Gromit 244 Opublikowano 26 września 2017 Opublikowano 26 września 2017 (edytowane) Dodam jeszcze, że też próbowałem rozpoznać temat przed zakupem Switcha. Numer seryjny jest na pudełku (przynajmniej moje pudełko bundle ze Splatoonem 2 ma ten numer pod spodem), ale ciężko w internecie znaleźć informacje jak rozszyfrować rok i tydzień produkcji - nie jest to napisane wprost w numerze. Kontaktowałem się z kilkoma sklepami z grami i pytałem, z jakiej partii produkcyjnej pochodzą ich Switche - wszyscy odpisywali, że powinny być z tej nowszej, ale nie dają gwarancji. W związku z tym dla pewności wziąłem bundle. Jak masz wątpliwości, to może być najlepsza opcja, już za miesiąc bundle z Odyssey. Edytowane 26 września 2017 przez Gromit Cytuj
pattro 225 Opublikowano 26 września 2017 Opublikowano 26 września 2017 (edytowane) A czy zestaw z grą Mario + Rabbids: Kingdom Battle jest z pierwszej dostawy czy nie? :D (kupione w RTV Euro AGD) :D Edytowane 26 września 2017 przez pattro Cytuj
Gumiś_JaGoDa 961 Opublikowano 26 września 2017 Opublikowano 26 września 2017 A czy zestaw z grą Mario + Rabbids: Kingdom Battle jest z pierwszej dostawy czy nie? :D (kupione w RTV Euro AGD) :D chyba sie nie da, w cywilizacji juz dawno pierwsze egzemplarze wyprzedali, u nas pewnie jeszcze sie znajdzie gdzies sklep tym handlujacy moze na bundla sie zdecydujesz? byl z splatoonem2, z krolikami, zaraz bedzie z mario oddyssey - wtedy raczej masz 100% pewnosc, ze wkladaja revizje bez wady Czytasz czasem wcześniejsze posty? 1 Cytuj
pattro 225 Opublikowano 26 września 2017 Opublikowano 26 września 2017 Nie jestem jeszcze aż tak obeznany w temacie N więc przepraszam bo nie skojarzyłem o co chodzi ;) Cytuj
bebbop 282 Opublikowano 26 września 2017 Opublikowano 26 września 2017 (edytowane) Wedlug mnie z oficjalnych bundlii to wyszedl tylko Splatoon oraz zaraz Marian. Ten z krolikami to poprostu dorzucona do konsoli gra, wiec nie ma pewnosci z jakiej partii pochodzi konsola. Na zagranicznych sklepach nie widze, aby zestaw z krolikami mial swoja unikalna szate graficzna jak w Splatoonie, czy Marianie. Edytowane 26 września 2017 przez bebbop Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 26 września 2017 Opublikowano 26 września 2017 Bluber bral z bundlem z krolikami i wydawalo mi sie ze mial dedykowane pudelko O ile bundle z mario ma swoje czerwone joycony to bundle z splatoonem w eu ma czerwono-niebieskie, a nie jak np w kkw specjalne splatoonowe kolorki Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 26 września 2017 Opublikowano 26 września 2017 A da się jakoś po pudełku poznać czy konsola jest z premiery czy jakaś aktualna dostawa? Bo trochę lipa kupować nowy sprzęt, a potem musieć go od razu na gwarancję wysyłać :/ P.S. Czemu jak się pisze "re.wi.zje" (bez kropek) to forumek automatycznie zamienia to na "kupy" XD Dziwne... dziala normalnie. Sprawdz raz jeszcze :P. Tez chetnie bym sie dowiedzial gdzie to sprawdzic, ale raczej mam rowniez pierwszy rzut (mimo, ze kupilem dopiero pod koniec kwietnia jakos). Cytuj
Gromit 244 Opublikowano 26 września 2017 Opublikowano 26 września 2017 Jeszcze jedna rzecz: joy-cony jako oddzielne urządzenia mają swoje własne numery seryjne, które można sprawdzić tylko w systemie konsoli. Raczej te numery trzeba sprawdzać, żeby wiedzieć, czy joy-cony są sprzed naprawy usterki czy po. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 26 września 2017 Autor Opublikowano 26 września 2017 numery seryjne joyconow mozesz tez sprawdzic na folijkach w ktorych sie znajduja, wiec nie musisz nawet uruchamiac konsoli, zeby te nr sprawdzic ;) Cytuj
Gromit 244 Opublikowano 27 września 2017 Opublikowano 27 września 2017 Ale do tego trzeba już otworzyć pudełko z konsolą, więc mimo wszystko ciężej to sprawdzić przed zakupem ;) W każdym razie jeszcze raz: jeśli ktoś chce uniknąć problemów z joy-conami, to niech weźmie bundla ze Splatoonem 2 albo poczeka na bundle z Mario. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 27 września 2017 Opublikowano 27 września 2017 Tylko, że bundle z Mario to chyba cyfra? Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 27 września 2017 Opublikowano 27 września 2017 Tylko, że bundle z Mario to chyba cyfra? Niestety tak... :( A w tym bundlu z królikami gra jest w formie fizycznej? I w ogóle jeśli to jest oficjalny bundle, to Nintendo już tam raczej sprawdzało czy "pady" poprawnie działają? Przecież bardziej im się opłaca to sprawdzić na miejscu niż potem obsługiwać reklamację. A właśnie - i jak w ogóle jest z działem obsługi klienta w naszym zapomnianym przez Nintendo kraju? Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 27 września 2017 Opublikowano 27 września 2017 Z czym? ;) Ja dogadywałem się ze sklepem. Wizja była taka że odsyłam JoyCona do sklepu, sklep wysyła do Czech. Po 2-3 tygdniach wraca naprawiony/nowy. Udało mi się na szczęście dogadać ze sklepem że mi wymienili na nowego ze swojego stanu (była to tylko ich dobra wola - status stałego klienta z dużą ilością zamówień zrobił swoje). Cytuj
yaczes 14 478 Opublikowano 27 września 2017 Opublikowano 27 września 2017 Z czym? ;) Ja dogadywałem się ze sklepem. Wizja była taka że odsyłam JoyCona do sklepu, sklep wysyła do Czech. Po 2-3 tygdniach wraca naprawiony/nowy. Przewaznie 5-6. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 27 września 2017 Autor Opublikowano 27 września 2017 No jest serwis nasz polski. w Czechach. Generalnie takie sprawy załatwiasz przez sklep, jak Kyo wspomniał. Zależnie od sklepu, wysyłasz im albo Joy-cona albo cala konsole, oni do Czech i 2-3 tygodnie wraca nowy/naprawiony joy-con/konsola do Ciebie. Bundle z kórlikami miał grę w pudle o ile pamiętam, bluber taki bundle kupił, ale to chyba nie jest "oficjalny" pack ;) Tak czy inaczej - to już na 100% jest Switch z nowych partii. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 27 września 2017 Opublikowano 27 września 2017 Z czym? ;) Ja dogadywałem się ze sklepem. Wizja była taka że odsyłam JoyCona do sklepu, sklep wysyła do Czech. Po 2-3 tygdniach wraca naprawiony/nowy. Przewaznie 5-6. To mi się upiekło... Te 2-3 tygodnie to info jakie dostałem ze sklepu Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 27 września 2017 Autor Opublikowano 27 września 2017 bo takie info podaje sam conquest, ale wiadomo jak to bywa... Cytuj
chodznaspacer 4 Opublikowano 29 września 2017 Opublikowano 29 września 2017 Wracając do tematu docków, co o tym myślicie? Miał ktokolwiek z tym styczność? https://www.amazon.de/Switch-Dock-Mount-Anti-Kratzer-Leichtgewichtig-Schwarz/dp/B075VM9P12/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1506679177&sr=8-2&keywords=basstop&th=1 Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 29 września 2017 Opublikowano 29 września 2017 (edytowane) Przeczytaj uważnie co to jest, tu nie ma elektroniki. Musisz ją przełożyć z oryginalnego docka. Już lepiej z Chin komplet ściągać. To jest tylko zamienna obudowa. Polecam nowy kabelek: https://pl.aliexpres...-51ccd628c078-1 albo cały tani dock: https://pl.aliexpres...-51ccd628c078-3 Ten kabelek ma dużą końcówkę zapobiegającą wysunięci z docka. Ja mam zwykły który raz na 2-3 dni trzeba poprawić. Nic strasznego: https://pl.aliexpres...6e323ee3b783-22 Edytowane 29 września 2017 przez NemoKOF Cytuj
chodznaspacer 4 Opublikowano 29 września 2017 Opublikowano 29 września 2017 Przeczytaj uważnie co to jest, tu nie ma elektroniki. Musisz ją przełożyć z oryginalnego docka. Już lepiej z Chin komplet ściągać. To jest tylko zamienna obudowa. Polecam nowy kabelek: https://pl.aliexpres...-51ccd628c078-1 albo cały tani dock: https://pl.aliexpres...-51ccd628c078-3 Ten kabelek ma dużą końcówkę zapobiegającą wysunięci z docka. Ja mam zwykły który raz na 2-3 dni trzeba poprawić. Nic strasznego: https://pl.aliexpres...6e323ee3b783-22 Wiem, dla mnie żaden problem żeby bebechy przełożyć. Linków nie da rady otworzyć :/ Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 29 września 2017 Opublikowano 29 września 2017 Poprawię za chwilę z kompa. Cytuj
pattro 225 Opublikowano 1 października 2017 Opublikowano 1 października 2017 Czy po jakimś czasie ta klapka na gry zacznie lepiej chodzić? Bo obecnie użyty dziś pierwszy raz irytuje mnie tym że ciężko włożyć grę :( kwestia wprawy czy wyrobienia klapki? :D Cytuj
kazuyoshi 231 Opublikowano 1 października 2017 Opublikowano 1 października 2017 Kwestia wprawy -- ta klapka niestety jest wkur..ająca. Cytuj
pattro 225 Opublikowano 1 października 2017 Opublikowano 1 października 2017 Kwestia wprawy -- ta klapka niestety jest wkur..ająca. Dzięki! ;) I jeszcze jedno pytanie przy wkładaniu do docka muszę jakby Switchem trafić i dopiero łapie obraz. Podczas wsadzania mignie na docku zielone zgaśnie po delikatnym poprawieniu konsoli zapala się i jest obraz. Kwestia wprawy czy może coś robię źle? :) + Switch jest świetny! Cichy, zgrabny i grafika jest naprawdę ok! Posiadam trzy gry w tym Fife 18 ale wygrała Zelda... a rano do pracy :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi