 godziny temu, Rezoo7 napisał: Warto ograć im Setsuna cena niezła 15 dolców w kanadyjskim eshopie? Warto, fajny jRPG na staro szkolną modłę, sam ogrywam i jestem zadowolony, do czasu Octopath i Shining Resonance, idealny tytuł na zabicie czasu. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 26 czerwca 2018 Opublikowano 26 czerwca 2018 (edytowane) Pisałem sporo o Setsunie, jak włączyłem tę grę (w 60 fps, nie na Switchu, co naprawę robi tu różnicę) to byłem oczarowany, co to jest kurczę myślę, nowy Chrono Trigger, gra roku, koza, cud i mięta malinowa. Przeurocze wykonanie i wszystko kompaktowo sympatyczne. ...Cała konstrukcja gry rozczarowała, scenariusz pisali chyba kolesie od Octopatha bo takie drewno i nudy, ogólnie jeśli dwie pierwsze godziny miałem koparę 10/10 to całą grę można opisać po prostu jako powtórzenie tych dwóch godzin piętnaście razy, praktycznie nie ma tam czegoś takiego jak nowe lokacje, wydarzenia, dalsza głębia. Pod koniec to już ciągnąłem "żeby zaliczyć". Teraz nie wiem czy ją polecać, czy nie. Za tę cenę chyba jednak warto poznać. Rozczarowanie było pewnie inne gdy Square początkowo to wycenił jako dużą grę (co rozumiałem przez pierwszą godzinę...). Teraz coś nie pykło bo to jedna z najczęściej przecenianych gier, tak samo jak następca Sphear. Edytowane 26 czerwca 2018 przez ogqozo Cytuj
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 26 czerwca 2018 Opublikowano 26 czerwca 2018 Ja tam łykam wszystko od square Enix w ciemno. Na ich grach się jeszcxe nie zawiodłem. Cytuj
Basior 1 084 Opublikowano 26 czerwca 2018 Opublikowano 26 czerwca 2018 Na eShopie jest już Lumines. Fajnie wrócić, bo wersja na Vite była na prawdę spoko. To chyba tylko podbita grafika i może jakieś dodatkowe badziewie, ale mi się podoba. Plus chyba żadna gra nie powodowała takich wibracji (zarówno na pro controllerze jak i przenosnie). Mam wrażenie że czasem przesadzają. Cytuj
ghort 45 Opublikowano 27 czerwca 2018 Opublikowano 27 czerwca 2018 Poleci ktoś jakiegoś dobrego indyka z fajnym systemem walki. Zastanawiam się nad Wulverblade i Code of Princess, które wychodzi za parę dni. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 28 czerwca 2018 Opublikowano 28 czerwca 2018 Ależ ten Inside się zapowiada, cóż za doświadczenie. Cytuj
Gość Opublikowano 30 czerwca 2018 Opublikowano 30 czerwca 2018 W dniu 26.06.2018 o 20:50, Basior napisał: Na eShopie jest już Lumines. Fajnie wrócić, bo wersja na Vite była na prawdę spoko. To chyba tylko podbita grafika i może jakieś dodatkowe badziewie, ale mi się podoba. Plus chyba żadna gra nie powodowała takich wibracji (zarówno na pro controllerze jak i przenosnie). Mam wrażenie że czasem przesadzają. Wszedlem do e-shopa po 2-3 miesiacach kurzenia switcha i od razu wzialem lumines. Za 1-szym razem przeszedlem 'story-mode' - to jak jazda na rowerze, nie zapomina sie tego ! Potem pare rundek w challanges ale proste f-'hooy' i laduja sie dluzej niz sie je gra wiec do zaorania. Wibracje same wylaczylem po 2 minutach bo switch brzeczal non-stop! Sam feeling juz byl z dupy bo caly czas brzeczy, ale bateria pewnie padnie szybciej wiec po co to komu. Mega brak wersji online. Brakiem takze bym okreslil ilosc 'map'. Chyba nie dodali zadnych? A jesli dodali, to musialo ich byc malo bo pokazuje mi juz ze mam bodajze ~33 z 44 po graniu ~1.5h. Jest lekka nostalgia z czasow psp. Pamietam jak sie kupilo to dziadostwo za dzieciaka i nie mialo sie jeszcze kasy, to od razu moddowanie i granie w jakas okrojona wersje lumies gdzie bodajze nie bylo muzyki zeby sie zmiescila na karte 1gb? :D Cytuj
Rezoo7 217 Opublikowano 3 lipca 2018 Opublikowano 3 lipca 2018 Ogrywa ktoś już może Inside ? jezeli tak to jakie wrażenia? Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 3 lipca 2018 Opublikowano 3 lipca 2018 @zdrowywariat ogrywa i sobie chwali, ale opinie o Inside możesz poczytac tutaj np Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 3 lipca 2018 Opublikowano 3 lipca 2018 Godzinę temu, Rezoo7 napisał: Ogrywa ktoś już może Inside ? jezeli tak to jakie wrażenia? To jest gra, której trzeba spróbować. Grafika, design, art style, animacja, dźwięki, wszystko gra, a klimat przez duże K. Unikat. Cytuj
Kolos28 282 Opublikowano 3 lipca 2018 Opublikowano 3 lipca 2018 Tylko musi być w promocji bo na ps4 można już za dwie dychy wyrwać. Cytuj
Rezoo7 217 Opublikowano 3 lipca 2018 Opublikowano 3 lipca 2018 (edytowane) Dziękuję chyba się skuszę lubię takie gierki, w eshopie japońskim bodajże za 60 dyszek. Tylko najpierw muszę się oderwać d Hollow knight a Edytowane 3 lipca 2018 przez Rezoo7 Cytuj
Lukas_AT 1 188 Opublikowano 4 lipca 2018 Opublikowano 4 lipca 2018 (edytowane) Oxenfree ukończony. Kupiłem z ciekawości, bo forumowicze zachwalali no i wsiąkłem na calego. Gierka z automatu ukończona w dwa wieczory. Voice acting mistrzostwo, idealna gierka na Switcha jako przekąska pomiedzy wiekszymi tytulami. Teraz mam ochote podejsc ponownie. Edytowane 4 lipca 2018 przez Lukas_AT Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 7 lipca 2018 Opublikowano 7 lipca 2018 Mamy jakiegoś hack'n'slash na pstryczku? Czy pozostaje tylko czekać na premierę Titan Quest? Cytuj
Johnny Bravo 1 Opublikowano 7 lipca 2018 Opublikowano 7 lipca 2018 W tej chwili jest bardzo ubogo, ale miesiac po Titan Quest jest premiera Victora Vrana. Ja czekam na jedno i drugie. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 7 lipca 2018 Opublikowano 7 lipca 2018 (edytowane) 10 godzin temu, Faka napisał: Mamy jakiegoś hack'n'slash na pstryczku? Czy pozostaje tylko czekać na premierę Titan Quest? Zależy, jak właściwie tutaj rozumiesz hack n' slash, bo gier tak czasami określanych trochę jest... Bayonetta jest nazywana hack n' slashem, najlepszym jaki powstał zresztą. Seria Warriors jest tak nazywana, a na Switcha są właściwie trzy części (Fire Emblem, Hyrule, Attack on the Titan 2). Są też różne mniejsze gierki które różnie zahaczają o hack n' slash, jak Furi, Heart&Slash, Dragon Quest Heroes, Severed czy Wulverblade. Zależy czego konkretnie szukasz. Tylko czegoś jak Diablo? To chyba na Switchu niezbyt. W sumie dziwne, na pececie jest ich sto... Edytowane 7 lipca 2018 przez ogqozo Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 7 lipca 2018 Opublikowano 7 lipca 2018 No bardziej miałem na myśli coś diablopodobne, no ale widać, że nie ma wyboru i pozostaje czekać na tego Titan Quest i Victor Vran, który się ciekawie zapowiada, a nigdy o niej nie słyszałem. Cytuj
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 7 lipca 2018 Opublikowano 7 lipca 2018 Jak mogłeś nie słyszeć o Victor vran? Toż to równie za(pipi)isty h'n's jak incredible adventure of Van Helsing, tylko technicznie na większym poziomie. Lepiej działa i mniej Bugów. 1 Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 7 lipca 2018 Opublikowano 7 lipca 2018 A nie wiem, jakoś tak wyszło, że musiałem przeoczyć tę grę No nic, będzie brane na switch. A Van Helsing akurat znam. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 8 lipca 2018 Opublikowano 8 lipca 2018 Ja bym uważał z tym Titan Questem, w internetach piszą o koszmarnym porcie konsolowym, patchach które bardziej chrzanią grę i beznadziejnym kontakcie z community managerem w sprawie aktualizacji. Cytuj
Strife 228 Opublikowano 8 lipca 2018 Opublikowano 8 lipca 2018 Tylko jak człowiek cały czas by się słuchał "internetów" to ominęłaby go cała masa świetnych tytułów. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 10 lipca 2018 Opublikowano 10 lipca 2018 jeśli liczysz na przeceny gier od Nintendo, to nie licz na to zbyt prędko, ostatni raz było kilka przecen na E3 i największą przecenę miał splatoon 2, o 30% Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 11 lipca 2018 Opublikowano 11 lipca 2018 Ceny w (Ch)Amerykanskim eShopie sa z podatkiem czy bez? Jak gierka jest niby 59.99 USD to tyle sie wyda? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi