Emtebe 2 575 Opublikowano 5 marca 2017 Opublikowano 5 marca 2017 Jaki firmware Switcha jest, każdy widzi. Na chwilę obecną nieco ubogi, może i wybrakowany biorąc pod uwagę inne konsole. Ten wątek niech będzie do wszelkich przecieków na temat kolejnych apdejtów konsoli. A tymczasem słucham Was, co byście chętnie widzieli w kolejnej aktualizacji? Jak dla mnie przydałby się YouTube, co zapewne będzie prędzej czy później. Mogli by tez oddać przeglądarkę internetową. Ta zapewne tez się pojawi niedługo. Zauważcie, że niektóre punkcje w konsoli, takie jak linkowanie kont N, czy FB - robione jest poprzez wczytanie się jakie strony. Jest pasek postępu i wyświetla się strona. Można też wywołać kursor przyciskiem i nim jeździć po ekranie. Cytuj
Rayos 3 185 Opublikowano 5 marca 2017 Opublikowano 5 marca 2017 nie potrzbuje multimediow. strona www moze sie przydac, why not. fajnie by bylo jakby pojawila sie mozliwosc exportu save na memorke, choc pewnie z tego nie bede korzystal i mimo wszystko chetnie bym przyjal jakas forme aczkow, ale rowniez - moze byc ale nie potrzebuje. modyfikacja menu, zmienic wyglad tego grida. wiecej motywow. jakies foldery czy cos. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 5 marca 2017 Opublikowano 5 marca 2017 Coś czuję, że brak przeglądarki może być związany ze strachem przed złamaniem konsoli. Ostatnio dostęp do przeglądarki skończył się dla Nintendo szampańsko xD. Cytuj
Emtebe 2 575 Opublikowano 5 marca 2017 Autor Opublikowano 5 marca 2017 O właśnie, możliwość ustawiania siatki z tymi ikonami gier po swojemu. Tak jak w 3DS. Oraz możliwość przenoszenia sejwów/gier między kartą o konsolą. Bo na razie po włożeniu karty - gry instalują się domyślnie na niej. Cytuj
Starh 3 174 Opublikowano 5 marca 2017 Opublikowano 5 marca 2017 Podzielam zdanie ragusa. Nawet to kopiowanie zapisów z gier śmierdzi mi strachem przed jakimś pirackim softem. Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 5 marca 2017 Opublikowano 5 marca 2017 Czy ktoś używał 3DSa do przeglądania stron? Cytuj
Rayos 3 185 Opublikowano 5 marca 2017 Opublikowano 5 marca 2017 3DSa nie, ale czasem (rzadko bo rzadko, ale jednak) na Vicie odpalalem zeby sprawdzic na szybkiego jakies info, np cos odnosnie gry w ktora gram ;) zreszta, ergonomia i szybkosc pracy systemu 3DSa to dno i kilometr mulu w porownaniu do Switcha, ktorego system chodzi tak sztywniutko ze zastanawiam sie jak nintendo tego dokonalo Cytuj
Gość ragus Opublikowano 5 marca 2017 Opublikowano 5 marca 2017 Co innego przeglądanie stron na za(pipi)ałym ekraniku z oporowym ekranem dotykowym, a co innego ekranie 720p, z normalnym dotykiem na 6 calach. Przecież to się kwalifikuje na w miarę normalnego tableta. Cytuj
Emtebe 2 575 Opublikowano 5 marca 2017 Autor Opublikowano 5 marca 2017 http://wololo.net/2017/03/05/release-dnswitch-utility-hijack-nintendo-switch-browser/ Cytuj
pawelgr5 1 508 Opublikowano 5 marca 2017 Opublikowano 5 marca 2017 MOżliwośc tworzenia folderów zeby segregowac dema, VC i pełne zwykłe gry. Tak mam ładnie podzielone na 3DS i tak bym chciał mieć na switchu. Cytuj
MichAelis 5 625 Opublikowano 5 marca 2017 Opublikowano 5 marca 2017 Ja w sumie, dużo nie potrzebuję. Niech mnie zaskoczą! Najlepiej dzialajacy soft od Niny od zawsze. Cytuj
Gresh 5 Opublikowano 5 marca 2017 Opublikowano 5 marca 2017 Łączenie Switcha ze słuchawkami przez Bluetooth i export savów, może być na chmurę Nintendo. Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 5 marca 2017 Opublikowano 5 marca 2017 Czy ktoś używał 3DSa do przeglądania stron? Na New 3DSie chodzi zdecydowanie lepiej niż na zwykłym, aczkolwiek trzeba się przyzwyczaić do dwóch ekranów. Nie jest zła, bardzo fajnie się skaluje, dosyć szybko się wczytuje, jednak podczas przybliżania znowu się musi stronka doczytać w danym miejscu. Wersje na zwykłego 3DS'a lepiej omijać. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 5 marca 2017 Opublikowano 5 marca 2017 Przeglądarka by się przydała żeby czasem w hotelu wifi potwierdzić, czasem trzeba się autoryzować raz przez przeglądarkę. Wystarczy obsługa htmla bez bajerów Cytuj
blakuś 597 Opublikowano 5 marca 2017 Opublikowano 5 marca 2017 Przeglądarka by się przydała żeby czasem w hotelu wifi potwierdzić, czasem trzeba się autoryzować raz przez przeglądarkę. Wystarczy obsługa htmla bez bajerów No to właśnie jest taka przeglądarka w Switchu, ino do potwierdzania WiFi :P Cytuj
Wieslaw 2 360 Opublikowano 6 marca 2017 Opublikowano 6 marca 2017 Przeglądarka widoczna jest też przy parowaniu z kontem na fb odpala cały wall w tle, także z punktu widzenia hakerów wystarczy DNS spoof i można próbować numerów z kodem wyciekającym z pamięci. Mi by się przydało wysyłanie wiadomości do ludzi z listy i możliwość całkowitego wyłączenia konsoli gdy pracuje w trybie TV. Cytuj
MichAelis 5 625 Opublikowano 6 marca 2017 Opublikowano 6 marca 2017 możliwość całkowitego wyłączenia konsoli gdy pracuje w trybie TV. Rozwiń myśl Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 6 marca 2017 Opublikowano 6 marca 2017 Coś czuję, że brak przeglądarki może być związany ze strachem przed złamaniem konsoli. Ostatnio dostęp do przeglądarki skończył się dla Nintendo szampańsko xD. Oczywiście, że tak. Webkit ma tyle dziur, że w ogóle mnie nie dziwi brak przeglądarki. No niemniej słabo, że urządzenie w 2017 roku, do tego tablet, nie oferuje możliwości przeglądania zasobów sieci. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 6 marca 2017 Opublikowano 6 marca 2017 Pewnie chodzi mu o to, że konsolę da się wyłączyć trzymając przycisk długo, a w menu nie ma opcji. Konsolę tylko usypiasz. Nie wiem co jest zdrowsze dla baterii, mam nadzieję, że za rok czy dwa nie będą nam konsole trzymać połowę tego czasu co obecnie. Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 6 marca 2017 Opublikowano 6 marca 2017 zastanawiam sie jak nintendo tego dokonalo no ja myślę, że kilkanaście razy szybszy układ mógł im w tym pomóc, ale to tylko taka teoria Cytuj
Kavka 20 Opublikowano 7 marca 2017 Opublikowano 7 marca 2017 Ja w następnych aktualizacjach widziałbym możliwość rozmów z ludźmi z Friend Listy i wysyłanie zwykłych wiadomości tekstowych. Cytuj
roivas 41 Opublikowano 8 marca 2017 Opublikowano 8 marca 2017 Sejwy w chmurze i możliwość transferu danych z konsoli na konsolę, przeglądarka i Youtube, możliwość nie włączania konsoli przy podłączeniu ładowarki. Cytuj
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 9 marca 2017 Opublikowano 9 marca 2017 Jest juz jakiś CFW albo R4 rozszerzajace możliwości konsoli? Bo software'owo to bieda na chwile obecną. 1 4 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi