Kriss_Hietala 11 Opublikowano 25 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 czerwca 2018 Xecuter już wypuścili swoje cfw i nawet zaktualizowali do 1.2 Z emulatorami wstrzymać się do bardziej stabilnej Wersji Lakka albo Salamander. A jak kogoś interesują tylko backupy to wszystko jedno bo i tak się skończy banem. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 356 Opublikowano 25 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 czerwca 2018 To po co oni sie chwala tym, ze w kazdym momencie mozesz przezlaczyc na oryginalny firmware? Rozumiem, ze nawet tryb samolotowy nic nie daje? Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 26 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2018 Hmm, może jak ogarną wywalanie śladów że coś odpalałeś + jakieś ukrycie save'ów to będzie się dało. Na chwilę obecną nie wszystko wiedzą. SX jest już dostępny. Urządzenia w pierwszej wersji już są a sam soft wyamaga licencji (xD) która jest generowana raczej na bieżąco. Wtedy odpalasz z PC czy telefony + zwarcie pinów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 26 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2018 No bo przecież możesz przełączyć na ofw. Wystarczy zresetować urządzenie. Ps. W 5.xx doszła nowa telemetria. http://switchbrew.org/index.php?title=Creport#5.0.0 Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 26 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2018 (edytowane) No możesz przełączyć ale telemetrii chyba CFW nie wyłącza a o tym ja piszę. Jak to ogarną to może banów nie będzie. EDIT: SX do mnie jedzie - jutro/pojutrze będzie. Edytowane 26 czerwca 2018 przez NemoKOF Cytuj Odnośnik do komentarza
Johnny Bravo 1 Opublikowano 26 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2018 Czyli mozna w koncu grac offline na cfw a online na ofw zeby nie wylapac bana czy nie? Bo pamietam ze chwalili sie ze niby tak mozna. A bany leca na prawo i lewo Cytuj Odnośnik do komentarza
Bizonkoevic 1 Opublikowano 26 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2018 Z moich obserwacji wynika że producenci xecutera nie mogą wyrobić się z produkcją. W sieci lament i rozpacz Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 26 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2018 36 minut temu, Johnny Bravo napisał: Czyli mozna w koncu grac offline na cfw a online na ofw zeby nie wylapac bana czy nie? Bo pamietam ze chwalili sie ze niby tak mozna. A bany leca na prawo i lewo Mieć 2 switche - jeden do gierek drugi do zabawy. Ja tak mam. Cytuj Odnośnik do komentarza
SZERYF 0 Opublikowano 27 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2018 Dajcie znaj jak juz ktos otrzyma swojego xecutera pro. Mój został wyslany jakis tydzien temu i dalej nic .Polecam na youtubie kanal skullator gosc ma swietne tutoriale krok po kroku co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 27 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2018 Pytanie czy wysłany - poczytaj powiadomienia. Mój sklep pisał ze 3 uwagi do zamówienia, że "już za moment", "jeszcze chwilka" itd. Dziś paczka przyszła ale do domu, żona odebrała. Jutro się będę bawił w wolnych chwilach w pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza
grykom 283 Opublikowano 27 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2018 Jakie są na ten moment możliwości "przeróbki" dla osoby która nie chce piracić gier ze switcha? Jakieś konkretne i dobrze działające emulatory (marzy mi się GBA)? I rozumiem, że bany lecą tylko za próby grania w lewe gry? Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 27 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2018 Od 5.0.0 konsola wysyła WSZYSTKIE odpalone procesy do nintendo więc będą widzieć emulatory i mogą za to banować. Czy banują już? Nie wiem. Na razie zbyt wiele to nie daje. Jak się uda ogarnąć emulatory z akceleracją to będzie wtedy warto. Teraz dla laika - nie warto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 27 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2018 (edytowane) Emulatory nie działają na exfat. Często się wykrzacza I psuje kartę SD. Linux ma problemy, nie działa tryb docked/TV. Telemetrii jest w chuuuu. A co chwilę pojawiają się informacje o nowym szpiegowaniu. Nintendo współpracowało z NSA. Loguje nawet w co Grasz, kiedy i ile. Wyłączenie logowania nic nie da, loguje każdy crash. Czyszczenie logów w Hekate nie czyści wszystkiego. Możesz mieć konsole offline cały czas a po roku się połączyć i Ci prześle skumulowany log. Co działa poprawnie: -piraty -backup save - edycja save, hack na nieskończone życia, broń z 65535atk w Zeldzie, max rank 99 w Mario aces. Co działa połowicznie: -Linux (bez sterowników dla dwóch joyconow, problem z dźwiękiem i baterią, crashe na exfat) -emulatory (crashe, problemy z dźwiękiem, płynnością) Bany na razie lecą za : Granie online, aktualizacje gier na cfw, za podmianę cert w layeredfs, za crash log w layeredfs, za zmianę gamerpica, za hacki w splatoon 2, uruchamianie plików *. Xci Developerzy RetroNX nie odpalali piratów, tylko bawili się z linuxem oraz emulatorami. Kilkaset logów I na razie bez bana Tl;dr za wcześnie na zabawę z emulatorami i linuxem. Polecam wstrzymać się z kilka miesięcy a najlepiej z pół roku. Edytowane 27 czerwca 2018 przez Kriss_Hietala 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 27 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2018 2 godziny temu, NemoKOF napisał: Od 5.0.0 konsola wysyła WSZYSTKIE odpalone procesy do nintendo Czyli jednak są inne powody do zostania na 4.1.0 i poniżej. Cwaniaczki z Nintendo. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 27 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2018 Powody są. Przy czym jak gierka wymaga 5 (a już wymagają) to nie ominiesz tego na ten moment. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 27 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2018 Yup, zdaję sobie z tego sprawę. Nie jest to specjalnie odmienne od czasów PSP chociażby. Może kiedyś coś na to poradzą, może nie, może będzie trzeba robić update wyżej i łamać nowszy soft. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 27 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2018 Ale... I tak granie online odpada. Rozumiem, że ty masz jednego switcha i chcesz robić na nim wszystko? Czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 27 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2018 Ja już uaktualniłem do 5.0.2, znudziło mi się czekanie :). Póki co zbyt niepewne to wszystko i zbyt dużo kombinowania i niepewności. Ogarną temat jakoś bardziej, pierwsze osoby sparzą się na banach to się zastanowię. Exploit w Tegrze nigdzie się nie wybiera i tak. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 27 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2018 Jak aktualizowałeś niedawno to masz 5.1.0, taki jest najnowszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 28 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 czerwca 2018 Ok, przyszło. Obsługa banalna, aktywacja "licencji" działa offline (upload pliku tworzonego podczas pierwszego odpalenia). Trochę jakość samego dongle'a mogła by być lepsza (guma jakaś nie do końca docięta) ale działa. Wrzuciłem coś, działa. Wlazłem do OFW, zrobiłem update gierki, działa. Banie przybywaj! xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 546 Opublikowano 28 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 czerwca 2018 ok, to nemo do listy od kogo nigdy nie kupowac uzywanych gierek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 28 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 czerwca 2018 nemo ma 2 switche. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 546 Opublikowano 28 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 czerwca 2018 dzieciaki mu carty przemienia jak nie bedzie widzial i oba wylapia, wole nie ryzykowac, dopisuje obok rayosa pudelka Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 28 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 czerwca 2018 xD Wyluzuj. Ja to robię dla zabawy na certcie od swoich królików których nie sprzedam nigdy (ze względu właśnie na te zabawy). Cytuj Odnośnik do komentarza
Bizonkoevic 1 Opublikowano 29 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 czerwca 2018 NemoKOF jak to chodzi? Jakaś recenzja Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi