Skocz do zawartości

"Zielony jak ta trawa" - Switch Ver.

Rayos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamówiłem sobie dziś słuchawki Arctis 7.

I po czasie widzę na necie, że nie wystarczy po prostu podłączyć pod usb, tylko trzeba jakieś myki stosować z dodatkowym kablem stosować.

Jaki kabel jest jeszcze potrzebny?

Jaka długość?

Inna sprawa - skoro to wymaga takiego zachodu to może już lepiej podłączyć w podobny sposób pod telewizor?
Próbował ktoś? Są jakieś lagi?

Opublikowano
W dniu 30.06.2018 o 11:06, Lipa napisał:

Dziękuję, karta zamówiona

Pokrowiec też jesteś któryś lepszy, czy raczej to samo i wyglądem się różnią? Widziałem z BigBena i zwykłe od Nintendo

Mi dzisiaj dotarł pokrowiec z tej aukcji http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7238412015.

Wcześniej miałem ten oryginalny od Nintendo i ten jest zdecydowanie lepszy. Ma z ochroną więcej wspólnego niż ten oryginalny.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Basior napisał:

Zamówiłem sobie dziś słuchawki Arctis 7.

I po czasie widzę na necie, że nie wystarczy po prostu podłączyć pod usb, tylko trzeba jakieś myki stosować z dodatkowym kablem stosować.

Jaki kabel jest jeszcze potrzebny?

Jaka długość?

Inna sprawa - skoro to wymaga takiego zachodu to może już lepiej podłączyć w podobny sposób pod telewizor?
Próbował ktoś? Są jakieś lagi?

Też kupiłem kilka dni temu arctisy 7. Kabelek jaki potrzebujesz to 3 zylowy 3,5 mm audio. Taki:

https://www.mediaexpert.pl/przewody-audio-video/kabel-jack-3-5-mm-jack-3-5-mm-hama-0-75-m,id-368987?gclid=CjwKCAjwyMfZBRAXEiwA-R3gMw4TWV3Kk0PGHbbIYbaTomcbbc1O4zNVKxrKIT7yvH5aKuTQ7QUnbBoCizoQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CM6nyNyV8dsCFYnWmgod9AQGww

Tutaj masz schemat jak podłączyć słuchawy bezprzewodowo do switcha:

https://support.steelseries.com/hc/en-us/articles/115000043712-Can-I-use-a-wireless-headset-with-Nintendo-Switch-

edit: tylko zwróć uwagę na grubość końcówki kabla bo może nie zmieścić się do otworu w donglu. Musi być cieniutka.

Edytowane przez sprite
  • Plusik 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Backupy fat32 lub exfat. 

Emulatory fat32

Lakka fat32

Gry homebrew fat32

Na exfat pliki się psują I prędzej czy później po korzystaniu z homebrew czeka Cię format karty. Najgorzej jak się uszkodzi 60h save z pokemonów z gba/nds :)

Można gry pociąć by się zmieściły na fat32. Domyślnie gry od Nintendo z eshopu też są pocięte na ok 20 kawałków. 

No i na fat32 masz lepszą wydajność.

Edytowane przez Kriss_Hietala
Opublikowano

Mial ktos problem z NATem? Nagle mi pstryk zaczął wybrzydzać i na domowym wifi mam nat D. Wcześniej działało bez zarzutu, zarówno MK8 jak i demo Mario Tennis, a dzisiaj dvpa zbita. Na hotspocie przez ajfona jest nat B i wsio śmiga, ale nie będę przecież grał przez komórkę :reggie:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Myślałem nad zakupem konsoli dla Zeldy i Octopatha. I tu pytanie co jeszcze potrzebuję żeby się bawić w domu? Jakieś karty pamięci, abonament online, ładowarki kable? Nie planuję tego zbyt często wynosić z domu, ale pewnie jakieś szkło na ekran niezbędne? Jak z zapisami z gier i pamięcią wewnętrzną?

Opublikowano
58 minut temu, McDrive napisał:

Myślałem nad zakupem konsoli dla Zeldy i Octopatha. I tu pytanie co jeszcze potrzebuję żeby się bawić w domu? Jakieś karty pamięci, abonament online, ładowarki kable? Nie planuję tego zbyt często wynosić z domu, ale pewnie jakieś szkło na ekran niezbędne? Jak z zapisami z gier i pamięcią wewnętrzną?

Do grania w domu nic więcej nie potrzebujesz.
Warto kupić szkło na ekran (ok. 40zł) i zasuwane etui (ok. 30zł)
Save'y zapisują się w pamięci konsoli. Jak z czasem zapełnisz pamięć możesz wtedy dokupić kartę na gry/dema.

• Plusik 1
Opublikowano

a jak zapatrujecie się na uruchomienie biblioteki gier z 3ds/ds ? jest takie coś możliwe wogóle na Switchu?

bo nastawiłem się że jakoś niedługo zaopatrzę się w handheld Nintendo ( 2ds xl ), ale w sumie może wyrzygałbym wiecej kasy i wziął Switcha.

też nie można być już pewnym, że zaraz nintendo nie wyjedzie z jakimś New Switchem, ale pisaliście chyba wcześniej że to dość odległa przyszłość

Opublikowano

Znam to uczucie sam stęskniłem się za 3dsem. Myślałem nawet o Wii ale jak na razie na switcha mam tyle rzeczy do ogrania, że jest tego aż za dużo. Jeszcze tak mnie ninny nie wyklepało z pieniędzy jak w tym miesiącu. Na twoim miejscu zrobiłbym sobie listę gier na obie platformy jakie mnie interesują i wtedy ocenił co bardziej chcę w tym momencie.

Opublikowano

No tu chyba wygra 3ds jeśli chodzi o gry. Te Zeldy mnie tak jaraja i fire emblemy.. Switch piękna maszynka, ale nie wiem czy nie poczeka z roczek, a nuż wyjdzie zupgradeowana wersja sprzętu :))

Opublikowano

No ja ostatnio odkopałem 3DS i chciałem sobie poprzechodzić na urlopie jakieś zaległości, ale szczerze mówiąc ten ekran o niskiej rozdzielczości jest bardzo męczący. Konsola jest całkiem wygodna, jest śliczna, poręczna, ale jak zaczynam patrzeć na te piksele to męczą mi się oczy. Gdyby grafika jeszcze była pixel-perfect jak to dawniej bywało to chyba by to tak nie męczyło, ale gry starają się być 3D czy dynamicznie skalować tła/sprite'y i jakieś takie męczące dla oczu to jest moim zdaniem. Po doznaniu 4K na domowym ekranie czy 720p na Switchu (o ekranach telefonów komórkowych nie wspominając) to 240p jest kolcem w du,pie, naprawdę.

Przyleciała mi wreszcie ta karta z joybuy, na pierwszy rzut oka wygląda OK. Procedura transferu danych średnio udana, Nintendo na stronie pisało, żeby przerzucić po prostu zawartość karty z jednej na drugą za pośrednictwem komputera, ale po wykonaniu tej operacji wpierw karty w ogóle nie widziało, a jak sformatowałem z poziomu ustawień i wrzuciłem stare pliki znowu, to po uruchomieniu powiedziało mi, że usunie mi corrupted data z karty i i tak mam do ściągnięcia wszystko na nowo. Grunt żeby save'y się zachowały, zaraz zobaczę czy faktycznie się uchowały.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Ok.

Pytanie nr 2, podłączyłem  w trakcie grania tableta do ładowarki super charge od telefonu, ledwo ładowała, głównie podtrzymywała baterię. Ładowarki dedykowane do switcha robią ta robote lepiej, czy tak już jest?

Edytowane przez milan