balon 5 342 Opublikowano 12 maja 2019 Opublikowano 12 maja 2019 Wonder fajny. Piękne połączenie gameplayu platformówki 8bit z mega graficzką. 1 Cytuj
sprite 1 787 Opublikowano 12 maja 2019 Opublikowano 12 maja 2019 Tylko graficzka i ost to ratuje przed crapem. Gameplay jest nudny i powtarzalny, mechaniki przestarzałe, story nie istnieje. Sterowanie też mocno średnie. Nie jest to warte więcej niż 20 zł. 1 1 Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 12 maja 2019 Opublikowano 12 maja 2019 (edytowane) Gameplay jest jak w 80% platformówek 8bit, zależy kto co lubi, z tym że co do powtarzalności to 7 postaci z innymi skillami wprowadza różnorodność. S ty lubisz takie gierki. Bierze za te 40 zł. Może nie jest to gierka na 8 jak oceniają ją recenzenci i userzy na meta ale spokojnie 7/10 za całokształt można dać. Marne story w klasycznej platformówce 8bit, jako minus? Realy? Hehhe Edytowane 12 maja 2019 przez balon 2 Cytuj
Rezoo7 217 Opublikowano 12 maja 2019 Opublikowano 12 maja 2019 Olli olli rzeczywiście wymagający, ale wciągający jak diabli tytuł szczególnie 2 część wydaje mi się szybsza i bardziej responsywna. Zakupiłem jeszcze RE revelations 2 ,bardzo dobry port w handheldzie ostry jak żyleta bodajże 720p , klimacik też niezły trochę przypomina mi Veronicę , zobaczymy jak później się rozwinie , mam nadzieję że lepszy od pierwszej części która mi nie podeszła . Z tego co zauważyłem to Mikami mieszł tu w designu czuć tu jego rękę Cytuj
estel 806 Opublikowano 12 maja 2019 Opublikowano 12 maja 2019 Strone czy dwie temu napisalem liste. Kup cos z niej. Cytuj
S_600 252 Opublikowano 12 maja 2019 Opublikowano 12 maja 2019 Lista spoko, wszystko praktycznie z niej mam, zastanawialem sie nad Owlboyem lub Wonder Boyem, kupiłem to drugie....bida z nyndzą. Sprite miał racje, niestety. Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 12 maja 2019 Opublikowano 12 maja 2019 No pograj trochę więcej. Nowe skille dają radę no i gierka jest dość wymagająca 1 Cytuj
sprite 1 787 Opublikowano 12 maja 2019 Opublikowano 12 maja 2019 Wymagająca xDDD. Im dalej, tym gorzej. Jak już teraz się męczysz, to jak najszybciej rushuj do końca. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 13 maja 2019 Opublikowano 13 maja 2019 (edytowane) 8 godzin temu, sprite napisał: Wymagająca xDDD. Im dalej, tym gorzej. Jak już teraz się męczysz, to jak najszybciej rushuj do końca. „Jak już teraz się męczy” to niech zmieni grę. Jeden (gromit) kończy „(pipi)nię z grzybnią”, żeby móc „uczciwie” ocenić xD. Drugi (sprite) rushuje w crapach do końca, żeby jak najszybciej mieć to za sobą xD. A nie lepiej pogodzić się z „inwestycją życia” i tak zwyczajnie nie marnować czasu? Rushuj „bidę z nędzą” S_600, będziesz mógł wtedy uczciwie napisać, że to... bida z nędzą i w końcu włączyć coś innego :). Edytowane 13 maja 2019 przez zdrowywariat 1 Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 13 maja 2019 Autor Opublikowano 13 maja 2019 Zakupiłem The Messenger oraz Into the Breach. Jakie te gierki są dobre . Jak Super Meat Boy mnie odrzucił to Celeste rozumiem unikać? 1 Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 13 maja 2019 Opublikowano 13 maja 2019 2 minuty temu, pawelgr5 napisał: Zakupiłem The Messenger oraz Into the Breach. Jakie te gierki są dobre . Jak Super Meat Boy mnie odrzucił to Celeste rozumiem unikać? Nie! To inna gra wbrew pozorom. Mnie też SMB odrzucił, Tein zatrzymał, a w Celeste się zakochałem. Celeste jest tym dla platformerów, czym ITB dla strategii. 1 Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 13 maja 2019 Opublikowano 13 maja 2019 2 minuty temu, zdrowywariat napisał: Celeste jest tym dla platformerów, czym ITB dla strategii. czyli przehajpowanym przez ciebie do granic obrzydzenia tytulem po prostu wartym ogrania? @pawelgr5 jak smb odrzucil poziomem trudnosci czy typem rozgrywki, to celeste nie tykaj, ten sam typ platformera (choć prostszy od smb) 3 Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 13 maja 2019 Autor Opublikowano 13 maja 2019 Poziom trudnosci jeszcze spoko bo restarty były natychmiastowe. Ale po prostu design wszystkiego mi nie leżał mocno. To teraz juz nie wiem Na razie sie może wstrzymam az nie ogram obu zakupionych gierek. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 13 maja 2019 Opublikowano 13 maja 2019 No polecam przede wszystkim ograć to co kupiłeś Cytuj
Basior 1 084 Opublikowano 13 maja 2019 Opublikowano 13 maja 2019 Skusiłem się na Messangera i Celeste. Na razie jest dobrze. I w końcu ograłem do końca Steam World Dig 2. Na prawdę dobra gra. Jak dla mnie lepsza od jedynki. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 13 maja 2019 Opublikowano 13 maja 2019 (edytowane) 11 minut temu, Rayos napisał: czyli przehajpowanym przez ciebie do granic obrzydzenia tytulem po prostu wartym ogrania? @pawelgr5 jak smb odrzucil poziomem trudnosci czy typem rozgrywki, to celeste nie tykaj, ten sam typ platformera (choć prostszy od smb) O czym Ty rozmawiasz? Tak, a Donkey Kong to ten sam typ platformera, co Mario 2D, Rayman, Sonic itp.. Sprawdź pawelgr5 najlepiej sam. To, że dla Ciebie Celeste jest warte ogrania to nie znaczy, że dla kogoś nie może być grą życia, więc zamilcz, bo widzę, że wstałeś lewą nogą. Edytowane 13 maja 2019 przez zdrowywariat Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 13 maja 2019 Opublikowano 13 maja 2019 Zdrowy, a ile strategii skończyłeś? 1 Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 13 maja 2019 Opublikowano 13 maja 2019 15 minut temu, Rayos napisał: Zdrowy, a ile strategii skończyłeś? Jeśli nie podobało Ci się Call of Duty to nie graj w Battlefielda, bo tam też jest widok z pierwszej osoby xD. A co do pytania nie twój interes. Potrafię docenić prostotę Into the Breach i nie potrzebuję do tego mieć ograne setki strategii. I jeszcze odnośnie Celeste, nie sprawdzi sam to się nigdy nie dowie, czy się zawiedzie tak jak na SMB, czy gra będzie „tylko” warta ogrania, czy okaże się dla niego sztosem. SMB i Celeste łączy niewiele, poza szybkimi loadingami. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 13 maja 2019 Opublikowano 13 maja 2019 Nigdy, przenigdy się nie zmieniaj, zdrowy 1 Cytuj
sprite 1 787 Opublikowano 13 maja 2019 Opublikowano 13 maja 2019 1 godzinę temu, zdrowywariat napisał: „Jak już teraz się męczy” to niech zmieni grę. Jeden (gromit) kończy „(pipi)nię z grzybnią”, żeby móc „uczciwie” ocenić xD. Drugi (sprite) rushuje w crapach do końca, żeby jak najszybciej mieć to za sobą xD. A nie lepiej pogodzić się z „inwestycją życia” i tak zwyczajnie nie marnować czasu? Rushuj „bidę z nędzą” S_600, będziesz mógł wtedy uczciwie napisać, że to... bida z nędzą i w końcu włączyć coś innego :). Nigdzie nie napisałem, że rushowałem do końca WB. Wręcz przeciwnie, wymaksowałem gierkę na 100%. Tak jak pisałem wcześniej, dla mnie to takie maks 6/10, a nie crap. Muzyczka i grafa trzymały mnie przez te 6-7h. S600 widać, że od początku się męczy, więc jedyne wyjście to rush do końca lub drop. Im dalej w grze, tym więcej monotonii i powtarzalnych schematów. Co do platformerów to wiadomix, że SMB zjada tego średniaka Celeste. Zupełnie inna liga. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 13 maja 2019 Opublikowano 13 maja 2019 1 minutę temu, sprite napisał: Nigdzie nie napisałem, że rushowałem do końca WB. Wręcz przeciwnie, wymaksowałem gierkę na 100%. Tak jak pisałem wcześniej, dla mnie to takie maks 6/10, a nie crap. Muzyczka i grafa trzymały mnie przez te 6-7h. S600 widać, że od początku się męczy, więc jedyne wyjście to rush do końca lub drop. Im dalej w grze, tym więcej monotonii i powtarzalnych schematów. Co do platformerów to wiadomix, że SMB zjada tego średniaka Celeste. Zupełnie inna liga. Zależy dla kogo ;). Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 13 maja 2019 Opublikowano 13 maja 2019 Napisać, że ITB jest CZYMŚ dla strategii ogrywając tylko jedną strategię Chyba że tym CZYMŚ jest fakt bycia JEDYNĄ OGRANĄ GRĄ Z GATUNKU. 2 Cytuj
sprite 1 787 Opublikowano 13 maja 2019 Opublikowano 13 maja 2019 (edytowane) Ale on potrafi docenić prostotę, a ty nie. Czaisz? Edytowane 13 maja 2019 przez sprite Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi