beardo0 125 Opublikowano 21 lutego 2021 Opublikowano 21 lutego 2021 Tak, najlepiej w sleep mode trzymać, ale od czasu do czasu jak się zresetuje, czy tam wyłączy też się przecież nic nie stanie Przy 15% będzie komunikat o doładowaniu baterii więc do całkowitego rozładowania też nie tak łatwo doprowadzić U mnie v1 zadockowana siedzi już parę miesięcy, a mam ją od premiery Aż sprawdzę jak chula w trybie przenośnym dla przetarcia baterii Cytuj
sha7dow 0 Opublikowano 21 lutego 2021 Opublikowano 21 lutego 2021 13 minut temu, beardo0 napisał: Tak, najlepiej w sleep mode trzymać, ale od czasu do czasu jak się zresetuje, czy tam wyłączy też się przecież nic nie stanie Przy 15% będzie komunikat o doładowaniu baterii więc do całkowitego rozładowania też nie tak łatwo doprowadzić U mnie v1 zadockowana siedzi już parę miesięcy, a mam ją od premiery Aż sprawdzę jak chula w trybie przenośnym dla przetarcia baterii To jeśli Pan napisałby mi o wynikach czasowych, podczas grania w trybie przenośnym , to byłbym bardzo wdzięczny ! Dziękuję za odpowiedzi Pozdrawiam Cytuj
Strife 228 Opublikowano 21 lutego 2021 Opublikowano 21 lutego 2021 47 minut temu, beardo0 napisał: Tak, najlepiej w sleep mode trzymać, ale od czasu do czasu jak się zresetuje, czy tam wyłączy też się przecież nic nie stanie Nie ma różnicy czy trzymasz w sleep mode czy ribisz off'a. Mały trzyma swoja cały czas na sleep, ja swoja zawsze wyłączam i obie trzymaja na baterii praktycznie tyle samo. 33 minuty temu, sha7dow napisał: To jeśli Pan napisałby mi o wynikach czasowych, podczas grania w trybie przenośnym , to byłbym bardzo wdzięczny ! Dziękuję za odpowiedzi Pozdrawiam Wetne się chamsko w Waszą rozmowę U mnie w obecnej chwili konsola z 2017, Zelda rozładowuje baterie w ok 2h 50 min, Assassins Black Flag w ok 2h, Xenoblade jakies 4h, mariana nie pamietam bo dawno gralem ale trzymala sporo, mniejsze tytuły po ok 6h wiec zywotnosc baterii jak na razie jest zadowalająca te modele V2 maja ponoc 40% więcej żywotności wiec powinieneś miec luzik. 1 Cytuj
sha7dow 0 Opublikowano 21 lutego 2021 Opublikowano 21 lutego 2021 8 minut temu, Strife napisał: Wetne się chamsko w Waszą rozmowę U mnie w obecnej chwili konsola z 2017, Zelda rozładowuje baterie w ok 2h 50 min, Assassins Black Flag w ok 2h, Xenoblade jakies 4h, mariana nie pamietam bo dawno gralem ale trzymala sporo, mniejsze tytuły po ok 6h wiec zywotnosc baterii jak na razie jest zadowalająca te modele V2 maja ponoc 40% więcej żywotności wiec powinieneś miec luzik. To super , po prostu cały czas miałem obawy przez wzgląd na ciągle doładowywanie konsoli przed docka. Zazwyczaj każde ładowanie baterii w telefonie skraca jej żywotność , a skoro tutaj pogram zalozmy godzinę przenośnie i zejdzie mi 20% , a potem chce pograć w domu to z automatu ładuje mi do 100% i w ciągu dnia załóżmy robię 3-4 cykle ładowania i to mnie najbardziej martwi . Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 21 lutego 2021 Opublikowano 21 lutego 2021 Ja tak ładuje od dwóch lat i bateria mi nie straciła jakoś widocznie, czyli zużywa się w granicach normalnego zużycia. Cytuj
Strife 228 Opublikowano 21 lutego 2021 Opublikowano 21 lutego 2021 Rozładuje Ci sie to ładujesz, masz 70% wracasz do chaty chcesz pograć w doku to wkładasz i grasz też Ci sie ładuje. Ładuj kiedy chcesz i jak Ci najwygodniej, swojego czasu katowałem ile wlezie i bateria nadal trzyma fason. Cytuj
S_600 252 Opublikowano 23 lutego 2021 Opublikowano 23 lutego 2021 Ładowarka do tel 5.0V - 2.0A 10.0W nie spowoduje, że switch wybuchnie mi w twarz? Nie chce mi się codziennie oryginalnej ładowarki taszczyć do pracy. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 23 lutego 2021 Opublikowano 23 lutego 2021 Jak na razie ludziom wybuchały rzeczy tylko ze względu na to, że niektóre docki były źle wykonane jak na takie zadanie (nie miały kontrolera PD). Nie widziałem przypadku, by coś faktycznie złego się stało z innego powodu, czy to z ładowarkami z telefonu, czy powerbankami. Ludzie ładują Switcha ładowarkami z telefonu, ja też. Jakieś ryzyko pewnie jest, głównie takie, że zawsze coś się może zdarzyć w życiu, ale to nie jest objęte gwarancją. 1 Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 23 lutego 2021 Opublikowano 23 lutego 2021 Stać się nic nie stanie ale nie będzie się ładował podczas grania a i uśpiony będzie ładował się stosunkowo wolno. 1 Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 7 marca 2021 Opublikowano 7 marca 2021 (edytowane) Mam prośbę, poleci ktoś jakieś wytrzymałe joycony dla dziecka? Bo te oryginalne dla 5-6 latka to długo nie wytrzymują. Jakieś tanie, nie za duże, z tytanowymi analogami. Nie muszą mieć wszystkich funkcji. Edytowane 7 marca 2021 przez zdrowywariat Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 7 marca 2021 Opublikowano 7 marca 2021 https://www.amazon.co.uk/TUTUO-Controller-Replacement-Bluetooth-Compatible/dp/B08CVNXNXF/ref=mp_s_a_1_40_sspa?dchild=1&keywords=joycons+nintendo+switch&qid=1615138369&sprefix=joycons&sr=8-40-spons&psc=1&spLa=ZW5jcnlwdGVkUXVhbGlmaWVyPUEyU0JQS0pFUVIxU0lVJmVuY3J5cHRlZElkPUEwMzYwOTYyMlBCNjVSVUlTUVFTUCZlbmNyeXB0ZWRBZElkPUEwMjkyNjgxMzNMQkk3SUYxVEg3UiZ3aWRnZXROYW1lPXNwX3Bob25lX3NlYXJjaF9tdGYmYWN0aW9uPWNsaWNrUmVkaXJlY3QmZG9Ob3RMb2dDbGljaz10cnVl Miał to ktoś w rękach? Cytuj
Basior 1 084 Opublikowano 5 kwietnia 2021 Opublikowano 5 kwietnia 2021 Ktoś rozkręcał Switcha? Ma ktoś zestaw srobokretow do polecenia, żeby go rozkręcić bez problemu? Chodzi głównie o tablet, bo wyje czasem wiatrak niemiłosiernie i chciał kurzu się pozbyć. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 5 kwietnia 2021 Opublikowano 5 kwietnia 2021 1 godzinę temu, Basior napisał: Ktoś rozkręcał Switcha? Ma ktoś zestaw srobokretow do polecenia, żeby go rozkręcić bez problemu? Chodzi głównie o tablet, bo wyje czasem wiatrak niemiłosiernie i chciał kurzu się pozbyć. To zależy czy chcesz byle jaki, żeby tylko tego Switcha rozkręcić, czy chcesz fajny zestawik dobrej jakości do wszystkiego, żeby po prostu mieć, bo zawsze się przyda (112 bitów)? Czy chcesz coś za parę złotych, czy coś w cenie jednej gry? Cytuj
Basior 1 084 Opublikowano 5 kwietnia 2021 Opublikowano 5 kwietnia 2021 9 minut temu, zdrowywariat napisał: To zależy czy chcesz byle jaki, żeby tylko tego Switcha rozkręcić, czy chcesz fajny zestawik dobrej jakości do wszystkiego, żeby po prostu mieć, bo zawsze się przyda (112 bitów)? Czy chcesz coś za parę złotych, czy coś w cenie jednej gry? Może być droższy zestaw. 112 bit jakiś konkretny polecasz? Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 5 kwietnia 2021 Opublikowano 5 kwietnia 2021 1 minutę temu, Basior napisał: Może być droższy zestaw. 112 bit jakiś konkretny polecasz? Mam ten, bardzo dobrze wykonany, mam już go kilka lat, nic złego się z nim nie dzieje, przydał się już nieraz, warto mieć: https://eleshop.eu/ifixit-pro-tech-gereedschapsset-2847.html Długo szukałem i ten był najfajniejszy, jest jeszcze Xiaomi na baterię, tylko że bity nie są w jednym pudełku. 1 Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 5 kwietnia 2021 Opublikowano 5 kwietnia 2021 A sprawdzileś czy jest tam końcówka do patentowych śrubek nintendo? Trójkątny? Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 5 kwietnia 2021 Opublikowano 5 kwietnia 2021 (edytowane) 53 minuty temu, NemoKOF napisał: A sprawdzileś czy jest tam końcówka do patentowych śrubek nintendo? Trójkątny? Wszystko jest, rozkręcałem joycona. Poza tym jest lista bitów, jakby ktoś chciał sprawdzić, czy jest to czego szuka. Zastanawiałem się też nad wowstickiem 1F+ Xiaomi, też się prezentuje ok. Tylko że zawiera połowę tego, co ten w linku, bo to taki podwójny zestaw, stąd też większy śrubokręt. Jest wersja pół mniejsza. Edytowane 5 kwietnia 2021 przez zdrowywariat Cytuj
panHavan 5 Opublikowano 12 lipca 2021 Opublikowano 12 lipca 2021 Panowie, jaką kartę pamięci i dlaczego do Switch'a polecacie? przeglądnąłem na szybko forum i nie znalazłem takiego tematu, więc aby nie śmiecić to tu zapytam Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 12 lipca 2021 Opublikowano 12 lipca 2021 Ja zacząłem od 128gb. Obecnie mam 512. Zależy ile planujesz robić zakupów z eShop. Ja mam więcej gier jak czasu Cytuj
Damk 98 Opublikowano 12 lipca 2021 Opublikowano 12 lipca 2021 Prawo Murphy'ego - jeżeli pamięci może zabraknąć, to prędzej czy później zabraknie. Preferuję pudełka, więc założyłem sobie, że te 128GB wystarczy. Rzeczywistość jednak szybko to zweryfikowała. Przeceny gierek sięgające powyżej 80% skuszą nawet mnie. Do tego jakieś aktualizacje, czy choćby demka, które też potrafią ważyć swoje. Używam teraz karty 256GB i aktualnie mam jakieś 80 GB wolnego miejsca... Cytuj
panHavan 5 Opublikowano 12 lipca 2021 Opublikowano 12 lipca 2021 Bardziej mi chodziło o informację czy pakować się w jakieś ultraszybkie karty czy zwykłe 100mb zapisu / odczytu wystarczy? czy jest jakaś różnica odczuwalna? Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 12 lipca 2021 Opublikowano 12 lipca 2021 Nie ma. Dobry samsung I sandisk I tyle. Switch ma wolny czytnik SD. Jedynie zadbaj, żeby to nie była pseudo promocja z allegro czy Ali bo jest pełno podrób. Polecam rozejrzeć się w marketach i na Amazonie. Cytuj
Damk 98 Opublikowano 12 lipca 2021 Opublikowano 12 lipca 2021 Nintendo podaje dwa parametry: Cytat High-speed microSD card recommendations: UHS-I (Ultra High Speed Phase I) compatible Transfer speed 60 - 95 MB/sec (the higher the transfer speed, the better gameplay experience on Nintendo Switch) Ogólna zasada się sprawdza: Spoiler Różnice to zazwyczaj pojedyncze sekundy w ładowaniu, więc nie warto przepłacać. Ważne by to były oryginalne "markowe" karty, a nie jakieś podróby czy inne noname. Cytuj
panHavan 5 Opublikowano 13 lipca 2021 Opublikowano 13 lipca 2021 Dzięki wielkie, to już wyczerpuje pulę pytań z mej strony Cytuj
adasiulko 201 Opublikowano 13 lipca 2021 Opublikowano 13 lipca 2021 3 godziny temu, panHavan napisał: Dzięki wielkie, to już wyczerpuje pulę pytań z mej strony Karta pamięci SanDisk Ultra microSDXC 256GB za 139,99 zł w RTV Euro AGD (lowcygier.pl) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi