Rayos 3 171 Opublikowano 15 marca 2017 Opublikowano 15 marca 2017 (edytowane) no spoko, że wymieniają, pytanie tylko czy np. taki Conquest się do tego dostosuje i co na to inne oddziały Nintendo poza NoA o którym podejrzewam jest mowa. Ja żadnego sprzętu (poza joyconem, który juz powinien do mnie jechac) nie zamierzam wymieniac póki nie będzie możliwości backupowania savea, a i wtedy raczej nic nie bede wymienial bo poza joyconem wszystko tip top :) obudowa nie rysuje, switch chodzi cudownie, wszystko cud malina. No dobra, co do tego rysowania to mała przesada, bo raz po ciemku w nocy wkładałem switcha do docka pod jakims dziwnym katem i rano zauwazylem na folii trochę rys no ale mialem folie takze yebac Edytowane 15 marca 2017 przez Rayos Cytuj
Di 847 Opublikowano 15 marca 2017 Opublikowano 15 marca 2017 Docka polecam okleić w środku albo tą "folią", która była w pudełku z konsolą (biała, półprzezroczysta), albo np. ściereczką do wycierania okularów. Cytuj
subek 60 Opublikowano 15 marca 2017 Opublikowano 15 marca 2017 Ja nie mam folii i się rysuje, a joycon nie działa ale nie oddam bo szkoda mi savea w Zeldzie :) Jak będę mógł zrobić backup to będę reklamował. Jak dobrze pamiętam to na Reddicie gość pisał, że to rysowanie to wina źle dobranego plastiku w docku. Cytuj
Di 847 Opublikowano 15 marca 2017 Opublikowano 15 marca 2017 (edytowane) Zamiast plastiku w środku daliby twarde gumki (takie jak np. w 3DS-ie są) i nie byłoby problemu. A tak... Edytowane 15 marca 2017 przez Di Cytuj
Gość Opublikowano 15 marca 2017 Opublikowano 15 marca 2017 A ja tam twardo bez folii, nie po to sprzet kosztuje tyle kasy zeby folie na to nakladac. Najwyzej bedzie reklamacja. Cytuj
Kavka 20 Opublikowano 15 marca 2017 Opublikowano 15 marca 2017 Nie trzeba wyłączyć wifi. Wystarczy ponoć wyłączyć opcję automatycznego łączenia się. W sieci można być. Dzisiaj to sprawdzę. Na wyłączonej opcji jak i na całkowitym offline. Sprawdzałem wczoraj, u mnie wyłączenie automatycznego łączenia nic nie dało. Czyli póki co na to wychodzi że ta opcja nie przekłada się na lepsze działanie gry. Cytuj
Kukles 8 Opublikowano 16 marca 2017 Opublikowano 16 marca 2017 Konsola wróciła od KiG. Lewy Joy-Con działa bez problemów. Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 16 marca 2017 Opublikowano 16 marca 2017 Wymienili Ci wszystko czy tylko Joycona? Cytuj
Kukles 8 Opublikowano 16 marca 2017 Opublikowano 16 marca 2017 Tylko joycona. Z tego co mówili nikomu nie wymienili całej konsoli tylko odsyłali konsole z nowym joyconem (tak twierdził szef, pracownicy co innego). Reszta była OK więć git. Z tego co mówił szef KiG to biorą to na klate sami. Odsyłka do Czech potem jest miesiąc na reklamację itd. Nie wiem ile w tym prawdy bo nie miałem doczynienia z serwisem Nintendo. Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 16 marca 2017 Opublikowano 16 marca 2017 Oni tam mają mocne rozjazdy z tym co mówią różnym klientom. Mi całą konsolę wymienili: przyjechał kurier, zabrał starą i zostawił nową. Cytuj
Kukles 8 Opublikowano 16 marca 2017 Opublikowano 16 marca 2017 Ważne że już działa. Szkoda tylko mi Zeldy bo zanim oddałem konsole usunąłem savy po ok. 10h grania. Cytuj
iluck85 2 947 Opublikowano 16 marca 2017 Opublikowano 16 marca 2017 Savy się nie zapisują na carcie z grą? Cytuj
Di 847 Opublikowano 16 marca 2017 Opublikowano 16 marca 2017 Nie. Zapisują się w konsoli, ale w tej chwili nie ma możliwości wyeksportowania ich w żaden sposób. Cytuj
czeskimaster 3 336 Opublikowano 16 marca 2017 Opublikowano 16 marca 2017 Dziwna sprawa, żeby nie było możliwości zapisu stanu gier w inny sposób. Jest tyle różnych opcji (nawet karta pamięci itp). Cytuj
Kinoji 763 Opublikowano 16 marca 2017 Opublikowano 16 marca 2017 Dziwna sprawa, żeby nie było możliwości zapisu stanu gier w inny sposób. Jest tyle różnych opcji (nawet karta pamięci itp). Nintendo od zawsze było pod tym względem zacofane niestety. Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 16 marca 2017 Opublikowano 16 marca 2017 To jest postęp jakby co, w końcu na Wii U i 3DS-ie było, teraz nie ma. Stawiałbym, że nie wymyślili, jak to zrobić w sposób, który nie otworzy konsoli hakierom. Jakiś mądry informatyk mógłby pewnie zrobić listę, ile rzeczy w Switchu jest specjalnie po to, żeby nie piracili, ciekaw jestem ile dziesiątek pozycji by na niej było. Cytuj
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 18 marca 2017 Opublikowano 18 marca 2017 Tak się zabezpieczyli przed piratami usuwając 90% funkcji że ci już kilka dni po premierze znaleźli lukę i przez exploit odpalił homebrew. Cytuj
blakuś 597 Opublikowano 18 marca 2017 Opublikowano 18 marca 2017 Tak się zabezpieczyli przed piratami usuwając 90% funkcji że ci już kilka dni po premierze znaleźli lukę i przez exploit odpalił homebrew. Jaki homebrew, na razie znaleźli ino lukę i ją testują, żadnego Hello World czy aplikacji odpalanej w usermode nie było Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 21 marca 2017 Opublikowano 21 marca 2017 a mi dzis przyszedl sam joycon, wieczorem przetestuje, mam nadzieje, ze problem z lacznoscia przestanie mi dolegac Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 21 marca 2017 Opublikowano 21 marca 2017 Podłączyłem i... Niebo a ziemia. Nie gubi się, nie zacina, nic, perfetto praktycznie. Musiałem już specjalnie jakoś dziwaczne kombinować żeby się gubil, podczas gdy mój oryginalny Joy gubil się nawet jak celowalem prosto konsole. Komfort plus 9000 byłem nawet w kuchni za dwiema ścianami i się nie rozlaczal (lagi były ale to oczywiste), mój oryg gubil zasięg w tym samym pokoju co konsola jak grałem czasem a wystarczyło go dać za plecy albo przesłonic noga i please reconnect TAKŻE, jak ktoś ma problem z joyem polecam wymienić. Cytuj
subek 60 Opublikowano 21 marca 2017 Opublikowano 21 marca 2017 Jak wyglądał proces wymiany i jak długo zeszło? Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 21 marca 2017 Opublikowano 21 marca 2017 Zgłosiłem, że jest problem, sklep się dopytal o co dokładnie chodzi i wysłali mi nowego joya. Starego muszę odesłać. Cytuj
subek 60 Opublikowano 21 marca 2017 Opublikowano 21 marca 2017 No to ekspres, muszę też zadzwonić może się uda :) Cytuj
Gość Opublikowano 21 marca 2017 Opublikowano 21 marca 2017 Czyli jak rozumiem mogę zgłosić awarię joycona/ów jak dwa piwa na drodze i zaczynają tracić zasięg? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi