Skocz do zawartości

Switch Scena, Underground.

Arm9_Team

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Najnowszy patch + dlc z pl potrzebujesz. 
Niby jest najnowszy, ale są tylko napisy. A ty masz dialogi polskie?

Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Kumpel kupił switcha i myśli nad przeróbka, zalezy mu na emulatorach starych konsol. Jak to wygląda teraz na switchu? Mnie to w ogóle nie interesowało, bo mam od tego psp i vite.

Opublikowano

W tej chwili do przeróbki konsoli V2 MUSISZ mieć chipa którego praktycznie nie można kupić (blokady Nintendo). Konsola w wersji V1 występuje w wersji bez patcha w fabryce lub z patchem. Wersja z patchem też wymaga chipa, wersja bez patcha nie wymaga chipa, trzeba tylko zewrzeć 2 piny w prawej szynie po joyconie, i wgrać exploit. Niech gość sprawdzi po serialu: https://ismyswitchpatched.com/

• Plusik 2
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Wykorzystująć chipa który pozwalał przerabiać wersję V2 konsoli - lutując go ręcznie już można przerobić wersję OLED konsoli

To tylko potwierdza, że jedyną zmiana jest układ płyty i ekran - same chipy w środku są dokładnie te same.

• Plusik 1
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Tylko jak masz pierwszy model z pierwszych wypustów. Wtedy możesz od razu mieć dual boot - system do gier oryginalnych i złamany. Systemy wtedy się nie widzą, nie ma bana na oryginalnym - mam tak 3 lata.

V1 patched, V2, Lite i OLED wymagają chipa i lutowania. Nic tu się raczej nie zmieni przez najbliższy czas.

• Plusik 1
  • 10 miesięcy temu...
  • 4 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Pany, mam Switcha V1, od czego zacząć, żebym mógł coś więcej wykorzystać z tej konsolki? Jakieś ciekawe tutoriale macie może? 

Opublikowano
4 godziny temu, Faka napisał:

Pany, mam Switcha V1, od czego zacząć, żebym mógł coś więcej wykorzystać z tej konsolki? Jakieś ciekawe tutoriale macie może? 

https://ismyswitchpatched.com/

Najpierw zobacz czy w ogóle będziesz mógł cokolwiek zacząć na niej. Wpisz serial (spód konsoli).

• Plusik 1
Opublikowano

Tam nie ma nic trudnego, robisz po prostu punkt po punkcie kolejne kroki z tutoriala i tyle, żadna czarna magia. Oczywiście wcześniej zaopatrz się w rcm jig clip, praktycznie niezbędna pierdołka do tego, żeby wprowadzić konsolę w tryb serwisowy i zacząć cały temat.

• 2 miesiące temu...
  • 9 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@NemoKOF pytanie mam bo widzę że ogarniasz. Mam switcha v1 który jest podatny na rcm i kupiłem ten clip do szyny zrobiłem wszystko jak należy, mam juz ogarniety temat ale teraz pytanie - głównie zrobiłem to po to żeby sobie zgrać z kartów gry na kartę sd i mieć wszystko na konsoli. Albo jeszcze lepiej pobrać wszystkie gry i zainstalować. Jak czytałem to myślałem że tinfoilem ogarnę wszystko ale sklepy poblokowane więc dupa. Rozumiem że jedyna opcja to jakiś soft jak https://github.com/ITotalJustice/Gamecard-Installer-NX, druga to pobrać pliki nsp z sieci i zainstalować. Taki tinfoil byłby najlepszym rozwiązaniem bo z tego co czytam można było pobierać po prostu gierki do pamięci konsoli. Masz jakieś doświadczenia? 

W dniu 16.05.2023 o 21:38, Meanthord napisał(a):

https://nh-server.github.io/switch-guide/ - jedyny słuszny i aktualny tutorial do przeróbki Switcha.

Warto wspomnieć że ten tutek daje ok efekt ale brakuje sigpatchy wiec nie wszystko może działać. 

Opublikowano

Bez sigpatchy nic prócz homebrew nie będzie działać, żadna zgrana twoja gra nie zadziała więc musisz je dograć. Nie używam "sklepów" ani tinfoil, używam DBI, on umie zrobić kopię twojej gry i jest generalnie kozak programem, polecam.