easye 3 356 Opublikowano 8 sierpnia 2018 Opublikowano 8 sierpnia 2018 (edytowane) W ogole nie czaje dlaczego najpierw nie uzyles googla, nie zapytales na forum - na 100% dongle byl rozladowany, tez tak mialem, 5 sec podladowania i konsola wlaczyla sie od razu! Wyszdl XCI TO NSP CONVERTOR dla tych, którym się nawet obrazu nie chce mountowac z menu. XD Edytowane 8 sierpnia 2018 przez easye Cytuj
SZERYF 0 Opublikowano 9 sierpnia 2018 Opublikowano 9 sierpnia 2018 (edytowane) uzylem googla reedita youtuba itp szukalem do rana przyczyny tylko ze ja nie skojazylem ze to ma zwiazek z rcm myslalem ze po prostu po freeze uwalilo mi plyte tak samo chyba z nerwow nie skumalem ze dongle nie dziala bo jest rozladowany .Na forum zapytalem tylko odpowiedz dostalem dopiero w poludnie nastepnego dnia kiedy juz w akcie desperacji konsole wyslalem do serwisu Edytowane 9 sierpnia 2018 przez SZERYF 1 Cytuj
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 9 sierpnia 2018 Opublikowano 9 sierpnia 2018 Szkoda czasu by konwertować xci do nsp. Dużo błędów. Lepiej pobrać normalny nsp z tą grą. W końcu przecież dzięki cdnsp każda gra która wyjdzie w eshopie 5m później jest na Google drive. Cytuj
easye 3 356 Opublikowano 9 sierpnia 2018 Opublikowano 9 sierpnia 2018 1 godzinę temu, SZERYF napisał: uzylem googla reedita youtuba itp szukalem do rana przyczyny tylko ze ja nie skojazylem ze to ma zwiazek z rcm myslalem ze po prostu po freeze uwalilo mi plyte tak samo chyba z nerwow nie skumalem ze dongle nie dziala bo jest rozladowany .Na forum zapytalem tylko odpowiedz dostalem dopiero w poludnie nastepnego dnia kiedy juz w akcie desperacji konsole wyslalem do serwisu no pewnie tak, w instrukcji xecutera tez jest punkt o auto rcm, gdzie na czerwono jest fragment własnie o tym, by pamiętać by dongle byl naładowany. Daj znać jak wróci z serwisu i jak policzyli ta usługę. Cytuj
SZERYF 0 Opublikowano 9 sierpnia 2018 Opublikowano 9 sierpnia 2018 (edytowane) no i serwisant na chwile obecna powiedzial ze nie dziala.Ponoc dongle naladowany i switcha ladowal cala noc ladowarka(mogl byc ladowarka czy musial w stacji?).Przytrzymywal power 15 sekund prubowal uruchomic power plus +vol i ponoc nie staruje.Poprosilem o odeslanie konsoli dzisiaj...bede szukal dalej sam. Edytowane 9 sierpnia 2018 przez SZERYF Cytuj
NemoKOF 673 Opublikowano 9 sierpnia 2018 Opublikowano 9 sierpnia 2018 A jeszcze na szybko - grałeś w oryginalnym docku? Czy może masz jakiś inny? Cytuj
Sel 0 Opublikowano 9 sierpnia 2018 Opublikowano 9 sierpnia 2018 Spróbuj jeszcze odpalić payloada z poziomu PC, bo może dongle się uwalil. Cytuj
SZERYF 0 Opublikowano 9 sierpnia 2018 Opublikowano 9 sierpnia 2018 (edytowane) mam oryginalny dock zagralem w nim raz .wole grac w trybie przenosnym.zamrozenie ekranu stalo sie w trybie przenosnym Edytowane 9 sierpnia 2018 przez SZERYF Cytuj
easye 3 356 Opublikowano 9 sierpnia 2018 Opublikowano 9 sierpnia 2018 Dongle jak sie naladuje to swieci od spodu, sprawdz tez to. Cytuj
SZERYF 0 Opublikowano 9 sierpnia 2018 Opublikowano 9 sierpnia 2018 nieno to wiem .Jakos uzywalem tego jakis czas zastanawiam sie czy jest mozliwosc ze dongle nie odpali softu pomimo uruchomienia rcm bo na forach ludzie pisza ze im nie odpala i musza wysylac payload przez kompa tegra rcm smash i dopiero zalapuje. Cytuj
SZERYF 0 Opublikowano 10 sierpnia 2018 Opublikowano 10 sierpnia 2018 (edytowane) Udało się ogarnąć samemu.Konsola działa.Jedna uwaga przytrzymanie vol + i wciśnięcie powera na naładowanym donglu nie wybudzilo konsoli.Podpiecie pod kompa dopiero dało komunikat apx więc podłączyłem dongla w tym momencie trzymając samo vol+ i konsola weszła cfw a tam już odinstalowałem auto rcm.Ufff Edytowane 10 sierpnia 2018 przez SZERYF 1 Cytuj
NemoKOF 673 Opublikowano 10 sierpnia 2018 Opublikowano 10 sierpnia 2018 No to 2 sprawy: bierzesz kontakt do Krissa i stawiasz mu piwo, oraz podajesz tutaj dokładnie co to za "serwis" żeby już nikt nigdy niczego tam nie wysłał. Cytuj
Gromit 244 Opublikowano 10 sierpnia 2018 Opublikowano 10 sierpnia 2018 (edytowane) Pisał już, że konsolowo.pl. Mógłby jeszcze dodać, ile go ta przyjemność kosztowała Edytowane 10 sierpnia 2018 przez Gromit Cytuj
SZERYF 0 Opublikowano 10 sierpnia 2018 Opublikowano 10 sierpnia 2018 Nic mnie nie kosztowała dodatkowo paczkę mi odesłano gratis.Serwisant powiedział że ogarnie to bo ściągnął już playout itp ale w przyszłym tygodniu.Mi zależało żeby konsole mieć dzisiaj więc poprosiłem o odesłanie.Krisowi dzięki za info że to przez autorcm .Miał mi pomoc online ale jakoś sobie poradziłem . Cytuj
roivas 41 Opublikowano 11 sierpnia 2018 Opublikowano 11 sierpnia 2018 Można czy nie można Switcha aktualizować? Da się go załatać jeśli chodzi o zabezpieczenia? Cytuj
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 11 sierpnia 2018 Opublikowano 11 sierpnia 2018 Od czerwca są zalatane switche. W sierpniu już każdy oddział Amazon powinien mieć nowy stock. Są one fabrycznie na sofcie 4.1.0 i po aktualizacji do 5.1 nie działa fuse gelee. W sumie na 4.1 też chyba nie działa. Konsola przechodzi w rcm ale nie da się przez USB przesłać softu. Jest jednak kilka innych exploitów i niedługo te nowe switche na 4.1.0 będą mieć wgrany cfw. Jeśli masz switcha z nowej dystrybucji to jak chcesz korzystać z cfw wstrzymałbym się z aktualizacją do 5.X 1 Cytuj
easye 3 356 Opublikowano 12 sierpnia 2018 Opublikowano 12 sierpnia 2018 W dniu 10.08.2018 o 11:54, SZERYF napisał: Udało się ogarnąć samemu.Konsola działa.Jedna uwaga przytrzymanie vol + i wciśnięcie powera na naładowanym donglu nie wybudzilo konsoli.Podpiecie pod kompa dopiero dało komunikat apx więc podłączyłem dongla w tym momencie trzymając samo vol+ i konsola weszła cfw a tam już odinstalowałem auto rcm.Ufff Tylko kablem USB pod PC podłączyłeś? Cytuj
SZERYF 0 Opublikowano 12 sierpnia 2018 Opublikowano 12 sierpnia 2018 podlaczylem dongla do konsoli , do niego kabel micro usb -usb i taki zestaw do kompa bo nie mialem usb c i w momencie jak pojawil mi sie na kompie sterownik apx to wiedzac ze jestem juz w rcm wcisnalem vol + i odlaczylem kabel od dongla .W tym momencie on sam wyslal chyba payload bo switch sie normalnie uruchomil .Dongle podladowal sie bo byl caly czas podlaczony kablem z konsola i kompem.Dodam ze tak podlaczona konsole z kompem trzymalem z 40 minut zeby sie podladowala zanim cokoliwek zrobilem.Mimo to po uruchomieniu bateria pokazywala 1 procent wiec szybko do ladowarki juz normalnej switchowej. Cytuj
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 19 sierpnia 2018 Opublikowano 19 sierpnia 2018 https://nintendoeverything.com/nintendo-now-using-an-anti-cheat-system-in-splatoon-2/ Cytuj
easye 3 356 Opublikowano 19 sierpnia 2018 Opublikowano 19 sierpnia 2018 To jednak na przerobce ktoś rzuca się do gry online? Cytuj
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 19 sierpnia 2018 Opublikowano 19 sierpnia 2018 Ale to tyczy się też single. Np meme radio mod. Poza tym online działa bez zarzutu na Sx os. Gram od premiery Sx 1.3 Cytuj
easye 3 356 Opublikowano 19 sierpnia 2018 Opublikowano 19 sierpnia 2018 (edytowane) A co tam zmienili, że nagle nie ma banow? myślałem że tylko szybką instalacje NSP dodali. Czy piszesz o graniu online na oryginalnach po prostu z custo os włączonym? w 1.4 dodali: Allow unsigned NCA People asked us if we could get rid of the NCA integrity checks, so we did! Custom NCA files, modified NCA files and repackaged NCA files should all work fine now. Edytowane 19 sierpnia 2018 przez easye Cytuj
NemoKOF 673 Opublikowano 19 sierpnia 2018 Opublikowano 19 sierpnia 2018 Kriss raczej czeka na bana. Cytuj
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 19 sierpnia 2018 Opublikowano 19 sierpnia 2018 (edytowane) Nie, po prostu gram online na xci ale bez modów dopóki jest darmowy online. We wrześniu już chyba nie będzie. Unsigned nca to po prostu nieoficjalne aplikacje spakowane w nsp, np aplikacja do oglądania anime. Edytowane 19 sierpnia 2018 przez Kriss_Hietala Cytuj
NemoKOF 673 Opublikowano 19 sierpnia 2018 Opublikowano 19 sierpnia 2018 Grasz na xci bez certyfikatu bo nie masz tej gry, a jak wiemy switch wysyła informację o certyfikacie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi