Skocz do zawartości

"Zielony jak ta trawa" - Switch Ver.

Rayos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Na ten moment kompatybilności wstecznej nie ma w ogóle. Za jakiś czas będzie można zagrać w gry z NESa i tyle wiadomo w temacie. Kwestia innych konsol jest tajemnicą.

Jeżeli zależy ci na Zeldach i Xenobladeach to najlepszym rozwiązaniem będzie zakup WiiU, na którym odpalisz także gry z Wii oraz gry z N64, NESa i SNESa kupując je cyfrowo.

Możesz też przerobić WiiU, dzięki czemu odpalisz na nim gry z Gamecube'a.

Szczerze mówiąc jeżeli możesz sobie na razie odpuścić Xenoblade X oraz Zeldę BOTW (gry na WiiU) i kupić po prostu zwykłe Wii za 200zł, gdzie ograsz wszystko do Wii włącznie. Czy to oficjalnie (do Wii możesz włożyć płytki z Gamecube'a) czy po dokonaniu banalnej przeróbki i odpalaniu gier z USB.

Edytowane przez ragus
Opublikowano
1 minutę temu, ragus napisał:

Na ten moment kompatybilności wstecznej nie ma w ogóle. Za jakiś czas będzie można zagrać w gry z NESa i tyle wiadomo w temacie. Kwestia innych konsol jest tajemnicą.

Uff. Dobrze, że w takim razie nie złapał mnie impuls kupowania. 

A ja się głupi napaliłem :(

Opublikowano

Nie, żebym próbował coś komuś wmówić ale... czy konsoli nie kupuje się dla NOWYCH gier a nie dla możliwości zagrania w pozycje starsze? :notsure: Switchowi można parę rzeczy zarzucić, ale, żeby go nie kupować bo nie ma (jeszcze) Virtual Console? 

Opublikowano

No ale skoro jasno i wyraźnie opisuje, że chciałby nadrobić zaległości w nintendowych tematach to na grzyba mu obecnie Switch jak przecież nie ogra starszych pozycji? Skoro planuje zakup tego cuda za rok to niech kupi Wii U / Wii z DS Lite lub 3DS'em i ogra bardzo wiele pozycji z ostatnich 10-15 lat.  

Opublikowano

@szczudel moim zdaniem lepiej brać Switcha teraz i  razem z nami, cieszyć się z nowych gier. 

A co do zaległości z Wii, Wii U czy 3DSa, to mogę się założyć, że Switch dostanie kilka ciekawych remasterów z wcześniej wymienionych platform. 

Także bierz chłopie Switcha i przeżywaj na bieżąco :)  Zelda BOTW, Super Mario Odyssey, Splatoon 2, Xeno 2, Mario Kart 8 Delux, Arms, Mario + Rabidds do tego cała masa indyków,..............kurna panie, na switch masz już co nadrabiać ;) 

Opublikowano

No jak bardzo chłopak chce nadrabiać to akurat kupić Wii to śmieszna kwota teraz. Gier sporo, sztosy latają w dobrych cenach, jak człowiek oleje np niemiecką okładkę to Galaxy kupisz za 50 zł nieraz. Pierwsze wii (pierwszy model) odpali też gry z GC (pad i karta wymagane). WiiU kupić trochę gorzej, mniej tego na rynku. Ale jeśli nie boisz się homebrew to odpalisz na nim gry z U, Wii, GC, N64, SNESa i NESa :-)

A jak jednak chcesz przenośnie grać to New 3ds czy New 2ds to dalej świetny wybór. Życia nie starczy na ogarnie wszystkich sztosów. Odpalisz gry z 3ds, ds i masz sporo tytułów ze Snesa I NESa na eshopie. 

Opublikowano
8 godzin temu, kazuyoshi napisał:

@szczudel moim zdaniem lepiej brać Switcha teraz i  razem z nami, cieszyć się z nowych gier. 

A co do zaległości z Wii, Wii U czy 3DSa, to mogę się założyć, że Switch dostanie kilka ciekawych remasterów z wcześniej wymienionych platform. 

Także bierz chłopie Switcha i przeżywaj na bieżąco :)  Zelda BOTW, Super Mario Odyssey, Splatoon 2, Xeno 2, Mario Kart 8 Delux, Arms, Mario + Rabidds do tego cała masa indyków,..............kurna panie, na switch masz już co nadrabiać ;) 

Problem w tym, że "na bieżaco" to dla mnie żadna zaleta. Naleze do tych ludzi co nie wydaja na nowe gry więcej niż 100pln i nie mówię o uzywkach tylko nówkach/cyfrówkach. PS3 wyczekałem chyba 3 lata, Ps4 kupiłem dopiero w tym roku. Spokojnie Switch może poczekać ze 2 lata.

Co do sugestii innych o branie Wii. Nie chcę starej konsoli. Nie będę "łowił" gier i wyrywał ich sobie z kolekcjonerami. Polecanie mi Wii jest w moich oczach jak polecanie kupna PSXa aby zagrać w Suikodena. Konsola 100, gra 500. Bez żartów proszę.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, szczudel napisał:

PS3 wyczekałem chyba 3 lata

1 godzinę temu, szczudel napisał:

Nie chcę starej konsoli

Widzisz ty co piszesz? xD

Podawanie Suikodena to akurat najgorszy mozliwy przyklad. Dostepnosc gier na wii/wiiu jest wciaz bardzo dobra.

Edytowane przez Kinoji
Opublikowano

Co za typ xD Napisałem ci przecież, że najlepsze gry dorwiesz za 50 zł, pomyliłeś się o jedno "0" ;-) Jak nie chcesz kupować dla STARYCH gier STAREJ konsoli to o co ty nas pytasz? PS3 nie miało wstecznej kompatybilności też przecież, gry z PS2 nie chodzą na niej oprócz pierwszego modelu który coś tam emulował. Tak samo PS4, nie chodzą gry z PS3 i PS2 itd. Nie wiadomo czy Switch kiedykolwiek odpali gry z innych konsol. Ze SNESa czy NESa pewnie kiedyś tak ale Wii, GC? WiiU? Nikt z nas tego nie wie. Jak chcesz grać w klasyki to niestety musisz sobie sprawić klasyczną konsolę :-) Wii rozeszło się w ponad 100 mln sztuk - sprzęt i gry można kupić za dobre pieniądze.

Chcesz zjeść ciastko i mieć ciastko widzę. To się chyba nie uda.

Opublikowano
2 godziny temu, Kinoji napisał:

Widzisz ty co piszesz? xD

Podawanie Suikodena to akurat najgorszy mozliwy przyklad. Dostepnosc gier na wii/wiiu jest wciaz bardzo dobra.

Nie ma tu sprzeczności. Te zakupy były kiedy konsola był ciągle wiodąca i był "to aktualny" zakup. Nigdy nie kupiłem konsoli, poprzedniej generacji i nie zamierzam tego zmieniać. JEsli nawet za 3 lata kupię Switch to będzie to najnowsza stacjonarna konsola N na rynku.

• Minusik 1
Opublikowano
8 minut temu, szczudel napisał:

Nie ma tu sprzeczności. Te zakupy były kiedy konsola był ciągle wiodąca i był "to aktualny" zakup. Nigdy nie kupiłem konsoli, poprzedniej generacji i nie zamierzam tego zmieniać. JEsli nawet za 3 lata kupię Switch to będzie to najnowsza stacjonarna konsola N na rynku.

Ale co to zmienia? Gry masz tansze, konsole tansze, uzywki jeszcze tansze w obu przypadkach. Sprowadza sie do w twoim przypadku do tupniecia nozka i powiedzienia 'nie kupie z poprzedniej generacji bo bebe!' czy jest w tym jakas ukryta filozofia? Argument o walce z kolekcjonerami o "rzadkie" tytuly juz upadl.

Opublikowano
3 minuty temu, szczudel napisał:

Nie ma tu sprzeczności. Te zakupy były kiedy konsola był ciągle wiodąca i był "to aktualny" zakup. Nigdy nie kupiłem konsoli, poprzedniej generacji i nie zamierzam tego zmieniać. Jeśli nawet za 3 lata kupię Switch to będzie to najnowsza stacjonarna konsola N na rynku.

Jeśli nawet za 3 lata kupisz WiiU to będzie to najnowsza stacjonarna konsola N na rynku.

Switch to najnowsza konsola hybrydowa Nintendo, i - mimo iż dziś się ją tak nie nazywa - to nextgen, kolejna generacja.

Opublikowano (edytowane)

Switch pewnie nie odpali gier z Wii i WiiU więc tego nie osiągniesz za 3,4,5 lat (Wii może kiedyś, WiiU pewnie nigdy nie). A chciałeś grać w klasyki.

W dniu 26.11.2017 o 20:30, szczudel napisał:

...

Jak daleko wstecz sięga kompatybilnośc Switcha? Zależy mi na ograniu Zeld i Xenoblade'ów. Poza tym pewnie będę chciał grać w Mariany i inne exclusive'y które mnie przez ostatnie naście lat ominęły.

...

O to pytałeś prawda?

Więc jak chcesz ograć gry z ostatnich parunastu lat to Switch nie jest dla Ciebie po prostu i każdy z nas podał ci sposób na osiągnięcie tego, o co pytałeś.

EDIT: P.S. Tak jak @Damk pisze - najnowsza konsola stacjonarka to dalej WiiU a najnowszy handheld to dalej New 3DS - Switch jest gdzieś po środku tego wszystkiego.

Edytowane przez NemoKOF
Opublikowano

Jak chce Zeldy i Xenoblade'y grać to nie rozumiem czemu Wii U po prostu nie kupi. 

Możesz na tej konsoli odpalic Xenoblade Chronicles, Xenoblade Chronicles X, Zelde WW HD, Zelde TP HD, BoTW i wszystkie z eshopu, które wyszły czyli 

The Legend of Zelda
The Adventure of Link
Zelda 
A Link to the Past
Ocarina of Time
Majora's Mask
The Minish Cap
Phantom Hourglass
Spirit Tracks
Twilight Princess 
Link's Crossbow Training
Skyward Sword

w tym TP i SS jako wersje cyfrowe lub płytowe z Wii

Opublikowano
11 minut temu, Ficuś napisał:

nie kupi bo drogie, nie kupi bo konsola juz nie supportowana

czyli wychodzi na to, ze nie ma sprzetu ktory spelnia jego oczekiwania

no to pozostaje się zaje.bać 

Opublikowano
33 minuty temu, szczudel napisał:

Nie ma tu sprzeczności. Te zakupy były kiedy konsola był ciągle wiodąca i był "to aktualny" zakup. 

No to w tym wypadku najlepszym wyborem dla Ciebie będzie zakup 3DSa. Konsolka cały czas ma się dobrze jest najnowszym rasowym handheldem od Big N, nadal wychodzą  na nią nowe gry, a hitów ma tyle, że głowa mała, i jak dobrze sie rozejrzysz, to wyrwiesz te gry za stosunkowe małe pieniądze.

Cudów się jednak nie spodziewaj, gdyż gry i ogólnie produkty Nintendo trzymają pewien pułap cenowy, co dla niektórych jest nie do ogarniecia - no bo jak stare gry mogą tyle kosztować, przez co stopują sobie drogę do świetnej zabawy.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Chciałbym ograć Zeldy, ale bez kupowania konsol na które wyszły. Wolę grać w stare gry, ale tylko na nowych konsolach. No ciężka sprawa.

W tym roku sporo grałem na Wii (wyjąłem głównie w ramach przechodzenia wszystkich Zeld na hajpie na nową) i wiele gier z tej konsoli zaskakująco świetnie się trzyma. W skrócie mówiąc: w starą wersję Wind Wakera trudno się gra z tyloma irytującymi rzeczami, które naprawiono na Wii U (nieco podobnie jest zresztą z Zeldami z N64 i ich nowymi wersjami na 3DS-a). Przy czym te rzeczy irytują nawet bez znajomości nowej wersji, po prostu są oczywistymi wadami. Twilight Princess niby nie ma wiele zmian, ale i tak nowsze wersje jednak lepiej się gra, np. na Wii dzięki lepszemu obrazowi na nowych telewizorach, no i celowanie wiilotem to zawsze przyjemność. Skyward Sword wymaga akcesorium za 100 zł, które w sumie niemal tylko do tej gry jest przydatne, ale i tak mam wrażenie, że warto. To jedyna niemal gra w swojej kategorii, i do tego tak bogata i dobra, to pozostanie jedna z wybitnych pozycji "gamingu". W pierwszego Xenoblade w sumie najlepiej gra się na Classic Controllerze. To jedna z moich ulubionych gier XXI wieku, ale jakoś nie mam ochoty grać w nią znowu. Jednak ponad 100 godzin syci.

Edytowane przez ogqozo
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, _Be_ napisał:

Jak chce Zeldy i Xenoblade'y grać to nie rozumiem czemu Wii U po prostu nie kupi. 

Możesz na tej konsoli odpalic Xenoblade Chronicles, Xenoblade Chronicles X, Zelde WW HD, Zelde TP HD, BoTW i wszystkie z eshopu, które wyszły czyli 

The Legend of Zelda
The Adventure of Link
Zelda 
A Link to the Past
Ocarina of Time
Majora's Mask
The Minish Cap
Phantom Hourglass
Spirit Tracks
Twilight Princess 
Link's Crossbow Training
Skyward Sword

w tym TP i SS jako wersje cyfrowe lub płytowe z Wii

Zaintrygowałeś mnie. Jak sie na WiiU gra w Xenoblade'y? Tylko ten tabletowy pad, czy jest możliość grania na normalnym padzie?

I czy te gry od Sakaguchiego sa na WiiU - Last story i chyba było coś jeszcze. Na myśl przychdzi mi Lost Odyssey ale to przeciez na Xa było ( i nawet ograłem). Gamerankings mówi Wii, ale czy jest tam wsteczna kompatybilność i gra w E-shopie, bo allegro odstrasza.

Edytowane przez szczudel