Kolos28 282 Opublikowano 14 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2018 Super się nakłada. Dla mnie folia firmy hori ma najlepsze rozwiązanie i bardzo ładnie to wychodzi. Zero bąbli, wszystko równiutko przylega i nie widać, że jest folia. Cytuj Odnośnik do komentarza
bld 4 Opublikowano 14 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2018 Cześć, mam pytanie które być może powinienem zadać w dziale PC, ale prędzej odpowiedzą pewnie na nie posiadacze Switch Pro Controllera i PC, niż samego PC. Otóż chciałbym sobie kupić bezprzewodowego pada na którym pogram na PC w gry (Steam, emulatory, inne gry). Na chwilę obecną nie mam żadnego i w pierwszej kolejności wybór padł na nowego pada do XBoxa One. Dotarłem jednak do informacji wg. których można podłączyć Switchowego Pro Controllera (nie mam, za zakupem przemawia oczywista możliwość użytkowania ze Switchem - obecnie gram na joyconach) do PC (Steam ostatnio dodał support etc.). A jak z grami typu Wiedźmin 3 (to absolutna topka tego co zamierzam ograć) - działa to dobrze, czy nie, ktoś tak grał? Co polecacie w takiej sytuacji? Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 14 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2018 To PC. Nawet jak nie działa to sterownik jakiś / program i zadziała. Jak masz switcha to bierz pro controller. Cytuj Odnośnik do komentarza
bld 4 Opublikowano 14 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2018 (edytowane) a ktoś może się wypowiedzieć na temat Wiedźmina 3? Czytałem gdzieś wpisy sprzed kilku miesięcy że pad nie obsługiwał wszystkiego w tej grze. Myślę, że na forum jest ktoś kto gra lub grał w ten sposób niedawno. i jeszcze jedno, ktoś może się odnieść do pogłosek odnośnie tego że standardowy pro controller (bez wersji collabo np. z Xenoblade 2) ma niepoprawnie działający krzyżak? Edytowane 14 listopada 2018 przez bld update Cytuj Odnośnik do komentarza
chrno-x 901 Opublikowano 14 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2018 @bld Pierwsze modele Pro Controllera miały gorszego krzyżaka ale obecnie możesz dorwać np. z wydania Super Smash za tą samą lub podobną cenę co zwykły. Normalnie takie rzeczy wchodzą do nowszych modeli jako standard ale jeżeli nie chcesz się nadziać, że podst. egz. to stary wypust to polecam wziąć tego z Super Smasha (przy czym wizualnie wygląda bosko). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 15 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2018 (edytowane) Problem z krzyżakiem dalej istnieje. Krzyżak został poprawiony ale trochę, dalej łapie górę lub dół podczas wciskania boków. Jak znajdę analizę na yt jego budowy to tu wrzucę. Niestety, ta część pada zrobiona jest na odwal. Edytowane 15 listopada 2018 przez NemoKOF 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
pattro 225 Opublikowano 16 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 listopada 2018 (edytowane) Dopiero dzisiaj zorientowałem się, że etui, które kupiłem dość dawno, zawiera folię na ekran. I teraz pytanie, czy warto zamawiać folię od Hori, czy kleić to, co jest w zestawie z czarnym etui od Nintendo? Konsola będzie dużo w docku i nie wiem, czy to ma znaczenie co do foli?, wiadomo temperatura sprzętu itp. może źle działać na folię. Edytowane 16 listopada 2018 przez pattro Cytuj Odnośnik do komentarza
Kolos28 282 Opublikowano 16 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 listopada 2018 Ta folia jest kiepska. Mnie nie udało się jej dobrze nakleić. Ogólnie nie było aż tak źle ale miałem z dwa bąbelki. Moim zdaniem folia hori jest lepszej jakości i super łatwo ale ją nakłada. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
pattro 225 Opublikowano 16 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 listopada 2018 (edytowane) I tak też myślałem. Jako że perfectblue nie ma Hori Premium ( ) to zamawiam taka sama folię Hori jak Ty @Kolos28 masz. Zapowiada się ciekawa zabawa pod tytułem "jak dobrze przykleić folię" Edytowane 16 listopada 2018 przez pattro Cytuj Odnośnik do komentarza
Kolos28 282 Opublikowano 16 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 listopada 2018 Ale to będzie dziecinne proste.Zobacz na yt jak się ją łatwo przykleja.Folia premium jest nie warta ceny bo w tej kwocie kupisz dwie czy trzy zwykle folię hori, które są bardzo dobrej jakości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
P-chan 195 Opublikowano 17 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 17 listopada 2018 A nie lepiej zamówić po prostu szkiełko, ja tak swego czasu zrobiłem i jestem bardzo zadowolony. A i bardzo łatwo się takie coś zakłada... Cytuj Odnośnik do komentarza
pattro 225 Opublikowano 17 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 17 listopada 2018 (edytowane) W dniu 16.11.2018 o 12:30, Kolos28 napisał: Ale to będzie dziecinne proste. Zobacz na yt jak się ją łatwo przykleja. Udało się! A czy u was też jest takie pstryknięcie jak przyciśniecie palcem ten kod konsoli (na dole od lewej strony). Bo dziś takie coś zaobserwowałem u siebie. Edytowane 17 listopada 2018 przez pattro Cytuj Odnośnik do komentarza
Kolos28 282 Opublikowano 17 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 17 listopada 2018 Udało się! A czy u was też jest takie pstryknięcie jak przyciśniecie palcem ten kod konsoli (na dole od lewej strony). Bo dziś takie coś zaobserwowałem u siebie. Tak, jak nacisnę na środku tego kodu kreskowego to jest coś w rodzaju delikatnego pstryknięcia Cytuj Odnośnik do komentarza
pattro 225 Opublikowano 17 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 17 listopada 2018 Ale ogólnie kilkanaście razy grałem bez ochrony ekranu w docku i obyło się bez porysowania. Może jest to mit, a może nie ale teraz ekran jest bezpieczniejszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mariopl5 0 Opublikowano 23 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2018 Witam Mam problem z od wczoraj z dockiem i chciałbym wiedzieć czy to jest wina konsoli czy właśnie tego adaptera. Sprawa wygląda tak,że jak włożę konsolę do stacji to konsola normalnie się ładuję a gdy już podłączę przewód HDMI to nagle przestaje ładować oczywiście nie wyświetla się nic na ekranie dioda się nadal pali na zielono obraz pojawia się na Switchu brak black screena. Rozłączanie , podłączanie w kolejnościach nic nie daje. Jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 23 listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2018 @NemoKOF ? jakieś rady? rozumiem, że kolega używa oryginalnego docka i ładowarki? Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 23 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2018 (edytowane) Pytanie podstawowe: Jaki dock i jaka ładowarka? Edytowane 23 listopada 2018 przez NemoKOF Cytuj Odnośnik do komentarza
mariopl5 0 Opublikowano 23 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2018 Ładowarka wygląda na oryginalną ale przed chwilą zauważyłem,że gdy ją się wyciągnie z listwy to podłączony komputer na niej resetuje się. Możliwe,że ładowarka? Chociaż normlanie ładuje Dock taki Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 23 listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2018 a, no to chyba wszystko jasne xd Docki 3rd party generalnie są mocno problematyczne, @NemoKOF może wyjaśnić Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 23 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2018 No to nie pomogę, mogła spalić port. Cytuj Odnośnik do komentarza
mariopl5 0 Opublikowano 23 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2018 czyli dock do wymiany tak? jakieś polecacie czy tylko ten oryginalny ? może hub jakiś? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 23 listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2018 ze swojej strony mogę polecić oryginalny dock. do tanich nie należy, ale przynajmniej masz pewność, że będzie działać wsio :-) Cytuj Odnośnik do komentarza
mariopl5 0 Opublikowano 23 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2018 okey ale łądowarka na 100% to nie będzie to jest normalne ,że listwa antyprzepięciowa tak się zachowuje? Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 23 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2018 W PL ciężko o inne. Natomiast jest możliwe że uszkodziłeś konsolę i dock nic nie da. Najpierw sprawdź u kogoś na oryginalnym docku. Używam 2 zamiennych ale są nie do dostania w PL więc nie mam co ci polecać xD Cytuj Odnośnik do komentarza
mariopl5 0 Opublikowano 23 listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2018 nikogo nie znam ze Switchem hmm mogę podłączyć jakieś inne urządzenie do docka i zobaczyć czy zadziała? da się podłączyć nie wiem.. telefon? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi