MichAelis 5 616 Opublikowano 17 maja 2023 Opublikowano 17 maja 2023 16 minut temu, messer88 napisał: to bierz 8bitdo ultimate To sie ze Switchem laczy bez zadnych dongli? Cytuj
messer88 6 477 Opublikowano 17 maja 2023 Opublikowano 17 maja 2023 bez adapter jest do pc ja czekam na swojego, ale z tego co się dowiedziałem to obecnie najlepszy swiczowy kontroler. No i 2 przyciski pod spodem. Cytuj
GearsUp 194 Opublikowano 17 maja 2023 Opublikowano 17 maja 2023 5 godzin temu, MichAelis napisał: Kupiłem nowego Pro controllera Zeldowego i od razu driftował. Dużo ludzi na necie to zgłasza, niektórym niby pomaga kalibracja, mi nie pomogła. Od razu poszedł do zwrotu. Jakby co ostrzegam. Wygląda, że spora partia jest jebnięta, albo dużo ludzi tego nie zauważa, bo to dość dyskretne jest. Szkoda Aż sprawdziłem swojego od Czezkiego. Wszystko okey Cytuj
kloperfield 3 Opublikowano 11 czerwca 2023 Opublikowano 11 czerwca 2023 moje pro controlery działały z pół roku :( Cytuj
michu86- 393 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 Jeny jak się to wszystko czyta to ma się wrażenie, że co drugi joycon jest wadliwy;( dość ironiczna nazwa pada jak na to co się z nim dzieje. Czy ten drift to zalezy od modelu konsoli np te starsze mają bardziej awaryjne joycony? Czy to bez znaczenia i każdemu się może zdarzyć? Cytuj
Mari4n 419 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 Każdemu może się zdarzyć, niezależnie od wersji. Cytuj
jimmy 1 273 Opublikowano 11 października 2023 Opublikowano 11 października 2023 Po dzisiejszej aktualizacji softu po raz pierwszy Switch mi się wyłączył i nie chciał włączyć. Po paru minutach wciskania i przytrzymywania przycisku Power wydał z siebie jakiś dziwny dźwięk i wreszcie uruchomił. Nie powiem, był cykor, nigdy nie miałem żadnych problemów z dwoma switchami mimo lat użytkowania OLED, ToTK edition. Cytuj
KamilM 131 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia (edytowane) Mam problem z prawym joy conem. Czasami niezależnie czy gram przenośnie czy w docku potrafi mi zatrzymać grę i wywalić komunikat że prawy joy con jest niepołączony. Pomaga wyjmowanie go, wkładanie i ponowne parowanie. Konsola ma może dwa tygodnie więc trochę beka. Czy to normalna rzecz w tej konsoli i powinienem to olać czy może reklamować? A może po prostu kupić nowe joy cony? Miał ktoś podobny problem, bo trochę się wkurzyłem, że nowy sprzęt i już jakieś problemy. Edytowane 9 stycznia przez KamilM Cytuj
Bzduras 12 528 Opublikowano 9 stycznia Opublikowano 9 stycznia Reklamuj, kiedyś był patent z podłożeniem kawałka jakiegoś antystatecznego materiału żeby to poprawić, ale to w joyconach z pierwszego Switcha i wymaga rozebrania padzika. @Rayos pamiętasz co to było? Bo ja pamiętam, że rozbierałeś kontroler i ten fix u Ciebie działał. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 9 stycznia Opublikowano 9 stycznia Chodziło o izolowanie przewodu który robi za antenę. Ale nie powinno to mieć znaczenia w ręku bo joycon gada wtedy przez port w szynie, więc zjebany i reklamacja imo. 1 Cytuj
Rozi 601 Opublikowano 9 stycznia Opublikowano 9 stycznia 14 godzin temu, KamilM napisał: Mam problem z prawym joy conem. Czasami niezależnie czy gram przenośnie czy w docku potrafi mi zatrzymać grę i wywalić komunikat że prawy joy con jest niepołączony. Pomaga wyjmowanie go, wkładanie i ponowne parowanie. Konsola ma może dwa tygodnie więc trochę beka. Czy to normalna rzecz w tej konsoli i powinienem to olać czy może reklamować? A może po prostu kupić nowe joy cony? Miał ktoś podobny problem, bo trochę się wkurzyłem, że nowy sprzęt i już jakieś problemy. To samo się w mojej robiło, też tylko parowanie pomagało podobne i na jakiś czas był spokój. Na szczęście minęło, bo kupiłem Hori Split Pad Pro 1 Cytuj
Tralalala 5 Opublikowano 4 maja Opublikowano 4 maja Mam drobny problem z żywotnością baterii. Od jakiegoś pół roku mój Switch Lite leżał nieużywany, wpadło mi w łapy kilka gier, które chciałem ograć, naładowałem konsolkę, zrobiłem aktualizację i bateria wytrzymywała spokojnie 3-4h grania. Miałem dwutygodniową przerwę i dziś pojawił się problem z włączeniem konsoli po jej naładowaniu. Kiedy mi się to udało, poziom baterii przy włączanej grze niknie w oczach. Nawet kiedy jestem w menu to procenty spadają dosyć szybko. Podczas grania, rozładowanie do poziomu niższego niż 15% trwa może 10/15min. To samo tyczy się ładowania - od stanu bliskiego zeru do maxa w jakieś 10, max 15min. Ktoś może spotkał się z podobnym problemem? Jeszcze dwa tygodnie temu wszystko działało jak należy a dziś takie kwiatki. Cytuj
mati2024 0 Opublikowano 2 czerwca Opublikowano 2 czerwca (edytowane) Witam mam problem z moim Nintendo switch lite problem jest taki że mam uszkodzony port ładowania i nie mogę naładować i nigdzie nie mogę znaleźć serwisu w Słupsku proszę o pomoc Edytowane 2 czerwca przez mati2024 Cytuj
Bzduras 12 528 Opublikowano 2 czerwca Opublikowano 2 czerwca Zostaje Ci albo samodzielna wymiana portu jeśli masz 100% pewność, że to z nim jest problem: Albo oddanie konsoli do serwisu wysyłkowego, jeśli w Twoim mieście nie ma żadnego. Na szybko znalazłem takie coś: https://www.serwiskonsol.com/ Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 2 czerwca Opublikowano 2 czerwca Switch moich synów wyzionął ducha. Pokazuje się napis Nintendo, szybko znika i to tyle. Potem czarny ekran. Widziałem coś takiego na kilku filmikach na youtube, ale nikt nie potrafił tego naprawić. Po lekkim przyciśnięciu chłopaków i pokazaniu im uszczerbionego fragmentu obudowy przyznali się, że spadł im z około 1.5m. No cóż, chociaż joycony są dobre i działające Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 2 czerwca Opublikowano 2 czerwca Ja używam Skull n Co "docka", a w zasadzie samego Huba. Po wizycie kolegi u syna do ma wtyczkę USB-C obróconą o 90 stopni xd Cytuj
Ukukuki 6 989 Opublikowano 15 czerwca Opublikowano 15 czerwca Mam problem z moim premierowym kartridżem The Legend of Zelda: Breath of the Wild, przestał działać. Ktoś miał podobny przypadek? Sprawdzałem na wszystkich moich 3 konsolach i to samo. Kartridż nie ma żadnych uszkodzeń i od ukończenia gierki spędził ten czas w pudełku, teraz chciałem sobie gierkę odświeżyć. Od 2017 nie odpalałem tej gierki. Jedyne co znalazłem w necie to podobny przypadek na reddit kilka lat temu z tym samym tytułem. Z tego co sam wyczytałem to większe gierki na Switcha używają jakiegoś wariantu pamięci flash a nie pamięci ROM. A pamięć flash jest podatna na data rot, z czasem traci "energię" i zmienia stan bramki z 1 na 0. No trochę lipa jak to to. Ogólnie mega do dupy ,że Nintendo używa pamięci flash a ja się dowiaduję po kilku latach zbierania gierek na tę platformę. 1 Cytuj
iluck85 2 906 Opublikowano 15 czerwca Opublikowano 15 czerwca (edytowane) A wyskakuje jakiś błąd czy nic się nie dzieje tak jakby carta nie było w środku? Zaczynając od banału- przeczyściłeś styki izopropanolem? Edytowane 15 czerwca przez iluck85 Cytuj
Ukukuki 6 989 Opublikowano 15 czerwca Opublikowano 15 czerwca 4 godziny temu, iluck85 napisał(a): A wyskakuje jakiś błąd czy nic się nie dzieje tak jakby carta nie było w środku? Zaczynając od banału- przeczyściłeś styki izopropanolem? Standardowy komunikat z brakiem odczytu. Styki jak nówka ale czyściłem specjalnym preparatem do styków + smar do styków który zwiększa przewodność. Cytuj
iluck85 2 906 Opublikowano 15 czerwca Opublikowano 15 czerwca (edytowane) W ustawieniach dałbym clear cache. Jak nie to pisać do N i niech cart podmieniają. Edytowane 15 czerwca przez iluck85 Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 15 czerwca Opublikowano 15 czerwca 6 godzin temu, Ukukuki napisał(a): Mam problem z moim premierowym kartridżem The Legend of Zelda: Breath of the Wild, przestał działać. Ktoś miał podobny przypadek? Sprawdzałem na wszystkich moich 3 konsolach i to samo. Kartridż nie ma żadnych uszkodzeń i od ukończenia gierki spędził ten czas w pudełku, teraz chciałem sobie gierkę odświeżyć. Od 2017 nie odpalałem tej gierki. Jedyne co znalazłem w necie to podobny przypadek na reddit kilka lat temu z tym samym tytułem. Z tego co sam wyczytałem to większe gierki na Switcha używają jakiegoś wariantu pamięci flash a nie pamięci ROM. A pamięć flash jest podatna na data rot, z czasem traci "energię" i zmienia stan bramki z 1 na 0. No trochę lipa jak to to. Ogólnie mega do dupy ,że Nintendo używa pamięci flash a ja się dowiaduję po kilku latach zbierania gierek na tę platformę. Mam to samo z Kirby Star Allies. Nie znalazłem rozwiązania więc chyba napiszę do Nintendo. Cytuj
Ukukuki 6 989 Opublikowano 15 czerwca Opublikowano 15 czerwca Nintendo odpowiada tylko kilka miesięcy za kartridża. Dawniej przy płytach dvd na xboxie 360 było to 3 miesiące od daty zakupu. Wiem ,że przepisy UE to zmieniły i jest to więcej ale nie pamiętam ile. Chyba 6 miesięcy. W każdym razie na pewno nie 7 lat Cytuj
iluck85 2 906 Opublikowano 15 czerwca Opublikowano 15 czerwca Ja bym walnął jeszcze full factory reset żeby finalnie odstawić problem softu i wtedy wiemy że te karty są nic nie warte. Cytuj
Ukukuki 6 989 Opublikowano 15 czerwca Opublikowano 15 czerwca Problem jeśli jest to dotyczy chyba tylko kartridży 32GB więc niewielu gier. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi