Rayos 3 170 Opublikowano 19 stycznia 2018 Autor Opublikowano 19 stycznia 2018 już mówione i wałkowane setki razy - licznik wewnętrzny w xeno jest zepsuty, podobnie jak licznik wewnętrzny w Wiedźminie 3. Nie zwracaj na to uwagi po prostu, zewnętrzne naliczanie (tam gdzie sprawdzasz godziny grania na koncie) będziesz miał normalnie. Cytuj
Strife 228 Opublikowano 19 stycznia 2018 Opublikowano 19 stycznia 2018 To dlaczego u mnie jest normalnie? Pokazuje mi tyle godzin ile przegrałem, ale zawsze wyłączam konsole nie daję jej w sleepa. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 19 stycznia 2018 Autor Opublikowano 19 stycznia 2018 mi też czasem pokazuje normalnie, a czasem leci czas no bug po prostu w grze. EDIT odnośnie posta Kinoji - nie doczytałem, on ma rację, nie nalicza Ci bo całkiem konsolę wyłączasz. Cytuj
Kinoji 763 Opublikowano 19 stycznia 2018 Opublikowano 19 stycznia 2018 13 minut temu, Strife napisał: ale zawsze wyłączam konsole nie daję jej w sleepa. prawdopodobnie wlasnie dlatego Cytuj
kazuyoshi 231 Opublikowano 19 stycznia 2018 Opublikowano 19 stycznia 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, creatinfreak napisał: Przedwczoraj grałem w xeno (save pokazywał 5:30h) i po prostu wcisnąłem wyłącznik (sleep mode). Wczoraj odpalam konsole i dalej gram, robię save po skończeniu questa i pokazuje mi 28h. Wtf? Wam też zlicza godziny w sleep mode? Na to wychodzi, że trzeba wyłączać grę/konsolę. Jak to u was wygląda? No ja w profilu konsoli mam naliczone ponad 80 godzin, a w grze pokazuje ponad 180 godzin Nie powiem, trochę to denerwuje, ale co zrobić. Gdyby Nintendo nie cisnęło Monolith żeby mieć wielką grę już na święta 2017, to zapewne półroczna obsuwa dałaby im sporo czasu na poprawę większości błędów i niedoróbek. Niestety takiego czasu nie dostali i Xeno 2 - pomimo, że jest to świetny JRPG na mocne 88/100, jest naszpikowany bugami, jak dobra kasza skwarkami Edytowane 19 stycznia 2018 przez kazuyoshi Cytuj
Strife 228 Opublikowano 19 stycznia 2018 Opublikowano 19 stycznia 2018 Jak dla mnie to 200/100 , a tak po za tym to za dużo Samych Swoich się oglądało prawda 1 Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 19 stycznia 2018 Opublikowano 19 stycznia 2018 Dzięki. Nie wiedziałem, że było wałkowane bo temat śledzę od świąt, czyli od kupna konsoli. Ale chyba właśnie ten temat służy do pytań i odpowiedzi Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 19 stycznia 2018 Autor Opublikowano 19 stycznia 2018 no nic nie szkodzi dobrze, że wyjaśnione Cytuj
tomek1906 18 Opublikowano 20 stycznia 2018 Opublikowano 20 stycznia 2018 Gdzie wy sprawdzacie te godziny? chyba ślepy jestem. Mam zelde i mario? Cytuj
bulaxyz82 168 Opublikowano 20 stycznia 2018 Opublikowano 20 stycznia 2018 Lewy górny róg. Szukaj w profilu. Tylko, że przybliżona liczba godzin pojawi się dopiero po 10 dniach od uruchomienia danego tytułu. 1 Cytuj
sprite 1 784 Opublikowano 21 stycznia 2018 Opublikowano 21 stycznia 2018 I pamiętaj że musisz wyłączyć gierkę(tylko raz), żeby Ci pokazało liczbę godzin w profilu. 1 Cytuj
Strife 228 Opublikowano 27 stycznia 2018 Opublikowano 27 stycznia 2018 Co będzie lepsze dla 10 latka Splatoon 2 czy Mario Kart 8? Co daje więcej radochy z gry, bo w Mariosie zebrał już ponad 700 księżyców i przydałoby się coś nowego. Cytuj
funditto 657 Opublikowano 27 stycznia 2018 Opublikowano 27 stycznia 2018 Obie świetne, ale chyba jednak Mario Kart ma niższy próg wejścia 1 Cytuj
Daffy 10 546 Opublikowano 27 stycznia 2018 Opublikowano 27 stycznia 2018 Zdecydowanie mk8d, wbrew pozorom farbki sa bardzo skillowe 1 Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 27 stycznia 2018 Opublikowano 27 stycznia 2018 Zawsze może z wiadrem i wałkiem biegać xD. 1 Cytuj
Strife 228 Opublikowano 27 stycznia 2018 Opublikowano 27 stycznia 2018 Widać u Ciebie się sprawdziło Cytuj
Bud 11 Opublikowano 1 lutego 2018 Opublikowano 1 lutego 2018 Miał ktoś taki problem przy transferze danych z konsol ze obie konsole wolały o podłączenie ładowarki? Podłączyłem z kumplem obie do ładowarek i nic nadal tylko info o tym żeby podłączyć ac adapter i jedynie do kliknięcia cancel. Mamy tej sam soft 4.1 baterie na prawie full itd... Cytuj
Szwed 637 Opublikowano 4 lutego 2018 Opublikowano 4 lutego 2018 Chciałem sobie sprawić Switcha, ale ze względu na to gdzie mieszkam mam tylko dostęp do wersji japońskiej i hongkońskiej konsoli. Region locka nie ma, ale jak wygląda zmiana języka w menu? Można zmienić język na angielski? Jak z grami? Czy np w takiej Zeldzie będę mógł pograć po angielsku, jeśli kupię grę z japońskiej dystrybucji? Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 4 lutego 2018 Opublikowano 4 lutego 2018 (edytowane) 3 godziny temu, Szwed napisał: Chciałem sobie sprawić Switcha, ale ze względu na to gdzie mieszkam mam tylko dostęp do wersji japońskiej i hongkońskiej konsoli. Region locka nie ma, ale jak wygląda zmiana języka w menu? Można zmienić język na angielski? Jak z grami? Czy np w takiej Zeldzie będę mógł pograć po angielsku, jeśli kupię grę z japońskiej dystrybucji? Na pewno nie będziesz ograniczony językiem japońskim w menu bo od tego zależy również w jakim regionie ustawisz sobie konto. Konto możesz założyć na każdy region i wtedy spokojnie będziesz miał dostępny język angielski (jeżeli będzie to konto EU/US). Normalnie wtedy też kupisz zachodnie wydania gier (cyfrowo of course) i ograsz je po angielsku. Z tego co też widziałem wiele Japońskich gier posiada i tak opcje wyboru j. angielskiego (jak I Am Setsuna) jednak tutaj musiałbyś szukać po stronach od Big N w jakim języku jest dostępna dana gra na dany region. Tak czy siak możliwości masz i nie musisz martwić się o język. Tym razem Nintendo odrobiło zadanie domowe. Edytowane 4 lutego 2018 przez chrno-x Cytuj
Szwed 637 Opublikowano 5 lutego 2018 Opublikowano 5 lutego 2018 7 godzin temu, chrno-x napisał: Na pewno nie będziesz ograniczony językiem japońskim w menu bo od tego zależy również w jakim regionie ustawisz sobie konto. Konto możesz założyć na każdy region i wtedy spokojnie będziesz miał dostępny język angielski (jeżeli będzie to konto EU/US). Normalnie wtedy też kupisz zachodnie wydania gier (cyfrowo of course) i ograsz je po angielsku. Z tego co też widziałem wiele Japońskich gier posiada i tak opcje wyboru j. angielskiego (jak I Am Setsuna) jednak tutaj musiałbyś szukać po stronach od Big N w jakim języku jest dostępna dana gra na dany region. Tak czy siak możliwości masz i nie musisz martwić się o język. Tym razem Nintendo odrobiło zadanie domowe. Dzięki! Pogrzebię po Wikiach i innych, może coś będzie. Temat tak wróci dopiero pod koniec miesiąca bo w Chinach zaraz nowy rok i kurierzy przestają pracować. Co do wersji cyfrowych to właśnie bym się na nie nie nastawiał, bo serwisy Nintendo strasznie gryzą się z chińskim internetem i ogromnym problemem jest ściągnięcie aktualizacji do 3DS-a, albo Pokemonów przez gifta... Dlatego jeśli już, to albo wydania japońskie (jeśli miałyby angielski), albo import z domu Cytuj
Bud 11 Opublikowano 14 lutego 2018 Opublikowano 14 lutego 2018 Kupiłem właśnie nowe joycony no i żeby tym razem czegoś nie zepsuć - czy wciskacie ten guzik z tyłu tylko przy wyciaganiu pada ze Switcha czy też trzymacie go wciśniętego gdy wkładacie pada z powrotem do Switcha? Cytuj
Strife 228 Opublikowano 14 lutego 2018 Opublikowano 14 lutego 2018 Ja normalnie wkładam, bez trzymania, tam jest tylko zaslepka pod tym przyciskiem żeby skrzętnie wychodził z tableciku. Cytuj
Bud 11 Opublikowano 14 lutego 2018 Opublikowano 14 lutego 2018 Drugie pytanie: świeżo kupiłem właśnie żółte kontrolery, założyłem i od nowości jeden z nich już się trochę rusza na boki. czy to normalne? Bo widzę po necie ze chyba nie do końca u wszystkich... wiem se są na to fixy ale żeby nówka z pudelka.... Cytuj
AvengerGT 9 Opublikowano 14 lutego 2018 Opublikowano 14 lutego 2018 (edytowane) Jak wyżej, tylko przy wyciąganiu. Nic przy wkładaniu nie blokuje joyconów, a samo pstryknięcie temu towarzyszące jest na tyle soczyste, że wydaje się być jedynym słusznym Z drugiej strony wciskanie tych guzików nie powinno być szkodliwe, więc jak kto woli. Na boki, czy bardziej góra dół? W sumie w każdym przypadku nie jest to normalne. Edytowane 14 lutego 2018 przez AvengerGT Cytuj
Bud 11 Opublikowano 14 lutego 2018 Opublikowano 14 lutego 2018 Na boki tylko jeden lewy nówka z pudelka właśnie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi