Skocz do zawartości

Switch Scena, Underground.

Arm9_Team

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Dzisiaj udało mi się dorwać w Media Markt niepatchowanego switcha i jestem przed zakupem SX PRO i byłbym wdzięczny gdyby ktoś bardziej obeznany rozwiał moje wątpliwości jak wygląda sytuacja na chwilę obecną.

- czy mogę zaktualizować konsolę do najnowszej wersji czy pozostać na tym co jest (4.1.0) ?

-  czy jak będę korzystał z SX OS, to po przełączeniu się na OFW i wsadzeniu oryginalnej gry będę mógł przełączyć się online? Czy i tak do Nintendo polecą informacje, że był bootowany CFW i bedzie ban?

- Jakieś inne uwagi i sugestie dla kogoś totalnie zielonego? :)

Opublikowano
W dniu 24.01.2019 o 00:31, Tesseract napisał:

Witam,

Dzisiaj udało mi się dorwać w Media Markt niepatchowanego switcha i jestem przed zakupem SX PRO i byłbym wdzięczny gdyby ktoś bardziej obeznany rozwiał moje wątpliwości jak wygląda sytuacja na chwilę obecną.

- czy mogę zaktualizować konsolę do najnowszej wersji czy pozostać na tym co jest (4.1.0) ?

-  czy jak będę korzystał z SX OS, to po przełączeniu się na OFW i wsadzeniu oryginalnej gry będę mógł przełączyć się online? Czy i tak do Nintendo polecą informacje, że był bootowany CFW i bedzie ban?

Witaj

Czym się sugerowałeś,że akurat ta konsola jest przerabialna. Konsola była z grą czy bez gry.

Opublikowano
8 godzin temu, matlock12 napisał:

Witaj

Czym się sugerowałeś,że akurat ta konsola jest przerabialna. Konsola była z grą czy bez gry.

Sprawdzałem po numerze seryjnym wg tego co na tej stronie: https://team-xecuter.com/community/threads/guide-how-to-know-if-a-switch-is-currently-unhackable-august-2018.127786/

Konsola jaką nabyłem miała numer seryjny z tego zakresu: XAJ700400XXXXX (and lower) - Not Patched.  Była to edycja Fortnite.

Odpowiadając samemu na swoje pytanie zadane powyżej - konsolę zaktualizowałem do najnowszej wersji 6.2.0 i SX OS śmiga bez problemu.

Opublikowano
W dniu 24.01.2019 o 00:31, Tesseract napisał:

Witam,

Jak będziesz chciał na OFW grać online to MUSISZ mieć najnowszy soft. A co jakiś czas trafie się taki, że nie działa na nim SX więc na lipa. Ja mam na swojej konsoli do haxów 5.1.0 bodajrze a 6.0.1 na emunand. Poza tym telemetria ogromna a im nowszy soft, tym tego więcej. Także pewnie ban będzie. Ja nie ryzykuję, mam 2 konsole po prostu.

Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, Tesseract napisał:

Sprawdzałem po numerze seryjnym wg tego co na tej stronie: https://team-xecuter.com/community/threads/guide-how-to-know-if-a-switch-is-currently-unhackable-august-2018.127786/

Konsola jaką nabyłem miała numer seryjny z tego zakresu: XAJ700400XXXXX (and lower) - Not Patched.  Była to edycja Fortnite.

Odpowiadając samemu na swoje pytanie zadane powyżej - konsolę zaktualizowałem do najnowszej wersji 6.2.0 i SX OS śmiga bez problemu.

Dzięki za odp. też kupiłem w MM konsolę z fortnitem. Czy można wejść do eshopu czy najpierw trzeba przerobić konsolę. Przerabiałeś konsolę według tej strony co podałeś.Czy aktualizacje same się załączają.

Edytowane przez matlock12
Opublikowano
9 godzin temu, keyzee napisał:

Czym się różni ten zestaw od SX PRO a od innych tych tańszych ?

Z tego co się zorientowałem to chyba jako jedyny obsługuje bez problemu romy w formacie .xci (obraz kartridży), podczas gdy na pozostałych można jedynie istalować romy w formacie .nsp (gry z dystrybucji cyfrowej). Różnica jest taka, że jak N wykryje, że masz zainstalowane gry jakich nie kupowałeś u nich w eshopie to na dzień dobry leci ban. Natomiast wykrycie tego w przypadku kartridży jest dużo trudniejsze.

Poza tym jakoś najlepsze wrażenie na mnie zrobił ten OS (rozwój, wsparcie itp) więc wolałem dorzucić kilka groszy do SX OS.

5 godzin temu, NemoKOF napisał:

Ja mam na swojej konsoli do haxów 5.1.0 bodajrze a 6.0.1 na emunand.

Jak już wspomniałem ja zaktualizował do 6.2.0 i wszystko śmiga, więc chyba można bez obaw aktualizować.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

No teraz tak jest. Prześledź ile czasu sx nie działał na 6.2.0. 2-3 tygodnie. Będziesz tyle czekać? Na co? Na online czy ma sx? Odpowiedz sobie na to pytanie.

Karty mają podpisy i są też wykrywane jeśli nie wstrzykujesz do obrazu podpisu z innej, swojej gry. Raczej nie nastaw że masz bana i będzie Ci łatwiej z tym żyć. 

Edytowane przez NemoKOF
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Kupiłem ostatnio coś takiego jak sn-atmosphere i niestety mam problem z odpaleniem jakiegokolwiek cfw. Robiłem wszystko według ich blogu ale po pokazaniu ekranu startowego cfw, ekran robi się czarny i konsola się wiesza. Ma ktoś to? Pomoże skonfigurować? Byłbym wdzięczny.

• 4 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Witam
Kupiłem ostatnio coś takiego jak sn-atmosphere i niestety mam problem z odpaleniem jakiegokolwiek cfw. Robiłem wszystko według ich blogu ale po pokazaniu ekranu startowego cfw, ekran robi się czarny i konsola się wiesza. Ma ktoś to? Pomoże skonfigurować? Byłbym wdzięczny.
Opanowales?

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jak na ten moment wygląda sprawa wgrania CFW do Switcha? 

Da się to zrobić na każdej wersji "fat", czy potrzebuję konkretnego egzemplarza? 

Używanie CFW jest równoznaczne ze stosowaniem jakichś chipów na usb C podczas włączania konsoli? 

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja może wyskoczę bez sensu. Ale mam switcha z atmosphere, oraz wiedzmina 3. Jak dograć do niego polskie dialogi

Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka