Skocz do zawartości

Awaryjność Nintendo Switch

Daffy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam premierową konsolę i lewy to wiadomo :yao: Ale już przy Zeldzie zauważyłem, że mi się czasem blokuje podczas np rozglądania. Jakbym zostawił gałkę wychylił i trzymał a tego nie robiłem. Podobnie podczas operowania kamerą w królikach. Także mój prawy też nawala :-(

Opublikowano
6 minut temu, chmurqab napisał:

Dajcie spokój, przecież jak tylko coś takiego się odnotowuje to fśśśt do sklepu na gwarancję i niech wymieniają. Po co to się męczyć.

Problem jest wtedy, gdy wychodzi twoja gra, na którą czekałeś. Nikt nie chce czekać dodatkowego miecha. I nikt nie chce też stracić saveów, gdyby dało się je zgrać na kartę to co innego.

Gość ragus
Opublikowano

Trzeba umieć zagadać. Wadliwego Xboxa One (z brzęczącym dyskiem) wymieniłem w Media Markt w 20 minut od ręki.

Opublikowano

No tak, to lepiej męczyć się z irytującym rozłączaniem XD Ja miałem problem z premierówką to na drugi dzień miałem zamówionego kuriera z KiG'a do wymiany. No nie grałem w Zeldzioszkę na premierę - trudno - ale teraz mam święty spokój.

Gość ragus
Opublikowano

Ja mogę wynająć moje joycony na tydzień, 50zł dziennie.

Opublikowano

Każdy ma inną sytuację. Ja gram w 99% przenośnie i tam nie ma problemu, komunikacja nie leci przez BT wtedy. A jak żona jeszcze w ciąży była, to ogrywałem w tak dobrym ustawieniu gry w docku, że te usterki nie były odczuwalne. Problem zauważyłem miesiąc temu po prostu. I wtedy byłem akurat podczas przechodzenia gierki nie chciałem tego reklamować. Myślę, czy nie zrobić numeru jeszcze innego, czy nie kupić nowszej rewizji, z Marianem, nie zrobić transferu z konsoli na konsolę (bo taką opcję chyba włączyli już) i nie oddać wtedy całości na reklamację a potem ożenić konsolę. Trochę najwyżej stracę ale bez backupu - jakie mam inne wyjście.

Opublikowano

@NemoKOF tylko, że te nowsze rewizje także idealne nie są. XM. np miał jakiś problem z joy conem dodawanym w najnowszym zestawie z Mario Odyssey. 

Na poważne poprawki i inne udoskonalenia - jak np mini dok, przyjdzie nam pewno poczekać do wersji NEW. 

Opublikowano
23 godziny temu, NemoKOF napisał:

Ale już przy Zeldzie zauważyłem, że mi się czasem blokuje podczas np rozglądania. Jakbym zostawił gałkę wychylił i trzymał a tego nie robiłem. Podobnie podczas operowania kamerą w królikach. Także mój prawy też nawala :-(

Miałem w Zeldzie podobnie. Pomogła kalibracja joycona.

Opublikowano
23 godziny temu, ragus napisał:

Trzeba umieć zagadać. Wadliwego Xboxa One (z brzęczącym dyskiem) wymieniłem w Media Markt w 20 minut od ręki.

Chyba nie docztytałeś, że nie da się saveów zgrać? Zagadanie nie ma tu nic do rzeczy, wszystko zależy od sklepu. Też wymieniłem kiedyś PS2 i X360 na nowego. W Gamestopie wymieniają od ręki, nie wysyłają na żeden serwis. To samo proponowali mi ze Switchem, ale mam 300h w Zeldzie i nie tylko, więc poczekam do końca gwarancji, bo może do tego czasu pojawi się płatny online z saveami w chmurze.

Opublikowano (edytowane)

Mam problem. Grałem w xeno, pady się rozładowaly wiec wrzuciłem do docka żeby się chwilę podpadowaly żebym chociaż mógł zasaveowac. WyjąLem po pół h konsole z docka juz z joyami i gra w ogóle mi nie kontaktuje drugiego joya ze jest podłączony do konsoli i nie mogę grać.

52ooJ5rh.jpg

Dziwne jest to o tyle ze prawym joye mogę normalnie latać po menu, przyciski normalnie się wciskają i wszystko działa ale jak chce grać to nienrozpoznaje prawego joya, musze grać na odlaczonych obu joyach a w trybie HH nic.

O co kaman?

Wyłączanie konsoli itp nie naprawia problemu. Z lewym zero problemów, normalnie kontaktuje. 

Edytowane przez XM.
Opublikowano

A próbowałeś parować joycony z konsolą (nie wspominasz o tym w poście, więc może jednak nie)?

Opublikowano

No ale konsola widzi prawego joya, można latać po menu, wciskać przyciski i normalnie wszystko łapie, włączać grę itp. Tylko gra nie łapie i nie widzi prawego choc jak się wciska to czuć wibracje.

Opublikowano

Nie przyblokował Ci się jakiś przycisk? Weź sprawdź czy który nie jest wciśnięty.

Opublikowano

Miałem to samo, spróbuj zresetować lewego joya tym małym przyciskiem co jest schowany z jego boku. Powinno pomóc, przynajmniej u mnie to pomogło. I nie pomyliłem się, musisz lewego zresetować, czyli tego widocznego.